Przejdź do forum
st0rm strafe'ują po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

st0rm strafe'ują po limitach (NL10/NL4)

17 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
347 Wyświetlenia
st0rmSC
Oldschool Grinder

Ema,

Jestem Piotrek z Sosnowca, mam 29 lat i 2011 stał się rokiem pod znakiem pokera. Jako że przez 10 lat byłem nałogowym graczem quake3 i zawsze lubiłem rywalizacje to po upadku sceny q3 musiałem znaleźć sobie jakieś nowe hobby. Tak oto po przeczytaniu wywiadu z Yacem na łamach portalu o quake3 postanowiłem spróbować gry w Texas Holdem.

Było to w kwietniu i tak po otrzymaniu kapitału startowego 2 razy (full tilt padł i dostałem 2gi kapitał) zacząłem od maniaczenia (inaczej siedzenia po 12h dziennie w nudnej pracy przy pokerze nie można nazwać). Zaczynałem od NL2 FR ( jak wszyscy) i tam grałem z rożnym skutkiem przez kilka miesięcy (NL4 mnie nie lubiło i za każdym razem jak tam wszedłem dostawałem baty). Jak to zwykle bywa, granie samemu jest mało ciekawe, wiec postanowiłem uzależnić od hazardu kogoś jeszcze. Padło na kolegę Onesa, z którym to toczyłem zacięte boje na różnych mapach w q3. Okazało się ze miał już do czynienia z pokerem i grał trochę live wiec rozmowa szybko przeszła na tory rozwiązywania quizu PS. Ones dostał kapitał, wykład ode mnie na temat statów, a ja już w myślach liczyłem na hajsik z programu TaF. :) Nie zawiodłem się i już po kilku tygodniach miałem z Onesa niezły jak na ten czas(czytajcie bankroll) pasywny dochód – a raczej boost do bankrolla dzięki któremu m. in z nl2 od razu moglem przeskoczyć na NL10 FR.
I tak od 1 listopada do 1 grudnia rozegrałem tam jakieś 30k rozdań z wynikiem 2bb/100 po czym przyszedł downswing i zjadł to co ugrałem do poziomu -2bb/100. Bardzo wkurzony stwierdziłem że nie będę grał FR i odrabiał straty przez poł roku - postanowiłem spróbować czegoś innego i padło na SH. Jako ze roll stopniał o ponad polowe, zszedłem na NL4 i zacząłem odrabiać straty. Dziś jest 2 tygodnie później i jakieś 14k rozdań dalej na SH, roll w połowie odbudowany a SH zaczyna mi się bardzo podobać.

Jako że z blogowaniem jest jak z graniem (fajniej się gra jak można na bieżąco omawiać rozdana na gg czy chwalić się wynikami ) zakładam tego bloga razem z Onesem ( :f_confused: ). Jestem pewien ze i on w następnym poście umieści tu ładny opis swojej przygody z pokerem. Blog ma nas motywować do dalszej gry, służyć do monitorowania wyników, pogłębiania wiedzy poprzez dyskusje z innymi bardziej doświadczonymi graczami, umieszczanie rak, czy zadawanie pytań w kwestiach pokerowych, komukolwiek kto będzie ten blog śledził ;)) Będziemy także czasem tu trolować żeby nie było nudno i może wklejać jakieś nuty żeby umilić czytanie ;)

W najbliższym czasie mam zamiar wypisać sobie swoje małe cele, wrzucić jakieś wykresy czy cokolwiek jeszcze wpadnie mi do głowy a na razie życzę rodzinnej wigilii jutro i z tą myślą idę spać.

Ones your turn!

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć, że tak jak ziomeczek wyżej, się nie rozpisze, jestem cholernie zmęczony ;)

Jestem Ones, mam 21 lat.
Przygodę z pokerem zacząłem od freerolli na różnych poker roomach dość dawno temu, udawało się ugrać jakieś grosze, bez żadnej wiedzy o pokerze.
Zdałem quiz, dostałem kapitał startowy na William Hill, zacząłem czytać artykuły, przeglądać łapy na forum, dzięki temu w 3 tygodnie pokonałem NL2, niestety musiałem zrobić przerwe przed startem NL4, aż do teraz, spowodowane było to przeprowadzką na Wyspy, konkretnie Anglia ;)
Tak więc wracam do grindowania, daję sobie spokój z FR, lecę SH NL4 na platformie WH, br mam zamiar przenieść na inny poker room po pokonaniu tego limitu.

Bardzo ładny wstęp Pietrek ;)
Cele wypiszę jutro, jak się wyśpię.

Tymczasem dobrej nocy i Wesołych, spokojnych Świąt.

Odpowiedz
Cytat

good luck guys :)

Odpowiedz
Cytat
Gizmool
Poker Player

Siema chłopaki, fajnie spotkać znajomych :D, Powodzenia i czujcie się obserwowani :)

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Napisane przez PrintDsp
good luck guys :)

A dzięki dzięki przyda się ;))

BTW. aż dziwne ze Twój pierwszy post na forum w naszym blogu ;))

Wigilia dziś była udana. Najpierw u Cioci z rodzinka potem u przyszłej teściowej druga i mega obżeranie się :) (dostałem kilka prezentów i niektórych się nie spodziewałem ;) )

Po wigilii sesja na lekkiej fazie :))) 3,3 BI+ i największy pot z tej sesji (nie było żadnego mega trudnego spotu lub jakiegoś zagranego fatalnie):

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$10.00:///////;CO$10.10:///////;BU (Hero)$16.98:///////;SB$12.87:///////;BB$10.00:///////;MP2$8.96:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:d, J:d.
MP2 calls $0.10, 2 folds, Hero raises to $0.50, SB calls $0.45, 2 folds, MP2 folds.

Flop: ($1.2) 9:s, T:d, K:d (2 players)
SB checks, Hero bets $0.76, SB calls $0.76.

Turn: ($2.72) 8:d (2 players)
SB bets $1.94, Hero calls $1.94.

River: ($6.6) 7:s (2 players)
SB raises to $9.67(All-In), Hero calls $9.67.

Final Pot: $25.94.

Results follow:

SB shows two pairs, kings and eights(8s Kc).
Hero shows a flush, king high(Qd Jd).

Hero wins with a flush, king high(Qd Jd).

BR - 319$

Jeśli chodzi o naukę to podczas pakowania prezentów wysłuchałem filmiku mindsetowego "Mindset - odpowiedzialność i feedback w pokerze". Bardzo ciekawy filmik. Uczy nie zwalać winy za porażki na otoczenie czy kogoś innego (fisze) oraz poprawiania swojej gry dzięki wyciąganiu wniosków z porażek.

Podsumowując udany dzień i pokerowo i rodzinnie ;))

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Napisane przez Gizmool
Siema chłopaki, fajnie spotkać znajomych :D, Powodzenia i czujcie się obserwowani :)

and who da fuk r u ??? :D
strzelam ze ktoś z q3 ;)

Odpowiedz
Cytat
Gizmool
Poker Player

Ones wczoraj dorwal mnie na GG, w świeta chyba postanowił odnowić stare kontakty :), tak masz racje z q3, razem z Onesem w DC bylismy i rozmowa jakos zeszła na pokera :)

Odpowiedz
Cytat
azg
azg
PokerStrategist

Siemanko!
st0rm, Ty chyba zaliczyłeś jakiś epizod w onyx grając w q3, czy się mylę? :D

Powodzenia przy stołach, yo.

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Napisane przez azg
Siemanko!
st0rm, Ty chyba zaliczyłeś jakiś epizod w onyx grając w q3, czy się mylę? :D

Powodzenia przy stołach, yo.

nie ten st0rm, ja grałem w giba a potem trochę vq3 i vqz ;)) a Ty jaki nick z q3?

Anyway podejrzewałem ze dużo wiary ze sceny gra teraz w pokera ;)

Odpowiedz
Cytat
azg
azg
PokerStrategist

Nick to głównie "aim", z czasem "aimowy". Ale nie byłem jakiś mega aktywny.
Ja grałem tylko vq3 (jeszcze wtedy głównie OSP i TDM rzecz jasna) i pamiętam, że w teamie był jakiś st0rm przez jakiś czas.

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Napisane przez azg
Nick to głównie "aim", z czasem "aimowy". Ale nie byłem jakiś mega aktywny.
Ja grałem tylko vq3 (jeszcze wtedy głównie OSP i TDM rzecz jasna) i pamiętam, że w teamie był jakiś st0rm przez jakiś czas.

aimowy kojarzę ;)) chyba z astera albo i nawet graliśmy jakieś pickupy w QL ;)
a jaka odmianę/stawki grasz w pokera??

Dziś generalnie nauki nie było. Przejrzałem tylko kilka rak na forum oceny NL10sh i poczytałem kilka blogów - tak dla motywacji ;)).
Zgrałem za to dziś 3 sesje (takie krótkie raczej bo razem kolo 800 rozdań). Jedna na -7$ a 2 pozostałe razem na 35$+ także świąteczny wysyp fiszy działa na moja korzyść ;)

Bankroll - 347$

PS. Ones żyjesz?

A teraz idę spać ;)
pozdro600

Odpowiedz
Cytat
MonaiPlox
PokerStrategist

Jeszcze probuja reanimowac quake, ale to juz chyba koncoweczka. Mimo wszystko ogladalem wszystkie mecze live z dreamhacka winter 2011. Av3k zajebiscie zagral o 3 miejsce z k1llsenem. A jak na poczatku grudnia sie wszyscy zjechali na final ligi cybersport do multikina w Krk to nie poszedlem bo nie wiedzialem, a to zaraz kolo mnie :[ Pamietam jak bylem szczylem to pisalem newsy dla Q3ORG a potem esports.pl, Q1 i Q3 to całe moje zycie bylo, lezka sie kreci w oku jak sobie przypomne.

pozdro i powodzenia

Odpowiedz
Cytat

A no jestem jestem, ale w nieciekawym pokerowym humorze :P
Zacznijmy, że po przejściu na sh od startu NL4, czyli kilku dni, nie skończyłem żadnej sesji na zielono.
Fakt, sesji nie zagrałem dużo, ale BR stopniał ze 118$ do 100.

Na dodatek, po stracie tutaj golda, nie mam dostępu do interesujących mnie filmów i artykułów, dodać mogę, że jak na złość coś się spieprzyło na WH i nalicza z tygodniowym opóźnieniem.Także wszystko działa na moją niekorzyść :rage:

Wykres od początku:

Jutro kolejny wpis.

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Ones nie łam się. To żaden swing. Po prostu musisz po przerwie wrócić do swojego A-Game.

Po mega downswingu w połowie miesiąca mam teraz mega upswing.
Dziś 2 sesje razem 1260 rozdań i wynik +2,5 BI plus jakiś tam bonusik za pkt razem dziś coś kolo 30$+

BANKROLL - 372$

Planuje od stycznia zmienić poker room. I teraz pytanie do Was drodzy czytelnicy.
Chce mieć rakeback. Będę grac sh (póki co do 500$ będę grał NL10 potem chciałbym zacząć szotować nl20, jeśli wybiorę room gdzie jest tylko nl25 to przy 30 BI szoty) 6-8 stołów. Myślę o POKER HAVEN lub EUROPOKER (ONGame). Który z tych poker roomow lepszy?? gdzie więcej wyciągnę z RB? gdzie niższy poziom (jaki w porównaniu do Party?), jakiś bonusów innych czy tam promocji?? wyścigi rake na NL10 raczej się nie załapie. Który soft najlepszy (porównując do Party gdzie uważam ze są wszystkie udogodnienia do gry (autocenter, autorebuy, suwaki do stawiania betów 2/3, 3/4 puli [przez brak tego nie potrafiłem wytrzymać na everescie] timebank, tylko tego RB nie ma :(). Jednym zdaniem jeśli ktoś z Was może rozjaśnić kwestie wyboru roomu to śmiało piszcie w komentach ;)

elo elo 3 2 0

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Ones ale się opierdalasz z wpisami :P

Ostatnie dni trochę swingowo. 2 dni temu dzień na -4 BI
. Wczoraj miałem mało czasu na granie bo wyszedłem po pracy z moja Miłością na zakupy i późno wróciłem. Zagrałem jedna sesje skończoną grubo po północy z wynikiem +2,5 BI i roll teraz wynosi 372$ (podratowałem się bonusem 10$ za punkty uzbierane na roomie w ciągu tego miesiąca. Dziś nie gram bo wczoraj po zamknięciu sesji zleciłem wypłatę całego rolla. Mam zamiar 1szego stycznia wpłacić reload bonus na party. A resztę rolla muszę gdzieś przenieść. Powody jak już pisałem w ostatnim poście. W sumie zdecydowałem się już na PH i nawet konto już założone ale dowiedziałem się o jednym nie miłym szczególe: Table Scan Turbo nie działa na PH :rage:
I teraz pytanie do publiczności :D jest jeszcze jakiś inny program do skanowania stołów, który korzysta z naszych statów i podaje vpip graczy na stolach?? Przyznam szczerze, że bardzo się przyzwyczaiłem do wyszukiwania fiszów w ten sposób i ciężko mi będzie z tego teraz zrezygnować. Dla porównania na Ongame TST działa. Kurde mam dylemat.

HELP!

Odpowiedz
Cytat
st0rmSC Autor wątku
st0rmSC
Oldschool Grinder

Ok wiec grudzień mamy już za sobą wiec pora na małe podsumowanie ;))
Grudzień nie był zly. Miałem największy dotychczas downswing:

Jak widać na wykresie wielki dół w połowie miesiąca i potem zacząłem grac SH i dziś wykres wygląda tak (początkowo NL4 zęby zobaczyć jak się to gra):

Dziś wpłaciłem na party 100$ i zacząłem wyrabiać reload RAKEFREE ;)

zagrałem sesje ~1k rak i wynik 2,49 BI+

BR - 391$

Żeby wyrobić całość musiałbym ograć 800 pp w miesiąc, co jest dla mnie nie możliwe. Policzyłem trochę i chce ugrać 6 rat czyli muszę ugrać ~15 pkt/dzień. Zapowiada się chory grind w styczniu ^^

Póki co reszta BR zostaje na NT a ja dalej myślę, który room wybrać jak skończę wyrabiać ten reload, także porady mile widziane.

pozdro

Odpowiedz
Cytat