Witam, jestem Mateusz, mam 18 lat, chodzę do technikum, ale myślę nad zmianą szkoły. Anyway piszę tego bloga, aby mieć miejsce gdzie mogę wstawiać swoje przemyślenia, i miejsce w którym będę spisywać wszystkie moje cele, więc piszę go dla siebie, żeby ogarnąć swoją grę, bo szybko pożegnam się z kapitałem od pokerstrategy.
Myślałem, że obejdzie się bez tego bloga, ale ze wszystkich moich założeń jakie miałem, przed rozpoczęciem gry, chyba żadnego nie spełniłem, więc muszę się ogarnąć. Myślałem, że posiadałem dobry motywator do pracy, no ale wyszło inaczej.
Gram na PartyPoker od 1 lutego jakoś, no i bywało różnie, a teraz jest tak:
Było fajnie ładnie słodko, no ale cóż, rozum się wyłączył i podejmuje decyzje serem a nie główką.... działa to na zasadzie "Pasuj to, bo jesteś w dupie" i potem "ale nie mam znowu takiej złej ręki" i jest call, "oj jednak byłem w dupie...."
Dobra mniejsza, kończę mój pierwszy wpis i zajmę się szkołą.
A wszelkie cele wstawię jutro jak wszystko sobie ładnie przemyślę.
Zdaję sobie, sprawę, że 10k rąk to jest nic, ale sam łapię się na wielu głupotach... Każda pomoc się przyda ;]
A co do szkoły, to nie chodzę do złego technikum, ma jakiś tam poziom z zwykłych przedmiotów, ale jako że miałbym zostać technikiem informatykiem, to zawodowe są śmieszne.... np mam podajże 9h zawodowych tyg, to z tych 9 h, 7h mam wolnych.. więc równie dobrze mogłem iść do liceum. Wiem, że u elektryków, mechatroników itp sprawa ma się inaczej. po 4 latach w klasie z 30 osób zostaje 15-20 :fuckyeah A szkołę planuję zmienić na technikum ekonomiczne, z tym, że miałbym rok w plecki i to jest największym problemem.
Dobra, za dużo wywodów o szkole^^
Co do statystyk :
nie wiedziałem, że wydzjie takie małe... no nic może jutro poprawie.
A tak to jestem zaskoczony, że tak szybko ktoś pisze na blogu, nie spodziewałem się niczego przez conajmniej dwa tyg moich wypocin :sdrink
ja jestem w 4 klasie technikum informatycznego 6h "warsztatow", 4h system i sieci operacyjne (powtorka z 3 klasy bo u gorze pokickalo sie im) 5h programowania i 3h grafiki .
Testy zawodowe sa smieszne, to nic wspolnego z informatyka nie jest. Dobre technikum informatyczne jest w np. Szczecinie
Jeśli jeszcze nie miałeś okazji zaznajomić się z produkcją lecharumskiego to zachęcam jeszcze przed wyznaczeniem celów. Wiele wartościowych informacji:
No to trochę tych zawodowych masz ;p Ale wiem, że 3-4 klasa to są specki, więc dużo więcej godzin zawodowych się ma. A zawodowe u mnie polegają działają na zasadzie, kto szybciej zaloguję się na fb ;p Co do egzaminu, co tu wiele gadać, technicy wiedzą jak jest ;]
Wielkie dzięki za filmik, rozjaśnił mi parę kwestii
Okej, jako,że zamierzam tutaj pisać o swoich celach, planach i innych pierdołach, żeby mieć to gdzieś zapisane to znajdą się tu rzeczy z poza pokerka.
A więc:
Poker: W szkole, czytać i analizować artykuły. Po skończonej sesji, analizować rozdania, wstawiać ręce na forum z największymi zyskami/stratami. Oglądać filmiki i analizować je z zeszytem i długopisem (1-2 razy w tyg) Sesje rozpoczynać od uporządkowania biurka i zapewnić sobie w miarę spokojne warunki do gry. Oczyścić umysł od zbędnych pierdół przed sesją, skoncentrować się tylko na grze. Podczas gry siedzieć, nie leżeć na krześle SESJE KIEROWAĆ POD POPRAWNOŚĆ ZAGRAŃ, wynik się nie liczy. Czas sesji 1h-1,5h. Maksymalnie 2 sesje dziennie(w tyg)i 3 sesje w weekendy albo dni wolne. KIERUNKOWAĆ SIĘ NA WIEDZĘ I CHŁONĄĆ JĄ!!!
__________________________________________________________________________ ZDROWIE: Wstawać 30 min wcześniej, aby pojeździć na rowerku przez 20-25 min. Pilnować jedzenia Wieczorem jakieś szybkie pompki, podciąganie na drązku.
__________________________________________________________________________ Rodzina, przyjaciele: Ponad wszystko co pisałem wyżej i niżej.
__________________________________________________________________________ Szkoła: Tu się jeszcze zastanawiam, ale przede wszystkim zdać ten rok, a potem się zobaczy.
__________________________________________________________________________ Po co mi to wszystko ? Zarobienie w ciągu najbliższych lat na operacje kolan. Sprawić sobie wycieczkę do Japonii. Mieć świadomość, że mój portfel nie będzie jedną wielką dziurą budżetową .
No to by było na tyle, jutro postaram się to jakoś rozplanować, ale może być ciężko, bo teraz zaczynam prawko robić(Bóg zapłać, że na starych zasadach! :nh)i mało czasu będę mieć, ale damy rade
Jest to mój pierwszy blog, więc nie wiem jak to powinno wyglądać ♠_biggrin: i z góry przepraszam za jakieś gafy językowe.
No to mam, za sobą jedną sesje dzisiaj, chyba pokuszę się o jeszcze jedną, bo czasu nie brakuje. Muszę przyznać, że jestem z siebie zadowolony Przez cała sesje, ani razu nie położyłem się na krześle(skutkuje to, że duuuuuużo mniej się skupia na tym co robię pewnie wynika to z tego, że w takie pozycji zazwyczaj się relaksuje)myślałem, nad tym co robię, chociaż w pewnych momentach nie widziałem co robić, ale tym zajmie się forum oceny rąk.
Bankroll:44,26$ +
Byłbym powyżej 50$ startowych, ale turnieje kusiły, jednak póki co sobie z tym poradziłem ♠_cool:
Co do rozplanowania tygodnia to ciężko mi to wszystko ułożyć, ale będzie to wyglądać mniej, więcej tak:
Poniedziałek: Rano rowerek Wszelkie codzienne sprawy Oglądamy filmik, notujemy, piszemy, myślimy Jak czas pozwoli sesja Wieczorne ćwiczenia Wtorek: Rano rowerek Wszelkie codzienne sprawy Gram sesje, jak czas pozwoli dwie Wieczorne ćwiczenia Środa: Rano rowerek Wszelkie codzienne sprawy Oglądamy filmik, notujemy, piszemy, myślimy Wieczorne ćwiczenia Czwartek: Rano rowerek Wszelkie codzienne sprawy Gram sesje, jak czas pozwoli dwie Wieczorne ćwiczenia Piątek, Sobota : tak jak czwartek Nidziela: Wedle potrzeb i uznania.
Artykuły będę czytać w szkole, jak czas pozwoli, a w szkole niestety dużo go marnuje.
Ohoho trochę zajęło mi pisanie tego wszystkiego, a jeszcze trzeba wrzucić rozdania na forum, miło było, ale spadam, a trzeba jeszcze coś poćwiczyć
No to w końcu trzeba skleić parę mniej lub bardziej sensownych zdań.
Z celów jakie sobie ustaliłem, póki co wszystkie wykonuje Na krześle siedzę, na rowerku jeżdżę(jest to pierwsza rzecz jaka robię rano :O, nie widziałem, że będę do tego zdolny :fuckyeah) rozdania wrzucam, jeden filmik obejrzany no i trochę sesji nagranych :D. Zagrałem dziś trochę więcej, bo teraz od poniedziałku kurs prawa jazdy zaczynam i w domu będę kolo 21 i wątpię, żeby chciało mi się jeszcze grać. Także jutro też sobie trochę "pogrinduje" .
Co do rozegranych sesji to muszę się pochwalić, bo wynik jest zacny
Bankroll tą chwilę wynosi: 62,19$ :sdrink
Ale, jak już mówiłem nie można patrzeć na wynik, z tego co grałem to chyba tylko jedna, albo dwie ręce mi się nie podobały, a tak to było gites jak na prawie 2k rąk
Zastanawiałem, się czy by nie zacząć wrzucać rozdań tutaj, żeby spojrzeć na to za jakiś czas i pomyśleć "Jaki ja chujowy byłem" . Może następnym razem coś wrzucę.
Dobra kończę bo ostania walka wieczoru leci(ksw), więc nutki żadnej nie zdąże wrzucić .
Kilka sesji później, kilkaset rąk więcej i kilka dolarów więcej mój Bankroll ma się tylko lepiej
Co do gry jest całkiem dobrze, a przynajmniej mi się tak wydaję ::P Chociaż ostania sesja nie należała do przyjemnych, co coś ugrałem to badbet, i znowu 200 rąk odrabiania, i badbet, tak parę razy, ale nie robiłem głupot i jakoś udało się wyjść na plus ♠_thumbsup:
No i po tym wszystkim bankroll wynosi :68,34$
Ogólnie moją karierę, planowałem zacząć od SH, ale Party Poker i mój BM nie pozwolił mi na to bo nl2 SH niestety brakuje na tym pokerroomie. I tak się zastanawiam, czy mając już fundusze na nl4 zacząć SH czy zostać przy FR?
Jeśli ktoś mądrzejszy może mi pomóc w odpowiedzi na to pytanie, to z chęcią posłucham
Co do rozdań, to tutaj, póki co nie będę ich wrzucał.
No i teraz szykuje się tydzień przestoju, bo zaczynam prawko i czasu nie będę mieć bardzo nie wiele.
Witam po długie przerwie ! ( jeżeli ktoś to czyta w ogóle ?) Nie pisałem tu jakieś dwa tygodnie, bo prawię w ogóle nie grałem, ale mam nadzieje to nadrobić
Z prawko to teorii mam jeszcze trzy godziny, bo miałem wycieczkę do Poznania, do lekarza, i jeszcze nie odrobiłem, ale to pikuś
Życia, przez te dwa tygodnie prawię nie miałem, bo codziennie kolo 22 w domku i już za bardzo zjebany byłem, żeby cokolwiek robić, ale na godzinna sesję czasem udało się zagrać ^^, nie ma, że kurwa boli. A jaki był tego skutek za chwilę .
W weekend trochę życia łapałem, no a dziś no cóż, wszyscy jakieś nie sprawne wątroby mają... więc jest tu i teraz próbując złożyć parę słów do kupy. I z weekendu miałem np wypad do faceclubu w Gdyni, i było supermegojapierdolegites Może dlatego, że grał DJ Hubertus, ale stwierdzam, że bawiłem się lepiej niż w Sopocie(może juz mi się znudził?) W każdym razie polecam ;]
Aaa i jeszcze brałem udział w castingu :], może zadzwonią i będę twarzą czegoś tam? nawet nie wiem czego^^ bo dawali 600zl za jeden dzień pracy, więc myśle sobię, a co będę jebać ::D I przypomniał mi się gości z którym sobie beczkę toczyliśmy, podczas stania w kolejce, ale moment kiedy otworzył drzwi i zobaczył 40 luda, rzekł: Kurwaa... Chyba wiecie jak to powinno brzmieć ^^ Rozbawiło mnie to, na kilka sposobów
Działy się jeszcze jakieś mniej istotne rzeczy, albo takie które nie powinny się tu trafić :sdrink
A co do celów jakie sobie ustaliłem, to nie wiem jak to ocenić, bo prawie czasu nie miałem, więc tylko grałem, i czasem w szkole artykuł jakiś przeczytałem. Należy mi się zjeba za:
Jazdę na rowerku, robię to raz na 2-3 dni, a miało być codziennie... Wstaje wcześniej, a w sumie tak nazwać tego nie można, bo nadal leże w łóżko(myślę - kurwa jebany budzik), wstaje po niego(wiem, że położyłem go 5m od wyrka, żeby wstać), wyłaczam budzik, jeb o ścianę i spać ....(może wstawię zdjęcie jak ta ściana na chwilę obecną wygląda ... :D)
Nie oglądałem, żadnego filmiku- i to sobie usprawiedliwiam brakiem czasu, no i chyba tak było jak się nad tym zastanowię.
^^ podczas pisania tego postu, całkiem przed chwilą, zdałem sobie sprawę, że zapomniałem o pompkach i drązku, więc całkiem przed chwilą jebłem sobie serie xd- do poprawy!
nie wrzucałem rozdań, ale starałem się analizować- również brak czasu.
Mogę oficjalnie napisać, że nl2 zostało pokonane : :challenge
Już sobie szotuje nl4sh i mam nadzieję, że nie będę musiał wrócić na nl2. Niech się uda ::) mam już za sobą filmiki mukincfella(tak się chyba tego nie pisze :P) crusing microstakes, całe nl2- twierdzi że gra się tak samo jak nl5, oraz dwa filmiki powoli i do przodu. no i spokojnie, próbuje ogarnąć grę sh, więc odpalam 4 stoly i gram, z czasem dorzucę pewnie jeszcze z 4
Bankroll na tą chwilę: 98,50$
Winrate nl2: 15,81/100h
Przydałoby się jakieś rozdania wrzucić, ale to po sesji i już nie ma wymówek.
No nic to lecę grać Chyba wiem, co sobie sprawię w ciagu paru najbliższych lat
Będę się spieszył, bo jeszcze muszę poćwiczyć, a to trochę czasu zajmuję
A więc z poza pokerowych spraw, 5:45 i rowerek pokonały mnie dziś....
Ale odrobię to sobie jutro.
Ok co do pokera to, przeanalizowałem zaległe sesje, rozegrałem bardzo udaną sesje i do tego wrzuciłem rozdania na forum dawno się tak nie działo, ale zacząłem grać sh, więc nie opierniczania się
Turn: ($0.6) A:h (3 players) SB checks, Hero bets $0.28, CO raises to $0.56, SB folds, Hero raises to $1.12, CO raises to $1.68, Hero raises to $5.74, CO calls $2.12.
River: ($9.86) 2:s (2 players)
Final Pot: $9.86. Results follow:
Hero shows three of a kind, threes(3:c 3:d). CO shows a pair of sixes(6:c 5:h).
Hero wins with three of a kind, threes(3:c 3:d).
Cóż, poziom zacny ale tylko się cieszyć :D, mam jeszcze parę podobnych sytuacji, ale to świetnie obrazuję jakość zagrań przeciwników, chociaż mam pare "regów" na stołach. reg= gra dość ciasno, kilka stołów i kradnę mu blindów co nie miara