Przejdź do forum
PLO- bo lubię trudn...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PLO- bo lubię trudne gry

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
335 Wyświetlenia
Mack0
Oldschool Grinder

Witajcie. Postanowiłem dzisiaj założyć swojego bloga, ponieważ rozpoczynam właśnie przygode z PLO, zaczynam od 0,02/0,04$. Wcześniej grałem NL SH/HU do nl50. Zdecydowałem się zacząć naukę Omahy ze względu na potencjalnie wyższy winrate i fakt, że lubie trudne gierki ;) . Zaczynam z 90 BI na PLO4, na PLO 10 wejdę z 40 BI, na PLO 25 z 50 BI, na PLO 50 i wyżej (oby ;) ) z 60 BI

Cele:
-minimum 1000 rąk dziennie
-minimum1 film PLO dziennie
-zrozumienie podstawowych aspektow gry przed przejsciem na PLO 10
-kontrolowanie emocji, wyrobienie chłodnego podejścia do gry
-minimum 1 wpis na blogu tygodniowo

Jako że interesuję się sportem (fan FC Barcelony od najmłodszych lat) i marketingiem, będę co jakiś czas wrzucał tutaj swoje przemyślenia na tematy związane z tymi dziedzinami ;)

Pozdrawiam wszystkich czytających, a w szczególności tych, którzy tak jak ja zaczynają swoję przygodę z PLO. Obym za rok, dwa grając na PLO 100k z łezką w oku mógł wspominać swoje początki ;)

9 odpowiedzi
sirslim
Oldschool Grinder

Mimo ze kibicuje Realowi (w niedziele zobaczycie naszą siłę :P ) to życze powodzenia, tym bardziej że tez praktycznie zaczynam przygodę z PLO.

GL i do zobaczenia na szczycie :)

Mack0 Autor wątku
Mack0
Oldschool Grinder

Dzisiaj grałem na PLO4 i ze względu na braki w stolikach PLO10 (razem 4 stoły). Zauważyłem już, że mam tendencję do przeceniania rąk i grania bardziej loose niż na filmikach MrBociana, które oglądałem. Podczas najbliższej sesji skupię się na dobieraniu rąk, które mają większy potencjał na danie nutsów i dają przynajmniej 3 dobre holdemowe ręce. Zauważyłem też, że ludzie są mega pasywni na flush flopach (bardzo łatwo o kradzieże) i generalnie cbety z pozycją są bardzo profitowe, mimo że teoretycznie każdemu łatwiej trafić flopa.

Wynik sesji:+15$.

Pozapokerowo:

Zbliża się kolejne Gran Derby. Wydaje mi się, że Barcelona jest do niego słabo przygotowana, a przynajmniej jest w gorszej formie niż Real. Mimo to nie wierzę w podawane w mediach informacje o ofensywnym ustawieniu Realu (pomijam już fakt, że w tym podawanym ofensywnym ustawieniu gra dwóch defensywnych pomocników). Mou może i jest chamem, ale nie jest głupi i na pewno nie da Barcelonie nabrać wiatru w żagle. Jeśli nie wystąpi Xavi będę trzymał kciuki za Thiago- jak ogromnym jest talentem chyba każdy widzi. Wygląda na to, że Barcelona w końcu kupiła Fabregasa, oby nie zablokował on rozwoju Thiago. Najlepszym dla Brazylijczyka rozwiązaniem byłaby zmiana systemu Barcy na 3-4-3, przynajmniej w niektórych meczach. Kto wie, może właśnie z myślą o takim ustawieniu Guardiola kupował Cesca?

Puczek
PokerStrategist

i grania bardziej loose niż na filmikach MrBociana

Zebys nie zrozumial mnie zle, bocian jest zajebisty i wie o czym mowi, ale nie podazaj tylko i wylacznie slepo za tym co ktos ci powie "nie graj AQ78ss bo to jest ZLA REKA" tylko zapytaj sam siebie DLACZEGO ta reka jest w tym momencie zla. wlasny rozum>all

Co do tego meczu, konstryktywnie sie nie wypowiem (z/w na olbrzymia pogarde jaka darze królewskich) wiec powiem tylko... Vamos!

pozdro.

na flush boardach to roznie:
-sa tacy co dobieraja do any flush
-sa tacy co dobieraja do paint flush ale tylko na niesparowanych
-niektorzy dopieraja pasywnie niektorzy wrzucaja stacka na NFD

zalezy od ludka ktory klika w klawisze.

position>all

pzdr 2x

Mack0 Autor wątku
Mack0
Oldschool Grinder

Sesje z wczoraj i dzis na delikatny plus. Zastanawiam sie nad kupnem Omaha managera, bo bardzo chcialbym zaczac analizowac rozegrane rece +wiem, ze staty dałyby mi kilka dodatkowych $, ale z drugiej strony bez HUDa chyba szybciej naucze sie grac i nie grozi mi zostanie automatem.

Dzisiaj już nie gram, reszta dnia to relaks, ewentualnie obejrzę jeszcze 1 część "4 karty na 2 głosy". Polecacie to dla początkującego w PLO? Wydaje mi się, że 2 pierwsze części będą dla mnie wartościowe.

Pozdro.

Mack0 Autor wątku
Mack0
Oldschool Grinder

Gram juz PLO 10, dzisiaj +3BI. Zauważyłem, ze bardzo zyskowne na tym limicie jest betowanie jako blef, gdy na stole leżą busted drawy. Wydawaloby sie, ze na tak niskim limicie FE będzie znikome, jednak w tym wypadku blefowanie wydaje sie bardzo opłacalne. Warto też z tego co zauwazylem raisowac suche flopy w heads up potach, w multiway potach raisowanie ma sens tylko for value. Przy czym przeciwnicy stackuja sie naprawde light, dlatego zupelnie odpuscilem sobie raise flop jako blef w multiway pot. Licze na Wasze 3 grosze w tym temacie ;)

Pozapokerowo:
Ostatnie kilka dni mile spędziłem z dziewczyną, włącznie z oglądaniem wczorajszego meczu ;) . Ogólnie tak jak się spodziewałem Real przeważał i był po prostu lepszy. Na szczęśćie indywidualnosci Barcelony (przy strzale Villi po prostu kopara mi opadła ;) ) dały jej bardzo korzystny remis. Dobre wrażenie zrobił Sanchez (strasznie spodobalo mi sie, jak balansem ciala zgubil Marcelo), mimo że nie mógł mieć trudniejszego debiutu. Ciekawe, czy Fabregas dostanie szanse w środe (mysle, ze wejde na ok. 10 minut przy dobrym wyniku, chyba ze Xavi nie bedzie gotowy na dluga gre). Mysle, że puchar jest w zasiegu reki, ale latwo nie bedzie- brakow kondycyjnych sie w 3 dni nie nadrobi.

Licze, ze moj dobry nastroj przelozy sie na solidna gre ;) . Moze jakis upswing ala XBlink?

Pozdro.

MightySparow
Elite Grinder

Napisane przez Puczek

i grania bardziej loose niż na filmikach MrBociana

Zebys nie zrozumial mnie zle, bocian jest zajebisty i wie o czym mowi, ale nie podazaj tylko i wylacznie slepo za tym co ktos ci powie "nie graj AQ78ss bo to jest ZLA REKA" tylko zapytaj sam siebie DLACZEGO ta reka jest w tym momencie zla. wlasny rozum>all

Co do tego meczu, konstryktywnie sie nie wypowiem (z/w na olbrzymia pogarde jaka darze królewskich) wiec powiem tylko... Vamos!

pozdro.

na flush boardach to roznie:
-sa tacy co dobieraja do any flush
-sa tacy co dobieraja do paint flush ale tylko na niesparowanych
-niektorzy dopieraja pasywnie niektorzy wrzucaja stacka na NFD

zalezy od ludka ktory klika w klawisze.

position>all

pzdr 2x

Powiedziałeś dlaczego powinien sam myśleć i nie słychać się innych a potem powiedziałeś jak powinien grać hmmmm :D

Puczek
PokerStrategist

Masz racje, napisalem ze pozycja jest wazna.

Przepraszam tworce bloga za kierowanie jego zyciem.

Spoiler

_evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil: _evil:

Mack0 Autor wątku
Mack0
Oldschool Grinder

Oj, dała mi się Omaha we znaki ^^ . Najpierw zjazd 15 BI w dół, 12 w górę, dziś 2 w dół, chociaż wg EV jestem pewnie gdzies na +5 . Dzisiaj szczegolnie zabolały mnie klasyczne suckouty calling station, bo bylismy na deepie, ale jeszcze zdążę zabrać, co moje ;) . Boli o tyle, że dzisiejsza sesja mogła byc na naprawde ładny +. Ale nic, jedziemy dalej, jutro oglądam 4 karty na 2 głosy część 4-wprawdzie to zupelnie nie moje limity, ale dużo uczę się o doborze rąk preflop.

Mack0 Autor wątku
Mack0
Oldschool Grinder

Seria 4 karty na 2 głosy zaliczona, podobnie jak rozgrywanie Axxx i Kxxx+ filmik z PLO 100 SH. Coraz lepiej dobieram ręce preflop i widzę już, że nienutsowe drawy i układy trzeba grać bardzo ostrożnie. W związku z brakiem stolików PLO10 w niektórych godzinach dodaje czasem 1-2 stoły PLO 20 i ku mojemu zadowoleniu widze, ze poziom tam jest bardzo niski.

Pozapokerowo:

Nie komentuje zachowania Mourinho, to strasznie żenujące, że ktoś go jeszcze broni, nawet Casillasa opętał. A Dudka w TV po prostu nie moge juz słuchać.

Fajna gra w Superpucharze, cieszy przede wszystkim to, że Fabregas faktycznie dobrze czuje się w zespole i rozumie gre. Z Sanchezem troszkę gorzej, ale ma skilla, więc do lutego się wyrobi ;)