Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

sickpastor's lounge

3,016 Posty
343 Użytkownicy
0 Reakcje
252.2 K Wyświetlenia

Jak dla mnie gracz który jest pewny siebie bedzie zawsze wygrywał:)
Jednak wam przeszkadza pewność jendego z graczy, żenada.

Odnosnie czerpania przyjemnosci z gry hmm...
Każdy gra tak jak lubi , Imo poker to tylko dla kasy przez co decyzje sa easy.
Rzeczy które robimy dla przyjemności zwykle sie zle kończa hah xD

P.s Pastor nie wiedziałem ze dostałeś angaż w pokerstrategy.
Gratz ale nie rozumiem tego.

Gl all !

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez kruszon19
Imo poker to tylko dla kasy przez co decyzje sa easy.

to dlaczego grasz na niskich stawkach?

Odpowiedz
Cytat
Montana76
Oldschool Grinder

Napisane przez kruszon19

Gl all !

Wow, ale bzdura xD

Thx, niezle sie usmialem.

Widze ze ikonka judga a automatu zwieksza ilosc haterow i trolli na blogu :D

Odpowiedz
Cytat
7OKER
Oldschool Grinder

Napisane przez kruszon19
Jednak wam przeszkadza pewność jendego z graczy, żenada.

Odnosnie czerpania przyjemnosci z gry hmm...
Każdy gra tak jak lubi , Imo poker to tylko dla kasy przez co decyzje sa easy.
Rzeczy które robimy dla przyjemności zwykle sie zle kończa hah xD

Gl all !

Mylisz pewność siebie z arogancją

arogancja - manifestowanie pewności siebie i wysokiego mniemania o sobie połączone z lekceważeniem lub pogardą wobec innych; zuchwalstwo, buta, impertynencja

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Napisane przez kruszon19

Nie pamiętam dokładnie $/miesięcy, ale coś mi świta, że Pastor z 350$ w jakieś 4 miesiące powiększył bankroll grubo ponad 10xkrotnie, niszcząc przy tym wszystkie stawki po drodze...
Imo też nie rozumiem, kto takiemu nubowi dał trenera ?( ?( ?(

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Shovi na początku lipca miał 200$ i cisnął NL10, a we wrześniu shotował już NL200 mając ponad 4k$, więc 20x w 2mc :)

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

No to już w ogóle fish, ooo taki --> :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ostrzegałem kilku 'z góry', że poleci flame :D

"Olej ich" usłyszałem w odpowiedzi, co też czynię ;)

Dzisiejsza sesyjka szalona, nie obyło się bez swingów.
Grałem 3,5 h 2 stoły, 2104 handsy z wynikiem $46,7, tak więc nie jestem zbytnio zadowolony.

Jedną rękę mam kontrowersyjną, gdzie na mini4beta z MP zagrałem ship z 57s i, dając mindfucka kolesiowi, przegrałem na KK :D generalnie przesłanką był wysoki 4bet (3,5%) oraz fakt, że zagrywałem klasyczny dla mnie luźny squeeze z BTNa. Zresztą ręka dość dyskusyjna.

W następnym wręcz rozdaniu mój image w końcu popłacił:

$0.50/$1 No Limit Holdem
FullTiltPoker
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG PokerMom3Girls ($223.35)
UTG+1 gaFFelrogerz ($154.15)
MP1 NokseMojo ($98.50)
MP2 Jawollski ($100)
MP3 11282 ($112.50)
CO Hero ($100)
BTN Z-wenITM ($228.95)
SB canael ($38.50)
BB sammy_stella ($89.50)

Pre-Flop: ($1.50, 9 players) Hero is CO A♠ K♣
5 folds, Hero raises to $3, Z-wenITM raises to $10.50, 2 folds, Hero raises to $26, Z-wenITM goes all-in $228.95, Hero calls $74

Flop: 5♠ 7♠ A♦ ($330.45, 2 players, 1 all-in)

Turn: 5♥ ($330.45, 2 players, 1 all-in)

River: 9♠ ($330.45, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $330.45
Hero shows
A♠ K♣
Z-wenITM shows
A♥ 2♠

Hero wins $198.50 (net +$98.50)

Z-wenITM collects $128.95 (net -$100)

Generalnie mogłem troszkę bardziej tight pograć i w 2 spotach mogłem skoncentrować się lepiej na reprezentowanych przez villainów liniach, przez co zakończyłbym sesję z ładniejszym wynikiem.

Zabieram się za handy, troszkę tego napływa :)

[edit]

PS Bąblu nl200 szot odszedł przy 26bi na ten limit :)
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Chłopacy bedac nieszczerym nie gram po1 wsze BABEL moj soper moderatorze na micro .
Po 2gie pewnie wygrałem juz wiecej niz pastor -do chlopaka nic nie mam.
Tylko dziwi mnie to ze on ocenia rece jak na samym forum jest sporo wiecej ogarniajacych.

No ale nie bede juz nic wiecej pisał bo wy wiecie lepiej i WY lepiej ZARABIACIE a ja pisze bzdury:)

Jesli chodzi o Pastora to Gl :)

Odpowiedz
Cytat

a tak a propo shovi zrobiłem to lepiej niz pastor ale jakos nikt na to nie zwrocił uwagi :)( nigdy nie podawałem dokładnej wartości wygranych).

Zreszta kiedys bablowi pisałem ze w 4 miesiace osiagne wiecej niz on od 5$.( mimo ze on mial wtedy 1k$ rolla). To jest pewnosc siebie.

Nie myliłem sie :)

Pozdro for all i sry ale kasuje tu bloga bo żenada sie dzieje na tym polskim pokerstrategy, nazwijcie mnie trollem i uj wie kim ale ja wiem co ma swoja merytoryczna wartosc.

Gl prosy !

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo
Oldschool Grinder

Napisane przez kruszon19
a tak a propo shovi zrobiłem to lepiej niz pastor ale jakos nikt na to nie zwrocił uwagi :)( nigdy nie podawałem dokładnej wartości wygranych).

Zreszta kiedys bablowi pisałem ze w 4 miesiace osiagne wiecej niz on od 5$.( mimo ze on mial wtedy 1k$ rolla). To jest pewnosc siebie.

Nie myliłem sie :)

Pozdro for all i sry ale kasuje tu bloga bo żenada sie dzieje na tym polskim pokerstrategy, nazwijcie mnie trollem i uj wie kim ale ja wiem co ma swoja merytoryczna wartosc.

Gl prosy !

To juz nie jest arogancja, to jest chamstwo ;) btw, podaj mi tych innych graczy ogarniajacych FR, ktorzy mogli by oceniac rece? Panqu? Scoti? I? No sporo, sporo :)

Odpowiedz
Cytat
szpadystaniu
PokerStrategist

ale tu napinatornia się zebrała :D

Szpadyzor ja znowu dałsłing sring ;/ ale będzie dobrze

sziea!

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez kruszon19
Chłopacy bedac nieszczerym nie gram po1 wsze BABEL moj soper moderatorze na micro .
Po 2gie pewnie wygrałem juz wiecej niz pastor -do chlopaka nic nie mam.
Tylko dziwi mnie to ze on ocenia rece jak na samym forum jest sporo wiecej ogarniajacych.

No ale nie bede juz nic wiecej pisał bo wy wiecie lepiej i WY lepiej ZARABIACIE a ja pisze bzdury:)

Jesli chodzi o Pastora to Gl :)

Kruszon ja mam wrażenie, że nie umiesz czytać - przepraszam :)

Czy ja powiedziałem mikro? Nie, powiedziałem "niskie stawki", bo NL100 to niskie stawki (po angl. low stakes). Średnie zaczynają się od NL200/400, zależy jak kto na to patrzy, a skoro dla Ciebie wszystkie decyzje w pokerze są easy, to dziwię się, że nie grasz NL5k lub wyżej - tam też grasz tylko dla kasy, więc (wg Ciebie) też wszystkie decyzje powinny być easy ;)

Druga sprawa skoro uważasz, że jest dużo lepiej ogarniających ludzi to dlaczego nie rzucałeś propozycji w odpowiednim wątku w dziale feedback? Nam (ekipie PokerStrategy.com) bardzo zależy na tym, by oceniali/nagrywali filmiki/dawali treningi jak najlepsi gracze, więc każdy feedback jest mile widziany.

Generalnie nic do Ciebie nie mam (nie wiem dlaczego mnie atakujesz - nigdy Cię nie obraziłem), a Twój ostatni post zwyczajnie mnie rozbawił, więc napisałem Ci humorystyczną odpowiedź. No offence :)

Pozdrawiam

PS. Pasotry sry za offtop - chciałem wyjaśnić sprawę ;) Aaa no i sry, że napisałem 4k, a nie 5,2k :D

Odpowiedz
Cytat
rootpl
Oldschool Grinder

imo. do kruszon19 zazdrość zawsze i wszędzie będzie,
co z tego, że wygrywasz gruuuuube miliony $
trzeba było robić wszystko, żeby to Ciebie wybrali/zauważyli, ale jeżeli olewałeś sprawę to jedyną osobą do której możesz mieć pretensję to do samego siebie, trzeba było oceniać ręce, wklejać rozdania w swoim blogu, pisać o wygranych itd.
pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:D

Odpowiedz
Cytat
Kamil1010
Elite Grinder

Ale jedziecie chłopaka, został Dżadżem to jest teraz przegrywajacy, :P

Dokładnie tak jak mówi babel, sie nie podoba to można zgłosić inne kandydatury, jakoś sobie nie przypominam żeby byli chętni na to stanowisko.

Jak by nie był dobry to by go nie wybrali tyle w temacie.

I o co ten cały flame? Przebiliśmy w przeciągu 2miechów razem z nl10=>100 na rushu i jeszcze zdążyliśmy shotować nl200. Chyba to nie było luckboxowanie, ino dobra gra która zaowocowało niezłymi efektami blablabla.....sdasdasdasda

Dobra nie ważne po co ja to wszytko pisze.

Skończcie to dyskusje, nic konstruktywnego z niej nie wychodzi.

Btw, gdzie jest utajone equity w pushu z backdor FD, mówiłem easy ship był _cool:

Edit; Skoro wam nie pasuje jako dżadż, to możecie po nim jechać w dziale oceny rąk jeśli wam coś nie pasuje, oddzielcie jego stanowisko jako zwykłego użytkownika w tym blogu od dżadża w dziale oceny rozdań.

Pozdro o/

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Jak czytam teraz, to już sam nie wiem, jak Wy odebraliście moje wpisy - to była czystej materii ironia;)
Jestem jak najbardziej pełen podziwu dla Pastora i tego co zrobił z kolejnymi limitami rusha. Jak najbardziej też popieram jego wybór na dżadża, tymbardziej, że jego początkowa działalność w dziale oceny rąk to pełen profesjonalizm, fajne i dogłębne analizy ;)

Odpowiedz
Cytat

Uwierzcie mi ze jest sporo wygrywajacych duzo wiecej , tylko nie kazdy chce oceniac rece czy byc trenerem.

Babel przeciez ja nie bede robił za was roboty i szukał wam ludzi ....

Jezeli ktos pisze ze post go rozbawił lub mowi ze cos jest glupie to najzwyczajniej tego nie rozumie.

"jak by nie był dobry" - Jak mowiłem do chłopaka nic nie mam ale wiem jak to zadziałało. No ale tutaj juz kazdy myslacy ogarnie o co cho :)

Odłączam sie od dyskusji bo to sensu nie ma :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam !

kruszon - spoko, każda konstruktywna krytyka jest mile widziana.

Jednak miałbym jeden apel - tutaj prowadzę bloga jako diament, jasne - odnosi się to do całej mojej osoby, mimo wszystko jeśli pojawiają się jakiekolwiek uwagi co do mojej działalności dla PS.com - są do tego odpowiednie działy i ludzie by takie rzeczy opisywać. Komentujcie i krytykujcie w dziale oceny rąk. Od tego jest by dyskusje na temat handów wrzały.
https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=15
Tutaj z kolei znajduje się wątek odnośnie mojej gry, częściowo życia, tutaj sobie komentujemy śmieszne/kontrowersyjne/inne sytuacje - niekoniecznie mające powiązanie z pokerem.

Najbardziej śmieszy mnie fakt, że jadą po mnie osoby grające nl100<, SH czy inne odmiany a osoby, którym staram się pomóc w dziale oceny rąk - w szczególności gracze rusha limitów nl20-50 - są zadowoleni z feedbacku i coraz więcej handów wrzucają do tego działu chcąc przeczytać opinię o swojej ręce.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Kropka.

Wstawiając rozdania pisz troche o nich więcej. Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat