Witam, po tytule i moim nicku zapewne zrozumieliście, że naprawde lubie pić cole. Standardowo jest w stanie wypić 6-8 litrów dziennie tego oto napoju. Jednak ze względu na swoje zdrowie, staram się ograniczyć do 2l dziennie, a oprócz tego nie kupuje już normalnej coca coli, tylko te gówniane podróby z tesco.* Pije cole light)
sport :ćwiczę codziennie 1h na rowerku eliptycznym
Poker:
Grałem już ponad 7+ miesięcy na nl2, jednak zawsze byłem na - na normalnych, a na zoomach to już w ogóle traciłem 5 bi co sesja , a dupe mi ratowały depozyty.
Jednak w ciągu ostatnich 2 tygodni na nl2, doznałem prawdziwego oświecenia jak mam grać, co mi pozwoliło wyciągnąć 12bb/100 na nl2 sh zoom (dla porównania wcześniej miałem ~ok. -25bb/100).

Niestety nie mam grapha z wcześniejszych wyników nl2 sh zoom, jednak myśle że czerwona linia idealnie obrazuje jaki robiłem wtedy score.
Ciężko mi nawet powiedzieć co rozumiem przez moje "oświecenie", chyba po prostu zrozumiałem jak wielkim debilem byłem. Złożyło się na to kilka rzeczy:
a) przeczytałem jakiś temat na 2+2 coś tam WCGRider napisał o callowaniu handów preflop, przez co zmniejszyłem znacznie swojego vpip/pfr gapa i nie callowałem sporej ilości rąk które wcześniej callowałem, polecam poszukać, dział bodajże "beginners questions" czy jakąś tak.
b) trening na pokerstrategy o grze na blindach, oraz inne, przez co poszerzyłem swój stealing range z btn z ~25% do 55%, to samo z sb mam ok 50%. Oraz poszerzyłem bardzo swój range callowania z bb vs sb steal, wcześniej foldowałem do takich sytuacji 80% , teraz tylko 47%
c) Właściwie to ogólnie totalnie zmieniłem swój range, z UTG calluje o wiele bardziej wąsko, z mp to samo, a z co/btn/sb o wiele szerzej
d) sporo hajsu zarobiłem od kiedy zacząłem callować open shipy / 3bet shipy od telefoników na 1 stolikach (kibelkowych graczy), z AQo+, jj+
e) Tak jakby o wiele poprawiła się moja logika, i to kiedy powinienem hero callować, a właściwie to wcześniej tego prawie nie robiłem, to dzięki kumplowi głównie się poprawiła (
) , ale w każdym filmiku praktycznym z pokerstrategy myśle że można podłapać logike grania
Teraz:
Jestem właśnie w trakcie wchodzenia na nl5 sh zoom, narazie troche bieda gdyż -2,5bi, ale myślę że na + wyjdę po jakimś czasie.
Będę pracował nad :
a) Poszerzeniem mojego 3bet ( 5% narazie bo w ogóle nie blefuje) ♠_drink: ,
b) Cbetować więcej
c) Betować więcej vs miss cb
d) Więcej callować lub 3betować blindy, bo narazie mam 80% fold to btn na sb i bb, więc raczej
e) I tu nie wiem jak to zrobić, ale musze jakąś zmniejszyć fold to 3bet z BTN, bo mam 77%, ale z drugiej strony za bardzo nie wiem jak bo otwieram szeroko(ponad 55%), jakieś pomysły
?
No i oprócz tego robić te minimum 2k handów dziennie.
A no i inna sprawa że do sierpnia 2015 muszę wbić na nl25, bo inaczej lipaaaaa. Dlatego też będę jak najszybciej shotował limity i pracował najwięcej jak mogę.
Wierzę, że za rok kiedy przejrze tego bloga, będę widział wielką poprawę moich pokerowych umiejętności. No i mam nadzieje że nie dostane jakiegoś raka żołądka od picia takich ilości coli.