Może..
Better state of mind/wellbeing thanks to paleo diet?
Powodzenia!
Napisane przez kacper3k
Bardzo fajny plan. W sumie zmotywowałeś mnie do tego abym coś podobnego sobie przyszykował.Ja często robię tak, że ustalam dodatkowo jakieś milestone'sy i checkpointy. Łatwiej wtedy mierzyć progres, wiedzieć gdzie się jest, czy wszystko idzie zgodnie z planem.
Angielski jak najbardziej. Łatwiej mi się tak pisze i myśli, zwłaszcza takie rzeczy, gdzie sporo słownictwa jest tylko w angielskim. Minus za samopoczucie po polsku
Chociaż sam nie wiem co najstosowniej napisać. Chyba "well being" ?
Co do mierzenia postępów : coś w stylu tabeli w excelu gdzie wpisujesz dzienny progress powinno się dość dobrze sprawować i jest łatwe do zastosowania.
Samopoczucie: well being, mood, coś w tym stylu ;d
Język angielski z podobnych powodów, które wyszczególnił Kacper, podczas gry gdy mówie do siebie robie to w języku angielskim bo tak jest szybciej, łatwiej i dokładniej
Chcialbym zobaczyc jak robisz video instruktazowe w jezyku polskim;) Ciezka sprawa:D
Napisane przez maggman
Chcialbym zobaczyc jak robisz video instruktazowe w jezyku polskim;) Ciezka sprawa:D
Na stole drugim czekam z intencją indukcji blefu, natomiast na stole pierwszym jako, że mam orzechy (?) (nuts) będę obstawiał aby wyciągnąć wartość ze swojego układu.
Niefajne
Anyway, na skutek braku sukcesów w parunastu ostatnich turkach bankroll nieco się skurczył, i zastanawiam się czy grać w paru wcoopach z wpisowym 215$. Koniec końców pewnie się poddam i zarejestruje 2 minuty przed
Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $2(BB) Poker Stars
SB ($217)
BB ($128)
UTG ($160)
UTG+1 ($220)
Hero ($622)
BTN ($233)
Dealt to Hero T♠ T♣ Q♠ K♣
UTG calls $2, UTG+1 raises to $7.50, Hero calls $7.50, BTN raises to $35, fold, fold, fold, UTG+1 raises to $117, Hero raises to $392, BTN calls $198 (AI), UTG+1 calls $103 (AI)
FLOP ($692) Q♦ 3♥ T♥
TURN ($692) Q♦ 3♥ T♥ 9♣
RIVER ($692) Q♦ 3♥ T♥ 9♣ 5♥
Hero shows T♠ T♣ Q♠ K♣
(Pre 38%, Flop 63.7%, Turn 80.6%)
BTN shows A♣ A♦ 9♠ 6♦
(Pre 28%, Flop 5.4%, Turn 0.0%)
UTG+1 shows A♠ A♥ 7♥ 5♣
(Pre 33%, Flop 30.9%, Turn 19.4%)
Hero wins $24.60
UTG+1 wins $664
Miałem pasować, ale wpisałem ręce do equilatora i wyszło że vs AAxx + AAxx jestem faworytem więc ogień
Hej, ostatnio staram się trochę ogarnąć omahe, i zastanawiam się czy twoje zagranie jest profitowe. Oczywiście na moich stawkach(plo25 , plo50) praktycznie zawsze fishe, którzy się stackują mają AA i tutaj raczej też na twoim miejscu grałbym to wiedząc, że gram 2x przeciwko AA, ale na plo200 (nie mówiąc o wyższych stawkach) gracze nie boją się luźno 3betować , 4 betowac itd, stąd nie mogłeś ich obstawiać na jakieś wysokie wrapy tupy AKQJ np? wiem, że karta double siuted, też sporo rekompensuje, ale często nie jest to nutsowy draw, a trafiając strita, też często nie jest on nutsowy. Mam nadzieje, że zrozumiałeś o co mi chodzi;p bo mam zamiar też kiedyś dojść do jakiegoś interesującego limitu plo i zastanawiam się po prostu nad tym zagraniem, pozdro ;d
Napisane przez xertex44
Hej, ostatnio staram się trochę ogarnąć omahe, i zastanawiam się czy twoje zagranie jest profitowe. Oczywiście na moich stawkach(plo25 , plo50) praktycznie zawsze fishe, którzy się stackują mają AA i tutaj raczej też na twoim miejscu grałbym to wiedząc, że gram 2x przeciwko AA, ale na plo200 (nie mówiąc o wyższych stawkach) gracze nie boją się luźno 3betować , 4 betowac itd, stąd nie mogłeś ich obstawiać na jakieś wysokie wrapy tupy AKQJ np? wiem, że karta double siuted, też sporo rekompensuje, ale często nie jest to nutsowy draw, a trafiając strita, też często nie jest on nutsowy. Mam nadzieje, że zrozumiałeś o co mi chodzi;p bo mam zamiar też kiedyś dojść do jakiegoś interesującego limitu plo i zastanawiam się po prostu nad tym zagraniem, pozdro ;d
Oczywiście słusznie zwracasz uwagę na to, bo żeby ten ship był profitowy oni muszą mieć te 2xAA, zatem aby tak zagrać trzeba być przekonanym, że właśnie 2xAA to niemal 100% ich zakresu. W tej ręce gracz grający squeeze miał b.niski squeeze (problem: pewnie nie squeezuje kiepskich AAxx), zaś 4bettora range oceniam 90% AAxx, 10% coś w stylu AKKx). W tej ręce pomógł mi też timing, bo to byli dwaj słabi regularsi którzy nie zwracają uwagi na timing, więc b. szybki 3b/4b to często AAxx.
Zagranie bardzo zwiększające wariancje i moje zdanie jest takie, że grać tak wtedy gdy jesteśmy niemal przekonani (90% range) że przeciwnicy mają 2xAAxx.
BTW, która najładniejsza?

Napisane przez RockyRaccoon
BTW, która najładniejsza?
ta kierowa najładniej umalowana... zresztą nie ważne - open ship z quadsami! ♠_evil:
Fajny plan Rocky! Nasunęły mi się dwie refleksje:
- Zakładanie w planie minimalnego winratu może nie być dobrym pomysłem. To jest cel wynikowy, w pokerze wydaje mi się, że dużo lepiej wyznaczać sobie cele mistrzowskie (związane z jakością własnej gry, rozwojem itp.). Winratu do końca nie jesteś w stanie kontrolować, poza Twoją grą ma na niego wpływ szereg czynników - poziom gry przeciwników itp. Poza tym, nie osiągnięcie odpowiedniego winratu będzie powodowało wzrastające napięcie, frustrację, tilt.
- Warto do takiego ogólnego planu dołączyć szczegółowe plany pracy na krótki okres. Ja od pewnego czasu robię plany 10 dniowe, zakładam np. ile h zamierzam w tym czasie zagrać, a następnie rozpisuje sobie plan na poszczególne dni (uwzględniam tam również aktywności pozapokerowe).
Powodzenia!
mogło już być, ale jakie masz statystyki ustawione w hudzie?
narazie trochę na ślepo ustawiłem pod omaszkę, ale sam nie wiem czy wszystko mi się przydaje...
i powodzenia z dotarciem do nosebleed'ów
"Ty kurw*a fiszu, jak masz tego gutshota to ci przestrzele jajca!"
Już chyba nic mnie nie zaskoczy jeżeli chodzi o odzywki przy graniu
dłuższy wpis on the way
Napisane przez fidelloz
Czemu Cie widuyje na NL100 w NLu? koniec z omaha
?
Wskutek straty jednej części rolla w PLO, i kolejnej części w MTT dla odmiany zacząłem grać w NLHE, stawki NL100. Po 20k rąk jestem na dobrym plusie, co nie ma większego znaczenia przy ocenianiu skilla z racji zbyt małej próbki.
Ostatnimi dniami gram po 5-6h dziennie i sprawia mi to przyjemność, więc jestem uszczęśliwiony ♠_thumbsup:
Fajny plan Rocky! Nasunęły mi się dwie refleksje: - Zakładanie w planie minimalnego winratu może nie być dobrym pomysłem.
Zgadzam się, to nie tyle był "jaki będę miał winrate" co "minimalny winrate aby osiągnąć zakładany cel".
Warto do takiego ogólnego planu dołączyć szczegółowe plany pracy na krótki okres.
Tak, praktykowałem takie coś i sprawdzało się świetnie (zapisywanie godzin gry na tablicy co dzień). Aktualnie gram wystarczająco dużo bez takiego "monitoringu+motywacji" więc jej nie stosuje.
Anyway, importuje miliard rozdań i jadę z analizą największych winnerów, a potem NL200 ♠_thumbsup:
Napisane przez fidelloz
Zaczales grac SHORTEM?
Tak się bawiłem, było zajebiście (kosztownie
).
Napisane przez lekarz20
weź napisz na skype prezydencie
Napisałem już wcześniej, panie marszałku!
Czy mozesz mi opisac swoje staty od drugiego rzedu w hudzie? cos nie moge odczytac
Wielkie dzieki pozdro
c-bet flop / fold to flop cbet / 3b / fold to 3b
ats / fold bb vs steal / wtsd / w$wsf
Od jakiegoś czasu gram na nieco zmienionym hudzie, który wygląda tak:
vpip / pfr / hands
flop cb / turn cb / 3b / fold to 3b OOP
fold to flop cb / fold to turn cb / steal / bb fold vs steal
Btw, gram znowu PLO, tym razem na skutek zmniejszenia sie rolla plo100. Wrzuce cos wiecej jak bede mial sample ;]