Przejdź do forum
ogarnięty ja grindu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ogarnięty ja grinduje

13 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
541 Wyświetlenia
skorek122
Oldschool Grinder

Cześć!
Mieliśmy jakiś czas temu blog, nie przetrwał za długo, może teraz się uda... Mieliśmy przerwę od grania, ale jakoś nie udało nam się zupełnie zerwać z tym nałogiem.
Potrzebujemy motywacji, ogarnięcia się, nie tiltowania, większej ilości nauki itd. Będziemy wrzucać ręce do oceny i może nawiążemy kontakt z jakimś innym graczem w celu wspólnego podbijania limitów. Zaczynamy on początku - PLO2 na ZOOMie - liczymy na duże value i przebicie się szybko wyżej. Gotowi? No to odpalamy stoliki!

Ps. Czasem nam odwala, więc nie przejmujcie się jak coś głupiego napiszemy. _ugly: Mój niewidzialny przyjaciel w mojej głowie czasem szepce mi dziwne rzeczy _ugly:

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
smack91
BlackMember

Good luck, imo więcej value jest na zwykłych stolikach niż na zoomie, ale nie znaczy to, że tam nie ma piniendzy :D

Odpowiedz
Cytat
AmorPL
Oldschool Grinder

Witam.

Z pewnością będę subskrybować, bo sam próbuje przetransferować się na PLO, i mam nadzieję jak najszybciej zacząć crush'ować tą odmianę.
Z mojej perspektywy nie bardzo lubię grać ZOOM PLO. NL Holdem to co innego. PLO jest inną grą i potrzebuje innego podejścia.

Ale to tylko moje, nic nie znaczące opinie :fdrink

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Napisane przez skorek122

Potrzebujemy motywacji, ogarnięcia się, nie tiltowania, większej ilości nauki itd. Będziemy wrzucać ręce do oceny i może nawiążemy kontakt z jakimś innym graczem w celu wspólnego podbijania limitów.

Cześć,

miło zobaczyć kolejny blog pisany "na spółę". Wrzucajcie ręce. To pomaga chyba najbardziej, jeśli chce się podbijać limity.

Napisane przez skorek122
Ps. Czasem nam odwala, więc nie przejmujcie się jak coś głupiego napiszemy. _ugly: Mój niewidzialny przyjaciel w mojej głowie czasem szepce mi dziwne rzeczy _ugly:

Muszę przyznać że zazdroszczę _frown: Początek przygody, a już masz z kim przeprowadzać wspólne analizy _wink: _rolleyes:

Też mi się kiedyś zdarzało grać (a raczej pogrywać) PLO ZOOM. Pewnie ze 100 tys. rąk mam w bazie _smile:

Więc daję subskrypcję i będę zaglądał.

GL!

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Cześć - ja aktualnie gram ZOOM PLO5, więc podobny poziom.

Z chęcią podyskutuję.

Imho da radę wyciągać jakąś kasę i z tego zooma. Chociaż na pewno ciężej eksploatować błędy przeciwników, bo ciągle się zmienia pozycja i owi przeciwnicy.

Odpowiedz
Cytat
skorek122 Autor wątku
skorek122
Oldschool Grinder

Witamy wszystkich na blogów. Nie mieliśmy za dużo czasu ostatnio...

Dzisiaj jest dzień ogarniania się. Mieliśmy sen o bogactwie, więc skorzystamy z impulsu i zaczynamy grind zaraz po śniadaniu (hmmm 12:00). Lubimy zaczynać wszystko o równych godzinach. _ugly:

Ja wygramy przez weekend 300zł (stawki PLO5 i PLO10), to nie idziemy w poniedziałek do pracy _ugly: wish my luck _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
mqrcin
Oldschool Grinder

Powiedzcie gdzie pracujecie to będzie ciekawiej :P

Odpowiedz
Cytat
skorek122 Autor wątku
skorek122
Oldschool Grinder

Napisane przez mqrcin
Powiedzcie gdzie pracujecie to będzie ciekawiej :P

Pracujemy za dwóch, czyli w sumie za czterech, ale na taką "umowę", że pracodawca mógłby nas co najwyżej cmoknąć przez telefon _rolleyes: Wierzę, że potrafisz podać kilka sensownych argumentów, które powodują, że nie chcielibyśmy napisać tutaj nazwy firmy :sdrink
Nie mniej jednak, nie ma się co spinać, tylko trzeba pracować, bo nie udało nam się nawet wyjść nam na 0 _ugly:

bleeee nasz roll spadł tak nisko, że opuściliśmy PLO10 _o: _confused: ależ gówniana sprawa.

No nic, do zobaczenia na dzisiejszym treningu u Variata.

Odpowiedz
Cytat
skorek122 Autor wątku
skorek122
Oldschool Grinder

Siema po długiej przerwie w blogowaniu!

Pozbyłem się gorszej strony mnie. Zacząłem więcej myśleć przy stolikach, co ładnie odbiło się na moim winrate. Aktualnie "szukam" pracy, więc kilka dni temu zacząłem ostry grind (jak na moje możliwości).

Zaczęło się od wykasowania bazy danych i na nowej challege: start od PLO 2 do PLO 100 w niecałą dobę.
Pięknie poszło, do przeczytania w tamtym temacie. <-zachęcam!

- wszystko z ZOOManajpierw mix PLO2, PLO5, chwilę PLO10, PLO25 i PLO50 (ręce z challenge), do tego 1 rundka (5 rąk na PLO100 :nh).
Później zacząłem grindować PLO5, a na samym końcu (połowa dzisiejszego dnia) na PLO10.

Tak więc mam teraz sporo wolnego czasu i zamierzam trochę popracować przy stołach. Jak przejdę PLO10 na ZOOMie to przerzucę się chyba na zwykłe, bo będą się kończyć super rybki, a nie chciałbym być rybą dla innych.

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

I jak grinding? Na jakich stawkach grasz?

Odpowiedz
Cytat
skorek122 Autor wątku
skorek122
Oldschool Grinder

Nie umiem grać. Nigdy nie wydostanę się z mikro. Trzeba się z tym pogodzić, nie dla każdego jest poker.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez skorek122
Nie umiem grać. Nigdy nie wydostanę się z mikro. Trzeba się z tym pogodzić, nie dla każdego jest poker.

też tak myślałem, a jednak udało się przejść ;)
nie poddawaj się tylko znajdź sposób

Odpowiedz
Cytat
ozi
ozi
PokerStrategist

Napisane przez skorek122

Nikt nie mówił, że będzie łatwo. W tym momencie przed sobą pokazujesz czy masz jaja do tego i na ile Cię stać. Poker jest dla każdego, ale to od nas zależy czy mamy dostatecznie dużo siły i samozaparcia. Weryfikacji poddawane są także nasze poglądy i cele (dlaczego tak właściwie grasz?). Wartość gracza ujawnia się właśnie w takich sytuacjach, nie na super heaterze, gdzie każdy board trafia i hajsy same wpływają.

Walcz!

Odpowiedz
Cytat