Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Winning by folding!! (let's start)

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
442 Wyświetlenia
jarrek20

Witam serdecznie,
dziś (tj. 25.04.10) postanowiłem zacząć pisać BLOGa (mam nadzieję, że nie zniechęcę się zbyt szybko). A więc tak mam na imię Jarek oraz gram NL2 FR na PokerStars. Poprzednio grałem FL, ale nie poszło (przegrałem dużo kasy :evil: ) - po mniej więcej rocznej przerwie postanowiłem wrócić do tej fascynującej gry (jaką jest POKER =)) :)

No więc zacznijmy...
:spade: Plany na teraz:
:club: Nauka oraz pogłębianie swojej wiedzy w NL FR
:club: Zdyscyplinowanie swojej gry oraz granie "na luzie"
:club: Zacząć wstawiać ręce (wcześniej tego nie robiłem)
:club: Systematycznie grać oraz wygrywać :f_pleased:
:club: Wyjście z limitu NL2$

:heart: Plany na przyszłość:
:diamond: Nagranie paru filmików z mojej sesji
:diamond: Zacząć czynnie brać udział w ocenianiu rąk
:diamond: Więcej zadawać pytań na treningach (póki co wsłuchuję się)

Myślę, że co jakiś czas (2-3 razy w tygodniu) będę robił wpis na moim BLOGu.

A póki co to chciałbym przedstawić parę rzeczy po mojej grze - zaznaczam, że gram 3 dzień. Uczę się NL FR troszkę dłużej - będzie ze 2 tygodnie :)

Mój pulpit podczas gry (a raczej kolegi ;) )

Skaczący bankroll

Komentarz zbędny..

Nie wiem czy potrzebne - moje rozegrane ręce.

Details

:heart: Parę słów ode mnie..
Gdybym grał ciągle TAG, nie byłoby tak źle (poprawcie jeśli się mylę). Jak widać jednej sesji wygrałem 20$ _p: Ale się zesrało, ponieważ sprawdzałem marginalnie silne ręce na river :f_frown:

To co muszę u siebie poprawić - uspokoić grę - po wygraniu paru stacków byłem wielce zadowolony - co kończyło się oddaniem go w następnym rozdaniu.

:club: Co chciałbym od Was usłyszeć..?!
* Powiedźcie mi COKOLWIEK - chciałbym usłyszeć coś co może mi się przydać, co mnie skrytykuje! Może jakąś dyskusję wywołać :]
* Co jeszcze mógłbym zamieścić w BLOGu - coś czym warto byłoby się podzielić podczas/po sesji.

:diamond: Ręce dodam w najbliższym czasie (może jutro).

No i to chyba na tyle -> mój bankroll na dziś 54$

6 odpowiedzi
shovi

Siema! Ja z mojej strony mogę Ci życzyć tylko wytrwałości w dążeniu do uspokojenia swojej gry. Wiem doskonale co masz na myśli pisząc, że wygrywasz duże pule, by w następnym rozdaniu roztrwonić $ głupim sprawdzeniem na river... Obecnie też jestem na etapie poprawiania tego aspektu gry w swoim wykonaniu, dlatego z chęcią będę tutaj zaglądał - może wspólnie czegoś się nauczym:D
No i oczywiście zachęcam do wstawania rąk na forum (tutaj też coś wklejaj, żeby można było podyskutować). Tymczasem pozdro! ;)

Zonexin

Więcej podbijaj przed flopem powinno być około 14/10 na tym limicie, może to za mała próbka.

Kaeresen

Jeśli jesteś w fazie uczenia się gry to powinieneś grac mniej stołów.

jarrek20 Autor wątku
jarrek20

Napisane przez Kiersno
Jeśli jesteś w fazie uczenia się gry to powinieneś grac mniej stołów.

To jest screen z pulpitu na kolegi kompie.. Ja w tej chwili nie mam za dobrego stołu. U siebie gram 6 stołów, ale bez statystyk (wczoraj się przekonałem, że są bardzo! przydatne). Jak piszesz, że za dużo stołów - nic się nie dzieje na 4-6 stołach, tzn. troszkę się nudzę.. Może dlatego, że pasuję dużo rąk.

We wczorajszej sesji miałem
VP: 10
PR: 10

Po prostu ręce nie szły? No nie wiem... Gram tak, spytasz dlaczego? Przegrałem poprzednio sporą sumę i teraz nie mam zamiaru puścić tych 50$, co rękę sprawdzam swój bankroll (wiem, że to też błąd), ale lubię jak rośnie - a nie spada :)

Kaeresen

Jeśli się nudzisz, obserwuj jak wyglądają rozdania w których biorą udział przeciwnicy. Skoro grasz bez statystyk, rób na nich notatki jeśli zauważysz coś dziwnego w ich grze.

Graj po prostu podstawowe ABC , nie rób głupich calli . Nie myśl ze oni Cie tam floatingują itd. To jest bezmózgowie totalne , dlatego easy 3 dni i powinieneś to przejść :)
Jesli będziesz potrzebował jakiejś pomocy wal śmiało .

Gl !