Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
302 Posty
80 Użytkownicy
1 Reakcje
18.1 K Wyświetlenia
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Wprowadziłem niedawno nowy koncept, tj dziennik sesji. Przed sesją powtarzam i aktualizuję najbliższe cele (taktyczne, mindsetowe) nad którymi się skupię podczas gry, po sesji zaś zapisuję w jakim stopniu mi się to udało + co nowego (i dobrego :D ) przyszło mi do głowy podczas gry (tak samo: taktycznie, mindsetowo). Sprawia to, że po pierwsze siadam do sesji w dobrym "ustawieniu" i po drugie niemal gwarantuje, że każda sesja (a przynajmniej każdy dzień) przyniesie jakiś progres w mojej grze. Pomaga to również w częstszym graniu swojego A-game i utrzymaniu koncentracji - bardzo rzadko zdarza mi się teraz usiąść do sesji i zagrać swoje "shit"-game, C-- game. Koncept zaczerpnąłem z ostatniej książki Tendlera "The Mental Game of Poker 2", polecam :)

Ostatni raz sprawdzałem wyniki w HM'ie chyba z miesiąc temu :D Jakbym zrzucił 10kg obciążnik z pleców, dużo lepiej się czuję i mam więcej energii na skupianie się na na prawdę ważnych rzeczach. Nadal wiem mniej więcej jaki mam wynik w ostatnim czasie, bo widzę stan cashiera podczas robienia przelewów (skrill cashback :) ), ale to jest dużo mniej konkretne i, szczerze już nie przywiązuję do tego tak dużej wagi jak kiedyś (gdybym jeszcze tylko miał ze 2x większego rolla na stawki na których gram to miałbym już niemal całkowicie wy*ebane xD ).

Zatem żeby stać się najlepszym graczem w pokera należy zachowywać się jak najlepszy gracz w pokera ? :thinking:

Spoiler

:yaoming : :coolface: :coolface:

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Tak, grunt to stosowny idol

Countit biegał nago po ulicy, tu widzę szykuję się coś większego :coolface:

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Wrzesień 2014

Najlepszy miesiąc w tym roku (co znaczyłoby więcej gdyby nie to że rok jak dotychczas słaby jak borszt), po ogarnięciu podcasta ChicagoJoey przypomniałem sobie jak to było kiedy grałem dla czystej przyjemności :D Co mnie zmotywowało do gry i nauki. ~170 minut dziennie przy stolikach to niezły wynik, biorąc pod uwagę sporo czasu, który poświęciłem na The Mental Game of Poker 2, filmy pokerowe, analizy rozdań i robienie notatek oraz moje ciężko w ostatnim czasie wypracowane lenistwo :D

Październik 2014

Plan:
-> wstawać o wschodzie słońca ( 'standardowy' rytm dnia dobrze wpływa na samopoczucie+ stoliki wczesnym rankiem są wyśmienite)
-> co wieczór podsumowywać dzień i robić to-do list na jutro (daje poczucie posuwania się do przodu, dobrze wpływa na motywację + zwiększa efektywność)
-> kontynuować zwyczaj warmup i cooldown routine (podwyższa jakość gry poprzez bieżące ulepszanie)
-> określić plan minimum na studiach (co zrobić żeby zaliczyć, na które zajęcia chce chodzić)
-> po kontuzji: zacząć biegać, jeśli wszystko ok to wrócić do badmintona
-> zagrać 50000 rozdań, z EV winnings >= 3000$, ~180 minut dziennie przy stolikach (biorąc pod uwagę że zaczyna się uczelnia + wyjeżdżam na jeden weekend to będzie to dobry wynik).

Będę grał na PS i IPoker + Hive Network. Liczę na 70k+ w depozytach, co da ~500$ cashback-u. PLO200 i niżej, żeby zejść z PLO200 musiałbym złapać solidny downswing, przy podobnych rozmiarów upswingu będę dodawał 400/ZOOM 500, ale skupię się na 200.

Oby 31go października było

(#moneyball <3333)

a nie

i tym bardziej nie

Odpowiedz
Cytat

A uzywasz nettelera czy moneybookers do cashbacku ?

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Napisane przez tabledestroyer
A uzywasz nettelera czy moneybookers do cashbacku ?

MB, chociaż mam podpięte konta na netku :) Generalnie nie ma problemów zarówno z MB i netkiem, z tego co się orientuje.

Odpowiedz
Cytat
kmagott

Napisane przez RockyRaccoon
po ogarnięciu podcasta ChicagoJoey przypomniałem sobie jak to było kiedy grałem dla czystej przyjemności

Ktorym dokładnie?
Daj prosze link. Dzieki ;)

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Napisane przez kmagott

po ogarnięciu podcasta ChicagoJoey przypomniałem sobie jak to było kiedy grałem dla czystej przyjemności

Ktorym dokładnie?
Daj prosze link. Dzieki ;)

Nie moge teraz znaleźć - któryś z yaaarny prob bet rail, z dankness i jnandez. Wczoraj obejrzałem z Lexem Veldhuisem i bardzo polecam :D

Odpowiedz
Cytat

Piszesz że będziesz grał na Hive Poker mógłbyś powiedzieć coś więcej o tej sieci grasz tam regularnie ??

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Napisane przez Molibden12
Piszesz że będziesz grał na Hive Poker mógłbyś powiedzieć coś więcej o tej sieci grasz tam regularnie ??

Grywam tam czasem, wypłaty idą pare/kilka dni (MoneyBookers), akcja to zazwyczaj kilka stołów ale poziom jest niespotykanie niski, soft jest niezły. Trzeba mieć konwerter żeby HM banglał (50 euro na rok czy jakoś tak).

Odpowiedz
Cytat
bobson88

Takie treści są niezgodne z regulaminem naszego forum. Proszę o tym w przyszłości pamiętać.
// kamil13151

Odpowiedz
Cytat

RockyRaccoon na jakich skórkach z ipoker czy może z tego Hive liczą Ci pkt z MB ? Ja ostatnio naprzerzucałem się tych depozytów jak dziki i poza nabitymi statusami pkt 0. Dopiero wtedy zobaczyłem te długą listę wykluczonych ...

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Napisane przez Azaz3L
RockyRaccoon na jakich skórkach z ipoker czy może z tego Hive liczą Ci pkt z MB ? Ja ostatnio naprzerzucałem się tych depozytów jak dziki i poza nabitymi statusami pkt 0. Dopiero wtedy zobaczyłem te długą listę wykluczonych ...

Miałem podobnie, mialem już pisać do nich czemu mi pkt nie lecą :D Ja nie mam wyboru bo mam miliard kont na każdym pokerroomie, gram na betmost i winner (obydwa wykluczone), i ogarnąłem niedawno (jeszcze nie grałem) dafa poker który z tego co kojarzę nie jest wykluczony.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Napisane przez Azaz3L

Miałem podobnie, mialem już pisać do nich czemu mi pkt nie lecą :D Ja nie mam wyboru bo mam miliard kont na każdym pokerroomie, gram na betmost i winner (obydwa wykluczone), i ogarnąłem niedawno (jeszcze nie grałem) dafa poker który z tego co kojarzę nie jest wykluczony.

gry takie ciezkie ze powstaje nowa odmiana graczy - keszbek pr0!

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Napisane przez roommate1000

Napisane przez Azaz3L

Rachunki się same nie zapłącą :truestory:

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Napisane przez roommate1000

Napisane przez Azaz3L

Rachunki się same nie zapłącą :truestory:

Myslalem ze uzywasz energii slonecznej oO

Odpowiedz
Cytat
RockyRaccoon Autor wątku
RockyRaccoon

Propozycja dla graczy PLO25-100

Z racji regulaminu nie mogę podać wielu szczegółów, to co mogę napisać to to że poszukuje graczy PLO25-100, zdeterminowanych do rozwoju (skilla jak i bankrollu :) ). Podałbym więcej szczegółów ale zostałem poproszony o edycję posta :pokerface: Mogę dodać, że zaangażowany w ten projekt jest również gracz, który bardzo bardzo (bardzo!) niedawno zamknął bloga w tej sekcji. Zainteresowanych proszę o PM lub kontakt na skype (nick: loustajl).

Odpowiedz
Cytat
dewast

Wysłałem zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
Orlo007

też wysłałem.

Odpowiedz
Cytat
Bejkker

Wysłałem zaproszenie