Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog supersymetrii

39 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
996 Wyświetlenia
supersymmetry
Poker Player

Elo,

Nazywam się Roger, w pokera tłukę nie wiem dokładnie ile, jakieś 2,5 roku, coś koło tego. Zaczynałem grać freerolle na pokerstars, kilka razy nawet wbiłem do weekendowej drugiej tury ale niestety nic nie skasowałem. Jakoś w zeszłe wakacje odkryłem pokerstrategy, pobrałem kapitał statrowy 50$ i zacząłem grać na FTP cashówki NL5 i tak sobie grałem grałem grałem czasem odskakujac na jakieś 1$ sng lub daily dolar i akurat kiedy utłukłem 1000 punktów FTP pozwalających na wypłatę (w sumie nie miałem zamiaru wypłacać 50$ ale no nic) to się po ostatnich świętach Bożego Narodzenia wyzerowałem. Następnie wpłaciłem 10$ na P* ( jakoś najlepiej mi się tam gra, największy wybór gier i stawek i optycznie przyjemniejszy sofcik od FTP) i oczywiście wszystko przegrałem na DoN za 1+0,15$. Dokonałem kolejnej wpłaty 10$ na P* i postanowiłem ze gram zgodnie z BR czyli atak na turki TURBO 360 os. za 0,10$.Turki te grałem po 6 stółow naraz(w momencie odlotu natychamistowa rejestracja do next) Kilka FT oraz kilkanaście razy ITM spowodowało że mój bankroll w chwili obecnej wynosi całe

B = 16,57$

Czasu na grę teraz powinienem mieć całkiem sporo gdyż jestem na ost semestrze magisterki i zajęcia mam tylko w jeden dzień w tygodniu.
Bloga zacząłem pisać ponieważ chciałbym móc czytać Wasze słowa krytyki, czasem może jakieś dobre rady ;) Konto na pokerstrategy mam podpięte pod FTP więc brązowy już tu zostanę ( nie planuje grać na FTP) Wcześniej trochę byłem silverem i arty poczytałem i tyle, zadnych treningów, rozdań jeszcze kilka wrzuciłem do oceny.

Moje najblizsze cele to prawdopodobnie wbijam na non turbo za 0,25$ gdy ugram 25$. Gdy spadne do 5$ schodzę na turki 0,02$ na 990 os--> dobry meksyk :D Zamierzam grać teraz w setach 6-stołowych cobym wiedział ile przegrywam.

I jeszcze pytnako do Was: jako że jestem brązowy to nie mam już szans na dorwanie się do tego programiku ICM ? Przydałby mi się do potrenowania pushorfold które w turach TURBO to podstawa.

Odpowiedz
Cytat
38 odpowiedzi
plasmakp
PokerStrategist

Heh w końcu ktoś kto też chce grindować 360 po 10 centów :) Gra się je bardzo sympatycznie i poziom nieziemsko niski. Ogólnie po 250 turniejach udało się pomnożyć rolla od 10$ do 75$. :f_biggrin:

Tych sng po 0,25$ nie polecam. Gra się je strasznie długo, a pula nagród niewielka. Według mnie lepiej dłużej posiedzieć na tych za 10 centów, a potem jak roll pozwoli przejść na 90 turbo po 0,55 chociaż bardzo wolno się ładują.

A czemu programu do ICM miałbyś nie móc ściągnąć? Przecież on chyba dla wszystkich jest dostępny:

ICM Trainer

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry Autor wątku
supersymmetry
Poker Player

Jestem właśnie po pierwszym 6-stołowym secie od założenia bloga.
Moje miejsca to 86, 2 razy 65, 40, 21 i 9. Po prostu masakra nie ma to jak odlot z FT na ost miejscu. Mój bankroll:
B = 16,77$

Wieczorem gram kolejne sety + satelitę do sundayPL
Pytanko:
Ktoś wie gdzie mogę konwertować ręce z turków SnG?

Dzięki za link do ICM ale sciągnąłem i zainstalowałem i coś nie bardzo idzie

Odpowiedz
Cytat
plasmakp
PokerStrategist

Elephant wystarczy, obsługuje turnieje i dobrze konwertuje ręce z sng.

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Dzisiejsze zmagania upłynęły pod znakiem chwilowych skoków do cashówek i dwóch shotów na turki 0,55$ na 45 os. bez rewelacji, na koniec sieknałem jednego 6-stołowego seta i w jednym byłem 6/360 lecz w tym momencie traktuje to jako porażkę.

B = 16,79$
Czym jeszcze oprócz elephanta mogę konwertować ręce z SnG?

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Kolejne kilkadziesiąt 360tek za mną. Dziś po 12 turkach i jednym 4/360 mój bankroll wygląda tak:

B = 18,39$

A oto jedno rozdanie jak pięknie popłynąłem z jednego z tych turków:

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$0.10+$0.00

Stacks:
UTG (44,324)
UTG+1 (12,664)
MP1 (2,587)
Hero (12,684)
CO (9,335)
BTN (4,670)
SB (1,949)
BB (17,175)

Blinds: 500/1,000 Ante 100

Pre-Flop: (2,300, 8 players) Hero is MP2 J♦ A♣
UTG calls 1,000, UTG+1 calls 1,000, MP1 folds, Hero raises to 2,000, CO folds, BTN folds, SB goes all-in 1,349, BB folds, UTG calls 1,000, UTG+1 calls 1,000

Flop: A♥ J♣ Q♣ (9,649, 4 players, 1 all-in)
UTG bets 3,000, UTG+1 goes all-in 10,564, Hero goes all-in 10,584, UTG calls 7,584

Turn: T♦ (41,381, 4 players, 3 all-in)

River: 5♥ (41,381, 4 players, 3 all-in)

Final Pot: 41,381
UTG+1 shows two pair, Aces and Queens
Q♠ A♠
Hero shows two pair, Aces and Jacks
J♦ A♣
SB shows a pair of Nines
9♥ 9♣
UTG shows two pair, Queens and Tens
Q♦ T♣

UTG+1 wins 41,341 (net +28,677)

Hero collects 40 (net -12,644)
SB lost 1,949
UTG lost 12,684

Jadę dalej z koksem do 25$ a potem changes.
Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
plasmakp
PokerStrategist

Na co chcesz zmieniać jak zrobisz 25$? Naprawdę na te normalne po 0,25$?

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Myślę że dam sobie kilkadziesiąt turków za 0,25$ na 90 graczy. Blindy rosną tam co 10 min. i sądzę że będę miał większą kontrolę nad grą i co za tym idzie wyższe ROI.Jeżeli spadnę poniżej 20$ to wrócę na 360tki.

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Brak zadowalających wyników nie sprzyja częstym wpisom na blogu. Gram gram i gram i mam jakąś blokadę przedostatniego stołu, najczęściej odpadam na 13,12 lub 11 miejscu.
B=17.71$

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

W końcu dało radę:D Zagrałem jeszcze 6 stołów i jeden wygrałem :D
B= 25,11$

Myślę że decydującym zagraniem był moment na fiznałowym stole w którym ja jako chip leader z QQ nie sprawdziłem AI od gościa z połową mojego stacka choć korciło jak cholera, mój czas na ruch dobiegł końca i wszedł autofold.

Myślę że tak jak pisałem wcześniej uderze teraz trochę na turki za 0,25$ i zobacze co z tego wyjdzie, w razie upadku poniżej 20$ wracam na 0,10$ 360 os.
Ale te wyczyny to dopiero jutro.

Tymczasem dobrej nocy wszystkim

Odpowiedz
Cytat
Winnc
PokerStrategist

Ja osobiście nie radze Ci tych turków za 25c :P
Sam ich sporo grałem. Ok, może można pograc w miare spokojnego pokera z tymi blindami ale najgorzej jest jak odpadniesz po 2,5h gry na 13 miejscu -.-.
Mój rekord to granie 4h takiego jednego turka. Jak Ci idzie w tych 0,10$ to tam zostan i potem lec na 55c. Z drugiej strony, te za 25c dośc często shipowalem...

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Jak powiedziałem tak zrobiłem. Rozegrałem 4 turki za 0,25$, jeden zakończyłem ITM ale tylko 8 miejsce chyba ale... jakoś tak dziwnie. Dziwnie przeskakować z turka w którym stosunek nagrody za pierwsze miejsce wynosi do wpisowego wynosi 85 do turka w którym wynosi on niecałe 25... Nie mówiąc już że nagroda za pierwsze miejsce jest niższa niż w tym tańszym. Uzględniając to zaatakowałem turki turbo 90 os. za 0,55%. Rozegrałem 4 - na bublu odpadłem 2 razy. No nic, przycisnę jeszcze kilka za 0,55$ a jak sadnę poniżej 20$ to powrót na 0,10$.

B = 22,37$

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Po ostatnim wpisie zagrałem jeszcze kilka tych turków za 0,55$ lecz bez efektów. Gdy spadłem poniżej 20$ wróciłem na turki 0,10$. Dziś rozegrałem 6 - stołowego seta i zaliczyłem 2 FT lecz niestety. Odpadłem 5 i 6 czując znaczny niesmak. No nic atakuję dalej te turki 0,10$ i zobaczymy jak to się dalej rozwinie.

B = 22,67$

Ostatnio konkurencją dla pokera stały się kolejne odcinki Dragon Ball - kiedyś trochę oglądałem na RTL7 ale niecałą połowę może obejrzałem więc teraz na necie lookam, jestem na odcinku 54 pierwszej serii :D

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Strasznie wolno idzie mi ciułanie tych centów, wczoraj rozegrałem seta 6 stołów, 4 skasowałem ale tylko jakieś drobne. W dodatku po rozegraniu kazdego takiego seta i ukończeniu kazdego stołu na pozycji słabszej niż 3 powoduje we mnie jakąś lekka niechęć rozgrywania kolejnego seta, nie wiem o co może chodzić. Wam też tak wolno szły początki?

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Dawno nie pisałem ale było to spowodowane brakiem czasu i chęci na grę oraz pojawieniem się "nowego hobby". Mniejsza z tym, ostatnio postanowiłem rozegrać kilka stołów standardowo 360 os turbo za 0,10$ na P*. Wbijam patrze a tu zmiane które na pierwszy rzut średnio mi się spodobały, opłata za turek dla P*(całe 0,02$ ale zawsze) i jakieś takie dziwne blindy no ale nic odpaliłem 6 stołowego seta i o dziwo jeden stolik wygrałem co podbudowało mój bankroll do poziomu około 25$. Zachęcony tym zwycięstwem wczoraj odpaliłem kolejnego 6 stołowego seta i w jednym stoliku zająłem drugie miejsce.

Mój obecny bankroll = 30,60$

Plan mam taki : uzbieram 60$ i wchodze na turki za 0,59 turbo 90 os. na których gram do momentu gdy nie spadnę do 30$, wtedy wracam na 360 os.

Może jednak te zmiany nie były takie złe... wszystko wyjdzie w praniu, jednak mimo wszystko strasznie wolno mi to idzie, w takim tempie nie wiem czy za dwa lata będę miał bankroll na grę w turkach 5,43$ na 180 os (tak z 550$ chciałbym mieć żeby zacząć to grać)

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

No i stało się!
Mój wczorajszy plan legł w gruzach gdyż już wczorajszej nocy rozegrałem sobie jeden turek za 0,59$, dziwna była ta gra gdyż z początku nie miałem żadnych grywalnych rąk co znacznie podniosło mój poziom melatoniny. Chcąc nie chcąc uciąłem sobie lekką drzemkę przy lapku, obudziłem gdy blindy miały akurat pożreć moje ostatnie żetony i tak odpadłem na bubblu wczoraj w nocy.

Dziś diabeł mnie podkusił żeby rozegrać secika 6 stołów za 0,59$ każdy na 90 os.
Wynik 3 razy nie wiem które miejsce, w każdym razie poza ITM, 10, 10, 1.
To pierwsze miesce znacznie mnie zmotywowało do dalszej gry ale są też minusy, dobre wyniki powodują chęć dalszej gry a to przekłada się na to że pisanie magisterki idzie w kąt... A miałem plan bronić się w czerwcu...

Upatrzyłem sobie już kolejne turki mianowicie za 1,15$ na 180 os. turbo, oczywiście na P*. W normalnym trybie powinieniem tam zajrzeć mając jakieć 115-120 dolarów, ale podejrzewam że zajrzę do nich już w okolicy 50-60$. Widzę że mój BM którego tak twardo się trzymałem ma coraz płynniejsze granice...

Bankroll = 40,65$

Oczywiście przed snem jeszcze 6 stoliczków zagram, szkoda że 90 os nie ładują się tak szybko jak 360...

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Chyba złapałem poważnego upa, dzisiaj rozegrałem 2 (dwa) turki za 0,59$, oba zakończone na 3 miejscu, dodatkowo rozegrałem satelitke Arena 2 na 36os, oczywiście znalazłem się w 6 która otrzymała tickety.

B = 50,59$

Jak dobije do 60 baksów shootuje na seta 6 stołów na turki 1,15 na 180 os.

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Dalej morduje turki za 0,50% na 90 os. Bankroll wynosi 79,25$. Jak przekroczę 100$ to atakuje turki za 1$ na 90 os. Miałem możliwość gry w takich wielkich turniejach jak Big11$ oraz SatDuel :facepalm: z okazji wygrania do nich wejsciówek jednak bez większych rewelacji. Trochę też shottowałem na jakieś MTT za 1,10$ lub 2,20$ jednak bankroll topniał i musiałem odrabiać oczywiście turkami za 0,50$. Ogólnie nie mam motywacji do pisania tego bloga. Dodatkowo nie obroniłem się w czerwcu bo nie napisałem pracy głownie przez co, oczywiście przez grę. Musze odsatwić tego pokera w cholerę na jakiś miesiać i wziąć się do tej mgr. ale ciężko to widzę...

Odpowiedz
Cytat
ilops
PokerStrategist

Witaj,
1 czerwca mój roll wynosił 7,70$ na starsach. Grałem 0,25$ 45-tki... gdy przekroczyłem 20 dolców również grywalem 90tki.

Ja nie przepadam za turbo. Wolę wolną strukturę, mam większą kontrolę gry. Dziś (po 1,5 misiąca) gram juz normalnie 90-tki za 1,5$ i 2,5$ :) Także dla chcącego nic trudnego, da sie ten limit przejśc w jeden miesiąc:)

Pozdrawiam:)

PS. Ja shotowalem juz przy BR 70$ 45-tki za 1$:) Bardzo fajne turnieje. Poziom żenująco niski, a za 1 miejsce 12$:)

Odpowiedz
Cytat
supersymmetry
Poker Player

Narzuciłem sobie w miarę bezpieczny BM i nie chcę od niego odchodzić. Będe szczerze zadowolony jeśli za 3-4 lata będę mógł powiedzieć że wygrałem kilka k$ w poksa.

Odpowiedz
Cytat