Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

The Big Change

35 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
785 Wyświetlenia

Witam,

postanowiłem, iż zacznę pisać o swojej grze.
Może na początek moja przygoda z pokerem. Cala przygoda zaczeła się w 1klasie liceum, gdy w moim internacie po lekcjach "gralismy" w Holdema około 2-4h dziennie. Tam też dowiedziałem się o PS. I tak zacząłem ze swoim bankrolem. Podjarany grą za prawdziwe pieniądze szybko je przegrałem, nie przestrzegając BM. Później grałem darmowe turki na everescie doszedłem nawet do 20$ jednak znowu BM i znowu 0$. A potem dlugo, dlugo nic. We wrześniu zamieszkałem w pokoju z jednym z użytkowników tego forum. Zaczałem ponownie interesować się pokerem i wplacilem 40$ na P*. Doszedłem do NL4 i wyplaciłem większość środków. Zostawiłem sobie 8$. Może i głupie, ale to już za mną. Teraz chciałbym rozwijać się w pokerze i dlatego zakładam bloga i wyznaczam sobie cel NL 4 do końca roku.

Bankroll: 35$ witryna: 888

Cel do końca roku: NL4

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
azg
azg
PokerStrategist

GL _cool:

Odpowiedz
Cytat
Stasjo88
Oldschool Grinder
Thorek
Oldschool Grinder
Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cóż, dawno mnie tu nie było. Teraz mam dużo wolnego czasu do końca roku więc będę regularnie zamieszczał wyniki sesji, przemyślenia i ręce do oceny.
Ściągam właśnie HM.
A więc najpierw edukacja:
Crushing microstakes - część 1
Crushing microstakes - część 2
A gram przy:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Właśnie uświadomiłem sobie, że ten blog to idealny sposób pracy nad sobą. Chciałbym, aby pomógł mi w systematycznych zmianach.

Może zacznijmy od punktu startowego:

Spoiler

jestem studentem, lat 20, nie planujący, którego standardowy dzień wygląda następująco:
10-12 pobudka, szybkie śniadanie, bezsensowne błądzenie po internecie
13-16 zajęcia na uczelni
16-22 szeroko pojęty opierdaling, książka, film, rozmowy z dziewczyną.

Punkt docelowy:

Spoiler

Student, planujący każdy dzień/tydzień/miesiąc, który nie traci czasu na bezsensowne rzeczy, które nie mają długookresowej wartości dodanej, tylko zabierają czas. Standardowy dzień wygląda:
7:00 pobudka, szybkie śniadanie
7:15 - 8:00 książka (2x20min; 5min przerwy)
8:15 -10:00 poker (sesje po 50 min 5 min przerwy)
10:15 - 12:00 czynności związane z przygotowaniem na uczelnie (do zajęć, koła naukowego)
12:00 - 13:00 obiad
13-16 zajęcia
16-18 analiza rozdań, blog, edukacja
18-22 dziewczyna znajomi.
22:00 planowanie następnego dnia i podsumowanie dnia.
max 23:00 -spanie

Zaczynam już dziś!

Dziś edukacyjnie:
Short handed: podstawy gry przed flopem
Gra przed flopem - podstawy
Gra przed flopem - kiedy podbijasz?
Gra przed flopem - jeżeli przed tobą było podbicie
+ dużo dziwnych niemieckich słówek np. żółć - die Galle

Przemyślenia:
* Early Position

Spoiler

- otwieram standardowo AJo+/ATs+/22+
KQs+ jeżeli na blindach siedzą przeciwnicy chętni sprawdzić. Czasami odpuszczam AT.

* Middle Position

Spoiler

- otwieram ATs+/ KQo+/22+.
Izoluję limperów z ATs+/22

* CO

Spoiler

- otwieram ATo+/A6s+/K9+/Q9+/J9+/78s+/22+
Izolacja z ATo+/KT+/QJ+/22+

* BU

Spoiler

- otwieram A2+/K9+/Q9+/J8+/Q8s+/J7s+/45+/22+
Izolacja ATo+/KT+/QJ+/22+

* SB

Spoiler

- otwieram ATo+/A6s+/K9+/QT+/JT+/22+
AJo+/KQ+/QJ+/22+

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wykres z dziś i wczoraj:
:heart:

Spoiler

nie jest tych rąk jakoś super dużo, będe zwiększał wolumen od poniedziałku.
Jeżeli chodzi o zmiany to idzie rewelacyjnie. Dziś pobudka o 6:20, ksiązka ,załatwilem wszystkie sprawy "urzedowe" potem poker. Teraz nauka potem musze jechac do stolicy wracac na studia.

Edukacja:
Crushing microstakes - część 3
Value maximization
Pot control

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

W piątek odwiedziła mnie dziewczyna i nie miałem za bardzo czasu pisać. Zrobiłem dość sporo w ten weekend. Plan dnia spełniony zarówno wczoraj jak i dziś. Nawyk coraz bliżej!

Edukacyjnie (wczoraj i dziś):
artykuł na zaliczenie z niemieckiego
kilka artykułów na temat mindsetu
debata o bitcoinach

Jutro zaczynam "wakacje" na uczelni. Pozostanie mi tylko projekt dla koła naukowego, więc zaczynamy ściężkę nauki pokera.

Sesji nie grałem jak na razie żadnej więc bankrol na dzień dzisiejszy:
BM: $39,29

Odpowiedz
Cytat
doxdoxdox0
PokerStrategist

jakiś blog na cichaczu! powodzenia od roomejta!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziś uczucia mieszane. Z jednej strony udało mi się zrobić dość sporo, ale jest niedosyt z powodu godziny pobudki. Cóż jutro będzie lepiej!

Edukacyjnie:
Emocjonomika - 55str
dużo informacji o Funduszach Europejskich
ustawa o muzeach

Na dobranoc

Od dawna myślę nad założeniem własnej firmy. W liceum główna idea to był sklep internetowy z koszulkami rozszerzony o samochód, który w zimę jeździ w góry, a w lato nad morze i drukuje ludziom zdjecia z wakacji / portrety. Jednak im dłużej myślę nad tym tym bardziej nierealne się to wydaje. Wciąż jestem na etapie szukania tego idealnego pomysłu. Może to złe podejście? Może powinienem zaryzykować, puścić wodzę fantazji i po prostu zacząć. Wykształcić model biznesowy, który się będzie sprawdzał a "działka", w której firma będzie działać sama się znajdzie na zasadzie rozwoju firmy?

Jeżeli ktoś czyta tego bloga, w co wątpie, bo nie jest porywający to zapraszam do dyskusji:)

Odpowiedz
Cytat
Dundersztyc71
PokerStrategist

Z Lipna jestes?? Dobrodziej z tej parafii przy światłach na krzyżówce drogi na Rypin i Warszawę przespazzował live w poksa (nie wiem jaką odmianę) kasę jaką parafianie na dach kościoła zebrali - do dziś papą jest jedynie obity

Napisane przez gwidonlipno

16-22 szeroko pojęty opierdaling, książka, film, rozmowy z dziewczyną.

No słyszałem od kolegi opowieść o kolesiu co z dziewczyną gadał, za rączkę trzymał, puszczała się wieczorami, a jak ją nakrył to go zjebała takimi słowy "ty mnie za kolanko trzymasz, a mnie juz jajniki od tego bolą"

Odpowiedz
Cytat
ultrac
Oldschool Grinder

Blog rzeczywiście się cichaczem pojawił :D

Masz pomysł na biznes, i to całkiem fajny! Koszta "względnie" nieduże. Działaj :pokerface:

Im dłużej będziesz zwlekał tym mniejsze szanse, że wystartujesz.

Po prostu to zrób!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Dundersztyc71
Dobrodziej z tej parafii przy światłach na krzyżówce drogi na Rypin i Warszawę przespazzował live w poksa (nie wiem jaką odmianę) kasę jaką parafianie na dach kościoła zebrali - do dziś papą jest jedynie obity

Ja słyszałem, że to akurat chodziło o Czernikowo, nie Lipno :)

No słyszałem od kolegi opowieść o kolesiu co z dziewczyną gadał, za rączkę trzymał, puszczała się wieczorami, a jak ją nakrył to go zjebała takimi słowy "ty mnie za kolanko trzymasz, a mnie juz jajniki od tego bolą"

Haha. Mnie i dziewczynę dzieli pewna odległość, widzimy się 3 dni w tygodniu czasami na 2 tygodnie. Więc mamy troche bardziej rozwiniętą sfere rozmów niż standardowy związek, to prawda. Ale o swoje umiem zadbać, spokojnie :)

Dziś wypełniam wzorowo wszystko, co wczoraj zaplanowałem. Jedyna zaskoczka to taka, że internet padł (piszę na telefonie) i nie będę w stanie zrobić paru rzeczy w tym sesji, ale książka z chęcią wypełni lukę.

Jeżeli chodzi o edukację to:
Jeszcze raz przeleciałem wszystkie artykuły z brązu z BSS.
Emocjonomika ciąg dalszy

Odpowiedz
Cytat
Dundersztyc71
PokerStrategist

Napisane przez gwidonlipno
Ja słyszałem, że to akurat chodziło o Czernikowo, nie Lipno :)

Tak czy inaczej musiało to być epickie jak dobrodziej walnął all-ina za całą kasę parafii, ciekawe kto był Hero - callem :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na 888 istnieje coś takiego jak PokerCam, czyli stoliki, gdzie ludzie mogą rozmawiać i widzieć siebie na wzajem. Po prostu bajka. Dziś grałem vs rusek, ktory pił co 5min kolejke z kumplem i był w kazdym rozdaniu. Potem siadłem na stolik pełen niemców i troche poduczylem sie niemieckiego przy okazji zarabiając na nich bo mówili co mieli więc zakresy dużo łatwiej można było przyporządkować.
ogólem na koncie jest : $51,35 z tym, że 5$ to bonus.

Edukacyjnie:
Easy Game 3rd Edition
Emocjonomika

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dużo się dzieje ostatnio. Niby święta się zlbiżają ludzie powinni odpoczywać a tu patrz! Wszyscy popierdalają jeszcze szybciej. Święta, święta,święta.
Prezenty już skompletowałem dużo prędzej i cieszę się, że nie muszę uczestniczyć w tym szturmie na sklepy.

Jeżeli chodzi o pokera, to gram sobie od czasu do czasu czytając prędzej jeszcze raz Easy game. Schemat wygląda tak czytam 1-2 rozdziały potem próbuje je w życie wdrożyć. Całkiem całkiem to wygląda bo czuję, że coraz lepiej odnajduję się w sytuacji na stole.

Niedawno zastanawiałem się skąd może być tyle fishy w pokerze, że tak dużo ludzi na nich zarabia. Zrozumiałem, gdy usiadlem na PokerCam table na 888 poker, gdzie widzisz z kim grasz i możesz z nim rozmawiać jak na skype. Ostatnio trafiła mi się para ruskich, którzy pili co 5min kolejke. Przez ponad godzinę stawali się coraz bardziej loose aggresive :)

Mój progress. Codziennie ćwiczę szybkie czytanie i czytam coś o pokerze. Dodatkowo cały czas pracuję nad projektem i w końcu wstaję rano!
Wieczorami planuję kolejny dzień i zazwyczaj udaje się go dotrzymywać.

Poza tym szukam praktyk zawodowych na studia. Jak ktoś chcę mnie przygarnąć to zapraszam:)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Święta, święta i po świętach. Moich do udanych nie należą. Wszystko za sprawą przeziebienia i ogólnego wyniszczenia materiału. Nie miałem siły na nic. Dosłownie. Dziś już jest trochę lepiej z nadzieją, że jutro nie będzie śladu po chorobie.

Zbliża się koniec roku więc warto podsumować zeszly rok i wykreślic cele na przyszły.

2014
styczeń-czerwiec
:spade: praktyki
:spade: NL50
:spade: wstaję max o 7
:spade: bodybuilding minimum 2 razy w tygodniu
:spade: szybkie czytanie na poziomie maksymalnym 1200 sł/min
:spade: biznesplan działalności gospodarczej
:spade: stypendium rektora
:spade: niemiecki zaliczony :)

w jaki sposób do tego dojdę:
:heart: artykuły i filmy na PS
:heart: prowadzenie bloga
:heart: planowanie dnia
:heart: zmniejszenie ilosci czasu na fb i inne tego typu
:heart: czytanie ksiazek
:heart: trening na Neuronova

2014
czerwiec-grudzień
:diamond: NL100
:diamond: start działalności gospodarczej
:diamond: szybkue czytanie na maksymalnej predkosci 1500 sl/min
:diamond: podroz nad morze czarne
:diamond: bieganie/bodybuilding min 2dni/tydz

w jaki sposób do tego dojdę:
:club: artykuły i filmy na PS
:club: blog
:club: planowanie dnia
:club: :ksiązki
club: trening na Neuronova

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

No to na dziś Maximize Your Productivity: Creating Habits That Stick

NAWYKI -> CEL
:spade: chodzę spać o 23:00 i wstaję o 7:00 -> lepsze samopoczucie
:spade: od razu po wstaniu idę zrobić herbatę i czytam książkę -> szybsze wejście w dzień i rozwój
:spade: chodzę 3 razy w tygodniu na siłownię -> lepsze samopoczucie
:spade: przed zaśnięciem planuje następny dzień -> rozwój, pozbycie sie wrażenia marnotrawienia czasu

WYMÓWKI
:diamond: zmęczenie
:diamond: brak motywacji
:diamond: "nic się nie stanie jak dziś nie tego nie zrobię"

PRZYPOMINACZE
:heart: przypinacze na biurku
:heart: kalendarz na parapecie, tak aby kładąc się spać widzieć go
:heart: kindle i czajnik przy sobie
:heart: torba spakowana na siłownię
:heart: plakat z napisem 23:00 na ścianie

Odpowiedz
Cytat
cilivio
PokerStrategist

kropa, będę zaglądał.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

DZIEŃ 1

Jaki Nowy Rok taki cały rok... i oby tak było. Dziś może w pokera nie zagrałem, ale dzień wyśmienity. Rozplanowany, aktywny i co najważniejsze z najpiękniejszą kobietą u boku.
Edukacyjnie:

:spade: Easy Game
:spade: TAK czy NIE
:Polecam, szczególnie dla Tych, którzy cały czas myślą, że nie podejmują najlepszych decyzji.

Co z tym robimy?

Kilka ważnych zasad wprowadzam w mój system podejmowania działań życiowych:
:heart: Unikam niezdecydowania oraz połowicznych decyzji
:heart: Używam chłodnego umysłu

Spoiler

Czy jest to zwykła zachcianka czy rzeczywista potrzeba?

:heart: Używam gorącego serca

Spoiler

Czy moja decyzja potwierdza,że jestem uczciwy wobec samego siebie, ufam swojej intuicji i zasługuję na lepszy los?

:heart: Działam w opraciu o powyższy system

Spoiler

Co chciałbym w przyszłości aby dziś było zrobione?

Stworzyłem sobie mapę, którą mam cały czas w portfelu. Mam zamiar jej używać, gdy będe miał problemy z podjęciem decyzji lub będę uważał, że decyzja zasługuje na dalsze rozważania.

:diamond: Poker 2014 :diamond:
Jeżeli chodzi o pokera to w 2014 startuję na 888 poker z HM2 NL SH.

Cele:

Spoiler

Bankroll: 5,6% 84$/1,5k$
Praktyki: Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną.
Szybkie czytanie: 66,6% 800 sl/min/1200 sl/min
Bodybuilding w tym tygodniu:33% 1/3

Odpowiedz
Cytat