trzeba by o tym pogadac z Bocianem jak on sie patrzy na te statystyke i jak ja poprawic
jednak wydaje mi sie, ze kluczem jest zmniejszyc ilość cbeta zwłaszcza vs >1 graczy, wygrywanie na wojnie blindow i stealowanie na mocno skoordynowanych boardach
ja zaczalem sie stosowac do tego i nawet pomaga ale jak mowie na razie probka niewielka 5k rąk
Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($7.90)
Hero ($13.98)
UTG ($22.49)
UTG+1 ($10)
CO ($10)
BTN ($39.63)
CO posts (SB) $0.05
Dealt to Hero 5♣ K♥ 4♥ K♣
UTG raises to $0.30, UTG+1 calls $0.30, CO calls $0.30, fold, SB calls $0.25, Hero calls $0.20
FLOP ($1.50) 2♣ K♦ 9♣
SB checks, Hero checks, UTG checks, UTG+1 checks, CO checks
TURN ($1.50) 2♣ K♦ 9♣ 6♦
SB checks, Hero bets $1.48, UTG calls $1.48, UTG+1 folds, CO calls $1.48, SB folds
RIVER ($5.94) 2♣ K♦ 9♣ 6♦ 8♦
Hero checks, UTG bets $0.10, CO raises to $1.50, Hero folds, UTG calls $1.40
UTG shows 5♦ 5♥ 2♥ 4♦
(Pre 37%, Flop 27.3%, Turn 22.5%)
CO shows J♦ T♦ 7♦ T♥
(Pre 63%, Flop 72.7%, Turn 77.5%)
CO wins $8.51
powyżej przykład jak nie rozgrywać topseta z 2ndFD w 5way potach
Trzeba zrozumieć że takie coś jak slowplay nie istnieje w PLO to po pierwsze, a po drugie czemu nie 3 betowales tej ręki preflop??
Co do poprawiania SD i NSD winnings to imho nie jest dobre podejscie. W sensie, że nie uważam pracowanie nad jedną statystyką odpowiednim. Taka już specyfika że przeważnie (w zasadzie zawsze) NSD jestlustrzanym odbiciem SD winnings i nic nie poradzisz. A mialem jeszcze cos tu pomądrować ale nie mogę nic wymyślić
Pozdro
nie no chciałem CR zagrać, ale po moim ch zorientowałem się, że nikt nie będzie tutaj leadował w 5 way pota i wszyscy mieli AF ~1.2
Napisane przez konrad901990
cześć, skąd wytrzasnąłeś książki Hwanga?
kupiłem na amazon.com
SB ($10.56)
BB ($18.74)
UTG ($11.53)
UTG+1 ($12.54)
Hero ($13.46)
BTN ($6.79)
Dealt to Hero A♣ T♥ 2♥ A♦
UTG raises to $0.35, fold, Hero raises to $1.20, fold, SB calls $1.15, fold, UTG calls $0.85
FLOP ($3.70) 5♦ 9♠ A♠
SB bets $2.50, UTG calls $2.50, Hero raises to $8, SB raises to $9.36 (AI), UTG raises to $10.33 (AI), Hero calls $2.33
TURN ($33.72) 5♦ 9♠ A♠ T♣
RIVER ($33.72) 5♦ 9♠ A♠ T♣ 7♣
UTG shows T♦ J♠ K♠ J♣
(Pre 28%, Flop 33.6%, Turn 27.8%)
Hero shows A♣ T♥ 2♥ A♦
(Pre 46%, Flop 60.4%, Turn 63.9%)
SB shows 8♥ 9♦ A♥ J♦
(Pre 26%, Flop 6.0%, Turn 8.3%)
Hero wins $1.85
SB wins $30.20
weeeeeee
w ogole sb ma 24/13/2.6 po 300h i miałem go cały czas za dobrego gracza, a tu proszę, wrzuca TTP bez redrawa do takiego spota
nie lepiej zagrac za pot ? wiem ze moze tutaj to nei mialo takiego znaczenia ale jakby Sb mial te 3 $ wiecej ?
Napisane przez olczykandre
nie lepiej zagrac za pot ? wiem ze moze tutaj to nei mialo takiego znaczenia ale jakby Sb mial te 3 $ wiecej ?
betting size jest zrobiony pod daną sytuację, więc nie wiem czy jest sens gdybać "gdyby sb mial 3$ więcej"
Dlaczego linia ev nie ma żadnej wartości w moich oczach.
przykładowa ręka z dzisiaj:
SB ($18.86)
BB ($4.83)
UTG ($10.47)
CO ($10.15)
Hero ($10.64)
Dealt to Hero 5♦ A♥ A♠ K♠
fold, fold, Hero raises to $0.35, SB calls $0.30, BB raises to $1.40, Hero raises to $4.55, fold, BB calls $3.15
FLOP ($9.45) Q♥ J♥ 2♦
BB bets $0.28 (AI), Hero calls $0.28
TURN ($10.01) Q♥ J♥ 2♦ A♣
RIVER ($10.01) Q♥ J♥ 2♦ A♣ A♦
Hero shows 5♦ A♥ A♠ K♠
(Pre 73%, Flop 25.0%, Turn 97.5%)
BB shows Q♦ 7♥ 5♠ Q♠
(Pre 27%, Flop 75.0%, Turn 2.5%)
przez 28c które zostały mu w stacku na flopie linia ev poszybowała mi w dół o 7$, zamiast (przy allin preflop) podskoczyć w górę o ~3$. Tak więc jego 28c spowodowały różnicę 10$ pomiędzy "prawidłową linią EV" a tą, którą mam w HM
Wykresie EV, dla mnie nie istniejesz!
Dam Ci prostą odpowiedź: statystycznie Ty też kogoś tak wyciulasz na EV w longrunnie więc wszystko się wyrówna
Pozdro
Napisane przez Juzwabeznogi
Dam Ci prostą odpowiedź: statystycznie Ty też kogoś tak wyciulasz na EV w longrunnie więc wszystko się wyrównaPozdro
![]()
sugerujesz, ze równie często ja zostawię sobie 28c na flopie?
nie wierze
Przecie nie musisz zostawiać Ty
Wyobraź sobie tą sytuację i że na flopie łapiesz A A x. I co wtedy?? z 70 % robi się sto. Przeciwnik wrzuca "stacka" w 0 % equity
Ostatnio gram strasznie słabą omahę, do tego często wpadam na top range przeciwników. Także nawiązując do słów "dwa kroki do przodu jeden do tyłu", aktualnie się cofam
Zmuszony byłem do powrotu na PLO5, staram się nie grać z mniej niż 40BI.
Czekam z niecierpliwością na run good!
pzdr,
whiler
Ostatni tydzień to kompletny brak motywacji, co za tym idzie brak efektów.
Postanowiłem zrobić pierwszy większy cashout (175$) i zacząć przygodę od miejsca, w którym byłem parę miesięcy temu ( pod względem bankrolla ). Pieniądze posłużą mi na drobne przyjemności, które jako "nagrody" za czas i pracę włożoną w pokera zmotywują mnie do dalszej pracy. ♠_thumbsup:
Ciągle szukam tego palącego uczucia, żaru; tej pasji którą miałem zaczynając swoją przygodę z pokerem. Przez całe te tysiące rąk gdzieś mi umknęła.
Zaczynam 'od nowa' jednak z wiedzą, która sprawi, że ten start będzie dobry, lepszy od poprzedniego!
Postanowiłem wyznaczyć sobie taki lifetime challenge:
10 000 godzin efektywnej pokerowej gry i nauki
Na pierwszy rzut oka wygląda strasznie, ale w ramach kontrastu wyliczyłem, że przeżyłem już ponad 190 000h i jakoś szybko mi to zleciało
Wydaje mi się, że dobrzy pokerzyści mają bardzo zdrowe podejście do życia. Dystans do siebie, do rzeczy które dzieją się wokół nich. Biorą pod uwagę większą 'próbkę' czasu i nie przejmują się jakimiś chwilowymi, aktualnymi trudnymi sprawami/wydarzeniami. Tak więc te 10k godz. to także inwestycja w siebie, w lepsze i ciekawsze spojrzenie na świat.
Whiler, dobry pokerzysta.
O ciągły progres nie-pokerowy zadbają:
Mindset:
~ Ian Taylor i Matthew Hilger - The poker mindset
~ Larry W. Phillips - Zen and the Art of Poker
Efektywne zarządzanie czasem:
~ Brian Tracy - Eat That Frog
Zdrowie i wysoki performance:
~ Travis Steffen - Peak Poker Performance
Do tego dochodzi wiedza leatherass'a i jego Treat Your Poker Like A Business.
= = =
"rozwijaj się z dnia na dzień"
* * *
Dzisiaj wpadłem na tego gościa w satelitach do sunday 1/4. Ale miał sick run
http://www.pokertableratings.com/stars-player-search/MrCash2006
Tyle, do usłyszenia.
"Twój los zależy od Twoich nawyków"
-- Brian Tracy
pozdro!
- whiler
Siema,
Pierwsze 1k rąk w tym miesiącu zapowiadało się całkiem nieźle, jednak dwa błedy pod koniec sesji przekreśliły profit z całego dnia
No nic, nauka kosztuje.
PLO 5, agresywny BM -- trochę ponad 30BI. Do końca marca chcę wrócić na PLO10 z 40BI. Wychodzi mniej więcej ~8$/dzień, więc myślę że easy game
pzdr,
whiler
witam. bylbys zaiteresowany wspolnymi sesjami na plo5 lub plo10. Na razie gram plo5 i jestem w trakcie ksiazki Tringuyena. jakies pojecie o pokerze mam bo w Holdemie doszedlem do nl25. bylbym wdzieczny za info. pozdrawiam
moje gg: 5851170
Cześć, daj znać jak Ci idzie z powrotem na PLO10. Co do motywacji, poniedziałkowe treningi z Bocianem zachęcają mnie do poprawy własnej gry. Fajnie jest posłuchać jak profesjonaliści podochodzą na gry. Może spróbuj czegoś takiego(chyba Cię na ostatnim nie widziałem =)).
Pozdrawiam
Mihalenko