Jeszcze nie wiem po co to pisze. Pewnie by moc przejrzec swoja gre, posluchac komentarzy ludzi, ktorzy sie na tym znaja i pochwalic sie troche
Gralem juz troche na NL 10 na pokerstarsach, ale przechodzac na wyzszy lvl przegralem calego bankrolla i jakos mi nie szla jego odbudowa - dopoki nie zarejestrowalem sie na TitanPoker za pomoca tej stronki
Ale zanim w ogole do tego doszlo to pogrywalem jakies pol roku ze znajomymi przy piwku, betujac 2 BB do puli 40 jak cos mialem dopoki nie przeczytalem Doyle Brunson Super System oraz Harrington on Holdem 1 i 2. Im wiecej sie w tego drugiego wczytywalem tym szybciej przechodzilem ze stylu gry LAG na TAG i tak chyba obecnie zostalo.
Kawalek do przodu - 8 dni temu:
Po odebraniu bonusa 50$ stwierdzilem ze nie mam ochoty sie bawic w mikrostawki i skoro to i tak "nie moje" pieniadze to postanowilem odpalac stoliki 2 NL 10 Short Handed Turbo. Przez pierwsze dwa dni szlo ze zmiennym "szczesciem" raz do 100$, to do 50$ znowu. Postanowilem przestac ogladac joemonstera podczas gry i przysiasc na powazniej, poobserwowac fisze i troche ustabilizowac wyniki
I tak nastepnego dnia dobilem do 100$ i przesiadlem sie na NL 20 znowu grajac w formacie, w ktorym mam pieniedzy na 5 buyinow. Nie powiem, czasami sie zdarzalo ze mialem prawie caly bankroll na dwoch stolikach
Ale pozniej cierpliwie wypatrujac jak betuja przeciwnicy specjalnie poddawalem short stackom mozliwosc zblefowania mnie na turnie / riverze i wsycalem ich pieniadze. Oraz mniej wiecej staralem sie wpasowac w to na jakim flopie moge kogos check-raiseowac z praktycznie niczym.
Tylko, ze nagle dobilem do 180$ i przesiadlem sie na NL 50, i stwierdzilem, ze jak idzie to trzeba sie nakrasc ile wlezie
taktyki raczej nie zmienilem. Tylko staralem sie nie wpasc pod noz jakiemus regularsowi.
Wczoraj zagralem sobie jeszcze milo 4 MTT 180ppl za 4.40$ na pokerstars z rezultatami
You finished the tournament in 7th place.
A $25.20 award has been credited to your Real Money account.
Przegrywajac AA vs 77 gdy middle stack pushowal w momencie kiedy bylem pot commited pre flop ?(. Podbilem za 65% swoich chipow i zlapalem leszcza na haczyk, niestety leszcz mi wyrwal wedke
Szkoda bo moglo sie to lepiej potoczyc - po wygraniu tego mialbym ~3ci stack.
Ale w jednym z pozostalych po dosc ciekawej rece:
PokerStars No-Limit Hold'em, $4.00+$0.40 Tournament, 600/1200 Blinds 125 Ante (9 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com
saw flop | saw showdown
UTG+1 (t11652)
MP1 (t74372)
Hero (MP2) (t40691)
MP3 (t8980)
CO (t24432)
Button (t54270)
SB (t21941)
BB (t19188)
UTG (t14474)
Hero's M: 13.91
Preflop: Hero is MP2 with A
, A
1 fold, UTG+1 raises to t11527 (All-In), MP1 calls t11527, Hero raises to t40566 (All-In), 5 folds, MP1 calls t29039
Flop: (t95584) 6
, J
, 5
(3 players, 2 all-in)
Turn: (t95584) 9
(3 players, 2 all-in)
River: (t95584) 4
(3 players, 2 all-in)
Total pot: t95584
Results:
UTG+1 had 9
, 9
(three of a kind, nines).
MP1 had A
, A
(one pair, Aces).
Hero had A
, A
(one pair, Aces).
Outcome: UTG+1 won t37506, MP1 won t29039, Hero won t29039
I jeszcze z 2 godzinach gry udalo sie osiagnac to:
You finished the tournament in 1st place.
A $216.00 award has been credited to your Real Money account.
I tak juz dobrze sie dzisiaj rano czulem z bankrollem na wesolych 550$ w zaledwie kilka dni. Ale po kolacji z rodzinka usiadlem na chwile do pokerka z lacznym rezultatem na dwoch stolikach:
Czas - 1h 20m
Ilosc rak - 218
Zysk - 127,45$
Oczywiscie wariat, bo na NL 100
Ale juz widze ze ta suma jest dla mnie psychicznie za duza i wole z mniejszym stresem pograc znowu na NL 50, a pewnie za jakis czas spokojnie zastosuje normalne zasady zarzadzania bankrollem.