Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

..

20 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
386 Wyświetlenia

.

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
StoneCutter
PokerStrategist

Bardzo ladnie sobie opracowales te range, sa w miare poprawne i standardowe, ale sek w tym, ze nie zawsze chcemy otwierac staly range z danych pozycji, bo nie zawsze przeciwnicy za nami, ich stacki, dynamika gry na to pozwalaja. Mam nadzieje ze nie bedziesz sztywno sie trzymal tabelek, tylko otwieral np A2o z HJ, jesli na CO i BU siedza nity, a pasowal 87s z BU kiedy na sb/bb siedzi short, aggro fish itp :)

"Jesli to dorsz, to otwieram zakres z Buttona"

Okey, wszystko ladnie pieknie, ale zakres Buttona jest taki duzy, ze wzgledu na to, ze ma absolutna pozycje. Czy koniecznie chcesz grac przeciwko rybkom bez pozycji z bardzo szerokim zasiegiem? Cbetowac mase flopow i odpuszczac turny? Czesto nie bedziesz wiedzial jak sie zachowac w rozdaniu trzymajac zakladajmy J8o na flopie Q84 po sprawdzonym cbecie

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr
PokerStrategist

troche tight ten BU :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
luckywin85
PokerStrategist

Cześć.
Powodzenia w karierze pokerowej.

Mam pytanie co do rakeback 57% na pszemek poker, czy to stała stawka dla graczy PS, czy trzeba się z nimi jakoś ugadać, czy RB ten wynika z jakichś dodatkowych promocji?
Jak coś, to wysłałem zapro, żeby odpisać na priv, coby tu nie robić off topicu, narazie co do strategii się nie wypowiadam, bo sam jestem donczuro-dorszem.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist
Spoiler

Napisane przez niceblackCześć,nie chce mi się rozpisywać, bo próbowałem już otwierać bloga kilka razy, zakładam tego dla siebie by notować postępy i postaram się go codziennie aktualizować. Mój dzień zaczyna się o 13 i kończy o 7 rano. Gram na pszemekpoker, rb 57%.Szło dobrze, ale trochę zjebałem w ciągu dwóch ostatnich dni, roll około 24BI na NL10.Jako że trochę dzisiaj spieprzyłem, spieprzyłem, zainspirowany tym, co przeczytałem u Robmafa:1.Przeanalizowałem sobie opening range z każdej pozycji i WYRZUCIŁEM RĘCE, które miałem ewidentnie niedochodowe. To tymczasowe rozwiązanie, ale okazało się bardzo skuteczne. Po prostu przestałem myśleć ideami, a przerzuciłem się na konkrety.2.Zatrudniłem coacha. Pisałem o tym, "jak można grać 19/16 dochodowo? Przecież to odmóżdżający styl!!! Ale ale ale ten gościu zarabia kasę, a może ja gdzieś się mylę, a może ja czegoś nie wiem?"On po prostu, tak jak krawiec, usunął niedochodowe zagrania, fancy playe z mojego repertuaru, podokręcał śrubki w miejscach, gdzie miałem leaki. Usunąłem szkodliwe ego na bok. Po prostu zignorowałem podporządkowując się zupełnie nowej dyscyplinie pracy. Nie na ilość, a na skuteczność i spójność.Efekt był piorunujący. Przestałem czytać fora z bezsensownymi rozmowami, po dziś dzień nie przeglądam rozdań umieszczanych gdziekolwiek. Wolę zapytać jednego-dwóch znajomych o podobnym stylu gry do mojego, a czasem o odmiennym, ale ogarniających. Nie oglądam wszystkiego, co wychodzi, bo to zaczęła być strata czasu. Warto to przeselekcjonować.postanowiłem poprawić moją grę. Mam do wykorzystania 5h treningu u rushera, a oto mój, zawężony od dzisiaj opening range'u.UTGMPCOBUCiąg dalszy w następnym poście.

Zakres z UTG, MP i CO całkiem mi się podoba.
Mam zastrzeżenie co do BU. Masz pozycję na każdego, do Ciebie były foldy, masz tylko dwóch graczy za sobą, którzy są OOP. Ten zakres jest zdecydowanie zbyt TIGHT.

Spójrz na ten zakres. Mimo iż także uwazam że jest zbyt TIGHT
(wiadomo, że zakres dostosowujesz do graczy)
To jest taka szablonowa podstawa, którą zmieniamy w zależności OD...

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Napisane przez niceblack
SB

Jeżeli BB jest ogarnięty, to otwieram podobny zakres jak z CO.

Jeżeli to dorsz, to otwieram zakres Buttona.

Na nita otwieram any2. Do tego na nita i shorta mogę otwierać za 2bb.

Izolacja limperów:

-zazwyczaj izoluję 4bb+1bb, ale na ultrafisza mogę mocniej,

-halfstacka izoluję za 3+1, a shorta 2+1

Okej i tu coś, co robiłem za luźno. Mój range będzie od teraz taki:

Na fisza mogę rozluźnić.

CDN.

Wszędzie stosujesz 4bb open ? czy na BU 3bb?

ps. czekam aż opracujesz 3-bet, 3-bet bluff, 4-bet
oraz call IP

Wysyłam zapro !PM

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Napisane przez niceblack
Cześć Wam, cieszę się, że wpadliście :f_thumbsup:

luckywin, wysłałem Ci PM, masz tam info o PszemekPoker.

Trochę później w nocy dopracuję resztę i zobaczę dokładnie, jak z tym BU, Franczo :fdrink Odezwij się jak coś na skype: CaptainOscar , bo tutaj niewygodne są te PM.

Pozdrawiam ;)

poszło na SKYPE
(51 old, California ?? dobry nick podałeś ???)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

Napisane przez niceblack
Okej, wczoraj godzina treningu z rusherem, muszę popracować nad:

call sb vs bu, jak dużo cbetuje, mogę zagrać ch/r

pasywna obrona mocnych kart na blindach -> miażdżę range przeciwnika

gdy chcę pozostac w rozdaniu, ale nie chcę ch/callować, to betuję,

pasywna obrona blindów z broadwayami

jak wykorzystać ich częste cbety (ch/r?)

tag, brak slowplay, bet bet bet, na małe stacki wsuwam bezstresowo

Z opening range'u z utg usuwam ATs, KJs i AJo, z MP KJs i JTs

Co do BU, Franczo, to nie chcę otwierać problematycznych rąk, jak np T7, ze względu na to, że nie umiem ich rozegrać postflop. Ofc jak blindy mają po 70% f2steal, to otwieram any2.

BTW, the only one, who can ever teach me...

Cd. Perfecting prelfop play:

:club: OOP vs agresywny przeciwnik -> gram ciaśniej
:club: IP vs. cienias -> gram luźniej

Tighter in lose games, loser in tight games.

Zarabiam najwięcej na bu, tracę najwięcej na blindach

W takim razie na blindach: nie ograniczam się do jedynie agresywnej obrony blindów, grając z kimś, kto mało pasuje, a dużo cbetuje, mogę zagrać ch/r flop. Ew. jeżeli dużo cbetuje flopa, a turna znacznie rzadziej, mogę zagrać: call pre, ch/c flop, x turn i jeżeli on zagra ch/b, bet river.

Jako że na PszemekPoker są w większości słabi przeciwnicy + kilka nitowatych regów, mój gameplan od dzisiaj to:

Brak fancy zagrań, gram straight forward. Na słabego przeciwnika, moim jedynym blefem będzie cbet, ew. opóźniony cbet. W nic innego się nie bawię.

Na słabego gracza chcę grać z rękami, które tworzą dobre toppary, na rega chcę grać ręce kombinacyjne, jak suited connectory.

Wszędzie stosujesz 4bb open ? czy na BU 3bb?

ps. czekam aż opracujesz 3-bet, 3-bet bluff, 4-bet
oraz call IP

Utg 4bb, mp i co 3,5bb, bu 3bb.

Z zasady nie limpuję, na pewno nigdy nie gram openlimp. Mogę zagrać complete na sb albo limpnąć w multiwayu ze spekulacyjnymi rękami, jakimiś niskimi konektorami, suited baby aces itp.

Izolacja vs. limpowanie

-na deepach lepiej izolować, na shorta można limpnąć,

-IP lepiej izolować

-jeżeli mam za sobą agresywnych przeciwników, ofc nie limpuję. No, chyba, że jakiś podstęp? Ale na razie nie przychodzi mi żaden do głowy.

Cold calling:

Wg Sklanskiego mogę sprawdzić, jeżeli jestem z przodu na range mojego przeciwnika.

Do rozważenia:

-dominacja jego range,

-postflop skill,

-position,

-dynamika,

-rozmiary stacków,

-wielkość zakładu,

-oddsy.

Sprawdzam, jeżeli:

:club: przewaga pozycji neutralizuje jego przewagę inicjatywy,

:club: nie mam za sobą squeezera,

:club: nie jestem gorszy postflop,

:club: pary: setmining albo showdown value,

:club: broadwaye by trafić tpgk

:club: connectory tylko i wyłącznie wtedy, gdy da się go wyblefować postflop! To bardzo ważne, bo często sprawdzałem kogoś, kto nei blefował z konektorami. kolega z NL100 powiedział mi, że sprawdzałby np 68s for value dopiero na 150-200bb deep.

Calling range IP na ogarniętego przeciwnika:

Na mocny range z utg sprawdzam:

22-QQ, AQs+, AKo. Czasami AA, KK.

Na podbicie z MP:

22-JJ, AJs, AQ,

vs podbicie z co:

22-JJ, AJs, AQs, AQo, JTs,

Cold calling oop

Nie mam ani inicjatywy, ani pozycji, więc muszę sprawdzać bardzo tight:

Grywalność, jak suitedness i connectedness mają tu duże znaczenie, żebym miał możliwość donkowania (to chcę na razie robić tylko z monsterem w multiwayu) i ch/raisowania (na mokrych boardach).

vs utg:

88+, AQs+

vs MP:

88+, AQo, KQs,

vs CO i BU, podobny do tego vs MP, mogę dodać KQo, AJo, ATs.

W następnym odcinku: Granie w podbijanych pulach.

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Nie wiem czy samemu opracowujesz te materiały, ale wyglądają dość solidnie. Gra z takim range jest solidna i Tight ( dla niektórych zbyt ) ale to kwestia upodobań i skilla.

:club: open z UTG AJo nie usuwałbym
ten call vs open nie podoba mi się zbyt.
Samem otwierasz 22+, więc inny garcze także (często ) mają podobny zakres, więc call z TT,JJ,QQ,AK niezbyt mi się podoba

Już nie wspomnę o call vs CO. Często ich open to 30%, ale przyznam, iż ja nie preferuję agrro 3-bet/ raisy itp. Wole callować i grać postflop. Więc call, z brodway, AQ, 22+, często calluje, ale tez dużo 3-betuję na pewno więcej niż 7%-8%

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

przyjmi zaproszenie na skype i

Odpowiedz
Cytat
Franczo
PokerStrategist

albo napisz na gg 51661776

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
witrenko
PokerStrategist

Fajny blog i tak jak nafisał wcześniej kolega fachowo i bardzo analitycznie przedstawiony zamysł na grę. Też od niedawna próbuję swoich sił na nl10. Czekam na kolejne wpisy i efekty Twojej pracy. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat
StoneCutter
PokerStrategist

Te range nijak sie maja do tego co grasz, jak widze z tych rozdan :D ale fajnie, bo gustujemy w tej samej muzyce, sam ja wrzucilem odrobine wczesniej na swoim blogu :DD

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

.

Odpowiedz
Cytat