Przejdź do forum
Alicja jedzie janke...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Alicja jedzie jankesów :)

50 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
1,343 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nir gram FL :(

Hehe, Panadol pudło :P

Alicja -> Dzięki. Teraz jeszcze będę musiał poszukać jakiegoś dobrego opracowania ICM, bo w artach dla srebra niezbyt dokładnie jest ten system opisany.

Panadol
BlackMember

korranpl napisał
Hehe, Panadol pudło :P

Alicja -> Dzięki. Teraz jeszcze będę musiał poszukać jakiegoś dobrego opracowania ICM, bo w artach dla srebra niezbyt dokładnie jest ten system opisany.

spoko spoko, przekoamy Alicje do tego żeby grała fixa ;)

Alicjo naprawdę warto ;)

kaczuba
Oldschool Grinder

A poza tym na treningach Panadol z uczestnikami porusza wiele różnych, ciekawych tematów - niekoniecznie związanych z fixed limit, a nawet z pokerem w ogólności. ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

lol panadol jak mnie przekonasz na FL? :P

Panadol
BlackMember

alicja1388 napisał
lol panadol jak mnie przekonasz na FL? :P

przyjdż na trening ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A ile kosztuje prywatnie godzina u ciebie ? ;)

Panadol
BlackMember

alicja1388 napisał
A ile kosztuje prywatnie godzina u ciebie ? ;)

Oficjalnie 25$ ale można pokombinowac i cos innego wymyslic ;)
Dziewczyny maja znizke, a piękne dziewczyny co jakiś czas mają bonusy ;)
"alicja1388" rocznik 88 ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A ja jestem baardzo brzydka :(

To nici z bonusów? :(

Panadol
BlackMember

alicja1388 napisał

hehe Ty mozesz byc mało obiektywna, ktoś inny musi to ocenić np. Simoo ;)

bMh
bMh
Oldschool Grinder

alicja1388 napisał

Nie ma brzydkich kobiet! Sa tylko takie ktore o siebie nie dbaja.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

to tak samo jak mówią: "Nie ma żadnych downswingów..." Czyli bzdury :P

bMh
bMh
Oldschool Grinder

alicja1388 napisał
to tak samo jak mówią: "Nie ma żadnych downswingów..." Czyli bzdury :P

Sa tylko nieodpowiednie rozegrane rece!

bMh napisał
Sa tylko nieodpowiednie rozegrane rece!

Brednie :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam :)

Przez ostatnie kilka dni nie prowadziłam bloga. Dlaczego? Moja gra nie układała się ani troszkę, bywało, ze po kilka sitów pod rząd nie byłam w kasie, najczęściej konczyłam na 4-5 miejscu :/ Było to dośc irytujące tym bardziej, ze mój bankroll spadał dość gwałtownie i omało nie zaliczyłam zejścia na wpisowe $1.

Ale spokojne. A-game , A-game i jeszcze raz A-game. Gramy jak trzeba w wyniki Muszą przyjść. Mozolnie mój bankroll się powiększał i na dzień dzisiejszy jest znów w granicach 100$, dzielnie trzymam się BM i nie zamierzam przestać.

Rozdanie które do normalnie mnie zabiło to rozdanie z SNG 90osób wpisowe $3, jestem na stole finałowym, zostało nas 4 ja na BB

Trzymam 46off

SB dopełnia

FLop : 468 w tym 2 w kolorze

sb czeka ja bet SB call

turn K dopełnia możliwy kolor

SB all in, ja wiem ze nie ma tego koloru wiec call

On pokazuje KT

River T

Papa turniejku :/ I jeszcze nazwał mnie fishem :/ Skur.......

Tak na marginesie to trzy ostatnie takie turnieje byłam w kasie, tylko ze odpadałam 8 i 9 więc kokosów nie było.

Pozatym zastanawiam się nad pewną rzeczą, mianowicie załóżmy taką sytuację:

SNG10 $2

zostało 4 osoby

Ja na buttonie z powiedzmy Q2 i 5BB

na SB chip lider z 23BB

BB short 3BB

Utg short 3BB

I teraz ICM mówi nam push, ale czy to jest rozsądne? SB sprawdzi nas prawie z każdą ręką , pozatym mamy szansę że za chwilęwyeliminuje któregoś z shortów, więc czy naprawdę warto pushowac? Nawet jeśli sprawdzi nas BB to i tak możemy przegrać i papa kasko!

Czy naprawde ZAWSZE trzeba grać tak jak mówi ICM czy czasem trzeba słuchać zdrowego rozsądku?

Mnóstwo razy odpadałam na bublu przez akie akcje, czy to jest EV+.

Proszę o odpowiedź.

PS. kto na tym forum jest EXPERTEM w dziedzinie SNG??

bart87
Oldschool Grinder

Czesc Alicja...

Moze nie zaliczam sie do tych 'ekspertow' ktorych szukasz... ale... Jesli o mnie chodzi to bylem strasznie zdziwiony jak napisalas na poczatku bloga o K5 push vs chip liderowi na bubble'u... :| Pomyslalem dokladnie to samo, co Ty teraz - czy to jest rozsadne? Moim zdaniem nie bardzo... Zawsze, moze nas spotkac sytaucja, ze Chip lider bedzie mial AA-QQ cokolwiek z czym sprawdzi, bo przeciez ma pewien 'zapas'... albo nie raz chip lider jest takim fishem, ze sprawdzi z byle czym, a noz nas wywali - i nie raz tak sie dzieje... wiec po co ryzykowac?

Ja nie gram na bubblu jakos pasywnie, czekajac az ktos odpadnie - zdecydowanie to zla taktyka, ale tez nie pushuje jak szalony z marginalnymi rekoma, tylko dlatego ze dla ICM jest to 'poprawne'. Przede wszystkim oceniam jaki jest moj stack w przeciwienstwie do reszty i jak ta reszta ma sie do pozycji. Najgorzej jak mam po lewej chiplidera oczywiscie a on nie wywiera presji na reszcie shortow po jego lewej, a oni skolei atakuja mnie... zdaza sie.

Staram sie nie wchodzic w bezposrednia walke z chip-liderem - bez 2 zdan pushuje w niego premium hands, wiedzac ze nawet jak sprawdzi z marginalna reke i wygra - nie bede mogl sobie niczego zarzucic. Poza tym, staram sie tak czy siak sprawiac wrazenie tight przy stole - by móc krasc blindy. Jesli tylko nadaza sie okazja, by wywalic shorta lub samemy stac sie shortem - majac reke, i majac pewne ready ze raczej jestem z przodu np. z A2s - A7s - sprawdzam...

Pozdrawiam, mam nadzieje ze jakos pomoglem, albo, ze moge pomoc...
bart

Witajcie.
Zgodzę się całkowicie z kolegą.
ICM jest jak się nie myle do gry 1 na 1.
Nigdy nie zagrałbym push Q2 lub K4,chyba żeby blindy kraść.
Absolutnie powinnaś wyeliminować takie zagrania,zwlaszcza na sitach za 2$ czy za %.
Tam sprawdzają ze wszystkim,A2,A3,A4.
I różne inne dziwne ręce.
Moja taktyka jest prosta i przejrzysta.
Staram się już na samym początku podwoić.
dodam że gram sity w 6 osób max.
Czekam na dobą ręke i gram agresywnie.
I tak jak napisal przedmówca,sprawia to wrażenie gry tight,a opłaca się to później jak blindy wyższe.
Także Ali,ani nawet w myślach nie rozgrywaj Q2 czy tym podobnych.
ABSOLUTNIE...chyba że suited

bart87
Oldschool Grinder

dokładnie...

K5 czy Q2 suited to tez reka za bardzo do niczego - nie wygramy przeciw A-high, nie dobierzemy do potencjalnego strita jak np. z A2-A5s... szczerze to omijam takie rece szerokim łukiem - pushuje je tylko bedac najwiekszym shortem na stole przy wysokich blindach...

JacekPL
PokerStrategist

pinki75 napisał

ICM jest jak się nie myle do gry 1 na 1.

Nie jest do gry heads up. Jest do analizy gry w turnieju, kiedy Twój stack jest nieduży. W rozdaniu może być 6 graczy i ICM nadal działa...

pinki75 napisał

Nigdy nie zagrałbym push Q2 lub K4,chyba żeby blindy kraść.

Grasz HU i masz K4. Co robisz? Jakie jest prawdopodobieństwo, że masz lepszą kartę od przeciwnika? Potrafisz to obliczyć lub znaleźć w dostępnych materiałach (programach)?

pinki75 napisał

Moja taktyka jest prosta i przejrzysta.

Staram się już na samym początku podwoić.

A co robisz, jak na początku (przez pierwsze 20 rozdań) nie dostaniesz siekiery? Jaka jest wtedy Twoja taktyka? ;)

pinki75 napisał

Także Ali,ani nawet w myślach nie rozgrywaj Q2 czy tym podobnych.

ABSOLUTNIE...chyba że suited

A o ile Q2s jest lepsze od Q2?

Przepraszam za takiego posta w blogu, ale gram SnG i się z kolegą zupełnie nie zgadzam....

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

eh właśnie mój bankroll się powiększył o 43$ w tym turnieju za $3 i 90 osób, zajęłam 2 miejsce :/ A miałam dużą przewagę w HU. No cóż szkoda :/