W big stack strategy gramy pełnym stackiem 100BB lub więcej, a jeśli spadamy poniżej tej granicy, uzupełniamy stack do wyżej wspomnianych 100 BB. W przeciwnym wypadku nie możemy w pełni realizować założeń strategii BSS.
Hmm, ciekawe i odkrywcze. kolega chyba powinien zacząć pisać artykuły do działu strategia
Final Pot:$1,310
musicdu shows Q♠ 10:spade:
far2ql4u shows 8♠J♣
far2ql4u wins $1,307 (net +$510.25)
musicdu lost $518.25
Witaj.
W big stack strategy gramy pełnym stackiem 100BB lub więcej, a jeśli spadamy poniżej tej granicy, uzupełniamy stack do wyżej wspomnianych 100 BB. W przeciwnym wypadku nie możemy w pełni realizować założeń strategii BSS.
Pastor pewnie grał za całego rolla stąd taki stack
w niedzielę nagłe napady bólu łba uniemożliwiły mi klarowne myślenie ergo nie odpalałem sesji, dziś inauguracyjna sesja stakowa + 1st mincash we FTOPSie
niestety nie utrzymałem się vs oesd i fd, może w środę pójdzie lepiej.
co do stakingu:
Spoiler
mimo dobrych stołów grało mi się naprawdę ciężko, większość ładnych pul zgarniałem tylko na nonsd, niczego nie utrzymywałem potem, ostatnie 250 handów taki carddead, że wyłączyłem...
random spoty mające wpływ na winrate:
1.
€1/€2 No Limit Holdem
PokerStars
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
UTG1 to 67/0 po 50 hands, totalny kretyn, gram ch/ship do CO który broni tu każdą Qx, KK, AK z A:d itp., mogłem w teorii tu grać bet ale 80% czasu CO gra tu bet, turn już obvious bet i typ z ujemną aggro shipuje...
2.
$1/$2 No Limit Holdem
PokerStars
8 Players
dość interesujący spot, nie wiem czy nie powinienem callować ze względu na dynamikę między nami, anywayz dość standardowy vbet jak dla mnie wciąż, calluje mnie sporo gorszych rąk wciąż, zastanawiam się na ile często on tu floatuje AQ:s, ile ma AQ ogółem i jak często zamienia KQ w bluff shipując tak.
z tym samym kolesiem
5.
$1/$2 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Final Pot:$89
BTN shows a full house, Eights full of Threes 3♣6♣
far2ql4u shows three of a kind, Eights J♦A♥
BTN wins $86.20 (net +$42.20)
far2ql4u lost $44
typ jest niezrzucalny, moje A-high jest wystarczająco często ok, jednak typ betuje R i nie chcę z nim grać ch/c shipa dlatego ch i na blanku ch/c R. Spoko... cały dzień tak, seta nie trafiłem, podobnie jak wszelkich barrelowanych combo, nic to, przerwa bo coaching i potem znów wracam