Przejdź do forum
PLO od zera do mili...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO od zera do milionera

35 Posty
12 Użytkownicy
4 Reakcje
1,093 Wyświetlenia
Kyl00
PokerStrategist

Witam, jako ze podjąłem wyzwanie "2 cele na nowy rok" będę tutaj prowadził swojego bloga.

Cel Pokerowy - Do końca lutego rozegrać 200k rąk PLO10 zoom. W tym miesiącu poświęcam sie w 100% pokerowi a dokładniej nauce. Chciałbym żeby pod koniec miesiąca moja gra uległa znacznej poprawie. Dlatego przez miesiąc luty mam zamiar obejrzeć 28 filmików dotyczących pokera omaha zoom jak również motywacyjnych i psychologicznych.

Cel poza pokerowy - Będę spał maksymalnie 7h dziennie oraz jadał śniadania przed 9 rano. Jest to dla mnie straszne wyzwanie. Po pierwsze jestem śpiochem po 2gie przeważnie śniadania jem około 12-14 ;/

Prowadzenie tego bloga ma na celu poprawę gry w PLO.

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist
Spoiler

Pierwszy wygres po 15k rąk. Szału nie ma... sporo przegrywam na Riverze mając strasznego pecha ;/
Postaram sie wrzucić kilka rozdań pod koniec dnia...

Odpowiedz
Cytat
Kornel105
PokerStrategist

200k to naprawdę dużo, ja w tamtym miesiącu założyłem sobie 75k i trochę mi brakło, planujesz siedzieć po 10hdziennie?
Mimo wszystko powodzenia, rozumiem że grasz na starsach, jaki masz nick?

Odpowiedz
Cytat
Dahid84
Oldschool Grinder

Powodzenia i wytrwałości! 100k na początek i będzie git !

Odpowiedz
Cytat
sebciowawa
PokerStrategist

nauka nauką wiedza wiedzą a życie.... życiem. Masz już pewien próg własnych doświadczeń wpadnij do mnie przeczytaj wątek i podziel się swoimi spostrzeżeniami wiele się może wyjaśni i rozjaśni... Pozdrawiam, sukcesów choć on line to będzie pewnie nie takie proste:wtf::gl:

Odpowiedz
Cytat
Pacx93
PokerStrategist
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist

Hej, teraz już wiem ze 200k to za duzo... mam nadzieję ze się uda 100k zrobić. Pod koniec stycznia udało mi sie zagrać 9k przez dwa dni i pomyślałem ze dam radę ;/
Tak gram na starsach jako - Kyl00

Nie gram w weekendy więc ten czas przeznaczę na filmiki bociana + teoria.
Czy ktoś z czytających ten blog może poradzić mi gdzie mogę dostać jakieś przydatne informacje żeby pogłębić swoją grę w Omahe ? Prawie wszystkie artykuły z PS już przeczytałem a filmiki też się kończą ; ) A niestety gra nie idzie zbyt dobrze...

Przydały by mi sie informacje takie które podpowiedzą mi jaką moja ręka ma siłę na pre flopie, oraz jakie jest prawdopodobieństwo dostania np. koloru na turnie itp. Ogólnie wszystkie informacje które polepszą moją grę.

sebciowawa juz sprawdzam co tam u Ciebie :)

Odpowiedz
Cytat
Pacx93
PokerStrategist

Z tego co kojarzę to o takich rzeczach jest film Bociana - Omahowe numerki czy coś w tym stylu. Poza tym - ProPoker Tools Online [treść edytowana]
Rzucam linki:

http://www.propokertools.com/simulations

//reklamowanie kkonkurencji jest niezgodne z regulaminem forum - ultrac

Odpowiedz
Cytat
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist

Dzięki bardzo, jutro sie z tym zapoznam ;)

Odpowiedz
Cytat
NieGadamZpsami
PokerStrategist

Powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
driver911
Oldschool Grinder

GLGL. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kapelusznik
Oldschool Grinder

Powodzonka @Kyl00 :milord:

Odpowiedz
Cytat
Dahid84
Oldschool Grinder

GL !

Odpowiedz
Cytat
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist

Hej, czy mogłby ktoś polecić mi jakąś dobrą książkę psycholigiczna o mind secie- taka która podniesie moje umiejętności gry w PLO ?

Odpowiedz
Cytat
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist
Spoiler

Oglądając filmik szkoleniowy "Trening mindsetowy - tematyka downswingu" autor powiedział coś co dało mi do myślenia a raczej nakierowało pozytywnie i sprawiło ze poczułem sie pewniej przy stolikach. Po serii nie powodzeń prawie każda sesja była na + ale pod koniec zawsze kończyło sie tak samo - czyli - 3-8 BI (minus).
Zastanawiałem się dlaczego tak sie dzieje? Sprawdziłem sesje i wszędzie było tak samo +2-4BI a pod koniec (minus) ;/
Postanowiłem zrobić jak autor nakazuje ( jednym pomaga innym nie) Siadając do każdej sesji moim celem jest ugranie 2 BI a następnie odejście od stołów...efekt ?
Dzisiejsze 3 sejse wszystkie na + 12 BI ! (wykres z ostatniej najlepszej sesji)
Dziwne ale działa, jak juz ugrałem kilka BI zaczynałem grać duzo gorzej, luźniej, blefowałem. A podczas 30-90 minutowych sesji jestem w stanie się naprawdę skoncentrować. Jutro postanowiłem tak właśnie grać + dorzucę rutynę startową. Muszę znaleźć coś co mi będzie pomagać. Wierzę ze każda mała część którą wyczytałem, obejrzałem i zastosowałem poprawi moje umiejętności.

Odpowiedz
Cytat
darekuryga
Oldschool Grinder

hejka, jeżeli chodzi o PRE FLOP jest narzędzie wyświetlające siłę ręki :) nie pamiętam jaka jest jego cena ale chyba coś ok 9$ i jest dozwolone na P* niestety działa tylko na P* :(

daj znać najlepiej na FB to pogadamy widywałem Cię często na stolikach !!!

Odpowiedz
Cytat
Dahid84
Oldschool Grinder

Super! Wysłałem wiadomość "dodaj znajomego" na PS... Proszę o kontakt jestem również zainteresowany tym narzędziem :) Ewentualnie powiedz jak Cie znaleźć na FB

Odpowiedz
Cytat
darekuryga
Oldschool Grinder
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist

Średnio dobrze się odżywiam, jem nie regularnie, mało i nie koniecznie zdrowo. Co prawda jestem bardzo szczupły więc to nie żadna dieta odchudzająca raczej taka która ma poprawić moje samopoczucie.
Dzisiaj postanowiłem wprowadzić do diety kilka rzeczy które poprawiają pracę mózgu. Postaram sie co dziennie jeść :
-Orzechy włoskie
-Tłuste ryby
- Słonecznik
-Warzywa i owoce (są bardzo potrzebne dla naszego organizmu podczas zimy) Zdecydowanie stawiam na :
Brokuły - Brokuły to źródło witaminy K, która wspomaga funkcje kognitywne i polepsza wydolność mózgu.
Nasiona dyni - Garść nasion dyni dziennie zaspokoi zapotrzebowanie na cynk, wpłynie pozytywnie na pamięć i zdolności umysłowe.
Jagody - Badania wykazały, że spożycie jagód może być efektywne w przypadku polepszenia lub opóźnienia krótkotrwałej utraty pamięci.
Czarna porzeczka ( Witamina C) od dawna znana jest jako źródło zwiększenia sprawności umysłowych. Jednym z produktów bogatych w witaminę C jest czarna porzeczka.
Produkty pełno ziarniste - Przykładem takich produktów są pełnoziarniste płatki śniadaniowe, otręby pszenne, chleb razowy i pełnoziarnisty makaron.
Jabłka i Banany
NIe lubię wody za to pije do 2 litrów dziennie herbatę z suszu, malina, żurawina, hibiskus. Mam nadzieję ze to ma podobny wpływ jak woda :)

Takie rzeczy jak orzechy, migdały rodzynki itp od dzisiaj sa na moim biurku. Dodatkowo kupię jutro płatki owsiane, zmiksuję wszystko co mogę i będę zjadał z jogurtem naturalnym + maliny, truskawki zmiksowane blenderem wszystko osłodzone miodem :) Tak! Postaram sie ograniczyć słodzenie zwykłym cukrem oraz słodycze. Zastąpią mi to rodzynki i miód :)

Spoiler

Naukowcy z Uniwersytetu Northumbria w Newcastle, Anglia odkryli, że żucie gumy poprawia sprawność pamięci krótkotrwałej i długotrwałej. Uczestnicy, którzy w czasie testu żuli gumę osiągali o 37% lepsze wyniki niż ci, którzy zdawali normalnie.

Okazuje się, że ruchy szczęki podczas żucia zwiększają przepływ krwi do mózgu, co wpływa na ogólne dotlenienie mózgu. Jednocześnie żucie gumy zwiększa aktywność hipokampa, czyli struktury w mózgu odpowiadającej za pamięć ruchową i długotrwałą.

Wniosek jest jeden. Żucie gumy zarezerwuj dla sytuacji uczenia się:

gdy czytasz książki, notatki, raporty
gdy notujesz w domu czy na wykładzie
gdy słuchasz i chcesz zapamiętać
gdy uczysz się do testu
gdy zdajesz egzamin pisemny

- Ciekawostka

Odpowiedz
Cytat
Kyl00 Autor wątku
Kyl00
PokerStrategist

To bardzo miłe uczucie jak widzisz ze to co robisz przynosi efekty ;) Az się chce dalej szkolić !!!

Spoiler

Odpowiedz
Cytat