Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ROAD TO NL25

34 Posty
7 Użytkownicy
8 Reakcje
1,230 Wyświetlenia
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

Dzisiaj zaczęło się podobnie jak wczoraj czyli całkiem OK z tą różnicą że dobry start udało się podtrzymać do końca. W zasadzie popeniaem mniejszą ilość błędów, nie pakowałem się w trudne spoty - mniej 3batowałem na blindach vs steal, ładnie foldowałem zarówno na river jak i w moementach gdzie nie miałem zbyt dużo eq na kolejne streety i są efekty. Mimo malej ilości snu przez ostatnie dwa dni (4-5h) udao się utrzymać cakiem dobrą koncetrację. Gdy zaczynalem ją tracić po prostu skończyłem grę.
Raz nie potrafiłem zrzucić tylko pary AA ale przeciwnik by strasznie dziwny .....

A tutaj efekt rozjechania się pomarańczowej i zielone

Czy ktoś może opowiedzieć nieco o czerwonej linii? jak powinna wyglądać co dokładnie znaczy itp.

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Czerwona to wygrane bez showdownu - czyli jeśli foldujesz bez SD to leci w dół, jeśli przeciwnik folduje - w górę.

Najważniejsze zawsze, żeby zielona(pomarańczowa) była rosnąca. Podnoszenie czerwonej nie jest proste, tym bardziej na micro :)

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

ok wielkie dzięki.
Ale czy ona ma w ogóle jakiś wpływ na grę? Czy można ją traktować jako ciekawostkę :D

Odpowiedz
Cytat
PozeraczSwiatow
Legacy Member

Dbaj o red line. Nie może spadać mocno w dół bo zje cały zysk.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012
PokerStrategist

Napisane przez PozeraczSwiatow
Dbaj o red line. Nie może spadać mocno w dół bo zje cały zysk.

Przebieg Red line jest skutkiem, nie przyczyną.
Jedynym naszym zmartwieniem powinna być poprawna gra.
Można grać bardzo agresywnie, robić dużo Bluffów i Hero Calli i przez to mieć piękną Red Line, a wyniki dalekie od zadawalających mówiąc delikatnie.
Szczególnie na zoom nie powinno się przejmować Red Line. Na zoom profit robi się Hero Foldami a przegrywa poprzez Hero Callowanie.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

jak widać na poprzedniej stronie moja red line ostro szybuje w dół. Mimo wszytsko cały czas (chociaż powoli) bankroll rośnie - stąd moje poprzednie pytanie ;]

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

Od dwóch dni atakuje N5 ponownie. Idzie jako tako. na razie lekki minus. Ae to co czasami tam udzie wyprawiaja to naprawdę nie świadczy o nich zbyt dobrze a tym bardziej o mnie, bo nie potrafię ich ograć :P
Nie wiem czemu ale gram nieco bojaźliwie i na pewno nie jest to moja najlepsza gra. Mam jakiś probem z tymi kwotami, musze się do nich przyzwyczaić :]

A tymczasem weekend na NL2 zoom :D

Ja myślalem, że przegram tutaj z setem AA a tu takie KABUM!

A tak wyglądala gierka w nocy po powrocie do domu

Ktoś mi wytłumaczy co tutaj koleś reprezentuje? Wygląda na kompetny buf ....

Poker Stars $0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2936877
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $1.99
SB: $2.52
BB: $3.39
UTG: $2.02
MP: $2.91
Hero (CO): $2.00

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with Q :club: K :club:
1 fold, MP raises to $0.06, Hero calls $0.06, 2 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.19) 3 :club: K :spade: 7 :club: (3 players)
BB checks, MP checks, Hero bets $0.11, BB raises to $0.35, MP folds, Hero calls $0.24

Turn: ($0.89) 9 :diamond: (2 players)
BB bets $0.61, Hero calls $0.61

River: ($2.11) A :spade: (2 players)
BB bets $2.04, Hero folds

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

Weekend weekend chodźmy na ryby!! Tak wszysyc mówią :P Ja natomiast mam wrażenie że co weekend notuje spore straty :]

Skąd on się tam wziął z taką ręką

Na dzisiaj koniec grania. Czuję się nieco zmęczony.
Szukam kogoś do treningów ale im dłużej szukam tym mam wrażenie, że to ja robię łaskę chcąc zapłacić za trenieng ... nic szukamy dalej.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Te rozdanie up to wygląda mocno na seta w 3 wayu. Jako że mamy Fd+tp na flopie i turnie się nigdzie nie wybieramy. Navriver myślę że Hero fold jest spoko.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

Tak wiem że to niezbyt dobre zagranie z mojej strony - bio mnie mnóstwo rzeczy (może nie takie mnóstwo bo po jednej kombinacji KK i 88 :] Zakadając, że KK byłyby raisowane preflop to zostaje jedna kombinacja 88.
W najśmielszych życzeniach nie spodziewałem się tam 3x bo w zasadzie mogę sobie w jakiś dziwny sposób wyobrazić że na SB do izolacji calluje mnie A3s ae prawda jest taka, że po flopie już go tam powinno nie być :D

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Czemu nie dobre? myślę że jest ok. BB Dołożył po odsach i może tu mieć spokojnie 2 parki + takie zagranie rzadko jest blefem.

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player
TYDZIEŃ 4

Trochę spóźnione podsumowanie tygodnia - średnio to wyszo ... tym bardziej że wariancja mnie nie lubi ...
Ilość rąk: 9209 - tutaj jest ok
Saldo: -1,65$ znowu atakowanie NL5 nie wyszło - stąd ten minus

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

co dzisiaj się działo to masakra. Tak mnie bili, ze żal było patrzeć. Powrzucałem kilka rozdań do oceny, wiem, że w niektórych jakieś bęłdy popełniłem ale to co sie dzisiaj ładowałem pod nutsy to ludzkie pojęcie przechodzi. Ostatnio idzie mi strasznie, wczoraj zrobilem sobie dzień przerwy i usiadem świeży do sesji ... niestety nic to nie dało.

AJ - trips asów na river, przeciwnik AK
33 - set po flopie - przeciwnik set 9
QQ - wpadły pod AA
QQ - wpadły pod KK
AA - gorsze od 87s
AK - na szorta i mega fisza ale akurat miał KK

A to wszystko w ciągu 1,5h :D Musiałem wstać od stołów.
Wiem, że to słabe żale i taki jest poker, ale musiałem sobie ulżyć i to napisać, żebym miał ślad na przyszłość.

I już mi lepiej :f_tongue: :f_tongue:

Odpowiedz
Cytat
Stasiakov Autor wątku
Stasiakov
Poker Player

Mialem już wychodzić do kina, jednak nikt ze znajmoych nie chcia ze mną iść .... HAMY!! Uspokoiłem się miałem zacząć czytać książkę ale stwierdziłem, że spróbuję jeszcze raz. Odpowiedzialem sobie szczerze czy faktycznie się uspokoiłem - odp brzmiala tak więc zacząlem odrabiać straty :D

1000 rozdań 6BI :D łatwo policzyć że ładny run 60/100 bb :P

Odpowiedz
Cytat