Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[ZOOM NL10] No Pain No Gain

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
111 Wyświetlenia
kolbex
Oldschool Grinder

Witam

#Jak zacząłem

Zaczynałem, jak pewnie wielu z Was, grając wirtualną gotówką na GD. Tam też zarobiłem swoje pierwsze pokerowe pieniądze sprzedając 50M za 1500zł (gość jechał do mnie 300km, żeby dokonać bezpiecznej transakcji :facepalm: ). Gdyby nie niski traffic na High Stakes i masa oszustów pewnie dalej bym tam grał i robił niezły hajs :D.

Po przeniesieniu się na real money zaliczyłem chyba wszystkie odmiany i rodzaje gry, ale najbardziej upodobałem sobie granie 24 stółow ułożonych w stack na NL2-5. Nie był to wartościowy poker, ale dawał mi to czego oczekiwałem: rozrywkę, emocje i jakiś profit.

#Gdzie jestem

Obecnie gram ZOOM'a NL10. Raz shootowałem na NL25, ale mój mindset i umiejętności były za słabe na ten limit. Od tego czasu sporo poprawiłem w swojej grze i mam nadzieję, że w najbliższym czasie znowu będę próbował gry na NL25.

#Moje plany

:diamond: wejście na NL25
- poprawa gry we 3betowanych pulach
- Analiza Boardu
- gra OOP
- Bet Sizing
- Leading
- Floating
- gra na deepie
:diamond: zacząć biegać
:diamond: angielski

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kolbex Autor wątku
kolbex
Oldschool Grinder

W weekend gra na zoomie układała mi się jak zawsze, czyli słabo. Pewnie kwestia midsetu. Muszę nad tym popracować.

Obejrzałem 2 filmy mbml:
Constructing Preflop Ranges - Part 1
Constructing Cold-Calling Ranges

W przyjemny sposób podane jest jak dobierać zakresy 3-beta i cold-call w zależności od przeciwnika i pozycji. Myślę, że przez ten tydzień będę pracował nad tymi kwestiami.

Po obejrzeniu filmików widać, że moja czerwona zaczęła rosnąć (połowa wykresu) i mam nadzieję, że jest to tendencja. Co do zielonej lini to tutaj znowu wykonałem kilka bad calls na river. Muszę bardziej popracować nad zakresami przeciwników, z którymi dochodzą oni do rivera.

Zadania na ten tydzień:
:diamond:praca z equilabem w celu lepszego doboru 3beta i cold calla pod danego przeciwnika
:diamond:praca z bazą rąk, pod kątem zakresu rąk przeciwnika, z którym dochodzi do SD

Na zakończenie, mój trening na rzeźbę, który zacząłem robić.
Generalnie trening dla zaawansowanych. Daje niesamowitą pompę i dociera do najgłębiej położonych włókien mięśniowych. Tak więc polecam.

Spoiler

Niedziela (klatka+triceps)
- wyciskanie sztangielek na ławce skośnej 3x 6-12
- wyciskanie sztangielek na ławce poziomej 4x 6-12
- superseria
na maszynie siedząc wycikanie + na suwnicy Smitha na skosie 3x+3x 6-12
- krzyżowanie linek górnych 4x 10-15 (serie ze zmniejszaniem obciążenia)
całość (~45min)

- prostowanie ręki podchwytem do tył na wyciągu 3x 6-12
- superseria francuskie leżąc (szeroki uchwyt + wąski) 3x+3x 6-10
- prostowanie ramion do dołu z uchwytem skośnym 3x 6-10
- prostowanie sztangielki/sztangi do tył 3x 10-15 (~35min)

Wtorek (plecy +biceps)
- podciąganie na drążku szerokim uchwytem 3x 6-12
- wiosłowanie jednorącz sztangielką 3x 6-12
- wiosłowanie na wyciągu dolnym 3x 6-12
- podciąganie na szerokim uchwytem na maszynie (serie ze zmniejszaniem obciążenia)

-uginanie przedramion ze sztangą 3x 6-12
-częściowe uginanie przedramion ze sztangą łamaną siedząc (górna część ruchu) 3x 6-12
- uginanie przedramion ze sztangielkami 3x 6-12
- częściowe uginanie przedramion na wyciągu stojąc (dolna część ruchu) 3x 6-12

Czwartek (barki+nogi+brzuch)
- wyciskanie sztangi z przodu na suwnicy Smitha 3x 8-12
- superseria
wyciskanie sztangielek siedząc
unoszenie sztangielek w opadzie tułowia siedząc 3x+3x 8-12
- unoszenie sztangielek bokiem w górę (serie ze zmniejszaniem obciążenia) 3x 8-12

- „nożyce” na suwnicy Smitha 3x 8-14
- przysiady na suwnicy Smitha 3x 8-14
- prostowanie nóg w siadzie 3x 8-14
- uginanie nóg w leżeniu 3x 8-14
- wspięcia na palce w staniu (min. obciążenie do wyczerpania mięśni)

-skłony tułowia z linką wyciągu siedząc 3x 8-14
- przyciąganie kolan do klatki piersiowej na ławeczce siedząc 3x 8-14
- unoszenie nóg w podporze 3x 8-14
- spięcia leżąc na piłce 3x 8-14

Odpowiedz
Cytat

Co to twojego planu treningowego...
Jest zbyt bardzo kiepski aby całość omawiać. W wielkim skrócie:
-Jaki jest cel treningu na rzeźbe? Myślę że chodzi Tobie o redukcje tkanki tłuszczowej. Wtedy rób tylko ćwiczenia wielostawowe, a izolowane wyrzuć.

Jak już koniecznie chcesz splitem, to masz za dużo ćwiczeń. Palisz w ten sposób mięsień.12 serii na dużą grupe mięśniowa i 9 serii na małą grupę mięśniowa w tygodniu wystarczy.

Odpowiedz
Cytat
kolbex Autor wątku
kolbex
Oldschool Grinder

Hej
W tym treningu bardziej mi chodzi o definicję mięśnia niż o spalenie tłuszczu (którego nie mam za wiele, a jak się zrobi cieplej to zacznę biegać więc i tak się spali). Serii wykonuje ~16-20 na duże i ~12-16 na małe.

Problem przetrenowania może się pojawić, ale mam nadzieję, że odpowiednia dieta+odżywki i obserwacja samopoczucia i swojego ciała pomogą mi tego uniknąć (przy jakichś objawach będę redukował trening).

Izolowane ćwiczenia myślę, że znacznie lepiej wpływają na definicję mięśnia. Po za tym niektórych złożonych nie mogę wykonywać.

Jestem już po pierwszym tygodniu tego cyklu i jak na razie efekty są bardzo dobre. Po 3 cyklach masowo/siłowych myślę, że będzie to fajny szok dla moich mięśni. No i siłownia to powinna być też dobra zabawa i trzeba ciągle coś wymyślać, żeby nie było monotonnie.

Odpowiedz
Cytat
kolbex Autor wątku
kolbex
Oldschool Grinder

Od czasu założenia bloga moja gra się poprawiła. Gram bardziej solidnie. Jedynie dzisiaj po kilku coolerach, zacząłem zbyt luźno callować i niepotrzebnie blefować. Stąd spadek o kilka BI na końcu wykresu

Wykres od poniedziałku.

Ręka, która mnie zaskoczyła. Niestety nie ma za dużo takich graczy na zoomie.

Spoiler

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Button ($5.56)
SB ($15.68)
Hero (BB) ($16.72)
UTG ($28.40)
MP ($10.25)
CO ($15.25)

Preflop: Hero is BB with 10:spade:, K♦
2 folds, CO calls $0.10, 2 folds, Hero checks

Flop: ($0.25) 10:heart:, 6♥, 10:club: (2 players)
Hero bets $0.20, CO raises to $0.40, Hero raises to $0.90, CO raises to $1.40, Hero calls $0.50

Turn: ($3.05) K♠ (2 players)
Hero checks, CO bets $1.50, Hero raises to $5.60, CO calls $4.10

River: ($14.25) 5♦ (2 players)
Hero bets $9.62 (All-In), CO calls $8.15 (All-In)

Total pot: $30.55 | Rake: $1.37

Spoiler

Hero had 10:spade:, K♦ (full house, tens over Kings).
CO had 2♣, 6♦ (two pair, tens and sixes).
Outcome: Hero won $29.18

Odpowiedz
Cytat
kolbex Autor wątku
kolbex
Oldschool Grinder

Witam ponownie.

Mojego bloga zakładałem w celu dostania się do szkoły kadetów, niestety nie udało mi się to, w związku z tym przemodelowałem trochę moją pierwszą stronę.

Obecnie skupiłem się tylko na grze i robieniu value, chcę jak najszybciej wejść na NL25.

Ale na pewno w najbliższym czasie powrócę do doskonalenia gry. Pierwsze czym się zajmę to granie we 3betowanych pulach. Później będę jechał wg listy z postu pierwszego.

Wykres z ostatniego tygodnia:

I na koniec ręka. Zastanawiam się czy na river, mam jeszcze value bet'a? Gracz jest typowym nitem.

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (Button) ($29.94)
SB ($10)
BB ($4.75)
UTG ($10.53)
MP ($10.15)
CO ($10.50)

Preflop: Hero is Button with 4♣, 4♥
2 folds, CO bets $0.30, Hero calls $0.30, 1 fold, BB calls $0.20

Flop: ($0.95) 7♠, 8♣, 4♦ (3 players)
BB checks, CO bets $0.50, Hero raises to $1.60, 1 fold, CO calls $1.10

Turn: ($4.15) K♦ (2 players)
CO checks, Hero bets $2.80, CO calls $2.80

River: ($9.75) 5♦ (2 players)
CO checks, Hero checks

Total pot: $9.75 | Rake: $0.44

Spoiler

Hero had 4♣, 4♥ (three of a kind, fours).
CO had Q♥, Q♣ (one pair, Queens).
Outcome: Hero won $9.31

CO

Spoiler

Odpowiedz
Cytat