.
Nie jestem ekspertem, ale na micro stawkach najwiecej value masz value betujac dobre układy. Nie ma sensu blefować graczy na tych stawkach, bo raz nie zrzucisz ich z niczego, dwa w niektórych spotkach masz poprostu trash hand f.e AQ na niskim boardzie.
GL
Fajnie, że masz surowy BRM, ale moim zdaniem granie NL2 przy takim rollu mija się z celem - pewnie nie posłuchasz, ale proponowałbym Ci grę na NL5 bo tam poziom jest taki sam, a jednak szybciej wejdziesz wyżej
Pozdrawiam i kropkuję
Napisane przez MarcinZ77
" :diamond:Zastanówcie się co wpływa na Wasz 3bet, kiedy możecie 3betować bardziej light (więcej blefów) a kiedy bardziej tight (więcej value rąk) oraz na jakiej podstawie podejmujecie decyzje odnośnie sprawdzeń 3betów."Ogólnie, staram się grać tight i 3betuję pulę prawie zawsze z pozycją, chyba, że trzymam na ręku monstera (AA,KK). Baardzo rzadko zdarza się sytuacja, abym limpował i następnie odpowiadał 3betem na bet przeciwnika.
To ja zazwyczaj jestem agresorem w rozdaniu![]()
Akurat ze nie robisz limp/3bet to bardzo dobrze
To ze starasz sie grac jako agresor, to tez bardzo dobrze - tyle ze troche dziwnie 'na sucho' brzmi stwierdzenie, ze starasz sie 3betowac tylko IP. A co z sytuacja, kiedy podbija np. CO czy BU, a Ty trzymasz QQ czy AK bedac na SB czy BB ( czyli OOP vs przeciwnik )?
3bet Tight gram na gracza tight, gdyż jego range jest mały i zapewne będzie miał coś z przedziału dobrych/średnich rąk. Blefy będą tutaj mało opłacalne przed obejrzeniem boardu. Im na wcześniejszej pozycji tight gracz betuje, tym ja powinienem mieć mocniejszą rękę, gdyż np. Bet z UTG mówi sam za siebie (AA,KK,QQ, JJ, TT, AK, AQ).
Pamietaj o light 3betach - zainteresuj sie tym - tu masz filmy:
https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=3bety&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10Nawet tight przeciwnika mozna 3betowac szerzej, jesli spelnione jest kilka warunkow.
Zdarza się też, że gracz będzie często kradł mojego blinda. Wtedy zagrywam czasami 3bet w nadziei na zrzucenie jego ręki/ew. na wyrzucenie na flopie. Rzadko się zdarzy, aby miał monstera na łapie
![]()
OK, tu w sumie odpowiedziales tez na moje pytanie wyzej
To o czym piszesz, to po prostu resteal. Tutaj tez wazne jest, abys skupil sie na czynnikach, ktore powoduja ze Twoj resteal moze byc bardziej/mniej oplacalny. Robienie takich 3betow totalnie w ciemno, z rekami srednimi moze nie byc zbyt oplacalne.
Heja.
Bardzo Ciężko mi jest powiedzieć kiedy mógłbym nie grać Cbeta, ponieważ gram go w jakiś 90% przypadków kiedy po moim raisie otrzymałem call i gram w pozycji agresora.
Czyli cbetujesz strasznie z automatu, a to nie jest dobrze
Warto wiedziec po co sie ( w tym wypadku ) betuje, czy robi jakas inna akcje.
Spoty zostaly ocenione, wiec tutaj w sumie masz juz odpowiedz, czy dobrze sadziles czy nie
Jesli chodzi o sytuacje, w ktorych nie cbetujemy, to podales calkiem OK przyklady
Szkoda tylko, ze niestety sie zatrzymales :(.