Przejdź do forum
SSS Rozdział II Now...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS Rozdział II Nowa Nadzieja

36 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
867 Wyświetlenia
Barteklo
PokerStrategist

Witam zbłąkany wędrowcze na moim Blogu :)

Postanowiłem iść z duchem czasu i tak jak wielu z Was założyć Bloga. Co mnie do tego podkusiło?? W sumie to sam nie wiem. Może chęć zaistnienia w społeczności Poker Strategy ?? A może nie?? W sumie to sam nie wiem.

Nie będę pisał, że robie to po to żeby kształcić swoje umiejętności pokerowe - bo i tak będę to robił i tak, ponieważ uwielbiam pokera.

Przyjmijmy zatem że jest to blog, który ma mi pomóc usystematyzować moją grę i abym miał miejsce do wylewania swoich żalów na temat pokera i nie tylko.

Dla tych, którzy się zainteresują moimi wypocinami i ewentualnie od czasu do czasu będą chcieli tutaj zajrzeć przedstawię się:

Na imię mam Bartek i jestem z Łodzi - po więcej informacji (dla zainteresowanych) odsyłam TUTAJ.

Czas na krótką histroię jak to ze mną było.

Rozpocząłem swoją grę na PS na platformie Titan Poker. Dostałem 50$ od PS i zaczęło się :). Oczywiście kto na początku myślał o przeczytaniu strategii???? No napewno nie ja :). Z 50 $ zrobiło się 30$ i wtedy postanowiłem trochę się pouczyć. Wybrałem dla siebie SSS. Przeczytałem kilka razy artykuły i zacząłem grać.

Grałem od grudnia do marca i szło mi tak sobie. Parę dolarów do przodu parę do tyłu - generalnie wychodziłem na 0. Udało mi się nawet dorobić statusu SILVER. Później z różnych (nie zawsze zależnych odemnie) przyczyn przestałem grać praktycznie wogóle - zdarzało mi sie sporadycznie coś tam pograć. Przerwa trwała do września. Wtedy postanowiłem odkurzyć strategię (troszkę się zdziwiłem jak zobaczyłem że nastały jakieś zmiany w artykułach :) ). Zaczałem grać. No ale co tu dużo mówić nie szło mi za dobrze. No to sobie myślę, że coś z tym trzeba zrobić - zacząłem wklejać rozdnia na forum, analizowałem swoją grę ale i tak coś było nie tak. No i stało się tak że po miesiącu gry wyczyściłem swój bankroll do 0 :( :( :( . Mam nadzieję że to był tylko downswing a nie moja beznadziejna gra - I tego się bede trzymał.

Postanowiłem zrobić sobie przerwę w Cashówkach. Grałem tylko jakieś turnieje z niskim wpisowym, freerolle i S&G - na różnych platformach, z różnym skutkiem (parę doloarów wygrałem - żeby nie było że taki fish jestem:] ).

No i po 2 miesiącach nadszedł moment kiedy postanowiłem powrócić do SSS. Wczoraj wpłaciłem na Titana 50$ - około - bo kurde sie pogubiłem w tych wsyzstkich prowizjach i kursach dolarów, euro (niestety mam konto na Titanie w Euro - taki jesem głupi =) ) i tak wyszło.

Odświerzyłem wszystkie artykuły i do boju :P

No dobra trzeba jakiś cel sobie wyznaczyć - każdy ma jakieś cele to ja też coś sobie wyznaczę. Hmmmm ciężka sprawa.

OK mój cel to budowa bankrolla - Jak uzbieram kasę na przejście na BSS to sie nad tym zastanowię.

Cel nr. 2, który właśnie mi wpadł do głowy :] :] :] - takie wyszkolenie sie w SSS żeby wygryźć Magica (którego poznałem osobiście na zlocie i pozdrawiam go serdecznie) z funkcji trenera ;) ;) ;) ;) ;) . A co :) taki będę kozak.

Wczoraj rozpocząłem grę SSS na Titanie - rozegrałem 2 sesje. Niedługo napiszę z nich relację.

Jeśli ktokolwiek to przeczyta i będzie tu zagladał - to informuję, że wszelkie komentarze, słowa otuchy oraz konstruktywna krytyka - BARDZO MILE WIDZIANE. Wiadomo że im więcej ludzi tu zajrzy i coś tam przeczyta i skomentuje - tym lepiej będzie sie pisało i systematyczniej prowadziło bloga :)

Pozdrawiam wszystkich

35 odpowiedzi
Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Sesja 1

Rozegrana 29.11.2008
Start - 19:00

Bankroll - 48,85$

Planowany czas gry - 1,5 h

No to wystartowałem. Znalazłem stolik, który wg wszelkich zasad i prawideł nadawać się powinien do gry SSS, zająłem miejsce wpłacam 2$ i cierpliwie czekam na Big Blinda i pierwsza rękę po 2 miesiącach przerwy.

Na początek zaznaczę, że pierwsze 2 sesje, które rozegrałem traktuję jako rozgrzewkę i przypomnienie wszystkich zasad i rozgrywki. Rozpoczynam na jednym stoliku i w miarę rozwoju sytuacji będę podejmował decyzję czy otwierać coś jeszcze czy nie.

I stało się pierwsza ręką na BB - i oczywiście 67o :] :] . Ok pierwsze koty za płoty, zaznaczam check/fold i czekam na rozwój wydarzeń.

Zgodnie z zasadami po przejściu "przeze mnie" blindów dopełniam do 2$ i cierpliwie czekam na rozwój wypadków.

I stało się !!!!!! - Pierwsza grywalna ręka. Ręka nr. 6 AJo. Mordka mi się ucieszyła walę standardowe podbicie 4xBB i oczywiście zgarniam blindy. Dopiero po chwili dociera do mnie że zagrałem to z MP czyli popełniłem błąd - mina mi trochę rzednie no ale szczęście w nieszczęściu, że udało mi się zgarnąć te blindy ufffff. Jeśli przeczyta to ktoś z trenerów to sie spale chyba ze wstydu - taka nieodpowiedzialność z mojej strony..... No ale na swoją obronę powiem, że 2 miesiące nie grałem SSS i się podpaliłem widząc AJo :) darujcie :).

No dobra gramy dalej. Cisza spokój - FOLD FOLD FOLD - dopełnienie stacka - FOLD FOLD w ręce nr. 47 zgarniam blindy z BB - FOLD FOLD .....

I nadchodzi rozdanie nr. 56 - BB KJs freeplay. Udało mi się wygrać ale powiem szczerze, że maiłem pewne wątpliwości czy rozegrałem prawidłowo, więc niewiele myśląć wklejam do analizy - Ciekawych zapraszam TUTAJ. Dziękuje Gomezowi za ocenę. Lecimy dalej.

FOLD, FOLD, FOLD, FOLD.....

Coraz bardziej zaczynam interesować się koncertem który leci u mnie na DVD. Nadmienię tylko że jest to PINK FLOYD - PULSE. Uwielbiam Pink Floydów - ta muzyka pozwala mi się na maksa odprężyć i odciąć od wszystkiego. Ale to tylko jeden z moich ulubionych zespołów muzycznych. Pewnie będzie jeszcze okazja o nich wspomnieć. Dodam tylko że naprawdę lubię grać w pokera i słuchać Pink Floydów - nawet się zastanawiałem czy nie zatytułować bloga - SSS w wydaniu PPP (Poker Pink Floyd i Piwo) ale stwierdziłem że to głupie :P :P :P :P :P

I jest!!!! - Następna grywalna ręka!!!! - ręka nr 81 - EP - KKo. Zagrywam 4x BB dostaje 2 calle :) i już się cieszę. Flop T59 a zresztą co ja się będę produkował proszę tak to było :

Known players:
[tg]SB$10,16:///////;BB$9,10:///////;UTG$2,10:///////;MP1$5,27:///////;MP2$9,85:///////;MP3$11,69:///////;CO$11,29:///////;BU$4,62:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is UTG1 with K♠, K♦
UTG folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, MP2 calls $0,40, 2 folds, BU calls $0,40, 2 folds.

Flop: ($1,35) T♦, 5♥, 9♥ (3 players)
Hero bets $1,60 (All-In), 2 folds.

Final Pot: $2,95

Results follow (highlight to see):
Hero shows para króle (Ks Kd)

Hero wins with para króle (Ks Kd)

Po tej akcji mam powyżej 2,5 $ więc odchodzę od stolika.

Właśnie minęło 1:20 h mojej pierwszej sesji, więc postanowiłem nie otwierać już nowego stolika tylko zakończyć na tą chwilę. Za parę minut muszę i tak wyjść z domu wiec nie ma sensu.

PODSUMOWANIE:

Ilość stołów - 1
Ilość rozegranych rak - 81
Wygrana/Przegrana - +0,33$
Bankroll - 49,15$ (dla tych co sobie to przeliczą - nie pytajcie czemu tyle - mnie też sie nie zgadza i nie wiem OCB - może o przeliczanie z $ na Euro)

Nie wiem czy być z tej sesji zadowolony czy nie. W sumie to dostałem tylko 3 grywalne ręce przez 1:20h. No ale ok wieczorem 2 sesja to zobaczymy co będzie dalej.

Ja grając SSS zanudziłbym się na 1 stole :D dlatego grywałem 12-15.

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Sesja 2

Rozegrana 29.11.2008
Start - 23:00

Bankroll - 49,15$

Planowany czas gry - 2 h

Po pierwszym podejściu do SSS dzisiejszego dnia - pełen werwy zasiadłem do drugiej sesji. Narazie jeszcze spróbuje swoich sił na jednym stoliku. zobaczymy co to będzie dalej i może otworzę następny.

No to zaczynamy.

17 ręka w 2 sesji - AKo na MP. Raise o 4 BB i blindy moje. Gramy dalej.

FOLD, FOLD, FOLD...

Ok mamy następną grywalną rękę:

Ręka nr 23 - AJo - LP. Przede mną 1 limper - ja 5x BB. Wszyscy FOLD. Jedizemy dalej.

FOLD, FOLD, FOLD,...... zaczynam przełączać kanały w TV....... FOLD, FOLD, FOLD.....ok czas na otworzenie 2 stolika :)

Ok znalazłem odpowiedni stół wpłaciłem 2$ i czekam na BB.

Pierwsza ręka jaką zonaczyłem na 2 stoliku (w miedzyczasie na tym pierwszym FOLD, FOLD, FOLD...) to:

AKo - no to sie ucieszyłem że może to zwiastuje jakąś dobrą passę albo cos :) - jest to ręka nr. 36. 1 x Limp przede mna - Ja z 5x BB i zgarniam pulę.

Po chwili na jednym ze stolików następuje ciekawe rozdanie:

Ręka nr. 42:

Known players:
[tg]SB$1,90:///////;Hero$2,10:///////;MP1$13,59:///////;MP2$2,03:///////;MP3$10,21:///////;CO$14,91:///////;BU$7,93:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 8♥, 5♥
3 folds, MP2 calls $0,10, 4 folds, Hero checks.

Flop: ($0,25) A♦, 8♠, 5♠ (2 players)
Hero bets $0,30, MP2 folds.

Final Pot: $0,55

Hero shows dwie pary, ósemki i piątki (8h 5h)

Hero wins with dwie pary, ósemki i piątki (8h 5h)

Ok gramy dalej.

FOLD, FOLD, FOLD, - dopełniamy stacki - FOLD, FOLD - ciekawe co na VH1 - FOLD, FOLD

Już zaczynałem przysypiać aż tu nareszcie:

Ręka nr. 77 - AKo - na LP - 2 limperów ja 6xBB - zgraniam pulę.

No i dalej czekam na rękę do rozegrania.

Parę minut później ręka nr. 85 - QQ - EP - 4xBB zgarniam pulę i przekraczam 2,5 $ - czas na zmianę stolika.
Może jak zmienię to będzie lepiej szło.

Niestety tutaj nastąpiły ciężkie chwile bo Titan co chwilę się rozłaczał i bardzo wolno działał. Już nawet miałem ochotę wyłaczyć go wogóle. Przez to grałem przez jakiś czas na jednym stoliku - bo po prostu nie mogłem otworzyć następnego.

Przez to troszkę sie zdenerwowałem. Ale na szczeście przyszł karta do gry:

Ręka 95 - QQ z UTG - daję 4xBB i zgarniam pulę. I o dziwo od razu w następnej ręce:

Ręka 96 - KQo - BB - 2x LIMP ja 6x BB i zgarniam pulę.

FOLD, FOLD, FOLD - udaje mi sie nareszcie otworzyć nowy stolik więc znowu gram na 2 - FOLD, FOLD

Ręka 107 - SB TT - już sie cieszę, że wreszcie coś do grania a tu Raise przedemną i co ??? I FOLD!!!

I niestety nadeszło kluczowe rozdanie dzisiejszego dnia:

Ręka nr 125 - ehhhh zreszta sami zobaczcie i oceńcie:

Known players:
[tg]SB$1,90:///////;BB$11,80:///////;MP1$3,66:///////;Hero$2,05:///////;MP3$2,50:///////;CO$17,83:///////;BU$11,28:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Preflop: Hero is MP2 with 8♥, 8♦
2 folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, BU raises to $0,70, 3 folds.

Final Pot: $1,25

Tak wiem wiem - błąd jak cholera - po co ja grałem z MP??? Nie wiem poniosło mnie i nie zauważyłem ze jestem na MP.

Po tym rozdaniu troszkę przybity czeałem na następną rękę.

Ręką 130 - JJ - EP - 4xBB - zgarniam pulę.

Mineły właśnie 2 godziny i czas kończyć Sesję 2.

PODSUMOWANIE:

Ilość stołów - 2
Ilość rozegranych rak - 185
Wygrana/Przegrana - -1,11$
Bankroll - 48,14$

Nie jestem zadowolony ogólnie z tych 2 sesji. Myślę, że grałem dobrze nie licząc błędu przy tym pockecie 8. Co do reszty oceńcie sami ale chyba grałem poprawnie. Jesli dobrze policzyłem to w drugiej sesji miałem 10 rąkk grywalnych ale i tak nie przyniosły one zysku bo sprawa kończyła się na PreFlopie.

No dobra zobaczymy co przyniesie kolejny dzień i kolejna sesja.

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

hasiek napisał
Ja grając SSS zanudziłbym się na 1 stole :D dlatego grywałem 12-15.

Hehe

Miło mi, że ktoś przeczytał tu cokolwiek.

Tak rozumiem ja też już się nudziłem ale chciałem grać w jak największym skupieniu. Wiesz to mój powrót po 2 miesiącach i jeszcze nie byłem na tyle pewny żeby grać na większej ilości stolików.

Pozdrawiam

Przeczytałem wszystko :D powodzenia.

czerstwyjan
PokerStrategist

ja też życzę powodzenia ale wpłata 50 na titana grając sss nie wiem czy była najlepszym pomysłem słuchy krążą że titan rajem dla shortów nie jest.. :) tak czy siak powodzenia grając sss systematycznie zwiększaj ilośc stolików bo grając na jednym dwóch idzie się zaciukać

Ja dzisiaj dosłownie na chwilkę włączyłem PartyPoker, najpierw 97o, na flopie łapię tripsa, potem QQ zjada JJ, nawet raz wygrałem blind war, potem trochę do tyłu i powinno być +10$, ale nie, typ z AJo musi wygrać...

Known players:
[tg]SB$10,35:///////;BB$14,19:///////;UTG$21,92:///////;MP1$10,54:///////;MP2$20,13:///////;MP3$2,00:///////;CO$19,07:///////;Hero$5,00:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is BU with K♦, A♣
6 folds, CO raises to $1,00, Hero raises to $5,00 (All-In), 2 folds, CO calls $4,00.

Flop: ($10,35) J♥, 6♠, T♥
Turn: ($10,35) 2♥
River: ($10,35) A♠ (2 players)

Final Pot: $10,35

Hero shows para asy (Kd Ac)
CO shows dwie pary, asy i walety (Ah Jd)

CO wins with dwie pary, asy i walety (Ah Jd)

Ale pociesza mnie to:
Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 25,579% 23,243% 4,671% 72,086% AhJd
Gracz 2: 74,421% 72,086% 4,671% 23,243% AdKc

Na dłuższą metę to ja będę to wygrywał ;)

A co do Twojej gry to graj chociaż na tych 4 stolikach, z czasem dorzucaj więcej ;)

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

hasiek napisał
Przeczytałem wszystko :D powodzenia.

Miło mi że przez to przebrnąłeś. Nie dziękuję żeby nie zapeszać :)

czerstwyjan napisał
ja też życzę powodzenia ale wpłata 50 na titana grając sss nie wiem czy była najlepszym pomysłem słuchy krążą że titan rajem dla shortów nie jest.. tak czy siak powodzenia grając sss systematycznie zwiększaj ilośc stolików bo grając na jednym dwóch idzie się zaciukać

Wiesz na początku nie wiedziałem kompletnie na co wpłacić depozyt z PS i jakoś tak wyszło że wybrałem Titana. A teraz to chciałbym wyrobić do końca bonus bo jeszcze mi trochę pozostało i dlatego zdecydowałem na ponowna wpłatę na Titana.

czerstwyjan napisał
systematycznie zwiększaj ilośc stolików bo grając na jednym dwóch idzie się zaciukać

MatiKosa napisał
A co do Twojej gry to graj chociaż na tych 4 stolikach, z czasem dorzucaj więcej

Panowie oczywiście, że tak będę robił. Muszę tylko się ponownie wdrożyć i wejść w odpowiedni rytm gry :)

Dziękuje wszystkim za miłe komentarze. Jak już mówiłem wszystkie mile widziane.

Pozdrawiam

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Sesja 3

Rozegrana 30.11.2008
Start - 21:00

Bankroll - 48,14$

Planowany czas gry - 3 h

No to zaczynam swoja 3 sesję po powrocie do SSS. Mam zamiar do niej podejść już bardziej poważnie niż do poprzednich, które potraktowałem troszkę rozgrzewkowo. Zobaczymy jaki to przyniesie efekt.

Na wstępie powiem że na Titanie strasznie ciężko znaleźć o tej porze jakiś odpowiedni stolik do gry SSS. Albo pełno shortów, albo wskaźnik oglądalności flopa jakiś chory. A jak już stolik jest ok to kolejka oczekujących po 9 i więcej osób.

Jeśli ktoś to czyta to mam pytanie – Jakie dobieracie sobie stoliki???

No ale cóż coś trzeba znaleźć. Po kilku minutach ustawiłem się w kolejce oczekiwania do kilku stolików i cierpliwie czekam na grę.

OK mam już jeden – ciekawe co to dzisiaj będzie. Wpłacam 2$ i czekam na BB.

$#$^^%$#% ku***a zanim doszedł do mnie BB stół się zmniejszył do 6 osób. Ok. czekam dalej.

No dobra jest stolik wpłacam i czekam.

Ręka nr 1 i od razu na BB dostaję KK – SB podbija 4 x BB ja daje All In i pula moja. No dobry początek – zobaczymy co będzie dalej.

Zasiadłem do 2 stolika i czekam na BB.

W między czasie oglądam sobie Zabójczą Broń III hehe lubię ten film

Ok. Skupmy się na grze. FOLD, FOLD, FOLD kurde nuda FOLD, FOLD, FOLD

Dobra otwieram 3 stolik bo się chyba zanudzę. Na dzisiaj nie planuję więcej stolików. Ok. jest jakaś akcja.

Ręka 35 AQs na BB. Niestety wszyscy Fold i Blindy bez gry wędruja do mnie.

Czekam dalej. FOLD, FOLD…

Chwilę później – ręka nr. 45 – AQo – LP co do rozegrania tej ręki mam pewne wątpliwości. Wstawiam ją do analizy. Ciekawych zapraszam TU (dzieki za ocenę - hasiek i MatiKosa) – ogólnie straciłem na niej parę centów. No ale nie zrażam się i jadę dalej.

Po krótkiej chwili Foldowania następna akcja.

Ręka nr 71- AKs – MP – daję 4 x BB i pula moja.

Bardzo ciężko się gra. Nic nie przychodzi, nie ma żadnej akcji. Zabaczymy co będzie dalej.

Teraz wypadki potoczyły się troszkę szybciej.

Ręka nr 107 – JJ – BB – na tej ręce niestety straciłem BI – ręka oczywiście idzie do analizy, ciekawych zapraszam TU. (dzieki za ocenę - hasiek i Qsy) Dopełnienie stacka - chwila czekania i chwila rozpaczy po utracie kasy i jest następna ręka.

Ręka nr 134 – AKo SB – kolejna przegrana ręka. Myślę że rozegrałem ją poprawnie ale oczywiście wrzucam do analizy - zapraszam TU. (dzieki za ocenę - hasiek)W każdym razie koleiny BI w plecy.

Teraz akcje mam dużo szybsze. Na 3 stolikach mimo, że licznik rąk pokazuje jakieś tam odstępy między grywanymi rękoma to akcja toczy się już znacznie szybciej. Od razu lepiej się gra.

Ręka 144 – AKs – EP – 3 x Limp ja 7 x BB i pula moja.

Jak mówiłem zaczęło się dużo dziać zaczynam nie nadążać robić notatek z gry :) i szkoda że przegrywam ale luz zobaczymy co będzie dalej NEVER GIVE UP (jak powiedział mój szef w najmniej odpowiednim momencie – chciał się chyba popisać znajomością języka – ale o tym może kiedy indziej, w każdym razie zlewę mieliśmy w pracy niesamowitą) gram dalej i najważniejsze NO TILT!!! :)

Ręka 154 – AQo – BU – przede mną 1 Limper a po nim Raise no i jestem zmuszony zrzucić.

Ręka 161 – NO NARESZCIE :) AA – MP – Raise 4xBB i co …. I Blindy moje ;( ;( :] :]

Wypadki nadchodzą po sobie teraz bardzo szybko. Kilka małych FOLDów. Nie muszę chyba nadmieniać, że cały czas dopełniam stacka. Opanowałem już nawet dopełnianie zaraz po BB – bo kiedyś to nie nadążałem czasem z tym =)

Ręka 173 – wg mnie bardzo ciekawa AKo z BB – miałem bardzo trudną decyzję do podjęcia na preflopie. Ręka oczywiście poszła do analizy – zapraszam TU. (dzieki za ocenę - strobol, Krasu) Na szczęście udało mi się ją wygrać. No i mam pierwsza większą wygraną tego wieczora – 3,1$.

Oczywiście wyłączam autostawianie BB i szukam nowego stolika bo mam jeszcze dość dużo czasu do końca sesji. Na razie rozgrywam 2 stoły.

Ręka 188 – KK – CO – daję 4x BB i zgarniam pulę.

Coś mnie te króle lubią :) 3 minuty później

Ręka 194 – KK – EP – 1 limper przede mną, zagrywam za 5xBB i zgarniam pulę.

Udaje mi się znaleźć nowy stolik tylko że było to podczas akcji z KK i niestety nieopatrznie zapłaciłem BB na UTG :(. No cóż błąd JX(

Ręka 216 – AQo – MP – przede mną raise ja Fold – a już myślałem, że coś pogram

Ręka 225 – AKo – BB – Rozdanie w którym nie byłem pewien czy dobrze rozegrałem preflop – czy dałem dobre podbicie. Ręka w analizie TU. (dzieki za ocenę - Qsy) Udaje się zgarnać pulę. Zamykam stolik i szukam następnego.

Ręka 231 – KK - MP – Zagrywam za 4x BB dostaje 2 calle. Na flopie Kxx – daję ALL IN i pula moja :D wreszcie jakieś dobre rozdanie. Zamykam stolik i szukam 2 nowych bo jeszcze nie zdążyłem otworzyć poprzedniego. No ale mogę powiedzieć, że humor mi się znacznie poprawił :]

Dobra mam następny stolik. Gramy dalej.

Przez jakiś czas wieje nudą. FOLD FOLD FOLD :)

Ręka 248 – KQo – BB – jest to pierwsza ręka na nowo otwartym stoliku przedemną 3 limpy ja 7xBB. Dostaję reraise gram wg strategii ALL IN. I niestety zonk – gościu pokazuje KK i kompletnie mnie dominuje…… Już się podłamałem …. Ale to jeszcze nie koniec wrażeń…. A zresztą sami zobaczcie i oceńcie:

Known players:
[tg]SB$3,05:///////;Hero$2,00:///////;MP1$11,63:///////;MP2$8,34:///////;MP3$9,14:///////;CO$7,57:///////;BU$3,43:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K♥, Q♠
3 folds, MP2 calls $0,10, 2 folds, BU calls $0,10, SB calls $0,05, Hero raises to $0,70, MP2 raises to $1,30, 2 folds, Hero raises to $2,00 (All-In), MP2 calls $0,70.

Flop: ($4,20) 2♦, T♠, J♣
Turn: ($4,20) 7♥
River: ($4,20) 9♦ (1 players)

Final Pot: $4,20

Hero shows strit, do król (Kh Qs)
MP2 shows para króle (Kc Kd)

Hero wins with strit, do król (Kh Qs)

Zamykam stolik :)

Nie wrzuciłem reki do analizy bo wiem, że rozegrałem dobrze (pomimo fartownego strita) i nie chcę ludziom czasu zabierać. Ewentualnie tutaj czekam na krytykę :).

Znowu zostałem na 1 stoliku. Jestem ustawiony w kolejce na 2 i czekam sobie spokojnie. Już na nowym stoliku.

Ręka 259 – kolejne ciekawe rozdanie które można zobaczyć w analizie TU. (dzieki za ocenę - Krasu) A3s na BB – freeplay.

Chwila posuchy i jest znowu:

Ręka 270 – KQo – CO – ogólnie poszło ok. pula zgarnięta. Rozdanie w analizie TU. (dzięki za ocenę - Qsy)

Kolejny stolik do zamknięcia a jeszcze nie mam otwartych żadnych nowych, więc jestem przez chwilę bez gry w ogóle. Zostało mi jeszcze pół godziny do końca sesji, więc jeszcze poszukam jakiejś gry dzisiaj.

Jestem ustawiony w kolejce do 3 stolików i czekam cierpliwie.

Troszkę to już trwa. Przynajmniej mam wreszcie chwilę żeby iść do ubikacji :D.

OK. nareszcie mam jakiś stolik od razu wrzuciło mnie na UTG więc za chwilę zaczynam z BB. Jedziemy :

Ręka 279 – AKo – MP – 4 x BB – zgarniam pulę.

Powoli kończy mi się czas przeznaczony na sesję. Postanowiłem sobie, że będę grał do końca Sexu w wielkim mieście, który za chwilę zacznie się na TVN. Nie otwieram już 3 stolika. Zostaję na 2.

Ręka 288 – AKo – MP – 1 x limp – ja 5 x BB i zgarniam pulę.

Kurde ciekawy jestem ile razy dostałem już AK dzisiaj J. Co chwilę mam tą ręke <Lol>.

Niestety muszę zamknąć jeden ze stolików bo zostało na nim już tylko 6 graczy.

Od 15 minut nie mam żadnej akcji. Zaczynam się nudzić. Tym bardziej, że gram już tylko na 1 stoliku. Za 10 minut koniec sesji, no chyba że wcześniej uda mi się dobić do 2,5$ - na razie mam równo 2$.

Ok nic się już nie zmieniło. Minęły 3 godziny czas kończyć.

PODSUMOWANIE:

Ilość stołów - 2

Ilość rozegranych rak - 346

Wygrana/Przegrana - +0,53$

Bankroll - 48,53$

Sesja 3 była już bardziej zaawansowana niż 2 poprzednie. Zadowolony nie mogę być ponieważ miałem bardzo duże swingi podczas jej trwania, w pewnym momencie byłem nawet ponad 5$ na minusie, Na szczęście udało się odbić. Myślę, że grę na 3 stolikach mam już opanowaną bardzo dobrze i 4 stoliki byłyby dla mnie na tą chwilę najbardziej optymalną ilością. Ale jeszcze się nad tym zastanowię czy kolejnej sesji nie rozegrać jeszcze na 3. Zobaczymy.

Podsumowując w trakcie dzisiejszej 3 godzinnej sesji maiłem około 22 rąk nadających się do rozegrania – nie wiem czy to dobrze czy nie ???
Może oceni to jakiś ekspert?????

Ciekawostką jest fakt że 6 razy (o ile się nie pomyliłem w obliczeniach) dostałem AK. Ciągnęła do mnie coś ta ręka. :) W ogóle jakoś dużo króli miałem dzisiaj. Także dzisiejsza sesja była pod znakiem K. :D

Niniejszym kończę z tak rozbudowanymi relacjami. Grając na 3 (czy jeśli już wejdę na 4) stolikach ciężko jest robić tak dużo notatek i jednocześnie być maksymalnie skupionym na grze. Nie wspomnę już że napisanie samej relacji zajęło mi ponad godzinę :). Teraz skupiam się na grze.

Jak gram każdy kto to przeczytał (jeśli dał radę) już widzi. Nie oceniam czy dobrze czy źle. Zostawiam to tym którzy będą mieli ochotę się tu wypowiedzieć.

Relacje z następnych sesji ograniczę tylko do najciekawszych akcji.

Pozdrawiam wszystkich.

strobol
Oldschool Grinder

Cześć,
śledzę Twojego bloga i walkę strategią SSS na NL10 z zaciekawieniem bo jestem mniej więcej na tym samym etapie co Ty, też po przerwie "wakacyjnej" zaczynam od nowa, na innym roomie, z nowym bankrollem (chociaż tamtego jeszcze nie przegrałem całego :P).
Muszę przyznać, że prezentujesz naprawdę profesjonalne podejście, analiza, opis live, super. ;) Powodzenia!

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Dzięki wielkie.

Tobie też życzę powodzenia w łamaniu kolejnych limitów.

A co do mojego podejścia - to naprawdę tym razem chce podjeść na max skupiony i grać solidne ABC SSS aby nie móc sobie niczego zarzucić.

Co do relacji to niestety na większej ilości stolików niż 2 - 3 jest bardzo ciężko prowadzić tak dobre notatki. Będę starał się opisywać teraz tylko bardziej kluczowe i ciekawe rozdania.

Zapraszam na mojego Bloga - będę się starał codziennie wstawiać relację.

Pozdrawiam

JacekPL
PokerStrategist

Jestem.

Czekam na te bardziej kluczowe rozdania. ;)

Podsumowując w trakcie dzisiejszej 3 godzinnej sesji maiłem około 22 rąk nadających się do rozegrania – nie wiem czy to dobrze czy nie ??? Może oceni to jakiś ekspert?????

Do usług :)

Rozegrałeś 346 łapy, z czego 22 nadawały się do gry, policzmy zatem % tych rąk, czyli taki pseudo VPIP:

22/346 * 100% = 6,36%
u mnie wynosi ok. 6,9%-7,0% także ta sesja była bardzo blisko i wszystko w jak najlepszym porządku. Czekaj cierpliwie na swój moment, ja dzisiaj prawie nic sobie nie pograłem, ledwo co pograłem, ale c-bety przynajmniej pozgarniały dla mnie trochę, i wyszedłem prawie 2$ na plus :D

Nie naginaj tabelki, dzisiaj mogłeś mieć trochę mniej rąk, a jutro to rakiet i króli będzie tyle co Golfów III na ulicach. Także cierpliwości.

I dorzuć nowe stoły. Graj chociaż na tych 4, ale dobrze je selekcjonuj. Ja to na 6 śpię, ale to już inna sprawa :P Ale pamiętaj - lepiej grać na 3-4 DOBRYCH stołach, niż na 8-12 kijowych, gdzie czai się pełno shortów i część z nich nie jest pełna.

Selekcjonuj tak:
a) zacznij od wyboru tych z jak największą % oglądalnością flopa
b) lub najwyższą średnią pulą
c) 2-3 to niemożliwe, ale 4 shorty max, przy 5 wychodź
d) max 2 sit-outerów, jak będzie mniej gracz to wychodź

Mam nadzieję, że to pozwoli Ci zrozumieć, że w pewnych sytuacjach liczy się jakość, a nie ilość.

Pozdrawiam.

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

MatiKosa napisał
Rozegrałeś 346 łapy, z czego 22 nadawały się do gry, policzmy zatem % tych rąk, czyli taki pseudo VPIP:

22/346 * 100% = 6,36%
u mnie wynosi ok. 6,9%-7,0% także ta sesja była bardzo blisko i wszystko w jak najlepszym porządku.

Dzięki włąśnie takiej informacji potrzebowałem. Chciałem właśnie wiedzieć co jest normą dla SSS.

MatiKosa napisał
Nie naginaj tabelki, dzisiaj mogłeś mieć trochę mniej rąk, a jutro to rakiet i króli będzie tyle co Golfów III na ulicach. Także cierpliwości.

Poza kilkoma (chyba dwiema) przypadkowymi wpadkami. Trzyma się sztywno ABC SSS. Także chyba będzie dobrze ;)

MatiKosa napisał
I dorzuć nowe stoły. Graj chociaż na tych 4, ale dobrze je selekcjonuj. Ja to na 6 śpię, ale to już inna sprawa :P Ale pamiętaj - lepiej grać na 3-4 DOBRYCH stołach, niż na 8-12 kijowych, gdzie czai się pełno shortów i część z nich nie jest pełna.

Selekcjonuj tak:
a) zacznij od wyboru tych z jak największą % oglądalnością flopa
b) lub najwyższą średnią pulą
c) 2-3 to niemożliwe, ale 4 shorty max, przy 5 wychodź
d) max 2 sit-outerów, jak będzie mniej gracz to wychodź

Mam nadzieję, że to pozwoli Ci zrozumieć, że w pewnych sytuacjach liczy się jakość, a nie ilość.

Pozdrawiam.

No i tego właśnie mniej więcej staram się trzymać. Na Titanie niestety o dobre stoliki bardzo ciężko ale coś tam sie zawsze znajdzie.

Co do ilości stolików to już od wczoraj gram na 4 i spoko daję radę. Na początku roku jak grałem pierwszy raz - to też zdarzało mi się grać na 6 stolikach, ale nie wiem czy grałem wtedy optymalnie. Na razie skupię się na 4 i zobaczymy co będzie dalej.

Wielki dzięki za rady.

JacekPL napisał

Jestem.
Czekam na te bardziej kluczowe rozdania.

O i witam szefa wszystkich szefów ;) ;) ;) ;)

No dobra trochę źle ta moja wypowiedź zabrzmiała.... Ale na Boga mam być pokerzystą a nie polonistą :P :P :P :D:D:D:D

Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny.

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Sesja 4

Rozegrana 1.12.2008
Start - 23:30

Bankroll - 48,46$

Planowany czas gry - 1,5 h

No i nadszedł czas na kolejne starcie z SSS na Titan Poker. Dzisiejszą sesję zaplanowałem na nieco krótszą, ponieważ nie miałem możliwości wcześniej rozpocząć a nie mogę siedzieć po nocach bo mi się ciężko do roboty wstaje później :D :D:D

Także jedziemy z tym koksem :)

Dzisiaj za to będę grał intensywniej i włączam 4 stoliki. Skupiam się jak najbardziej aby nie popełnić jakichś głupich błędów. Skutkuje to oczywiście brakiem czasu i możliwości robienia lepszych notatek/

Ponad 10 minut zajęło mi znalezienie odpowiednich stołów. No ale w końcu jakoś się udało i po kolei loguję się na 4 z nich.

Ręka 18 - pierwsza ciekawsza ręka - AKo na BU - 3 limperów przede mna - standardowe podbicie i pula moja.

Dłuższa chwila posuchy. Czyli tradycyjne FOLDOWANIE :) I jest cos:

Ręka 49 - AQo - na BB - SB call - ja za 5 x BB - SB Call. Flop AK2. Pula 1$ - zagrywam za 0,7$ i zgarniam pulę.

Niecałe 2 minuty później nastąpiło wg. mnie najciekawsze rozdanie tego wieczora.

Ręka 53 - Pocket 8's na SB. Generalnie poszedł ALL IN i na końcu zgarnąłem pota 5,1$. Ale rozdanie jest na tyle nurtujące, że postanowiłem wstawić je do analizy - TU - . Spowodowało to lekką dyskusję. Dziękuję wszystkim za swoje komentarze do tego rozdania (trzcinkowi , PanuDużePe, strobolowi i Gomezowi) ale kurde pomimo fachowej oceny nadal nie jestem przekonany do końca czy aby na pewno źle to rozegrałem.

Podbudowany tym zwycięstwem gram dalej.

Ręka 78 - AA na BB :) - no zawsze miło jest widzieć tą rękę u siebie. 2 x Limp przede mną ja za 0,60$ i pula moja.

Ręka 102 - ( W między czasie zgarniam kilka małych pulek po standardowych podbiciach na Pre Flopie) AJs - na CO - ja 4x BB i dostaję Calla od BB. Na flop spadają 922 w puli 0,85 - BB czeka ja za 0,7 i zgarniam pulę. - wiem, że zagrałem troszkę za mocno ale pomyślałem, że te dwójki jakoś groźnie wyglądają i postanowiłem zagrać ciut mocniej. Zastanawiałem się nad zagraniem za pota, ale stwierdziłem, że takie odstępstwo od SSS może wydać się przeciwnikowi podejrzane i jeszcze mnie nie daj Boże sprawdzi a chciałem się jak najtańszym kosztem dowiedzieć czy mam o coś grać w ogóle czy lepiej jak najszybciej pasować. Czy dobrze zrobiłem??? Oceńcie sami i dajcie mi znać :). W każdym razie przeciwnik spasował - co przyjąłem z ulgą :)

Dłuuugo nic się nie dzieje. Naprawdę długo. tzn. zgarniam znowu kilka małych pulek na preflopach.

Ciekawsza akcja miała miejsce dopiero po jakichś 15 - 18 minutach:

Ręka 178 - wkleję ją bo za dużo opisywania :)

Known players:
[tg]SB$9,85:///////;Hero$2,00:///////;MP1$2,45:///////;MP2$1,75:///////;MP3$10,75:///////;CO$8,80:///////;BU$11,42:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q♥, T♠. CO posts a blind of $0,15.
5 folds, CO checks, BU calls $0,10, SB calls $0,05, Hero checks.

Flop: ($0,45) K♥, 2♠, 4♣ (4 players)
SB checks, Hero checks, CO checks, BU checks.

Turn: ($0,45) 3♦ (4 players)

River: ($0,45) Q♣ (4 players)

Final Pot: $0,45

Hero shows para damy (Qh Ts)
SB shows najwyższa karta król , dama kicker (Jd 5c)
BU shows najwyższa karta as , król kicker (Ac 8c)
CO shows para czwórki (7d 4d)

Hero wins with para damy (Qh Ts)

Jak na razie szło mi całkiem nieźle. Byłem ponad 3$ na plusie.

No ale oczywiście nie mogło to trwać wiecznie.

Ręka 193

Known players:
[tg]SB$8,72:///////;BB$2,15:///////;MP1$2,66:///////;MP2$11,49:///////;MP3$1,80:///////;CO$10,53:///////;Hero$2,00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q♦, Q♣
UTG1 raises to $0,40, 5 folds, Hero raises to $2,00 (All-In), 2 folds, UTG1 calls $1,60.

Flop: ($4,15) T♥, 9♥, K♦
Turn: ($4,15) 3♠
River: ($4,15) 8♦ (1 players)

Final Pot: $4,15

Hero shows para damy (Qd Qc)
UTG1 shows para króle (Ac Ks)

UTG1 wins with para króle (Ac Ks)

Rozegrałem to dobrze (tak myślę przynajmniej). Gościu z UTG nie grał short stackiem.

No cóż jeden BI to jeszcze nie koniec świata. Gramy dalej.

Ale niestety zła passa trwa nadal.

Ręka 218:

Known players:
[tg]SB$1,90:///////;BB$10,15:///////;UTG$10,12:///////;Hero$2,15:///////;MP2$3,14:///////;MP3$4,05:///////;CO$2,15:///////;BU$10,41:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with T♥, T♣
3 folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, CO raises to $2,15 (All-In), 3 folds, Hero raises to $2,15 (All-In).

Flop: ($4,45) A♠, J♥, 4♦
Turn: ($4,45) 3♦
River: ($4,45) 6♦ (1 players)

Final Pot: $4,45

Hero shows para dziesiątki (Th Tc)
CO shows para króle (Kc Kh)

CO wins with para króle (Kc Kh)

Nie wstawiłem do analizy bo byłem pewien, że rozegrałem dobrze. Ale chyba jednak wstawię żeby się przekonać. - ok wstawiłem jak coś to zapraszam TU.

//EDIT no i faktycznie rozegrałem to bardzo źle (dzięki Krasu) ale już wiem dlaczego. Źle sobie policzyłem stosunek przebicia do pozostałego stacka. Jak liczyłem podczas gry to wyszło mi między 4:1 a 2,5:1. Wtedy jest faktycznie allin z TT a tak to powinien być fold. X( X( Muszę zacząć używać normalnego kalkulatora podczas gry a nie tego w windowsie bo się kurde mylę na nim :)
W takim razie wstawię do analizy też poprzednie przegrane rozegranie może tam też czegoś nie widzę. Zapraszam TU.

W każdym razie już spadłem na minus w dzisiejszej sesji. Lekko się poddenerwowałem ale gram dalej na zimno i na wszelki wypadek wziąłem SHC w rękę żeby mnie nic nie kusiło.

Gram dalej, zgarniam kilka małych pulek i patrzę na zegarek bo czas na sesję mi się powoli kończy.

Przed samym końcem gry w tym dniu dostaję jeszcze:

Ręka 265 - AA - BU - podbijam 4xBB i dostaję calla z SB. Na flopie J5J. Troszkę te walety mnie przestraszyły ale walę 0,7$ na pewniaka (w puli 0,9) i zgarniam pulę.

Do końca już nic się nie wydarzyło.

PODSUMOWANIE

Ilość stołów - 4
ilość rozegranych rąk - 269
wygrana/przegrana - -0,26$
bankroll - 48,12$

No niestety kolejna sesja na minus. Co prawda niewiele ale zawsze na minus. Kurde najgorsze jest to że przez 2/3 gry byłem na niezłym plusie (oczywiście jeśli 3$ można uznać niezłym plusem :D). No co zrobić. Na pewno się nie poddam. Postanowiłem sobie, że będę dalej grał konsekwentnie. a jeśli mi nie pójdzie i stracę drugi raz bankroll (co nie dopuszczam raczej do wiadomości) to spróbuje swoich sił może w FL. W końcu Panadol jest z Łodzi to może da mi jakieś tańsze lekcji :D :D:D:D.

Pozdrawiam wszystkich wytrwałych

PanDuzePE
Elite Grinder

Hmm..

Kiedys przeszlo mi przez mysl zeby zalozyc bloga, ale doszedlem do wniosku ze bym was zanudzil wiec odszedlem od tego pomyslu.

Kiedys gralem na titanie ale bylem niewiele na plusie, moze dlatego ze to byly moje poczatki, a moze dlatego ze tam jest duzo shortow.

Potem na partypoker juz bylo lepiej, ale nie do konca.

teraz na eurosuperpoker jest super :D

Polecam przejrzec rozdania zamieszczone przeze mnie na forum, mysle ze beda pomocne.

https://polska.pokerstrategy.com/forum/search.php?searchid=69474

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Niestety rozdanka nie chcą sie otworzyć.

A co do patformy to chyba masz rację zę na Titanie sie już SSS nie da za bardzo grać.

Pozdrawiam

Barteklo Autor wątku
Barteklo
PokerStrategist

Sesja 5

Rozegrana 2.12.2008
Start - 22:00

Bankroll - 47,96$

Planowany czas gry - 2 h

To co się stało podczas tej sesji to po prostu jakaś paranoja.

Nie wiem jak to wytłumaczyć nawet.

Zaczęło sie normalnie jak to zwykle bywa. Wybrałem stoły i do boju.

Postanowiłem już od dzisiaj grać na 4 stołach.

Zaczęło się nawet obiecująco.

Ręka 6 - KQs na SB- 3 limperów przede mną ja uderzam za 7xBB i pula moja.

Natomiast następnego rozdania sobie nie daruję:

Ręka 7 -

Known players:
[tg]SB$2,15:///////;BB$2,19:///////;MP1$2,10:///////;MP2$2,65:///////;Hero$1,85:///////;CO$4,79:///////;BU$14,22:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A♣, K♣
3 folds, Hero raises to $0,40, 2 folds, SB raises to $2,15 (All-In), 2 folds.

Final Pot: $2,65

Zauważyliście coś dziwnego w rozegraniu jej????????

Tak zrobiłem fold po przebiciu!!!! A czemu????? Bo ku****a mać w tym samym momencie co miałem wciskać all in przewróciła mi się butelka z piwem na łóżko i łapiąc ją przypadkowo wcisnąłem fold!!!!!!!!!!!!! No to przecież można sie załamać.....

Ale to dopiero początek mojej tragedii.....

Przez dłuższy czas nic ciekawego się nie działo - zgarniałem jakieś blindy po standardowych podbiciach, płaciłem blindy, dopełniałem stacki - normalka.

Przyszło w końcu takie rozdanie:

Ręka 76

Known players:
[tg]SB$2,26:///////;BB$9,09:///////;MP1$4,80:///////;Hero$2,30:///////;MP3$11,48:///////;CO$2,10:///////;BU$1,55:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A♣, Q♥
3 folds, Hero raises to $0,40, MP3 calls $0,40, 4 folds.

Flop: ($0,95) 8♣, 5♦, 6♠ (2 players)
Hero bets $0,70, MP3 raises to $11,08 (All-In), Hero folds.

Final Pot: $12,73

Musiałem foldować. Chyba dobra decyzja. W każdym razie większa kwota w plecy. Wrzucam do analizy - TU.

Ok już troszkę zły gram dalej.

Zgarniam znowu kilka małych pulek. I przychodzi rozdanie:

Ręka 101

Known players:
[tg]SB$12,94:///////;BB$2,00:///////;MP1$5,48:///////;MP2$10,15:///////;MP3$9,20:///////;CO$1,60:///////;Hero$2,00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A♦, K♣
6 folds, Hero raises to $0,40, SB folds, BB calls $0,30.

Flop: ($0,85) T♠, 2♣, 4♣ (2 players)
BB bets $0,70, Hero raises to $1,60 (All-In), BB raises to $1,60 (All-In).

Turn: ($4,05) A♠
River: ($4,05) 3♥ (1 players)

Final Pot: $4,05

Hero shows para asy (Ad Kc)
BB shows dwie pary, asy i dziesiątki (Ac Th)

BB wins with dwie pary, asy i dziesiątki (Ac Th)

No to już chyba były pierwsze oznaki TILTU. Nie wiem czemu tak to zagrałem nie potrafię tego wytłumaczyć. Myślałem, że coś mi jednak przyjdzie. Nie wrzucam nawet do analizy bo wiem co źle zrobiłem. Na opierdziel czekam od was ewentualnie tutaj :)

Ok gram dalej. Staram się jak najbardziej uspokoić i wyluzować. I jade dalej. Nic mi kompletnie nie przychodzi przez jakiś dłuższy czas. Dopiero to:

Ręka 153

Known players:
[tg]SB$9,97:///////;BB$1,95:///////;MP1$1,85:///////;MP2$10,38:///////;MP3$9,64:///////;CO$4,72:///////;Hero$2,00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 8♥, 8♣
4 folds, MP3 calls $0,10, CO folds, Hero raises to $0,50, 2 folds, MP3 calls $0,40.

Flop: ($1,15) A♥, K♣, 5♠ (2 players)
MP3 bets $1,50, Hero folds.

Final Pot: $2,65

A chwilkę później :

Ręka 159

Known players:
[tg]SB$7,54:///////;BB$1,85:///////;MP1$10,24:///////;MP2$4,72:///////;Hero$2,00:///////;CO$9,82:///////;BU$1,80:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A♣, A♥
UTG2 folds, MP1 calls $0,10, MP2 folds, Hero raises to $0,50, 2 folds, SB calls $0,45, BB folds, MP1 calls $0,40.

Flop: ($1,60) 5♠, 8♥, Q♥ (3 players)
SB checks, MP1 checks, Hero bets $1,50 (All-In), SB calls $1,50, MP1 folds.

Turn: ($4,60) 2♦
River: ($4,60) Q♠ (1 players)

Final Pot: $4,60

Hero shows dwie pary, asy i damy (Ac Ah)
SB shows trójka, damy (Ad Qc)

SB wins with trójka, damy (Ad Qc)

No tu już sie prawie popłakałem :D :D:D:D:DD:

Miałem już skończyć na dzisiaj ale jak zobaczyłem ile jestem na minusie (coś koło 7$) to stwierdziłem że na spokojnie postaram sie grać dalej i napewno coś mi w końcu przyjdzie.

Przez długi czas nic się nie dzieje p tzn nic mi nie przychodzi kompletnie. Zgarnąłem tylko 3 razy blindy i nic poza tym

Dopiero w tym rozdaniu wydarzyło się coś ciekawszego:

Ręka 216

Known players:
[tg]SB$4,32:///////;BB$10,00:///////;Hero$2,45:///////;MP2$2,15:///////;MP3$1,85:///////;CO$4,05:///////;BU$8,45:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with A♣, K♣
UTG2 folds, Hero raises to $0,40, 3 folds, BU calls $0,40, 2 folds.

Flop: ($0,95) J♥, 3♣, 9♣ (2 players)
Hero bets $0,70, BU calls $0,70.

Turn: ($2,35) A♥ (2 players)
Hero bets $1,35 (All-In), BU folds.

Final Pot: $3,70

Hero shows para asy (Ac Kc)

Hero wins with para asy (Ac Kc)

No humor już troszkę lepszy. Gram dalej.

Oczywiście mój spokój nie trwał długo. Przez 10 minut nic sie nie dzieje aż tu nagle:

Ręka 245

Known players:
[tg]Hero$2,05:///////;BB$9,40:///////;MP1$1,95:///////;MP2$11,36:///////;MP3$21,00:///////;CO$12,68:///////;BU$9,74:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A♦, K♠
UTG2 calls $0,10, 5 folds, Hero raises to $0,50, BB folds, UTG2 calls $0,40.

Flop: ($1,10) 8♥, 2♠, J♥ (2 players)
Hero bets $1,55 (All-In), UTG2 calls $1,55.

Turn: ($4,20) 3♣
River: ($4,20) 9♠ (1 players)

Final Pot: $4,20

Hero shows najwyższa karta as , król kicker (Ad Ks)
UTG2 shows trójka, dziewiątki (9d 9h)

UTG2 wins with trójka, dziewiątki (9d 9h)

Totalnie podłamany czekam co będzie dalej.

Chyba na osłodę przychodzą mi 2 pozytywne rozdania:

Ręka 285

Known players:
[tg]Hero$2,05:///////;BB$9,31:///////;MP1$5,87:///////;MP2$2,00:///////;MP3$5,33:///////;CO$5,77:///////;BU$1,90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A♦, Q♦
2 folds, MP1 calls $0,10, MP2 folds, MP3 calls $0,10, CO calls $0,10, BU calls $0,10, Hero raises to $0,80, BB calls $0,70, 4 folds.

Flop: ($2,00) 2♣, 8♣, T♥ (2 players)
Hero bets $1,25 (All-In), BB calls $1,25.

Turn: ($4,50) J♦
River: ($4,50) K♣ (1 players)

Final Pot: $4,50

Hero shows strit, do as (Ad Qd)
BB shows dwie pary, króle i dwójki (Ks 2s)

Hero wins with strit, do as (Ad Qd)

I od razu

Ręka 287

Known players:
[tg]SB$6,22:///////;BB$4,64:///////;UTG$2,04:///////;MP1$22,54:///////;MP2$11,53:///////;MP3$9,63:///////;Hero$2,00:///////;BU$8,95:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with A♠, Q♦
6 folds, Hero raises to $0,40, BU folds, SB calls $0,35, BB calls $0,30.

Flop: ($1,20) 2♥, 4♣, J♠ (3 players)
SB checks, BB checks, Hero checks.

Turn: ($1,20) Q♥ (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $1,60 (All-In), SB folds, BB calls $1,60.

River: ($4,40) 7♠ (1 players)

Final Pot: $4,40

Hero shows para damy (As Qd)
BB shows najwyższa karta as , dama kicker (Ah 9h)

Hero wins with para damy (As Qd)

No kurde myślę sobie że teraz to już będzie na pewno ok. To był ten moment!!!! Odbiłem się z bodajże -9$ na -5$ i gram już trochę spokojniej dalej.

Ale nie ma zmiłuj.... Titan dalej się nade mną znęca:

Ręka 298

Known players:
[tg]SB$12,63:///////;BB$2,00:///////;MP1$10,05:///////;MP2$9,22:///////;Hero$2,15:///////;CO$6,51:///////;BU$1,90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A♣, K♣
3 folds, Hero raises to $0,40, CO raises to $6,51 (All-In), 3 folds, Hero raises to $2,15 (All-In).

Flop: ($8,81) 3♦, Q♦, 3♣
Turn: ($8,81) 8♥
River: ($8,81) J♦ (1 players)

Final Pot: $8,81

Hero shows para trójki (Ac Kc)
CO shows dwie pary, piątki i trójki (5h 5s)

CO wins with dwie pary, piątki i trójki (5h 5s)

I co wy na to ??? No lipa jak CH*J

Na osłodę przychodzi:

Ręka 336

Known players:
[tg]SB$8,88:///////;BB$6,57:///////;MP1$2,00:///////;MP2$10,47:///////;MP3$21,83:///////;CO$2,90:///////;Hero$2,10:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q♥, Q♠
6 folds, Hero raises to $0,40, SB raises to $2,00, BB folds, Hero raises to $2,10 (All-In), SB calls $0,10.

Flop: ($4,30) 7♣, J♦, 9♣
Turn: ($4,30) 4♣
River: ($4,30) 4♥ (1 players)

Final Pot: $4,30

Hero shows dwie pary, damy i czwórki (Qh Qs)
SB shows dwie pary, walety i czwórki (As Js)

Hero wins with dwie pary, damy i czwórki (Qh Qs)

Ale jakoś mi to nie poprawia humoru.

I jak widać słusznie bo nie było się z czego zawczasu cieszyć:

Ręka 366

Known players:
[tg]SB$5,02:///////;Hero$2,00:///////;MP2$2,06:///////;MP3$4,90:///////;CO$1,85:///////;BU$10,32:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Preflop: Hero is BB with A♥, J♣
3 folds, BU calls $0,10, SB folds, Hero raises to $0,50, BU calls $0,40.

Flop: ($1,05) K♠, T♠, 8♥ (2 players)
Hero bets $0,70, BU raises to $2,00, Hero folds.

Final Pot: $3,75

ZAŁAMKA!!!!

Pod koniec sesji przychodzi jeszcze:

Ręka 408

Known players:
[tg]SB$13,17:///////;BB$1,95:///////;MP1$9,90:///////;MP2$14,30:///////;MP3$11,46:///////;Hero$2,00:///////;BU$11,09:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (7 handed)

Preflop: Hero is CO with T♥, T♠
3 folds, Hero raises to $0,40, BU folds, SB calls $0,35, BB folds.

Flop: ($0,90) 9♣, T♣, J♣ (2 players)
SB bets $0,90, Hero raises to $1,60 (All-In), SB calls $0,70.

Turn: ($4,10) 9♦
River: ($4,10) K♠ (1 players)

Final Pot: $4,10

Hero shows ful, dziesiątki na dziewiątki (Th Ts)
SB shows dwie pary, walety i dziewiątki (Jh 7h)

Hero wins with ful, dziesiątki na dziewiątki (Th Ts)

Oraz kilka małych pulek, które pozwalają troszkę zmniejszyć rozmiar porażki.

PODSUMOWANIE

Ilość stołów - 4
ilość rozegranych rąk - 426
wygrana/przegrana - -4,96$
bankroll - 43,03$

No i co wy na to????

Przecież to się można powiesić. Wiem że popełniłem błędy. Bodajże 2 z tego co po pierwszej szybkie analizie zauważyłem. No ale na maksa skopana cała sesja. Aż się odechciewa grać kompletnie.

Nie wiem czy grać dzisiaj czy nie. Na razie spadam na piłkę - bo co środę gramy z kumplami na hali - trochę się odstresuję, wyżyję i wybiegam :D

Jeśli ktoś to czyta to mam pytanie.

Czy często takie sesje wam się zdażają???

I jeszcze jedno - jakie długie sesje sobie robicie?? Dla mnie 2h to jest tak akurat ale nie wiem jaki czas jest mniej więcej optymalny??

Pozdrawiam

Taka rada na przyszłość - staraj się dopełniać stacka do 20bb, gdy tylko spadniesz poniżej 2$.

Te spasowane AK to nawet dobre zagranie, ponieważ koleś to short i jeśli gra SSS to jego zakres JJ+ / AK, a więc nie byłbyś faworytem.

Po nieudanej sesji nie ma się co przejmować!