.
Generalnie connectorów nie chcemy grac bez pozycji, dlatego też dobrze, że nie masz ich w zakresie. Co do izolacji, to tak ja napisałeś, musisz mieć w rozdaniu jakiegoś gracza. Podoba mi się zasada zero limpowania, niemniej jeśli chodzi o callowanie, to warto dodać szerszy range, jak choćby suited connectory z późniejszych pozycji. Nie możesz też ciasno trzymać się zasady, że JJ+ AK 3-betujesz, bo czasami możesz 3-betować szerzej, a przeciwko niektórym graczom będziesz musiał tylko sprwadzać z takimi kartami. Poza tym raczej bez zarzutu.
Po skończonej pierwszej lekcji, przyszedł czas na kolejną. Tym razem to ja przygotowałem lekcję i zadania, więc proszę się do tego przyłożyć :P. Zawsze chciałem tak powiedzieć
Hej
Lokłem sobie twój blog:P tak jak wspomniałem u mnie. Fajnie go prowadzisz i jeśli to wszystko co sobie założyłeś zrobisz ba jeśli nawet będzie to połowa to wg. mnie nl10 spokojnie będzie w twoim zasięgu
Co do tych KK ja je gram allin i jak na razie dochodowo są one rozgrywane wg. mnie.
Co do twojej sytuacji może tu jest problem w Mindsecie bo to tam to usłyszałem, że nasza główka i pamięć pamieta tylko te złe momenty, wg. mnie statystycznie muszą one przynieść +EV.
ps. dziwne bo ja dziś właśnie połamałem gościa który miał AA, ja miałem KK i wiedziałem że gość ma asy ale cóż w końcu to poker a w nim jest troszkę HAZARDU, dlatego MY uczymy sie grać wg. BRM i nie powinno nas boleć , że straciliśmy stacka w takiej sytuacji.... chodź ja na razie to łatwo piszę bo KK sa okey dla mnie obecnie.
ps. grasz na partypoker , jeśli tak napisz jaki nick masz jak chcesz to zawsze można będzie poklikać przy stole jak się spotkamy hihi
psII, hihi też się przemogłem do jak dla mnie multitablingu tylko, że u mnie to 4 stoły i dla mnie akcja na nich zawsze jest, ale zysk z gry też jest, mam podobnie jak ty decyzje łatwiej podejmuje i mniej wchodzę z problematycznymi kartami .
pozdr
Call flop w pierwszym rozdaniu przejdzie, ale mimo wszystko dość marginalny, ale tak jak napisałeś na turnie nie masz już czego szukać w tym rozdaniu, tym bardziej że sparował się board. Drugie rozdanie to zły call flop. Call turn też nie jest ciekawy z tego względu, że nie możesz zapominać o tym co musisz nadrobić z flopa, żeby drawowanie było +EV. Trzecie rozdanie to jak najbardziej call na raise, bo dobre oddsy, ale tak naparawdę nie owinieneś betować przy blanku. Nie napisałeś nic o zadaniu trzecim.
Hi
Widzę że szybko pniesz się do góry, oby tak dalej
W drugim rozdaniu z tymi 77 ja bym raczej raisował flop, nie mam pozycji a taki donkbet na turnie wygląda bardzo mocno i jest to zagranie mocno wyrzucające.
Czwarte rozdanie dlaczego czekasz na turnie i pasujesz 99?
Piąte na turnie gram check/fold
Szóste nie stawiam na takim boardzie CB i folduje turn
Siódme też nie robię CB