.
Blog - dobra sprawa, odkad zalozylem sam poszedlem do gory.
Microstakes shorthanded, czyli bede regularnie odwiedzal :f_thumbsup:. Sam gralem na NL10 FTP, ale nie moglem sie wybic... Z tym, ze oczywiscie braklo skilla, a nie szczescia. Ale przy solidnej grze jestes na pewno w stanie sobie poradzic. GL!
#1 bez informacji o graczu - ok.
#2 na takim boardzie nigdy nie gram call na flopie tylko raise all day long. Jest naprawde mokry board, ktory moze uderzac w ich range, a oni i tak nie spasuja overpair/FD
#3 gram tak samo
#4 instant fold prf. Betujac A8s z UTG musisz liczyc sie z tym, ze twoja reka czesto bedzie zdominowana i bedziesz musial grac ja bez pozycji.
Na flopie gram mniejszy raise, gdzies do wartosci puli i na turnie wrzucam stacka.
#5 Na NL10 AKs zawsze powinienes byl 3betowac for value.
As played na preflopie na turnie i riverze gralbym wieksze bety, tak zeby wyciagnac value od jego AQ/AJ czasami jezeli jest slabszym graczem AT/A9.
#6 Gram tutaj w 100% raise preflop. Barczo czesto bedziesz mial tutaj najlepsza reke juz na preflopie.
Na flopie nie bawilbym sie w slowplay tylko od razu zaczal grac ostro.
Ale tak jak zagrales to powininienes wiecej raisowac turn (tylko troche) i grac wiekszy bet na river. Ogolnie staraj sie value-betowac za 2/3 3/4 puli.
#7 Na preflopie jestes agresorem, zlapales swoja pare - powinienes c-betowac flop.
Na turn i river zagralbym tak samo, ale na nietrafionym riverze oczywiscie check/fold. IMO nie powinienes zrzucac tripsa, bo on tam czesto bedzie mial rowniez gorsze Ax. Ale moze nie mam racji - reka nadaje sie do wrzucenia do oceny
#8 Znowu nie c-betowales co jest duzym bledem.
Mam nadzieje, ze troche pomoglem.
Witam, sam gram NL10 sh wiec czesto bede zagladal
1) Tu pewnie zagrałbym tak samo, rozumiem ze wiedziales ze AA i KK by 4betowal pf?
2) A widziales jak gral wczesniej? Ciezko grac na unka bez pozycji, no chyba ze ma sie AA ;x
3) Jedyne co moge napisac to well played
4) Tak zwane block bety, zapewne nic nie mial i chcial dojsc do sd jak najmniejszym kosztem z mozliwoscia zlapania czegos do rivera ;p wiec betujesz tak jakby zagral check ;x
5) No rozumiem, ze poszedles za readem, ale dlaczego lead betujesz tego flopa?
6) 99 raczej nie nadaje sie do 3betowania bez pozycji, czesto trafisz na over pary i bedziesz w trudnych spotach na wlasne zyczenie a to strata pieniedzy ;p