Przejdź do forum
6 max trilogy - ost...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

6 max trilogy - ostatnie starcie, droga po 5 000 $

23 Posty
10 Użytkownicy
14 Reakcje
1,265 Wyświetlenia
luck92
Elite Grinder

Ostatnie podejście do challenge. Tym razem bardziej czasochłodnne. Jestem już trochę zmęczony grą. Ostatnimi czasy bardzo dużo czasu na nią poświęcam. Lato będzie luźniejszym okresem, dlatego postanowiłem jeszcze trochę utrzymać narzucone tempo.

Jak zwykle będę grać sng 6max. Być może nawet do 60 $. Będę zliczać wynik na wszystkich roomach, m. in. 888, microgaming, itd.

Roll - 1000 $

Cel - 5 000 $

Chciałbym wyrobić się w 30 dni (ew. do końca maja) jednak to czy to się uda zależeć będzie głównie od volume. Zakładam, że będę musiał zagrać ok. 2 000 gier.

W najgorszym przypadku, przy słabym runnie i średnim volume zakładam, że 3 miesiące to maksymalny czas na ukończenie challenge.

Jak to będzie w rzeczywistości TO SIĘ OKAŻE! Nie ma co zbytnio spekulować tylko wziąć się roboty. Aktualizacja średnio co 1-2 dni.

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
RotakesMan
Elite Grinder

GL! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Redwinee
PokerStrategist

Dwa razy dałeś rade, teraz też dasz :f_thumbsup: powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz
Elite Grinder

Aaa, czyli to tu się hajs drukuje :)

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Hehe, coś się drukuje. Dzięki za "kciuki w górę". Fajnie, że ktoś tu zagląda.

Pierwszy dzień z bardzo dobrym runem.

+ ~35 $ rb

Standardowo screen z sharkscope tylko poglądowo bo już zdąrzył kilka gier pominąć.

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Znowu problemy techniczne na PKR przez co wtopiłem kilka sng. Wybiło mnie to kompletnie z rytmu. KONIEC z tym roomem, choć promocja sng booty się nie skończyła to nie mam zamiaru się tam dłużej męczyć.

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Roll z rb, itd. ~1985 $

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

~2 500 $

Run kosmiczny.

Odpowiedz
Cytat
pawelksg13
Poker Player

Siema. Mam pytanie, pomozesz? :) pw

Odpowiedz
Cytat
mateqx
PokerStrategist

Jestes MISTRZ!

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Jak macie jakieś pytania to zadawajcie je tutaj, a nie wysyłajcie zaproszeń. Potencjalne odpowiedzi mogą się przydać innym osobom zaglądającym na bloga.

Podsumowanie pierwszego tygodnia

Ilość rozegranych turniejów: 293*
Typ gier: SnG
Zysk/strata: +1 493,85 $**
Aktualny bankroll: 2 493,85 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

*dane wg sharkscope; w rzeczywistości było ich kilka-; kilknaście więcej
**1299 e; przeliczone po kursie 1,15

Do profitu powinienen doliczyć jeszcze 117 e z dwóch promocji (rankingu z SNG booty i SNG challenge w microgaming) ale jeszcze nie mam tego na koncie, więc doliczę to do wyniku z przyszłego tygodnia. Możliwe, że dostane jeszcze zwrot za przegrane sitki przez problemy techniczne PKR. Profit jest już liczony z rakebackiem.

Kilka przemyśleń...

Musiałem "przeprosić" PKR, próbowałem zagrać na innym roomie w microgaming ale soft okazał się najgorszy na jakim kiedykolwiek przyszło mi grać. Po jednym dniu zrezygnowałem, choć miałbym tam pewnie nieco większy rb.

Zakończyła się promocja SNG booty, która dawała do 98% rakebacku z first depo + cashback, nie licząc innych promocji, wyścigów. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał teraz traffic, co do poziomu to myślę, że się nieco obniży. Zdarzały się gry, że miałem samych regów na stole.

Do końca miesiąca chciałbym zagrać jeszcze ~1400 gier. Gra męczy mnie coraz bardziej ale ze względu na aktualne promocje trzeba to wytrzymać.

Na koniec standardowo wykres z sharkscope:

Żeby rozwiać jakiekolwiek wątpliwości to ostatni raz wyjaśnie różnice wynikające z profitu jaki podaje w zestawieniu, a tym z sharkscope:
1. Profit zliczam sumując wyniki z kasjera ze wszystkich roomów, na których gram. Wynik z kasjera jest różnicą między aktualnym stanem, a saldem w momencie rozpoczęcia challenge
2. Zdarza się, że sharkscope nie zlicza wszystkich gier (pomija średnio 1-2 na dzień)
3. Na każdym roomie mam inny rakeback, dlatego podaję "na oko" uśredniony przeze mnie
4. Sharkscope nie wlicza dodatkowe siana z promocji lub zwrotów wpisowego

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Ustanowiono nowy rekord dzienny

Odpowiedz
Cytat
Pirate9999
PokerStrategist

Nieźle :f_thumbsup:

Możesz powiedzieć coś więcej o swojej grze ? Jakie gry grasz i gdzie ?

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Koniec najdłuższej sesji w życiu - ponad 15 h z jedną godzinną przerwą; 216 gier.

Nienawidzę tej gry.

jutro mi przejdzie

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Podsumowanie - tydzień 2.

Ilość rozegranych turniejów: 570
Zysk/strata: +26,75 $
Aktualny bankroll: 2 520,6 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Trochę spóźnione z powodu bardzo dużej ilośći gier. Wynik słaby, a byłby jeszcze gorszy gdybym nie doliczył zwrotów ~50 e i 117 e z pozostałych promocji.

Ostatni tydzień grałem pod "rakeback", co się umiarkowanie opłaciło biorać pod uwagę fakt, że przez 3 dni grałem po ok. 14-15 h. Więcej o tym napiszę trochę później.

Napisane przez Pirate9999
Nieźle :f_thumbsup:

Możesz powiedzieć coś więcej o swojej grze ? Jakie gry grasz i gdzie ?

Sformułuj dokładniejsze pytania. To co gram i gdzie jest chyba wiadome - sng 6max (w większości turbo). 90% gier jak i profitu pochodzi z microgaming.

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Nie chce mi się grać to opiszę moje ostatnie pokerowe dni...

Jak już wspomniałem przez ostatni tydzień (dokładniej trzy dni w ostatnim tygodniu) skupiłem się głównie na volume. Ze względu na dwie promocje musiałem zagrać bardzo dużo gier i ugrać ponad przeciętną dla mnie ilość rake. W ciągu tych trzech dni skupiłem się wyłącznie na grze. Grałem od 11/12 - 2 następnego dnia.

Minusem było to, że musiałem grać w większości 6max hypery. O ile po kilkudziesięciu grach wyczułem w miarę dynamikę, to jednak wariancja jest tam ogromna i przy dosyć słabym runie po prawie 600 grach wyszedłem na ~ -430 $. Dzięki proficie na 6 max turbo i rb wyszedłem na jakiś niewielki "+", mimo to niedosyt pozostał.

Teraz czas na opis korzyści...

Na dwa dni przed końcem pierwszego wyścigu rake sytuacja wyglądała tak:

Po dwóch dnia ostrego grindu udało się wspiąć o dwa miejsca, co dało mi +300 e

Przebieg drugiej promocji był bardziej dramatyczny. Wliczały się do niej trzy "najlepsze" dni, z całęgo tygodnia, w których najczęściej zajmie się miejsce płatne w sng. Ja zagrałem odpowiednio: 172, 216 i 216, gdzie dwa ostatnie wyniki były "szczytem" moich możlwości. Choć na początku promocji prowadziłem bezkonkurencyjnie, to po kilku dniach włączył się do gry koleś, który jednego dnia był w stanie zagrać 367 gier. Swoje "najlepsze trzy dni" zakończyłem na dwa dni przed końcem promocji, więc pozostało mi tylko przyglądać się czy uda się mu mnie wyprzedzić czy też nie. Ok. 22 kiedy brakowało mu już ok. 30 pkt, wiedziałem, że jeśli będzie chciał to spokojnie mnie wyprzedzi. Jednak ku mojemu zdziwieniu pół godziny później przestał grać :f_biggrin:

Domyślam się, że podliczając moje punkty nie wziął pod uwagę faktu, że promocja rozliczana jest wg czasu GMT, a wyniki na sharkscopie pokazywane są wg naszego czasu (2 h później) i z tego powodu zakończył grę zbyt wcześnie :f_cool:

W efekcie udało się ostatecznie utrzymać 1 msc

Bardzo się z tego cieszę. Za drugie miejsce nagroda była już znacznie gorsza. Promocja trwa, także w tygodniu więc jak ktoś ma ochotę może w niej jeszcze wziąć udział. Ja odpuszczam walkę o 1 msc i skupiam się na swoich grach.

Odpowiedz
Cytat
Spiderro
Oldschool Grinder

Kropkuję, bo tu grube voljumy chodzą.

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Z 300 e z rakerace 500 e i 425 e ticketem z promocji sng w rollu już ~4 500 $, także koniec już blisko :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Podsumowanie tydzień 3.

Ilość rozegranych turniejów: 625
Zysk/strata: +2 570,25 $
Aktualny bankroll: 5 090,85 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

KONIEC

Odpowiedz
Cytat
luck92 Autor wątku
luck92
Elite Grinder

Total - 1 488 gier

Z tego 609 to hypery, na których wtopiłem 636 $

Hajs z promocji:

+117 e SNG BOOTY
+42 e SNG CHALLANGE
+300 e rake race #1
+925 e PODIUM POWER vol. 1
+100 e rake race #2
+410 e PODIUM POWER vol. 2

tot 1 894 e

rakeback ~600 e

łącznie 2 500 e / ~2 875 $

profit z gry ~ 1 200 $

Wracając do pierwszego posta. udało się skończyć wcześniej niż zakładałem. Stało się tak głównie, dzięki promocjom, które ostatecznie stanowiły solidny fundament profitu. Z persepektywy czasu patrząc mogłem odpuścić walkę o 1 msc. (ogromne volume, kilkunastogodzinne sesje, gry z ogromną wariancją i niewielkim value - hypery) w jednej z promocji i skupić się bardziej grach z większym value. Przełożyłoby się to trochę gorszy wynik z promocji ale za to lepszy z samej gry co pewnie byłoby bardziej opłacalne. Jednak traktuje to jako nowe doświadczenie, z którego wyciągne wnioski na przyszłość. Z efektu końcowego i tak mogę być bardzo zadowolony :f_thumbsup:

PS wczoraj zbubblowałem satkę na WSOP - 2/12. Trochę zabrakło szczęścia w końcówce ale za tydzień kolejna szansa więc jeszcze nic straconego :f_smile:

Odpowiedz
Cytat