yo!
@maniek160593 Właśnie chyba problem z tym, że gram trochę za szeroko i mam sporo wątpliwości postflop, przeważnie ok 5% rąk z każdej sesji ląduje do review, ale tendencja jest spadająca
Niedzielę spędziłem na gierce, nie zrobiłem praktycznie nic w kierunku rozwoju pokerowego i nie tylko, ale nie żałuję, miałem długi tydzień w pracy i należał mi się odpoczynek. W samą niedzielę zagrałem ponad 1k rąk, zaczęło się zajebiście, potem break-even i jak winrate zaczął spadać wyłączyłem stoliki. Albo dzień się skończył. Nie pamiętam. Poniedziałek i wtorek to pod kątem wyników swing na 4bi, odrobiony, ale potem znów w plecy
Udaje się za to wypełniać cele ilościowe, chociaż z tymi spazzami to bym nie powiedział... W ogóle u Lechrumskiego wyczytałem, że popełniam błędy w wyznaczaniu celów, dlatego przyszłe posty a propos będą bardziej kompetentne. Wierzę, że uda się wyrobić z realizacją dotychczasowych założeń. Są mimo wszystko dwa problemy, pierwszy główny to analiza - przerobienie jednej ręki zajmuje mi 15 minut, chciałbym, żeby poszło szybciej bo stos rąk do oceny tylko rośnie. Drugi problem to ilość wiedzy, którą przyswajam - idę na ilość, a nie na jakość nauki. Po zrealizowaniu celów z tego tygodnia skompresuję notatki i przeczytam je ze dwa razy, powinno pomóc.
Pigularz:
[M2]
1. Eliminacja zakłóceń (telefony, e-maile, powiadomienia, rozpraszający współlokatorzy) zdecydowanie obniża koncentrację - sprawdziłem, potwierdzam.
2. Efekt uczenia się: "Każde zadanie zajmuje nam najwięcej czasu, kiedy wykonujemy je po raz pierwszy. Z każdym powtórzeniem będzie ono trwało coraz krócej." - to prawda, sprawdziłem na analizie rąk, teraz analizy, które robię są dokładniejsze, a i tak zajmują mniej czasu
3. Grupowanie zadań w podobne bloki i monotasking zdecydowanie zwiększają ilość pozostałego czasu - potwierdzam, a jakże inaczej.
[/M2]
[T2]
1. Nie musisz wygrywać każdego spota (powinienem to sobie wytatuować na czole, co nie)
2. Na nita nie chcesz grać 3bet bluff (zobacz [T1 pkt. 2])
3. W ocenie zakresu przeciwnika należy zawsze odnosić calling range do 3bet range
4. W grze na fiszy im lepsza ręka tym wyższy sizing (thx captn obvious)
[/T2]
I taka łapka:
Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $3.77 (188.5 bb)
BB: $2.10 (105 bb)
UTG: $1.33 (66.5 bb)
MP: $2 (100 bb)
CO: $2 (100 bb)
Hero (BTN): $2.03 (101.5 bb)
Preflop: Hero is BTN with K♦: A♣:
2 folds, CO raises to $0.05, Hero raises to $0.18, 2 folds, CO calls $0.13
Flop: ($0.39) 2♦: 4♦: 5♠: (2 players)
CO checks, Hero checks
Turn: ($0.39) 9♣: (2 players)
CO bets $0.28, Hero calls $0.28
River: ($0.95) 7♦: (2 players)
CO bets $0.60, Hero calls $0.60
Results:
Spoiler
$2.15 pot ($0.08 rake)
Final Board: 2♦: 4♦: 5♠: 9♣: 7♦:
CO showed Q♥: A♠: and lost (-$1.06 net)
Hero showed K♦: A♣: and won $2.07 ($1.01 net)
W kontekście ręki:
TY, GL, HF!