Przejdź do forum
Zima była, Bałwanki...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zima była, Bałwanki zostają.

11 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
307 Wyświetlenia
Mariuszek88
PokerStrategist

Witam.

Po bardzo długiej przerwie wracam rekreacyjnie do pokera. Wpłaciłem środki na bałwanki i mam zamiar przypomnieć sobie jak się gra:)

Oczywiście będę grał stoły full ring.
Przez najbliższy tydzień będę grał NL 5. Jeśli poczuję się pewnie wejdę na NL 10.
Od razu zgłaszam bloga go MBC, by mieć jakąkolwiek szansę na podwyższenie statusu.

Rozpoczynam od następującego stanu:
Gram: cash
Poker roomy, na których będziesz grał: 888poker
Początkowy bankroll: $ 207
Cel, który chcesz osiągnąć: $ 2000

Pozdrawiam,

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Culber
PokerStrategist

Tytuł mnie załatwił, dobry jest. Powodzenia wiosną i niech bankroll'e rosną.

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Dziękować. Dziś tylko szybki update do MBC. Dłuższy wpis pojawi się jutro,

Update
Ilość rozegranych rąk: 680
Typ gier: cash
Zysk/strata: $3,19
Aktualny bankroll: $210,19
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Mam takie śmieszne pytanko. Jak mogę zamieszczać ręce z holdem managera na forum?

Odpowiedz
Cytat
Krismat23
Poker Player

Kliknij prawym na rozdanie, daj "View" i na dole masz taki przycisk "Copy with Format..." wybierz format Pokerstrategy i wklej w miejsce gdzie piszesz posta, i to wszystko :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Dziękować,

Sam ogarnąłbym to za tydzień pewnie

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Miał być wpis w poniedziałek, pojawią się w środę. Miał być długi, będzie krótki. Nie wiem, ale mam wrażenie, że chyba u każdego te okresy przedświąteczne są koszmarne w pracy. Nic co się zaplanuje, nie da się zrealizować. A to szef człowieka gdzieś wyślę, a to towar wadliwy przyjdzie itp itd,. No ale dość narzekania. Po świętach przyjdzie czas na rozpisywanie się.

Wracając do pokera.
Postanowiłem w tym tygodniu pograć NL 5 i limit ten jeszcze pogram w przyszłym tygodniu. Zauważyłem, że poziom gry od od roku na ósemeczkach wcale tak bardzo się nie zmienił. Nie rozumiem, skąd te płacze na forum, że limit jest zanitowany itp. Oczywiście próbkę mam marną i pewnie niemiarodajną, ale pewne powtarzalne zachowania już zdołałem wychwycić. Niemniej, sam muszę odświeżyć swoją wiedzę, gdyż z niektórymi zachowaniami mam problem.
No i niestety muszę stwierdzić, że serwis pokerstrategy.com działa jak na polskie warunki przystało ( w negatywnym znaczeniu). Nie dba o stałych użytkowników, a skupia się na nowych. Do czego piję? Otóż, zarejestrowałem się (jeszcze przed czarnym piątkiem) na full tilcie. Nabijałem sobie SP. Zerwano współpracę, otworzoną nową, dawni użytkownicy poszli w odstawkę. Party poker = to samo. 888poker = to samo. W konsekwencji, będę brązem cały czas i na dostęp do aktualnych materiałów szans nie ma. Przyznam, że dziwna ta polityka. Gdybym ja w firmie dawał większe rabaty nowym, niż wieloletnim klienta, to by mnie cmoknęli w tyłek i poszli do konkurencji. Ciekaw jestem, jak dalej to będzie funkcjonowało.

W te trzy dni grałem niewiele. Raptem 1600 rąk. Pozostałe dni poświęcę na edukację i analizę, jak znajdę troszkę czasu.

Na wykresiku widać, że moja gra jest za chaotyczna. Nad tym także muszę popracować.

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Mam problem na ósemkach. Cały czas mi się lobby wczytuje ale wczytać się nie może, reinstall nie pomaga. Po poniedziałkowej aktualizacji tak się zrobiło. Ma ktoś jakieś pomysły?

Odpowiedz
Cytat
lokomotywa
Oldschool Grinder

Może wyczyść historię przeglądarki albo pobierz instalkę przy pomocy innej przeglądarki.

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Nic to nie dało. Coś z moim sprzętem jest nie tak, bo u kolegi normalnie się zalogowałem. Może jakieś oprogramowanie, które posiadam nie współgra z ósemkami.

Zleciłem wypłatę i przenoszę się na Pokerstars.
MBC zaktualizuję w niedzielę.

Odpowiedz
Cytat
Mariuszek88 Autor wątku
Mariuszek88
PokerStrategist

Witam po dłuższej przerwie.

Tak jak pisałem przeniosłem rolla na Pokerstars i grywam sobie na spokojnie fullringi. Akurat fajnie trafiłem, bo reload bonus dali, więc zastrzyk do bankrolla jakiś tam jest.

Na razie testuję zoomy i zwykłe stoliki,
Gram albo 6 zwykłych stołów, albo 2 ZOOMy. Zoomy bardziej mi się podobają, są chyba łatwiejsze, ale istnieją tylko do NL 25 więc i tak i tak będę się przymierzał do zwykłych stolików. Muszę zastanowić się nad ścieżką rozwoju i wyznaczyć plan na kwiecień. Zrobię to jutro. Niewiem jak jest u Was, ale u mnie tak pięknie grzeje, że nie ma co marnować dnia przed kompem. Dziś zamieszczam tylko podsumowanie do MBC.

Pozdrowionka i do jutra.

Update
Ilość rozegranych rąk: ok. 2000 na 888 poker i 7877 na Pokerstars
Typ gier: cash
Zysk/strata: $132,07 ($15 z reload bonusu i $15 z promocji cardhunt)
Aktualny bankroll: $342,26
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat