Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wyjść z NL2

33 Posty
10 Użytkownicy
1 Reakcje
698 Wyświetlenia
Oxidosis
BlackMember

cbet to podstawa i nie graj w ten sposob, ze cbetujesz tylko jak trafisz... na tym sie b.duzo zarabia bo na wiekszosci boardow masz spore f.equity. a co do reszty to jak ktos juz napisal - grasz sobie abc pokera i przechodzisz nl2 - masz to grasz mocno, nie masz to pasujesz, nie ma tutaj wiekszej filozofii :P

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30
PokerStrategist

Oxidosis polecasz jakiś konkretny materiał wideo/tekst o profitowym cbetowaniu? Dla nas, fiszków :D?

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Do autora tematu:

Nie siedź na ZOOMie, jeśli Ci zależy na wyjściu bezboleśnie z NL2. Przenieś się na stoły regularne koniecznie. Odczujesz mega różnicę. Wystarczy, że po przenosinach będziesz robił kilka rzeczy:

1. Agresywne table selection (szukasz stolików z ławicą ryb)

Nie musisz mieć Table Scannera. Wystarczy, że uruchomisz opcję Beta Seat. Ustaw dosiadanie się do stolików z VPIP 35% lub większym, z opcją Session Mode. Ustaw ilość stolików, które chcesz grać i minimalną ilość osób na stole przy dosiadywaniu.

I kosisz.

Jak po 25 rozdaniach nie znajdziesz fiszów, dajesz Sit Out Next BB, automatycznie Ci zamknie stolik i znajdzie następny wg kryteriów z Beta Seat. Szukaj stolików cały czas, masz zmieniać je na bieżąco.

Jest to mega ułatwienie. Na ZOOMie nie masz możliwości wyboru na których stolikach i z kim chcesz grać. A właśnie chodzi o to na mikrusach, by szukać najłatwiejszej gierki.

2. Masz napierdalasz, nie masz odpuszczasz.

Proste, wystarczy, że będziesz grał poprawne ABC i pozwolisz fiszkom poszaleć. Profit murowany.

3. Skup się na linii SD, niekoniecznie na Non-SD.

Oczywiście, czerwoną możesz wyskillować "na zero", jednak na NL2 w ogóle nią się nie przejmuj. Wystarczy, że będziesz dobrze grał ABC i Cię opłacą solidnie.

4. Uwierz przeciwnikom

Jak gracz robi Ci check-raise, to grubo się zastanów, czy grać, tak samo jak robi dziwny overbet shove.

5. Nie bij się z tagami, bij się z fiszkami.

Nie wymaga komentarza.

Nie męcz się na ZOOMie, stoliki regularne dają swobodę, sam poczujesz różnicę. A wiem o czym piszę, wyszedłem tak z NL2 jakiś czas temu. Teraz znowu wróciłem do gry i robię to samo, ze skutkiem pozytywnym. Gra jest przyjemnością.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
prezesbk
PokerStrategist

Najwazniejsze to zmien swoje nastawienie do gry. Bo coś czuje w kosciach, ze podczas gry duzo spazzujesz i sie przejmujesz gdy przegrasz rozdanie takie jak powyzej i zaraz chcesz odrobic i tak w kolko. Zagladaj do kasjera raz na tydzien, albo wogole nie zagladaj bo po co. Zacznij po kazdej sesji sprawdzac rozdania wygrane i przegrane i zacznij sie zastanawiac czy wszystko dobrze, czy mogles lepiej. NL2 , NL5, NL10 to wszystko jest identyczne i najbardziej profitowa gra jest ABC TIGHT, bez zadnych blefow, 3bet na poziomie 5-7%, 4bet tylko z premium, cbety na dobrych boardach. Nie cbetuj wszystkiego jak wlezie(w okolicach 50%) bedzie git

Odpowiedz
Cytat
oleo77 Autor wątku
oleo77
PokerStrategist

CBetuje jakieś 60% flopa.
Leak buster krzyczy mi że trochę za mało ale na razie efekt lepszy niż przy 75%.

RobertByku - zależy mi żeby przejść NL2 zoom :f_biggrin: a nie zwykłe NL2.
Ta odmiana sprawia mi dużo przyjemności i na tę chwilę jej nie zmienię.

Od kilku dni odpuściłem bezsensowne levelowanie się i zobaczymy do czego to doprowadzi.
Na razie mało rąk po przestawieniu się bo tylko 12,5k ale jest na takiej próbce +14bb

prezesbk - coś w tym jest. Od pewnego czasu wstaje automatycznie od stolika jak czuje że mnie coś podburzyło. Cały czas o tym dużo myślę jak rozwiązać temat ale nie udało się do dziś :)
Zagrania przeglądam po każdej sesji - wszystkie duże wygrane i przegrane przewijam sobie rozdanie po rozdaniu włącznie z equilabem.

Odpowiedz
Cytat
oleo77 Autor wątku
oleo77
PokerStrategist

Zamykam tydzień:

Kosmiczny winrate na EP:

Co robie źle że mam takie wysokie WTSD?% (33,5%)
W$SD mam przy tym 55% więc ciężko powiedzieć że za dużo calluje na river.
Jakieś pomysły?

Sobota strasznie ciulowa, łotrzyk łamał wszystko, do tego pare spazzów i wyszło 11,5$ w plecy.
Za to dzisiaj bajeczka - od początku fajnie się grało, wszystko ładnie się w głowie układało i wyszło +12,5$

Musze coś zrobić z głową - jak jest dobrze to jest dobrze. Jak łotrzyk daje złe karty to gram coraz gorzej.

Tydzień 20k rozdań, +7,8bb, 31$ profitu.
Stan bankrola 193$ + 83,5$ w starcoinsach = 276,5$

Trzeba zrobić jakieś założenia - ile bb potrzeba wygrywać na nl2 zoom żeby wejść na nl5 zoom?
Wszystkie konstruktywne wypowiedzi mile widziane.
Bankroll jakby coś jest juz raczej adekwatny.

Odpowiedz
Cytat
sonsee
PokerStrategist

Bankroll jak najbardziej adekwatny, pytanie czy czujesz się na siłach? Jak na moje oko wciąż za duzo spazz'ów,, dopóki nie ogarniesz tiltowania to proponuje meczyc NL2 bo wyżej będzie Cię to więcej kosztowało, NL5 niby wciąż mikro ale da się odczuć wiekszą ilość 3bet'ów, squeeze'ow a na tilicie łatwo o wdawanie się w trudne spoty. Ja póki co odradzam ale bankroll bezpiecczny, możesz próbowacć.

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30
PokerStrategist

Jak chcesz nl5 zaczac to wyplac wszystko i idz na inna platforme, na WH bodajze jest speed poker ale musisz sprawdzic, po pierwsze bonus Ci podwoi bankroll a po drugie nie doświadczysz takich cudów nigdzie indziej jak na P*

Odpowiedz
Cytat
oleo77 Autor wątku
oleo77
PokerStrategist

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2 (100 bb)
BB: $1.73 (86.5 bb)
UTG: $2.80 (140 bb)
MP: $1.52 (76 bb)
Hero (CO): $2.21 (110.5 bb)
BTN: $1.61 (80.5 bb)

Preflop: Hero is CO with 5 5
UTG raises to $0.06, MP folds, Hero calls $0.06, 2 folds, BB raises to $0.18, UTG folds, Hero calls $0.12

Flop: ($0.43) 6 4 3 (2 players)
BB bets $0.30, Hero raises to $2.03 and is all-in, BB calls $1.25 and is all-in

Turn: ($3.53) J (2 players, 2 are all-in)
River: ($3.53) A (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$3.53 pot ($0.12 rake)
Final Board: 6 4 3 J A
BB showed Q Q and won $3.41 ($1.68 net)
Hero showed 5 5 and won $0.00 (-$1.73 net)

BB ma staty 28/15
3bet 11, ale bardzo mało rąk - tylko 50

Daje mu bezpiecznie range do 3beta QQ+ AK+

Przy takim boardzie mam 57%, czy to jest dobra wrzutka na jego cbet?

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet
PokerStrategist

A pomyśl co Cię sprawdzi ;)

Odpowiedz
Cytat
oleo77 Autor wątku
oleo77
PokerStrategist

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $3.03 (151.5 bb)
Hero (BB): $2.47 (123.5 bb)
UTG: $2.10 (105 bb)
MP: $2.02 (101 bb)
CO: $2.09 (104.5 bb)
BTN: $3.54 (177 bb)

Preflop: Hero is BB with Q Q
3 folds, BTN raises to $0.06, SB calls $0.05, Hero raises to $0.26, BTN calls $0.20, SB calls $0.20

Flop: ($0.78) 2 9 2 (3 players)
SB checks, Hero bets $0.50, BTN calls $0.50, SB folds

Turn: ($1.78) 5 (2 players)
Hero checks, BTN bets $2.78 and is all-in, Hero folds

Results:

Spoiler

$1.78 pot ($0.06 rake)
Final Board: 2 9 2 5
Hero mucked Q Q and lost (-$0.76 net)
BTN mucked and won $1.72 ($0.96 net)

koleś 15/8, mało rąk
po moim squeeze i jego callu daje mu 22+,AQs+,AKo
po cbecie i jego callu zostają mu tylko pockety 99+, 22 na które mam 44%

zrzucam więc łapę - czy to nie jest zbyt weak?
Nawet jakby nie miał tam 22, i tak zostaje mi tylko 45,5%
Dopiero jakby callował z AKs miałbym flipa

Odpowiedz
Cytat
oleo77 Autor wątku
oleo77
PokerStrategist

Napisane przez YourMomBet
A pomyśl co Cię sprawdzi ;)

Oczywiście QQ+ , na ktore mam 39%.
uwzględniając to że leży już na stronie martwa kasa potrzebuje 44% więc jestem 5% do tyłu

Na call zakładając te QQ+ potrzebuje 29%
Powinien byc call na turn?

Czyli zagrałem semi bluffa? :f_tongue:

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

No tricky trochę, tylko ten ship turn jest trochę close bo jeśli on ma 22/99 to zapewne zależałoby mu na tym aby coś z Ciebie ściągnąć, szczególnie, że jest IP więc nie musi się martwić o river, a Ty takim checkiem na turnie często możesz zagrać giveup więc mi to wygląda na jakiś bluff albo zamiana TT, JJ w bluff na zasadzie " nie wiem po co to robie ale mam to gram ". Hmm kwestia w którą stronę się zlevelować _ugly:_ugly:

Odpowiedz
Cytat