Przejdź do forum
Zapracować na swój ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zapracować na swój suckes.

53 Posty
19 Użytkownicy
5 Reakcje
1,755 Wyświetlenia
lubiecole
Poker Player

Witam, po tytule i moim nicku zapewne zrozumieliście, że naprawde lubie pić cole. Standardowo jest w stanie wypić 6-8 litrów dziennie tego oto napoju. Jednak ze względu na swoje zdrowie, staram się ograniczyć do 2l dziennie, a oprócz tego nie kupuje już normalnej coca coli, tylko te gówniane podróby z tesco.* Pije cole light)

sport :ćwiczę codziennie 1h na rowerku eliptycznym
Poker:
Grałem już ponad 7+ miesięcy na nl2, jednak zawsze byłem na - na normalnych, a na zoomach to już w ogóle traciłem 5 bi co sesja , a dupe mi ratowały depozyty.
Jednak w ciągu ostatnich 2 tygodni na nl2, doznałem prawdziwego oświecenia jak mam grać, co mi pozwoliło wyciągnąć 12bb/100 na nl2 sh zoom (dla porównania wcześniej miałem ~ok. -25bb/100).

Niestety nie mam grapha z wcześniejszych wyników nl2 sh zoom, jednak myśle że czerwona linia idealnie obrazuje jaki robiłem wtedy score.
Ciężko mi nawet powiedzieć co rozumiem przez moje "oświecenie", chyba po prostu zrozumiałem jak wielkim debilem byłem. Złożyło się na to kilka rzeczy:
a) przeczytałem jakiś temat na 2+2 coś tam WCGRider napisał o callowaniu handów preflop, przez co zmniejszyłem znacznie swojego vpip/pfr gapa i nie callowałem sporej ilości rąk które wcześniej callowałem, polecam poszukać, dział bodajże "beginners questions" czy jakąś tak.
b) trening na pokerstrategy o grze na blindach, oraz inne, przez co poszerzyłem swój stealing range z btn z ~25% do 55%, to samo z sb mam ok 50%. Oraz poszerzyłem bardzo swój range callowania z bb vs sb steal, wcześniej foldowałem do takich sytuacji 80% , teraz tylko 47%
c) Właściwie to ogólnie totalnie zmieniłem swój range, z UTG calluje o wiele bardziej wąsko, z mp to samo, a z co/btn/sb o wiele szerzej
d) sporo hajsu zarobiłem od kiedy zacząłem callować open shipy / 3bet shipy od telefoników na 1 stolikach (kibelkowych graczy), z AQo+, jj+
e) Tak jakby o wiele poprawiła się moja logika, i to kiedy powinienem hero callować, a właściwie to wcześniej tego prawie nie robiłem, to dzięki kumplowi głównie się poprawiła ( :f_drink: ) , ale w każdym filmiku praktycznym z pokerstrategy myśle że można podłapać logike grania

Teraz:
Jestem właśnie w trakcie wchodzenia na nl5 sh zoom, narazie troche bieda gdyż -2,5bi, ale myślę że na + wyjdę po jakimś czasie.

Będę pracował nad :
a) Poszerzeniem mojego 3bet ( 5% narazie bo w ogóle nie blefuje) _drink: ,
b) Cbetować więcej
c) Betować więcej vs miss cb
d) Więcej callować lub 3betować blindy, bo narazie mam 80% fold to btn na sb i bb, więc raczej :pcuser:

e) I tu nie wiem jak to zrobić, ale musze jakąś zmniejszyć fold to 3bet z BTN, bo mam 77%, ale z drugiej strony za bardzo nie wiem jak bo otwieram szeroko(ponad 55%), jakieś pomysły :coolface: ?

No i oprócz tego robić te minimum 2k handów dziennie.

A no i inna sprawa że do sierpnia 2015 muszę wbić na nl25, bo inaczej lipaaaaa. Dlatego też będę jak najszybciej shotował limity i pracował najwięcej jak mogę.
Wierzę, że za rok kiedy przejrze tego bloga, będę widział wielką poprawę moich pokerowych umiejętności. No i mam nadzieje że nie dostane jakiegoś raka żołądka od picia takich ilości coli.

Odpowiedz
Cytat
52 odpowiedzi
lastusermw
Elite Grinder

Napisane przez lubiecole
Standardowo jest w stanie wypić 6-8 litrów dziennie tego oto napoju. Jednak ze względu na swoje zdrowie, staram się ograniczyć do 2l dziennie, a oprócz tego nie kupuje już normalnej coca coli, tylko te gówniane podróby z tesco.

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
piotereczek
Oldschool Grinder

To musisz być grubaskiem jak Lonke faponke :coolface: :coolface: :coolface:
a tak to powodzonka :milord:

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

Powinienem był chyba dopisać że pije cole light, i ćwicze codziennie 1h ^^

Odpowiedz
Cytat
psychonauta
Oldschool Grinder

to gowno ma tyle cukru a ty to pijesz : (

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Nie lubisz tylko jesteś colowym ćpunem. Znam takich. Wolę zostać przy alko i fajach. Anyway :gl:

Odpowiedz
Cytat
nommine
PokerStrategist

"od koli się we łbie pierdoli"

Paulo Coelho

:truestory:

Odpowiedz
Cytat
Lonke777
PokerStrategist

Napisane przez piotereczek
To musisz być grubaskiem jak Lonke faponke :coolface: :coolface: :coolface:
a tak to powodzonka :milord:

ebac tych co za plecami siejom ferment!!!!!!!!!!!!! :rage:

Odpowiedz
Cytat
yubby
PokerStrategist

kropnę to może wygram ajfona. kola to kupa, za rozkminki propsik, a, że śmierdzi mi to prowokacją to będę śledził jak inspektor Clouseau. pozdrówki i żebyś ogarnął dwudziestkę piątkę szybciej niż się spodziewasz!

Odpowiedz
Cytat
Culber
PokerStrategist

Hej.
Wrzuciłbyś podstawowe staty jakimi grasz ? Pozycyjne RFI, VPI/PFR, 3bet, AF wystarczą _drink:
Ja akurat zoom nie pykam, ale SH jak najbardziej więc...

Nie myślałeś nad normalnymi stołami ?

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

tot rfi : 26 , vpip/pfr : 22/17 , 3bet ~5%, af 2
rfi: ep 13/ mp 14/ co 28/ btn 54/ sb 49.

Bardziej lubie zoomy ze względu na :
a) nie trzeba selekcjonować stołów ( bo nie masz wyboru), co relaksuje mnie
b) Duże volume
c) Zajmuje w sumie mało miejsca na ekranie
d) po prostu jestem w stanie ogarnąć max 8-9 stołów normalnych, ale jestem też w stanie ogarnąć 4x zoom, przez co 4x zoom volume > 9x normalne
e) Lubie to że nie grasz każdej ręki z tymi samymi typami, każda łapka to nowa gra :)
Więc zostaje przy zoomie :f_biggrin: :profit:

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

A to dzisiejsza/wczorajsza sesja z nl5, niestety tylko 3k handów, ale gram na razie 2 stoliki zoom żeby obczaić co i jak. ( w sumie grałałem 9h na nl5)
Podczas tej sesji najbardziej pracowałem nad poszerzeniem swojego cbetu i bet vs miss cb, i jest poprawa :f_thumbsup:
Bet vs miss cb : z 20% ogółem , w tej sesji było to 60%
Cbet flop : z ~37% ogółem, w tej sesji było to 47%.
Z 3betem to się nie popisałem w ogóle to dalej mam 5% ( a nawet 4,3% mi wyszło :rage: )
poszerzyłem też swój range call bb vs btn steal, ale mniej sie na tym skupiałem niż na cbetowanie/ betowaniu vs miss cb wiecej

Szczerze mówiąc nie zabardzo wiem ile % jest idealnie z tymi wszystkimi statystykami, trzeba będzie gdzieś to wybadać.

Ogólnie moje wrażenia na nl5: więcej 3betują/squeezują niż na nl2, oprócz tego więcej blefów robią, ale limit do ogarnięcia, nie taki straszny.
Więc nie mogę się zgodzić z ludźmi którzy stawiają nl2 i nl5 na tym samym poziomie :) .
No i niestety: o wiele mniej raise all-in preflop od fishów :why: :why: :why:

Odpowiedz
Cytat
Krris
Poker Player

tez jestem uzalezniony od coli:/

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

A to mój dzisiejszy dzień na nl5, jak widać nie najlepszy :D, statystyki się niby polepszyły, ale i tak bieda.
Największa bieda jest u mnie z 3betami, 4betami, i grze w takich pulach, totalna pustka w głowie :D
No i napewno mam całą mase innych leaków i hmm, rozważam wykupienie chociaż 1h treningu u jakiegoś trenera, co prawda gram na niskich stawkach itd, ale i tak zależy mi głównie na rozwoju moich umiejętności. Jednak narazie poprostu obejrze jakieś produkcje z pokerstrategy, może jakiegoś leakfindera. A może ma ktoś do polecenia jakiś filmik o 3betach fajny ?(

@EDIT:
A no i najfajniejsza łapka z całego dnia :D :

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.32 (106.4 bb)
BB: $5 (100 bb)
UTG: $5.40 (108 bb)
Hero (MP): $7.98 (159.6 bb)
CO: $7.69 (153.8 bb)
BTN: $3.54 (70.8 bb)

Preflop: Hero is MP with 9 9
UTG folds, Hero raises to $0.15, CO calls $0.15, BTN folds, SB calls $0.13, BB folds

Flop: ($0.50) A 9 8 (3 players)
SB checks, Hero bets $0.37, CO raises to $0.74, SB raises to $2.32, Hero raises to $7.83 and is all-in, CO calls $6.80, SB folds

Turn: ($17.90) 3 (2 players, 1 is all-in)
River: ($17.90) T (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$17.90 pot ($0.74 rake)
Final Board: A 9 8 3 T
SB mucked and lost (-$2.47 net)
Hero showed 9 9 and won $17.16 ($9.47 net)
CO showed A 8 and lost (-$7.69 net)

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

A to dzisiejszy dzień na nl5.
Imo widze w swojej grze poprawe, z 5%( a czasami nawet 4%) 3betu, dzisiaj było to 7,2%. Staty generalnie w miare wyrównane( nie było jakiś strasznych leaków gdzie goście mieli easy autoprofit), Oprócz tego zdecydowałem się stealować mniej, żeby potem nie mieć 80% fold to 3bet z buttona i sb. Utrzymałem też dobry wynik bb fold to sb steal, a przy okazji zmniejszyłem bb fold to btn steal (z 80% do 70%)
No i ogólnie sick limit bo imo ludzie grają w 2 stylach mianowicie: nl5 ale bliżej do nl2, nl5 ale bliżej do nl10, i ich gra generalnie się sporo różni, bo kiedy np dostaje 3bet z btn kiedy jestem na co, to koleś z pierwszej grupy najprawdopodobniej nawet nie zauważył pozycji i robi 3beta bo tak jest w tabelce rąk jakie 3betujesz, a koleś z drugiej grupy już troche myśli :coolface: .
W każdym razie powoli już się przyzwyczajam do tego całego nl5, tak właściwie to takie nl2 wzbogacone o trochę więcej 3betów, squeezów, no i troche więcej blefów , na szczęście jeszcze nie umieją blefować :coolface: :profit:
Właściwie to jestem zaskoczony jak mi poszło, myślałem że będzie gorzej, no ale nie mów hop zanim przeszkoczysz ... bo korekta i maszynka jeszcze ma szanse żeby do mnie zawitać :rage: :rage:
W każdym razie brakuje mi 20 bi na shocika na nl10, jednak do nl10 to ja będę się musiał jeszcze podszkolić . No ale wiadomo, pozytywne nastawienie i zapierdalanie robi swoje. Żeby do czegoś dojść, trzeba zapierdalać!

Spoiler

:appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl: :appl:

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

A tak wyglądała moja dzisiejsza sesja na nl5 . Musiałem skończyć bo maszynka mnie dogoniła.
Oprócz tego napisałem do muckinfella w sprawie prywatnego treningu, a jak mi odpisał i zobaczyłem cene, to uznałem że nie kupując od razu 5h treningu tracę na tym hajs :truestory: . No oprócz tego dalej staram się wyeliminować te swoje największe leaki jakie mam, i mam nadzieje że w końcu nie będą na mnie regowie mieli autoprofitu :f_biggrin: . No to teraz w sumie czekam tylko na te treningi, i prawie napewno po treningach zagram jeszcze kilka/kilkanaście k handów na nl5 żeby mi zobaczyć jak pójdzie, jeżeli będę mieć +10bb/100 to napewno wchodze na nl10 (teraz mam po 10k handów 8bb/100). W każdym razie chce jak najszybciej shotować nl10 -> nl25 -> nl50 -> nl100 :coolface:

Doomswitch , rake dla kasyna, maszynka i kradzieje:

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5 (100 bb)
BB: $5.01 (100.2 bb)
UTG: $5.19 (103.8 bb)
Hero (MP): $5 (100 bb)
CO: $10.57 (211.4 bb)
BTN: $5 (100 bb)

Preflop: Hero is MP with J J
UTG raises to $0.15, Hero raises to $0.45, CO calls $0.45, 3 folds, UTG calls $0.30

Flop: ($1.42) 9 J T (3 players)
UTG checks, Hero bets $0.89, CO calls $0.89, UTG raises to $4.74 and is all-in, Hero calls $3.66 and is all-in, CO folds

Turn: ($11.41) Q (2 players, 2 are all-in)
River: ($11.41) 6 (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$11.41 pot ($0.47 rake)
Final Board: 9 J T Q 6
UTG showed Q K and won $10.94 ($5.94 net)
Hero showed J J and lost (-$5 net)
CO mucked and lost (-$1.34 net)

Odpowiedz
Cytat
davidiv
Poker Player

Możesz zarzucić tym tematem WCGRider? Bo nie mogę tego znaleźć (znalazłem tylko temat o zoomie, chyba że to jest to :f_confused:)

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

Temat o którym pisałem: http://forumserver.twoplustwo.com/32/beginners-questions/why-you-suck-unl-part-one-playing-aggressively-166132/
Dział Beginners Questions -> temat: ** The Best of the Beginners Forum ** , i tam jest od razu od góry seria artykułów od WCGRider
Teraz zauważyłem że on całą serie tych artykułów zrobił :), może być przydatne

Odpowiedz
Cytat
lubiecole Autor wątku
lubiecole
Poker Player

Tak wyglądały moje ostatnie dwie sesje z nl5 ( Z wczoraj i dzisiaj)
Oprócz tego shotowałem dziś NL10:

Oraz miałem dziś pierwszy trening z muckinfellą, pewnie dla tego w ogóle zdecydowałem się shotować wyżej, pierwszy trening bo wykupiłem 5h, więc treningi jeszcze nie skończone ale już widzę że to bardzo dobry trener, luźna atmosfera, jakość tego jest definitywnie 10/10, a stosunek ceny do jakości 11/10 , więc naprawde polecam muckinfella jako trenera
Pewnie mógłbym coś jeszcze napisać o nl10, czy o czymkolwiek, ale mi się nie chce :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez lubiecole
naprawde lubie pić cole. Standardowo jest w stanie wypić 6-8 litrów dziennie tego oto napoju

Tyle wypijać.:megusta:

Odpowiedz
Cytat