Chyba bardziej zgubił mnie ten mój zielony przyjaciel. Wracam na PLO2 i grinduje
A z moim mindsetem nie jest aż tak źle, poprostu faza zwyciężyła.
Powinienem teraz zmienic nazwe na PLO2 to PLO100
Chyba bardziej zgubił mnie ten mój zielony przyjaciel. Wracam na PLO2 i grinduje
A z moim mindsetem nie jest aż tak źle, poprostu faza zwyciężyła.
Powinienem teraz zmienic nazwe na PLO2 to PLO100
Nie jest dobrze z Twoim mindsetem, im szybciej się do tego przed samym sobą przyznasz, tym szybciej osiągniesz swój cel grania wysoko. W sumie już to zrobiłeś, ale mam na myśli odpowiednie zaplecze w postaci większej ilości BI
Witam z powrotem
Po strasznych zmaganiach na uczelni..... i jeszcze gorszych na PLO2, udało sie ugrać 22bi na PLO5. Wszystkie egzaminy mam za sobą, wiec mozna sie skupic tylko na pokerze :). Jako ze bede mial teraz aż za dużo wolnego czasu, postaram się wreszcie po każdej sesji poszukać kilka rozdań, zebyście pomogli je przeanalizować i wyłapać błędy.
PLO10 bi : 11
VPP to SN : narazie sobie daruje
Kilka dni grania i roll podskoczył do góry ;). Wrzucam kilka partii jak obiecywałem :D.
1.
PokerStars Pot-Limit Omaha High, $0.10 BB (6 handed) by Hand Converter CG
Button ($10.72)
Hero ($10)
BB ($10)
UTG ($6.66)
MP ($6.62)
CO ($11.70)
Preflop: Hero is SB with Q :spade:, T :heart:, Q :club:, J :club:.
UTG calls $0.10, MP folds, CO folds, Button calls $0.10, Hero completes, BB raises to $0.50, UTG calls $0.40, Button calls $0.40, Hero calls $0.40.
Flop: ($2) 9 :diamond:, 8 :spade:, 4
(4 players)
Hero checks, BB bets $1, UTG folds, Button calls $1,
Hero ??
2.
Hero ($11.83)
UTG ($9.68)
MP ($6.69)
CO ($13.71)
Button ($8.95)
SB ($4.27)
Preflop: Hero is BB with Q :spade:, Q :club:, J :diamond:, 9 :diamond:.
UTG calls $0.10, MP calls $0.10, CO raises to $0.40, Button folds, SB folds, Hero calls $0.30, UTG calls $0.30, MP calls $0.30.
Flop: ($1.65) A :club:, Q :heart:, 5
(4 players)
Hero checks, UTG checks, MP checks, CO checks.
Turn: ($1.65) 7
(4 players)
Hero bets $1.10, UTG calls $1.10, MP calls $1.10, CO folds.
River: ($4.95) 4
(3 players)
Hero checks, UTG checks, MP bets $4.71,
Hero ??
3.
Button ($9.36)
SB ($3.95)
BB ($20.36)
Hero ($10)
MP ($10.67)
CO ($4.54)
Preflop: Hero is UTG with A :spade:, K :diamond:, 3 :spade:, 8 :diamond:.
Hero calls $0.10, MP calls $0.10, CO calls $0.10, Button folds, SB completes, BB checks.
Flop: ($0.50) A :heart:, K :heart:, 5
(5 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.36, MP folds, CO calls $0.36, SB folds, BB folds.
Turn: ($1.22) 9
(2 players)
Hero bets $0.8, CO raises to $1.8, Hero calls $1.
River: ($4.82) 3
(2 players)
Hero checks, CO bets $1.7,
Hero ??
Czekam na analize i odpowiedzi
PLO25 bi : 10
Supernova odpuszczam.
Widze ze ruch na blogu nie za duży :D. Gram swoje, nie tiltuje juz tak jak wczesniej, a jak coś mnie mocno denerwuje i widze pierwsze oznaki tiltu to poprostu zamykam stoły i wracam za 15-20min. Bardzo skuteczna metoda :D.
Jutro postaram sie wrzucić pare rozdań a za jakiś czas wykres ze statystykami. Gram teraz na innym kompie i instalowałem od nowa HM, narazie mam rozegrane 3k rąk, ale mysle ze do konca tyg powinienem miec rozegrane 15-20k rozdań.
PLO25bi : 14
Pozdrawiam
Gram już PLO25 i musze przyznac ze gra mi nawet lepiej niz na PLO10. Gracze nuie sa juz tak bardzo "nieobliczalni"
PLO50bi : 13
I juz mnie pokerstars dyma w dupe, 2 all iny po 200bb na flopie w obydwu mam 65-75% i kurwa wpierdalam 100dolcow, ja pierdole koniec na dzisiaj ide pic

Wykres z dzisiejszego dnia.
PIEDOLONY KOSZMAR. JAK JA MAM KURWA NIE TILTOWAC?? 180 DOLAROW PONIZEJ EV, PIERDOLE TAKIE GRANIE !!

Wykres z dzisiejszego dnia.
PIEDOLONY KOSZMAR. JAK JA MAM KURWA NIE TILTOWAC?? 180 DOLAROW PONIZEJ EV, PIERDOLE TAKIE GRANIE !!
Jakby ktos mogl niech poprawi obrazek, ja juz nie mam na to siły, ide zajarac i sie napic, pozdro.
first of all nie grasz w tym momencie dla zarobku ale czysto 4fun bo z takim BRM to mozna tylko isc busto w PLO + słaby mindset. Do grania w PLO trzeba imop mieć GUTS bo jest to cholernie tiltowna gra.
second of all po co skaczesz na limitach? zablokuj sobie mozliwośc wejscia na określony limit skoro nie grasz konsekwentnie danych stawek.
for third: jak czujesz że łapie Cię tilt zamykasz stoły idziesz sie napić, na spacer, whatever i dajesz sobie spokój od pokera na kilka godzin
po czwarte i ostatnie: gambluj w PLO, ale moze chwyć się jakiejś innej odmiany aby oszczędzić sobie nerwów
Powaznie potraktowałem uwagi i kilka ostatnich dni to była praca nad samym sobą.
Pierwszym krokiem było przeczytanie w ciągu jednego dnia książki Hwanga oraz przejrzenie watkow na forum dotyczących mindestu.
Analizowałem rowniez swoja gre i zauważyłem, ze zbyt szybko wchodze za cały stack na flopie, czesto nie bedac faworytem, zamiast rozgrywac partie na turnie lub riverze. Zauważyłem rozniez, ze kiedy gram sesje, ktora trwa dluzej niz godzine, nie potrafie dalej skupic sie na grze, wlaczam rozne strony, niepotrzebnie ogladam jakies głupie filmiki, prawie w ogole nie skupiając się na grze.
Więc pierwszym postanowieniem było granie kilka sesji na dzień, trwających od 20min do godziny, tak aby być zajetym tylko grą i nie zajmować się pierdołami. Drugie postanowienie to 0 gry, gdy wracam zjarany i podpity jak np. teraz :D, no i oczywscie 0 skakania po limitach.
Jak narazie wszystko idzie dobrze, co potwierdzają wykres i podsumowanie z sesji z 4 ostatnich dni. Mam nadzieje ze niedlugo uda sie osiagnac PLO50.
Aha no i postanowiłem załozyc konto na PokerHeaven, zeby móc zdobywac punkty na PS i osiągnąć wyzszy poziom, a co za tym idzie, miec dostep do materiałów i treningów. Wiązało sie to z małym cashoutem z P*,ale może przy okazji uda się ugrać jakąś mią sumke :).
podsumowanie :
wykres z 4 ostatnich dni

PLO50 bi : 17
p.s. gdyby ktos mogl poprawic obrazek to bardzo bym prosił, nie wiem co robie źle :/
Ile stackow ponad EV jestes? Po poprzedniej tabelce domyslam sie ze duuuzo
Nie chce byc zawistny, ale nie wiem jak grajac 14/5/1 mozna tak wygrywac ehh...
No w kazdym razie powodzenia.
Jestem 13stackow powyzej EV
, dlatego ciagle pisze o rushu. Wczesniej za to bylem 8 stackow ponizej. W omaha nie patrzylbym tak bardzo na EV, no chyba ze jest sie duzo ponizej to wtedy mozna ponarzekac
A co do statów, to są micro stawki, jak widac mozna grac 14/10 i wygrywac. Od 0.50/1 postaram sie grac jakies 20-25/15.
I pamietam Cie ze stałów 0.25. Tez nie chce byc zawistny, ale popelniales sporo błędów, polecam dobrac sie do jakiejs ksiażki, to naprawde bardzo pomaga.
Podrawiam
1 sesja dzisiaj, 10stolow, 20min grania i 5bi ugrane
Mógłbym wejsc na 0.50, ale czuje, ze nie grałbym swojego A game, dlatego poczekam aż dojde do tych 30bi.
PLO50bi : 27
Witam po długiej przerwie.
Niestety musialem wyplacic rolla, powodem byl wyjazd i remont mieszkania studenckiego. Na P* zostaly grosze, ok 10dolarow. Narazie nie mam kasy zeby zasilic konto, wiec grinduje sity 45os za 0,25c
Myslałem ze po grze na 0,25/50 nie bede w stanie wrócic na takie stawki, ale długa przerwa sprawila, ze znowu mam ochote grac i sprawia mi to frajde :). Narazie sity ida dobrze, ROI ok 120%, probka mala, pewnie przyjdzie koretka, ale poziom jest naprawde zalosny. Do omahy wracam jak bede mial te 20bi na 0.02 Do uslyszenia
P.S. Jak mozna zmienic tytuł bloga?
Mam dosyc tych sitów
. Jedna sesja trwa po 3h a do tego to jedna wielka loteria. Siadam do PLO2 z 9bi, zobaczymy co z tego wyjdzie