Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

W drodze do...

118 Posty
18 Użytkownicy
118 Reakcje
3,908 Wyświetlenia
aleasy77

Zakładam drugiego bloga, żeby przeanalizować bardziej swoją grę i nie tylko, ale po kolei.

Najpierw odnośnie pokerowych rzeczy, to gram obecnie piątki na starsach (3 stoliki) i partypoker dwójki (3 stoliki). Sesje zamierzam grać wieczorem, gdy czas mam na to zarezerwowany tak w przedziale 1-2 godzin. Pracuje z free poker database, co pozwala pomóc w analizie. Co kilka dni/tydzień postaram się jakieś podsumowanie dać w postaci wykresu z gry na ps. Jakieś ręce do dyskusji będą się pojawiać, również moje przemyślenia.
Założeń finansowych względem gry nie będę narazie robił, wolę się skupić na poprawie i doskonaleniu mojej gry póki co.

Dzisiaj rozegrałem trochę rozdań z plusem, starałem się podejmować dobre decyzje, choć muszę zwrócić na pewne elementy.
Otworzyłem skrzynkę dzisiaj i jak zobaczyłem flagę rosyjską po otwarciu, myślę sobie: wtf? Dopiero sprawdziłem później, że jakiś challenge z tym związany zrobili. Puszczałem też deala dwa razy dzisiaj, bo ktoś niedługo pewnie trafi jackpot, udało się raz trafić fulla dzisiaj, więc też wpadło kilka dolarów.
Później jeszcze wrzucę kilka rąk do analizy z dzisiaj granych na ps.

Z rzeczy poza pokerowych też się chcę skupić na doszkalaniu umiejętności związanych z informatyką (konkretniej to programowania i diagnozowania i usuwania problemów z software i hardware, bo też mnie to interesuje). Też po krótkiej przerwie chce wrócić do treningów i myślę skorzystać trochę z tego planu:
https://www.bodybuilding.com/fun/brock_lesnar_training.htm
przy odpowiedniej diecie, rozpisałem sobie część produktów, jakie mają wartości odżywcze i ilość kalorii.
Znacznie lepsze odczucie jest jak się człowiek dobrze rozrusza, uprawiając jakąś aktywność fizyczną.

Odpowiedz
Cytat
117 odpowiedzi
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Wrzuciłem kilka rąk do analizy, tutaj jeszcze jedna ciekawa z dzisiaj, zastanawiałem się tutaj nad check-raise river, poszedł check-call i się zdziwiłem tym co pokazał
https://www.boomplayer.com/28005803_46C7200D40

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

W piątek trochę pograłem, przez sobotę i niedzielę bez gry. Uwagę podczas sesji piątkowej zwróciły mi głównie dwa rozdania, które przeanalizowałem sobie i wiem co można by zrobić lepiej. Dzisiaj pewnie wieczorem będzie grane i jakieś rozdania pewnie wrzucę.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Krótkie podsumowanie, w ostatnich dniach niezbyt dużo udało się pograć, na pokerstars uzbierało się ok. 2500 rąk.
Poniżej wykres podsumowujący:
wykres

Na party trochę mniej rąk rozegrałem, w przyszłym tygodniu, też może być problem z rozegraniem większej ilości rąk, ale w lipcu postaram się rozegrać tyle ile się da, ale oczywiście nie po to tylko by rozegrać i tyle.
Odkąd nie przywiązuję tak do celu finansowego idzie trochę lepiej, staram się redukować popełniane błędy.

Odpowiedz
Cytat
kk43506

Wstawiaj wykresy przez link do pliku, nie trzeba będzie przeskakiwać między stronami :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Wiesz, właśnie tak próbowałem, ale nie chce coś to działać.

Odpowiedz
Cytat
kk43506

Pod spodem jest link opisany "link do pliku" :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Zdenerwowałem się po tym rozdaniu:
https://www.boomplayer.com/28080347_76BDA05F6B
Kolejny raz z rzędu przegrać vs runner runner, dziękuję pokerstars. A i jeszcze przegrałem z fishem starcie set vs set.
Dzień chamstwa na ps i trzeba będzie odrabiać...

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Kiepski dzień wczoraj był przy stołach, uważam że w takie dni, grę najlepiej skrócić, żeby niepotrzebnie wprowadzać się w tilt, bo to potrafi wyprowadzić z równowagi (wczoraj 2x trafiłem set vs wyższy set, to co powyżej, przegrałem KK vs 76s preflop, miałem nutsowego strita vs fish, to musiał mieć to samo). Strasznie ciężko grało się 3bet poty, bo trafialność była fatalna, a część playerpoolu nie potrafi zrzucić marginalnych rąk z czego na dłuższą metę trzeba się cieszyć, bo będą się wypłacać, gdy będą dobre układy.
Bardzo przydatne według mnie są pot size bety i overbety głównie na takich graczy, co się nie umieją rozstać ze swoją ręką.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Podziękowania dla serwisu za 10$ w ramach programu Tell-a-Friend.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Moja najbardziej znienawidzona ręka (w dwóch przypadkach vs jednostolikowcy):
https://www.boomplayer.com/28094658_F022E1F26E
https://www.boomplayer.com/28093615_7EF8D756DB

Same straty z tą ręką cały czas i jak tu ją rozgrywać?

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Zawsze miałem problem z tymi wysokimi asami, nie wiem czy to kwestia boardu czy taktyki, ale bardzo ciężko mi się je rozgrywa, bo nie dość, że rzadko coś z nimi trafię, to jeśli coś dostanę do nich to muszę uważać na sety albo liczyć się z tym, że dostanie jednego sprawdzenia od gorszej ręki będzie ok. Macie pomysły co robić z tymi rękami, bo strasznie niszczą mi sesje. Staram się je 3betować tylko na szerszych zakresach (po za AK), nie sprawdzam przykładowo otwarcia od utg z AJo na MP czy CO.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091

W drugim rozdaniu jak 2 razy robi Ci mini raise to na jaką kartę go obstawiasz wrzucając all in pre ?

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

U jednostolikowca szczerze powiedziawszy każdej ręki można się spodziewać, a na tych pozycjach ogólnie w koncepcji można stackować AK, więc poszedłem tą drogą, choć zastanawiam się czy nie lepsze by było zagranie call do tego min-raise (pod warunkiem, że pozostali odpuszczają) i następnie sprawdzenie boardu, jak coś trafię to ok, jak nie to dużo nie tracę.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Przez pierwszy tydzień lipca, udało się rozegrać niewiele, bo nieco ponad 2100 rąk, później wrzucę jakiś wykres z tego, w tym tygodniu planuje już więcej gry, ze względu na większą ilość dostępnego czasu.
W dni robocze poświęcę na grę 2-3 godziny dziennie plus do tego czas na analizę i naukę.
Dalej gram na pokerstars i partypoker.
Więcej napiszę jeszcze wieczorem, co do planowanych celów na resztę miesiąca.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Dzisiaj to masakra, ponad 3 BI w plecy trafiało się sporo niefortunnych rozdań jak np. to:
https://www.boomplayer.com/28183050_BCE164C475
Do tego zestackowałem się preflop z KK vs gość, który grał bet-call na turnie z gutshotem i musiał mieć asy.....
Wtopiłem z jedynym setem na runner runner straight, bo gość callował z niczym, nice.
Kłopotliwe wysokie asy sprawiły mi ponownie problem, bo w 3bet pocie trafiłem asa, ale niestety jak pisałem wcześniej, gość miał seta asów. Cele napisze jutro, bo już jestem mocno zdenerowany dzisiejszym dniem gry, totalnie nic nie szło (ja dostałem tylko jednego seta np. przeciwnicy mieli z 10) i niepotrzebna dłuższa gra i niestety znowu czeka mnie odrabianie.
Szkoda trochę, bo fajnie zacząłem wchodzić w lipcu, a dzisiaj taka klapa się zrobiła, ech.
Niestety potwierdza się chyba zasada, że bez value rąk nie da się dobrze kończyć sesji i jak nic kompletnie nie idzie, kończyć grę i niepotrzebnie się denerwować z braku kart do gry.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Sesja wczorajsza niestety też na minus choć tylko 1BI, postaram się wrzucić później jakieś rozdania. Jak trafiałem JJ-QQ to musiał być as lub król zawsze na stole, jak AK to oczywiście jakieś ten czy queen high boardy. Pora na jakiś plan naprawczy:
1) Tylko 3 stoły grane (redukcja strat, przy nie trafianiu boardów, lepsze podejmowanie decyzji)
2) Dobry table selection
3) Gra przez 1-1,5 godziny, potem przerwa do 15 minut
4) 3bet mam na poziomie ponad 5%, a call 3bet ok. 25%, trochę mało, ale nie wiem jak mam się zachować postflop, w niektórych przypadkach, bo za bardzo mi w głowie siedzi, że nie trafię boardu znowu (fakt AK i pockety czasami potrafią zdenerwować trafialnością, ale trzeba zachować zimną głowę).
5) Jeszcze baczniejsza obserwacja przeciwników (czasami się mniej przykłada na to wagę, jeśli się nie jest w pełni skupionym w grze).

Gram dalej na party, ale tam istna masakra, najwięcej oczywiście tracę dalej na AK, gdzie jak 3betuje i przeciwnik sprawdza to board typu T87, flush draw na stole, a ja nic nie mam, wczoraj przegrałem z pół stacka gdzie miałem QQ i poszedł 3bet preflop z SB, a przeciwnik sprawdził na BB ten 3bet z 82s...

Ostatnie dni wyglądają tak, że praktycznie nic nie trafiam, potem idzie złość, frustracja i udzielają się złe myśli i pomysły. Liczę na poprawę w najbliższych dniach tej sytuacji.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Wczorajszy dzień bez gry był, myślę że to dobrze zrobi, wieczorem będę miał z ok. 3 godziny czasu na grę więc zrobię sobie dwie nieco ponad godzinne z przerwą. Zbliża się też na Pokerstars MicroMillions, więc również tam spróbuje swoich sił.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Wczoraj udało się zgarnąć 3BI na piątkach i coś na plus też na party. Pomogły na pewno lepsze decyzje, nie pchanie się w dużą ilość spotów. Czytam w międzyczasie informacje na stronie blackrain79, gość dobrze mówi o wielu rzeczach i aspektach. Dzisiaj zważywszy na kiepską pogodę trochę pogram napewno. Po weekendzie myślę też popracowaćz java web applications, zaciekawiła mnie ta tematyka, więc pasuje podziałać. Zastanawiałem się czy nie wziąć udziału w bankroll challenge, może się zdecyduje, chociaż z drugiej strony wiem, że może to na mnie źle działać, jeśli będę skupiał się mocniej na wynikach finansowych, zwłaszcza w sytuacjach, gdy będzie mi gorzej szło.
Przyda się dzisiaj też jakiś trening zrobić w ciągu dnia, od poniedziałku postaram się wrócić do regularnych treningów. Od paru dni baczniej dbam też o dietę, na stronie potreningu.pl mają fajne kalkulatory, napewno będę z nich korzystał. Od dłuższego czasu myślałem zrobić jakąś aplikację desktopową bądź mobilną w tym kierunku (kiedyś zrobiłem tą i tą wersję, ale wyszło tak sobie, ważne jednak że samemu udało się coś zrobić, zabiorę się za udoskonalenie tej wersji na androida zapewne).
Na piątkach widzę, że w piątek wieczór sporo rekreacyjnych graczy (jak to w weekend) i pojawiają się wśród nich też mocno agresywni, co wrzucają all in, jak tylko popadnie (głównie w weekendy widać taką tendencję u graczy jednostolikowych).
Później wrzucę jakieś rozdania z dnia wczorajszego.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Wczoraj blisko 2BI na plus z piątek na ps i też kilka dolarów do przodu na party. Staram się podejmować jak najlepsze decyzje, nie pchać się w dużą ilość spotów i przynosi to efekt. Na tych limitach nie ma co kombinować ze strategią, bo pogarsza to sprawę widzę, na wyższych limitach będzie okazja lepsza na "finezyjne zagrania". Tutaj ma iść prosta gra, zero slowplay, itd. a będzie szło dobrze myślę.

Odpowiedz
Cytat