Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Road to NL100FR [NL50]

88 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
3,117 Wyświetlenia
cabarnet
PokerStrategist

Witam pokerową brać;) Jak to na początku każdego bloga, troche historii o mnie. Choc same zasady pokera znam już od jakis 3 lat, grywalem troche i na zywo ze znajomymi i online jeszcze na full tilcie przed czarnym piatkiem, to generalnie można powiedziec ze gram na powaznie od lipca 2012, wpłaciłem wtedy na pokerstarsa 10$(niestety konto miałem już wczesniej, nie podpiete pod pokerstrategy, stad brak punktow i lepszego statusu X(). Po dwukrotnym przewaleniu bankrolla ściągnąłem sobie z pokerstrategy tabelki mss strategy i się zaczęło;) NL2 i NL5 przeszedlem jak burza i już na początku wrzesnia wskoczyłem na NL10. Tu niestety zastalem sciane, nie wiedziec czemu, czy to ze względu psychiki czy wyższego poziomu nagle przestalem być graczem wygrywającym, 2 razy schodziłem na limit nizej, 2 razy wracałem na NL10 ale nie moglem ruszyc do przodu, nie storbiłem ani razu ale aż do maja tego roku praktycznie skakałem tak w gore i dol. Moje glowne bledy to brak konsekwencji i myslenie, ze się „samo zrobi” tzn. nie przykładałem się sumiennie do szlifowania skilla i eliminowania leakow. W maju wkoncu postanowiłem podejść do tego jeszcze bardziej profesjonalnie, wziąłem pierwsza(i nie ostatnia :)) godzine coachingu (pozdrawiam z tego miejsca Rushera :)) i okazalo się to cholernie owocne, zacząłem tez wrzucac wiecej rozdan na forum. Na chwile obecna jestem na NL16 i znow pokazal się mój nie do konca jeszcze profesjonalny mindset, miałem już bankroll prawie pozwalajacy na shotowanie NL25, no wlasnie, prawie, i po kilku nieudanych wojazach postanowiłem, ze pora zaczac bloga i skonczyc z tymi półśrodkami. „Treat poker like a business” Dusty’ego Schmidta, to będzie pierwsza pozycja, która w nastepnym okresie planuje przeczytac, i generalnie chce zasiać pozytywny rozpiernicz jeżeli chodzi o realizowanie wszystkich założeń, a upublicznianie swoich wynikow pozwoli być jeszcze bardziej konsekwentnym w dążeniu do celu, którym jest czerpanie masy korzyści z bycia graczem wygrywającym na wyzszych limitach, i tak jak w tytule bloga, jego pierwsza część to będzie droga do NL100FR, pozniej pewnie przejscie na SH, ale do wszystkiego małymi kroczkami;)

Dobra także ogolnie caly czas wizualizacja celow i pozytywne nastawienie(tak, „sekret” i wszelkie inne psychologiczne aspekty osiagania sukcesu nie sa mi obce;p) Zacznę również od tego, ze będę tu wklejal swoje cele na najbliższe okresy, formułował troche przemyśleń odnośnie swojej gry, podejścia do niej i ogolnie samorozwoju. Czerpalem cholerna inspiracje z kilku blogow tu z forum, i tego jak bardzo „wspolny mianownik” posiadają te wszystkie osoby jeżeli chodzi o podejście. Zapal jest, EV na plusie tez mam nadzieje, wiec zaczynamy;)
Aha, jeszcze zapomniałem dodac, obecnie siedze w Holandii, czas na granie mimo ze jest troche ograniczony z racji roznych zmian w srodku tygodnia, to jest i ogolnie volume na pewno w miarę w miarę będzie;)

Cele na październik(poker)

:diamond: Rozegrać 12000 rąk

:diamond: Poprawić grę w 3bet potach(to jest poki co mój spory leak, generalnie OOP to nawet powiem ze leżę i kwiczę jeżeli chodzi o 3betowane pule)

:diamond: Poprawić valuebetowanie river(gram obecnie na 6 stołów, czuje się komfortowo jeżeli chodzi o tempo podejmowanych decyzji, ale wlasnie często jeżeli chodzi o valuebety na River zostaje pewien niedosyt, chodzi mi szczególnie o sizing(będę zreszta wrzucal rece na forum, ogolnie tez licze na przemyślenia innych odnośnie roznych spotow które będę wrzucal tez tutaj)

Cele na październik(bankroll, mindset)

:diamond: Cały czas gram A-GAME
:diamond: Pojedyńcza sesja nie dłuższa niż 1h
:diamond: W momencie +5$ podczas pojedyńczej sesji sit out next hand i chwila przerwy
:diamond: Zysk w miesiącu +150$

Tak, pewnie wiekszosc z was pomysli ze nie ma co patrzec na cashiera czy na wynik sesji, nie mniej jednak troche juz poznalem swoje zachowania jezeli chodzi o wynik danej sesji I dalsza gre, poprawnosc podejmowanych przeze mnie decyzji I musze przyznac, ze poki co najlepiej odpowiada mi wlasnie takie podejscie, oczywiscie A game to priorytet I za tym pozniej idzie wynik, ale gdy wlasnie po osiagnieciu pewnego pulapu robie sobie chocby mala przerwe, na chwile odchodze od kompa, to po ponownym odpaleniu stolow jestem tak jakby zresetowany I to czy byl to minus czy plus to nie wplywa to na moją dalszą grę(nawet bardziej chodzi mi o te plusowe sytuacje, bo często potrafiłem jedną złą decyzją zepsuć fajny wynik)

Odpowiedz
Cytat
87 odpowiedzi
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Nie pisalem nic o pazdzierniku, a jest on calkiem przyzwoity. Udaje mi sie stosowac do przyjetych przeze mnie zasad dzieki czemu zachowuje pelna koncentracje, ofcorz jest niedosyt przy wielu decyzjach i zagraniach, dodatkowo co zauwazylem w przypadku tego sitout w trakcie sesji, czesto gdy gralem dluzsze sesje wpadalem w taki jakby wir wydarzen, w sensie decyzje zle jakby od razu szly w niepamiec bez jakiegokolwiek wyciagania wnioskow, teraz przy tych czestszych krotkich odpoczynkach na szybko jeszcze analizuje niedawne zagrania i czesto szybko mozna sie otrząsnąć i wrocic na dobry tor. Jezeli chodzi o liczbe rąk, nie powala, ale i tez nie jest dla mnie jakas tragiczna, generalnie w drugiej polowie miesiaca powinno byc lepiej z czasem, a raczej jego organizacją, więc liczba 12000 rąk w tym miesiącu jest do osiągnięcia.
Ponizej wklejam rowniez 3 ręcę odnoszące się do celów poprawy gry w 3betowanych pulach i valuebetowaniu river.

:club: Wykres październik

Spoiler

:club: Poprawa gry w 3bet potach 1

Spoiler

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.08/$0.16 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP2$7.62:///////;MP3$17.04:///////;CO$45.24:///////;BU (Hero)$16.87:///////;SB$22.21:///////;BB$6.40:///////;UTG1$6.40:///////;UTG2$19.93:///////;MP1$6.16:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:c, A:s.
4 folds, MP3 raises to $0.64, CO folds, Hero raises to $1.60, 2 folds, MP3 calls $0.96.

Flop: ($3.44) 2:d, 7:d, J:d (2 players)
MP3 bets $0.48, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.44.

3bet for value na fisha w takiej sytuacji std. Chodzi mi jedynie o to czy jedyne wyjscie z tej sytuacji postflop to give up? Male donkbety na flop, turn i jakis gigantyczny overbet river oznaczaja czesto ze ma mocno, jasne ze moze rowniez na takim boardzie miec 2 dowolne karty i bluff donkbetowac, ale to juz zgadywanka, spoty tylko na fold?

:club: Poprawa gry w 3bet potach 2

Spoiler

Graj rękę

$0.08/$0.16 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP2$6.18:///////;MP3$10.87:///////;CO$45.00:///////;BU (Hero)$16.00:///////;SB$6.40:///////;BB$19.69:///////;MP1$16.44:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:s, A:c.
MP1 raises to $0.40, MP2 folds, MP3 calls $0.40, CO folds, Hero raises to $1.76, 3 folds, MP3 calls $1.36.

Flop: ($4.16) 2:c, Q:d, 6:h (2 players)
MP3 checks, Hero checks.

Turn: ($4.16) 2:h (2 players)
MP3 bets $1.60, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.16.

Otwiera Reg 19/14, call od fisha z łapki wyzej, idealny spot do squeeza. Fold od rega i call od fisha, idealny scenariusz, nie zahaczam sie o board, ale jest suchy, betowac to z pozycja? Bo to rowniej jest czesta sytuacja, ze fish gra pozniej gruby bet na turn, tylko ze jaka jest szansa ze go wywale na takim boardzie? jest suchy, ale on kazda pp bedzie pewnie callowal, jak trafil board, chocby odrobine to tym bardziej wiec fold equity chyba nie jest zbyt duze.

:club: Poprawa valuebetowania river 1

Spoiler

Graj rękę

$0.08/$0.16 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]CO$9.51:///////;BU$20.16:///////;SB (Hero)$24.62:///////;BB$16.00:///////;MP2$18.71:///////;MP3$16.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 6:h, 6:c.
MP2 raises to $0.48, 3 folds, Hero calls $0.40, BB folds.

Flop: ($1.12) J:c, K:h, 4:s (2 players)
Hero checks, MP2 checks.

Turn: ($1.12) 6:d (2 players)
Hero checks, MP2 bets $0.64, Hero raises to $2.40, MP2 calls $1.76.

River: ($5.92) 7:c (2 players)
Hero bets $2.40, MP2 calls $2.40.

Final Pot: $10.72.

Malo handow na villaina, ale jestesmy 6 handed, nitem napewno nie jest, wiec range bedzie dosc szeroki. Call pod seta, przy check back na flopie od villaina pojawia sie tylko pytanie czy trafil ten board. KJ, AK powinno betowac flopa, tym bardziej przy jego 3/4 cbet flop. Od nizszego PP moge nie dostac calla na turnie, postanawiam wiec zagrac c/r turn. Dostaje call, wiec jednak sklaniam sie ku temu, ze trafil flopa i jest raczej rekreacyjnym graczem. Jaki sizing waszym zdaniem na river?

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Ok dzis juz jedna sesja za mna, wieczorem bede grał jeszcze jedna wiec podsumowania narazie nie wklejam. Postanowilem jednak po chwili czytania nowych/starych blogow i przegladania troche sekcji video dodac kilka rzeczy do planow na pazdziernik. Ogolnie to pod kazdym postem bede wklejal te tabelke, bo po prostu to bylo do tej pory moja najwieksza bolączką, zaczynanie roznych rzeczy i przerywanie/zła organizacja czasu. Dlatego spogladanie na te cele na kazdym mozliwym kroku, czy to na forum pod kazdym moim postem czy tak samo zaczne je zapisywac w kalendarzu, ktory wkoncu zamierzam kupic(lepiej pozno niz wcale:)) pozwoli mi byc jeszcze bardziej efektywnym.

Co do nowych dodanych celow. Sekcja video poki jeszcze nie mam wyzszego statusu jest niestety troche ograniczona, choc i tak masa ciekawych produkcji. Zaczynam to uskuteczniac w formie nauki, regularne ogladanie roznych serii itp. Cel bedzie miesieczny, choc oczywiscie bedzie mi zalezalo na czym szybszym obejrzeniu danej serii i ewentualnie dodanie nowej. Na poczatek seria Schnitzelfischa o planowaniu, wydaje sie mega ciekawa i krotkoterminowo i dlugoterminowo.

Z zupelnie pozapokerowych spraw chcialbym wieksza wage rowniez przylozyc do treningow i zdrowego odzywiania. Narazie dodaje do celow A6W ktory zaczalem juz jakis czas temu(obecnie 27 dzień)zeby sie jeszcze bardziej zmotywowac bo ostatnio bylo z tym ciezko;p

:diamond: Rozegrać 12000 rąk
:diamond: Poprawić grę w 3bet potach
:diamond: Poprawić valuebetowanie river
:diamond: W momencie +5$ podczas pojedyńczej sesji sit out next hand i chwila przerwy
:diamond: Zysk w miesiącu +150$
:diamond: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa o planowaniu
:diamond: Dokonczyc A6W 27/42

Odpowiedz
Cytat

W każdym wpisie powtarzasz swoje cele na obecny miesiąc. Z jednej strony fajna przypominajka, ale dobrze byłoby wiedzieć, jak Ci idzie wypełnianie tych celów. O ile trudno ocenić poprawę jakości gry na riverze lub tym podobne, to w miarę łatwo można sprawdzić volume :) Podobnie ma się sprawa w celach mindsetowych.

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Faktycznie masz racje, zacznę zatem aktualizować postępy na bierząco. Wracajac do wczorajszego dnia, miala byc jeszcze wieczorna sesja, ale przed nocką w pracy juz niestety nie zdążyłem, zatem wczoraj tylko jedna, trudno to nawet nazwac sesja, choc wynik jak najbardziej pozytywny, milo od razu na samym poczatku wygrac stacka i do widzenia;)

A6W wykonane, jeden filmik o planowaniu obejrzany, dzis walczymy dalej;)

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (4256/12000)
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (143,03$)
:diamond: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa o planowaniu (1/20)
:diamond: Dokonczyc A6W (28/42)

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Wczoraj tylko jedna sesja, calkiem w porzadku choc z gry nie jestem zadowolony. Pierwsze pol godziny popelnilem mase bledow, co skutkowalo ujemnym wynikiem, potem udalo sie jednak ogarnac, a gruby pot z fishem na deepach dal fajny wynik.

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (4812/12000)
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (159,27$) _thumbsup:
:diamond: Dokonczyc A6W (29/42)

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Wczoraj sesja obfita w ciekawe spoty, masa nauki, wyciagania wnioskow ale wynik ujemny.

Ponizej wklejam kilka spotow

1. AJ

Spoiler

Graj rękę

$0.08/$0.16 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]CO$16.00:///////;BU$13.20:///////;SB$26.68:///////;BB$26.24:///////;UTG2 (Hero)$16.30:///////;MP1$16.27:///////;MP2$16.00:///////;MP3$6.65:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with J:s, A:h.
Hero raises to $0.48, 4 folds, BU calls $0.48, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.2) K:s, T:h, J:c (2 players)
Hero checks, BU checks.

Turn: ($1.2) 4:h (2 players)
Hero bets $0.64, BU calls $0.64.

River: ($2.48) 5:s (2 players)
Hero checks, BU bets $1.12, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.48.

Czy jest wogole opcja na call na river? Czy lepiej Cbetowac taki flop i potem 2nd barrelowac patrzac na jego niski WTSD?

2. QQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$14.88:///////;MP2$23.69:///////;MP3$26.24:///////;CO (Hero)$17.74:///////;BU$16.03:///////;SB$16.00:///////;BB$6.65:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q:s, Q:d.
MP1 raises to $0.48, MP2 raises to $1.44, MP3 folds, Hero calls $1.44, 3 folds, MP1 calls $0.96.

Flop: ($4.56) 7:h, 9:c, 6:s (3 players)
MP1 checks, MP2 bets $2.56, Hero folds, MP1 folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.56.

3betowal gosc niby tight jezeli chodzi o range, ale malo handow i ten 3bet az taki tight moze nie wygladac, open raiserem gosc z poprzedniej reki, wiec range szerszy, tym bardziej 7handed, no ale mimo wszystko 4bet/ship srednio mi sie podoba, bo chyba izolujemy sie jednak troche na KK i AA. Tak czy siak co robic w takim spocie? Moj cold call moze wygladac mocno, mam pozycje, ale nie wiem czy profitowo sie bede stackowal akurat z takim gosciem na takich boardach, a call i budowanie puli tez srednio mi sie podoba.

3. 99 (Poprawa valuebetowania river 2)

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]SB (Hero)$16.00:///////;BB$21.62:///////;UTG1$39.78:///////;UTG2$24.25:///////;MP1$27.59:///////;MP2$16.00:///////;MP3$52.35:///////;CO$10.08:///////;BU$16.35:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with 9:c, 9:h.
3 folds, MP2 raises to $0.33, 3 folds, Hero calls $0.25, BB folds.

Flop: ($0.82) J:h, 2:d, 6:h (2 players)
Hero checks, MP2 checks.

Turn: ($0.82) 2:c (2 players)
Hero bets $0.48, MP2 calls $0.48.

River: ($1.78) 4:c (2 players)
Hero bets $0.80, MP2 calls $0.80.

Final Pot: $3.38.

Co myslicie o sizingach w tym rozdaniu? Gosc luzny przegrywajacy jak na razie, druga para w momencie nie Cbetowania przez niego flopa wydaje sie spoko na turnie spokojnie value od drawa, nawet wydaje mi sie ze od 2 over, tyle tylko wlasnie czy na river i jak czesto dostane value od gorszej reki?

4. AK( Poprawa gry w 3bet potach 3)

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$24.49:///////;SB$21.06:///////;BB (Hero)$16.00:///////;UTG2$32.56:///////;MP1$18.03:///////;MP2$16.16:///////;MP3$33.28:///////;CO$15.97:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:h, A:c.
UTG2 folds, MP1 raises to $0.48, MP2 folds, MP3 calls $0.48, 3 folds, Hero raises to $1.76, MP1 folds, MP3 calls $1.28.

Flop: ($4.08) Q:s, Q:d, 8:s (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

Turn: ($4.08) 6:c (2 players)
Hero bets $2.40, MP3 folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.08.

Klasyczny squeez, powyzej staty villaina ktory mnie callnal, raczej pocket heavy, male szanse ze zahaczyl sie o taki board, gosciu pasywny w cholere, jestem OOP, wiec check moze u niego wlaczyc probe kradziezy tej puli, folduje w 3bet potach ok 50% wiec z air lepiej jest poczekac, biorac pod uwage jego pasywnosc uderzyc na turnie z niezlym fold equity czy juz na flopie?

5. KQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3$9.56:///////;CO$21.84:///////;BU$18.22:///////;SB$18.05:///////;BB (Hero)$16.00:///////;MP2$6.40:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:c, K:d.
MP2 folds, MP3 raises to $0.32, CO folds, BU calls $0.32, SB calls $0.24, Hero calls $0.16.

Flop: ($1.28) 8:s, 4:h, K:c (4 players)
SB checks, Hero checks, MP3 checks, BU bets $0.72, SB calls $0.72, Hero calls $0.72, MP3 folds.

Turn: ($3.44) 5:s (3 players)
SB checks, Hero checks, BU bets $1.76, SB folds, Hero calls $1.76.

River: ($6.96) 6:h (2 players)
Hero checks, BU bets $4.00, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $6.96.

Multiway pot, TPGK, leadowac z zamiarem foldu na raise, czy ewentualnie to co za gralem z tym gosciem ma racje bytu? Fakt ze gosciu z pozycja moze chciec to skrasc na flopie przemawia za call, tylko ponawia agresje na turn i river reprezentujac naprawde mocny uklad, niby agresja na turn i river zdecydowanie wyzsza, ale czy nie bylby to jednak hero call na river za bardzo?

6. AJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$9.58:///////;SB$16.99:///////;BB$5.38:///////;UTG1 (Hero)$19.43:///////;UTG2$16.50:///////;MP1$17.17:///////;MP2$15.84:///////;MP3$16.00:///////;CO$18.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with J:c, A:d.
Hero raises to $0.48, 4 folds, CO calls $0.48, BU calls $0.48, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.68) 2:h, K:c, A:c (3 players)
Hero bets $1.12, CO folds, BU calls $1.12.

Turn: ($3.92) 4:h (2 players)
Hero bets $2.24, BU calls $2.24.

River: ($8.4) 4:d (2 players)
Hero bets $6.08, BU calls $5.74.

Final Pot: $20.22.

Czy 3 beczki maja sens przeciwko takiemu gosciowi? Mimo ze fishowaty to jednak niski wtsd

7. 44

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3$14.52:///////;CO$39.96:///////;BU$56.54:///////;SB$21.90:///////;BB$22.00:///////;UTG1$16.00:///////;UTG2$95.12:///////;MP1$41.22:///////;MP2 (Hero)$48.51:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 4:c, 4:d.
3 folds, Hero calls $0.16, MP3 folds, CO raises to $0.48, 3 folds, Hero calls $0.32.

Flop: ($1.2) 4:s, A:s, K:c (2 players)
Hero checks, CO bets $0.80, Hero raises to $2.72, CO calls $1.92.

Turn: ($6.64) 3:s (2 players)
Hero checks, CO bets $3.36, Hero calls $3.36.

River: ($13.36) 6:h (2 players)
Hero checks, CO bets $5.12, Hero calls $5.12.

Final Pot: $23.6.
Results follow:

CO shows high card ace(J:s T:h).
Hero shows three of a kind, fours(4:c 4:d).

Hero wins with three of a kind, fours(4:c 4:d).

W tej rece dochodza dodatkowe okolicznosci, doslownie reke wczesniej gosciu przegral mega grubego pota 80$ ogolnie na stole 3betowal jak szalony, wiec z pocketami wolalem tylko callowac, zeby chociaz zobaczyc flopa. No i tak, trafiam seta, board mokry wiec licze na akcje, calluje moj c/r, ale na turnie spada mega nieprzyjemna karta. Czy mimo to, biorac pod uwage ze gosicu jest na tilcie dosc grubym teraz przy jego agromanii dazyc do wrzucenia tu stacka?

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (5831/12000)
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (149,94$)

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Dzisiejsza sesja znów nie powaliła jezeli chodzi o volume, ale wynik jak najbardziej pozytywny. Poniżej 2 spoty.

Z pozapokerowych celow jeden filmik Schnitzelfischa obejrzany, niestety A6W juz drugi dzien przerwy, wiem ze nie powinno sie wogole robic przerw, bledem jest odkladanie tego na wieczor, musze zdecydowanie wczesniej to ogarniac, cale szczescie zostalo juz blizej niz dalej. Generalnie wszystkim ktorzy sie jeszcze wachaja polecam, fakt ze hardcorowy ale efekty widac naprawde bardzo szybko :)

1. A3

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BB$16.07:///////;UTG2$16.00:///////;MP1$14.13:///////;MP2$17.55:///////;MP3$18.80:///////;CO$22.01:///////;BU$16.75:///////;SB (Hero)$16.08:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, 3:h.
UTG2 folds, MP1 calls $0.16, 4 folds, Hero calls $0.08, BB checks.

Flop: ($0.48) 7:d, 8:s, A:c (3 players)
Hero bets $0.32, BB calls $0.32, MP1 folds.

Turn: ($1.12) J:d (2 players)
Hero bets $0.64, BB calls $0.64.

River: ($2.4) 9:c (2 players)
Hero checks, BB bets $1.44, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.4.

Przy 2krotnym callu nie wiem co mu dawac w range, na river jest sens to callowac?

2. AK

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$16.56:///////;SB (Hero)$18.04:///////;BB$6.67:///////;MP2$6.78:///////;MP3$9.92:///////;CO$44.46:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:s, K:s.
MP2 folds, MP3 raises to $0.64, 2 folds, Hero calls $0.56, BB folds.

Flop: ($1.44) 7:d, A:d, 6:d (2 players)
Hero bets $0.80, MP3 raises to $2.08, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.24.

Gosc fishowaty, ale w takich spotach jezeli nie trafil jakiegos randomowego flusha juz na flopie to nie wiem czy tak chetnie raisuje? Stackoff chyba nie bedzie tu zbyt profitowy w longrunie?

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (6226/12000)
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (185,61$)
:diamond: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa (2/20)

Odpowiedz
Cytat

Widzę, że regularnie piszesz na blogu _thumbsup:

Wstawiasz tutaj rozdania oraz pytasz, czy dana linia gry miała sens. Czy te same rozdania wstawiasz również na forum oceny rąk? Tam na pewno sędzia udzieli Ci porady oraz będzie to dość trafna rada, gdyż wstawiasz rozdania z komentarzami oraz statystykami przeciwników, co pomaga w lepszym odtworzeniu sytuacji przy stoliku.

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Tak tak, oczywiscie wklejam rozdania do dzialu oceny rozdan, choc nieukrywam ze licze rowniez na dyskusje tutaj;) Wczorajsza sesja na delikatny plus, choc powinno byc lepiej. 2 troche nieprzemyslane zagrania, spoty wklejam nizej. Generalnie chcialbym podciagnac w nastepnych dniach volume, bo cel musi zostac zrealizowany. Przyznam ze filmiki Schnitzelfischa rozwalaja mi system poki co, niby proste, niby oczywiste ale czuje ze moje zycie zmieni sie od listopada, bo wtedy na grubo chce z tym ruszyc, poki co planowanie w klasycznej formie notesu+ to co jest na blogu. A6W niestety w kratke, ale spokojnie dociągne;)

btw. post o takiej godzinie bo wrocilem z nocki wlasnie, nie zdazylem zrobic podsumowania przed praca wiec nie ma ze boli;p

1. JJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$11.15:///////;MP3$6.40:///////;CO$13.18:///////;BU$16.34:///////;SB$3.76:///////;BB (Hero)$16.00:///////;MP1$9.84:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:s, J:d.
MP1 calls $0.16, MP2 calls $0.16, 2 folds, BU calls $0.16, SB folds, Hero raises to $0.80, MP1 calls $0.64, MP2 calls $0.64, BU folds.

Flop: ($2.64) 3:s, 3:h, 6:h (3 players)
Hero bets $2.56, MP1 calls $2.56, MP2 calls $2.56.

Turn: ($10.32) 2:d (3 players)
Hero bets $8.16, MP1 calls $6.48, MP2 folds.

River: ($24.96) T:s (2 players)

Final Pot: $24.96.

3 fishe limpuja, staty pierwszego wyzej, drugi 29/0 i trzeci 26/14. Sytuacja idealna, choc niekoniecznie z JJ, w dodatku OOP. Pierwszy zamysl byl taki zeby mega to zoverbetowac, jestem OOP, budowanie puli OOP z takimi graczami majac overpaire nie nalezy do moich ulubionych spotow, jednak gosc ktorego staty wstawilem pokazal wczesniej kilka tak ciekawych zagran, ze podejrzewalem go o to ze z drawiem sie spokojnie wystackuje juz teraz, z nizsza PP tym bardziej;) Jednak zagralem beta za pota wciagajac dalej dwoch graczy. Ogolnie nie zdradze co pokazal fishek:D ale co w takich sytuacjach? wogole sie nie pakowac w takie spoty i z takimi graczami czekac na easy game? pozycja, cos lepszego niz overpaira JJ?

2. QQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$17.40:///////;MP3$16.50:///////;CO (Hero)$17.45:///////;BU$26.35:///////;SB$11.76:///////;BB$6.40:///////;UTG1$7.63:///////;UTG2$12.88:///////;MP1$1.73:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q:h, Q:s.
UTG1 folds, UTG2 calls $0.16, MP1 calls $0.16, 2 folds, Hero raises to $0.96, BU calls $0.96, SB calls $0.88, BB folds, UTG2 calls $0.80, MP1 folds.

Flop: ($4.16) T:h, J:s, 7:h (4 players)
SB bets $0.64, UTG2 calls $0.64, Hero raises to $5.12, BU raises to $25.39(All-In), SB folds, UTG2 calls $11.28(All-In), Hero folds.

Turn: ($47.23) 4:s (2 players)

River: ($47.23) J:c (2 players)

Final Pot: $47.23.

Ciezki spot z tymi damami, izolacja limperow, jeden fisch na UTG2, staty buttona powyzej, sb 27/14 po 900h. Flop z kategorii takich, ze w multiwayu ktos moze miec nuttsy;] tylko call na flopie wchodzi w gre? Przy raisie od buttona trudno mi mu nie wierzyc ze jestem crashed najprawdopodobniej, ewentualnie moj raise z nizszym sizingiem? Osiagnalbym te sama informacje tracac mniej.

3. AQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$8.64:///////;SB$11.52:///////;BB$15.84:///////;UTG2$10.99:///////;MP1$5.86:///////;MP2$7.43:///////;MP3 (Hero)$17.51:///////;CO$13.23:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:h, Q:h.
2 folds, MP2 raises to $0.48, Hero raises to $1.44, 4 folds, MP2 calls $0.96.

Flop: ($3.12) J:h, 3:c, 5:s (2 players)
MP2 checks, Hero checks.

Turn: ($3.12) 6:d (2 players)
MP2 bets $0.80, Hero calls $0.80.

River: ($4.72) 6:h (2 players)
MP2 checks, Hero checks.

Final Pot: $4.72.

Moj bardzo czesty spot z kategorii tych 3betowanych. 3bet sprawdzony przez luzniejszego gracza, ktory jednak nie odpuszcza w momencie mojego cbeta z pozycja i potem okazuje sie ze zahaczyl sie druga para czy cus. Tu akurat nie zagralem cbeta, bo przeczuwalem wlasnie taki scenariusz. Totalnie odpuszczac takie spoty na tym limicie z takimi graczami? W sensie w longrunie pewnie bede plynal probujac wymusic ich fold equity na zasadzie bet, bet, bet na takich suchych boardach?

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (6712/12000)
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (187,39$)
:diamond: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa (4/20)
:diamond: Dokonczyc A6W (30/42)

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Mindset, mindset, mindset :) Od tego zaczynam ten wpis. 2 ostatnie dni pod znakiem solidnego grindu, nie bylo kiedy zrobic podsumowania, z racji ze zaraz zaczynam kolejna dluga sesje bedzie bez spotow, nad ktorymi mialem problem, to wrzuce jutro razem z kolejnym podsumowaniem.

Generalnie wyszedlem przez ponad 4k rąk ledwo na delikatny plus, wiec zadowolony z gry nie jestem(jeszcze raz slowo mindset:)) To co widac na wykresie ma pewne fazy, ktore zauwazylem juz jakis czas temu ze sa znamienne na moich wykresach. Cale szczescie jednak ze jestem tego swiadomy dlaczego wyglada to tak a nie inaczej i wiem nad czym pracowac. Pierwszy swing w dol zaraz na poczatku do ok 750 reki to rozluznienie na poczatku sesji. Zdazalo mi sie to w przeszlosci, zdaza sie i teraz, musze zatem cos z tym zrobic :) Dlatego do celow mindsetowych dodaje od dzis krotką rozgrzewkę przed każdą sesją(spogladanie na swoje zalozenia, moze jakis krotki filmik motywacyjny, ogolne nastawienie ultra pozytywne). Nastepnie jak widzicie az do 2k na wykresie jest moj A-GAME, trzymanie sie zalozen, ogarnalem sie wkoncu;) Najbardziej boli mnie jednak to co jest potem az do 2,5k, jest to cos co raz na zawsze musze wyeliminowac, raz na jakis czas zdarza mi sie na koniec sesji zostawic jeden stol, gdzie siedzi jakis mega fisch(najczesciej sa to stoly deep) i robic juz cos zupelnie innego(mam 2 monitory takze chodzi o przegladanie neta na drugim, ogolnie jakies tam swoje procedury) podczas gdy na tym jednym poluje na ta rybe. Ogolnie tak jak widzicie, tak zapolowalem ze zjechalem na -3BI. Paradoksalnie momentami bardzo ciezko gra sie na takim stole jak tamten. Mialem z 3 ryby na stole, kazdy byl meega deep, caly czas 3bety na 20BB preflop szly praktycznie;) Dodatkowo mialem ich po swojej lewej wlasnie;) No ale tak czy siak jest na +, znow troche nauki. Dodatkowo mam mega duze plany, jak bedzie wygladal moj rozwoj od listopada(za sprawa filmikow Schnitzelfischa), ale jeszcze kilka dni nie bede nic zdradzal;) Co do zalozen, z wszystkim powinienem sie wyrobic takze jest dobrze :) Miłej nocki(lub grindu :sdrink) wszystkim zycze.

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (11481/12000)
:diamond: Poprawić sizingi valuebetów
:diamond: Przed kazdą sesją robię rozgrzewkę mindsetową
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (195,42$) _thumbsup:
:diamond: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa (6/20)
:diamond: Dokonczyc A6W (32/42)

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty
PokerStrategist

Ciekawi mnie ten sit out przy +5$ troche jesg to bez sensu wygrywas 1/3 stacka i sitoitujesz ? po co ? dlaczego ? rozumiem.przerwe po godzinie, ale tego nie bardzo.

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Wiem jest to dziwne pewnie dla wielu;) te +5 jest tak napisane, ale rzadko kiedy jest akurat tyle, zazwyczaj wlasnie caly stack, no i wtedy robie sobie tą przerwe zeby sie zresetowac, jak jest totalnie na poczatku sesji to traktuje to po prostu jako rozgrzewke, jeszcze raz na spokojnie przegladam czy jestem na dobrych stolach itp. a zazwyczaj te przerwy sa co pol godziny, godzine. Generalnie nigdy nie czulem sie dobrze grajac dluzsze sesje niz godzina, a po prostu bardzo czesto sesje wygladaly na zasadzie dobry plus po 20-30 minutach a wychodzilem po godzinie i tak na 0, wiec wole sobie po prostu zaczynac nastepna sesje z czystym mindsetem nie pamietajac juz co sie dzialo w poprzedniej;]

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Kilka spotów z ostatnich sesji. Podzieliłem je na kategorie tak aby lepiej widzieć progres w eliminowanych leakach.

:spade:3BET POTY

1. QQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$16.00:///////;SB$22.45:///////;BB$13.48:///////;UTG1$19.36:///////;UTG2$34.46:///////;MP1$26.40:///////;MP2$16.24:///////;MP3 (Hero)$16.00:///////;CO$19.75:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:h, Q:d.
4 folds, Hero raises to $0.48, CO folds, BU calls $0.48, SB raises to $2.40, 3 folds, 2 folds, BU folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.12.

Villain squeeze ma 2,2 wiec nie za wysoki, z czym on tu moze squeezowac, AK+, QQ+, tylko? Czy call wchodzi w gre z pozycja? Na bet i tak wtedy musielibysmy sie zrzucac.

2. AJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]SB$12.69:///////;BB$6.40:///////;UTG1$29.18:///////;UTG2$9.99:///////;MP1$12.06:///////;MP2$22.73:///////;MP3 (Hero)$19.87:///////;CO$18.95:///////;BU$16.93:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with J:h, A:h.
UTG1 folds, UTG2 raises to $0.32, MP1 calls $0.32, MP2 calls $0.32, Hero raises to $1.28, 6 folds, MP2 calls $0.96.

Flop: ($3.44) T:s, 4:s, 4:c (2 players)
MP2 checks, Hero checks.

Turn: ($3.44) 8:d (2 players)
MP2 bets $1.76, Hero folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.44.

Open raiser 43/23 po 45h, gosc za nim 23/6 54h, caller staty wyzej(call 3bet 100%, nie wiem na jakiej probce). bet/fold flop?

3. AQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$9.84:///////;MP2$24.84:///////;MP3 (Hero)$16.00:///////;CO$16.16:///////;BU$6.31:///////;SB$23.08:///////;BB$19.08:///////;UTG2$18.17:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:d, A:c.
2 folds, MP2 raises to $0.47, Hero raises to $1.28, 4 folds, MP2 calls $0.81.

Flop: ($2.8) K:c, 3:c, 4:s (2 players)
MP2 checks, Hero checks.

Turn: ($2.8) 3:h (2 players)
MP2 checks, Hero checks.

River: ($2.8) 9:c (2 players)
MP2 bets $1.04, Hero folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.8.

Villain call 3bet 78%, z pozycja Cbet? To jest nieukrywam moj problem, jakie struktury boardow z takimi przeciwnikami warto w takich spotach betowac.

4. AK

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]SB$16.08:///////;BB (Hero)$26.69:///////;UTG2$16.45:///////;MP1$16.00:///////;MP2$32.63:///////;MP3$19.11:///////;CO$15.69:///////;BU$16.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:d, A:h.
3 folds, MP3 raises to $0.48, 3 folds, Hero raises to $1.44, MP3 calls $0.96.

Flop: ($2.96) 8:d, 8:s, J:c (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

Turn: ($2.96) Q:s (2 players)
Hero checks, MP3 bets $1.44, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.96.

Call 3bet tylko 13, ale range jaki otwiera szeroki. Std postflop, czyli co robic?;]

5. AK

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$15.48:///////;MP3$40.00:///////;CO$16.20:///////;BU$26.69:///////;SB$29.00:///////;BB$40.00:///////;UTG1$94.20:///////;UTG2$36.86:///////;MP1 (Hero)$49.44:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with A:d, K:s.
UTG1 raises to $0.48, UTG2 folds, Hero raises to $1.44, 6 folds, UTG1 calls $0.96.

Flop: ($3.12) J:s, 6:s, 3:s (2 players)
UTG1 checks, Hero checks.

Turn: ($3.12) 6:d (2 players)
UTG1 bets $2.24, Hero folds, UTG1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.12.

Gosc na tyle fishowaty, ze z AK zawsze 3bet for value. Pytanie tylko czy z 2nd flush drawem betowac? Fishe lubie bluffowac na takich boardach, nie wiem jednak czy w longrunie bedzie sie to oplacac.

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Ponizej dalszy ciag trudniejszych dla mnie spotów :)

:spade:3BET POTY

1. AT

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]UTG1$18.40:///////;UTG2$16.00:///////;MP1$28.24:///////;MP2$21.75:///////;MP3$23.21:///////;CO$16.00:///////;BU (Hero)$16.00:///////;SB$15.57:///////;BB$7.80:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with T:c, A:c.
5 folds, CO raises to $0.48, Hero raises to $1.44, SB folds, BB calls $1.28, CO calls $0.96.

Flop: ($4.4) T:h, 4:c, 5:s (3 players)
BB checks, CO bets $2.40, Hero calls $2.40, BB folds.

Turn: ($9.2) 8:h (2 players)
CO checks, Hero checks.

River: ($9.2) Q:s (2 players)
CO bets $2.88, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $9.2.

Preflop 3bet na luzniejszego goscia, wprawdzie call3bet 29%, ale range z CO ma mega szeroki, na SB i BB fishe odpowiednio 61/48 po 23h i 50/5 po 42h, multiway z AT niby srednio, choc tu przy 3becie moze byc nawet multiway, a jednak mam pozycje i nuttsowy potencjal mojego ATs;] Tak jak myslalem jeden z fishy callnal i w tym momencie call villaina nie wydaje sie az taki mocny, ma oddsy.

Flop - jego bet przy takiej agresji na flopie oznacza dla mnie jedno, chce te pule ukrasc tu i teraz. AJ+, 66-99 wydaje mi sie ze spokojnie by tak betowal, wiec z moja TPTK call

Turn - tu chyba blad, przy jego check powinienem uderzyc, czy to w celu free sd czy to zeby go wyrzucic

River - call?

2. KK

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3$64.43:///////;CO$25.93:///////;BU$40.00:///////;SB$39.80:///////;BB (Hero)$42.94:///////;MP1$56.47:///////;MP2$37.70:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with K:c, K:h.
3 folds, CO raises to $0.48, 2 folds, Hero raises to $1.44, CO raises to $3.36, Hero calls $1.92.

Flop: ($6.8) 5:s, 7:d, 6:h (2 players)
Hero bets $3.36, CO calls $3.36.

Turn: ($13.52) 9:d (2 players)
Hero checks, CO bets $7.04, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $13.52.

Patrzac na jego szeroki range z CO, to ze jestesmy 7handed a to nie jest fish(range bedzie jeszcze nieco szerszy) i dosc wysoki Ft3bet(call 3bet 28) powinienem chyba to callowac, bo chyba wyizolowalem sie na te AA;p Czy to tylko to moze miec z taka linią(nie widze tu po prostu QQ czy JJ czy szalonego bleffu) Call pre i pasywne dazenie do sd?

3. AT(2)

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP1$17.10:///////;MP2$6.74:///////;MP3$17.93:///////;CO$23.05:///////;BU$6.40:///////;SB$5.76:///////;BB (Hero)$28.08:///////;UTG2$15.11:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:c, T:c.
3 folds, MP3 raises to $0.48, 3 folds, Hero raises to $1.44, MP3 calls $0.96.

Flop: ($2.96) Q:d, 8:c, 2:c (2 players)
Hero bets $1.44, MP3 calls $1.44.

Turn: ($5.84) 3:d (2 players)
Hero bets $2.88, MP3 calls $2.88.

River: ($11.6) 6:h (2 players)
Hero bets $3.84, MP3 folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $11.6.

Czy taka linia przeciwko takim graczon na takich boardach ma sens? Mimo malej probki rysuje mi sie on raczej na gracza agresywnego z pozycja i szczerego OOP. Dlatego z moim fd sytuacje widze tak, ze spokojnie trzema beczkami wyrzuce go z lepszych rak typu 99-JJ, nie wyobrazam sobie tez by mnie callnal z AQ, KQ, na raise mam easy fold, gdy wpadlby mi moj out na river powiedzmy a on mialby od poczatku seta 22,88,33 czy nawet trafilby 6 na river mam fajne value. Co wy na to?

:spade: OVERPARY

1. 99

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]CO$16.00:///////;BU$17.12:///////;SB$16.00:///////;BB$21.66:///////;UTG1$11.60:///////;UTG2$21.96:///////;MP1$16.11:///////;MP2 (Hero)$18.06:///////;MP3$42.54:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with 9:c, 9:h.
UTG1 raises to $0.64, 2 folds, Hero calls $0.64, 5 folds, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.52) 4:s, 8:h, 3:d (2 players)
UTG1 checks, Hero bets $0.80, UTG1 raises to $3.36, Hero folds, UTG1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $2.32.

Gdybym looknal wczesniej ze ten fish ma tendencje do czestych c/r to bym to rozegral pasywnie, no ale wlasnie, przy jego okrojonym stacku stackof?

2. JJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$26.27:///////;SB$17.02:///////;BB$55.88:///////;UTG1$10.16:///////;UTG2$25.80:///////;MP1$6.03:///////;MP2$16.00:///////;MP3$17.25:///////;CO (Hero)$19.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with J:c, J:s.
4 folds, MP3 raises to $0.64, Hero calls $0.64, BU folds, SB calls $0.56, BB folds.

Flop: ($2.08) 5:d, 2:s, 5:s (3 players)
SB checks, MP3 bets $1.44, Hero calls $1.44, SB folds.

Turn: ($4.96) 2:d (2 players)
MP3 bets $2.40, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.96.

Czy lepiej takie spoty od JJ rozgrywac agresywnie na flopie? Zeby sie okreslic dokladnie gdzie jestesmy? Spokojnie z fd moze odpalac takie 2 beczki, bardzo ciezko bedzie mi sprawdzic na river jak uzupelni sie flush, dodatkowo sparowany board.

3. TT

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]UTG1$7.34:///////;UTG2$15.52:///////;MP1$16.00:///////;MP2$6.16:///////;MP3$14.59:///////;CO$22.73:///////;BU$16.00:///////;SB (Hero)$21.33:///////;BB$22.33:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with T:h, T:d.
UTG1 calls $0.16, 4 folds, CO raises to $0.64, BU folds, Hero calls $0.56, BB folds, UTG1 calls $0.48.

Flop: ($2.08) 3:h, 9:s, 6:c (3 players)
Hero checks, UTG1 checks, CO checks.

Turn: ($2.08) J:d (3 players)
Hero checks, UTG1 checks, CO bets $1.44, Hero calls $1.44, UTG1 folds.

River: ($4.96) 6:h (2 players)
Hero checks, CO checks.

Final Pot: $4.96.

UTG to fish, wiec izo raise z CO nie wydaje sie mocny, dodatkowo luzniejszy gracz, moze 3bet bylby lepszy? Wiem, mialby oddsy przy callu od fisha, ale jezeli naprawde izolowal luzno(co jest prawdopodobne) to moze nie sprawdzic a z fishem 78/0 przy wtsd 52 chcialbym sie stackowac na wielu boardach(profitowo podejrzewam)

:spade: SETY

1. 99

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]SB$23.86:///////;BB$16.00:///////;UTG1$23.69:///////;UTG2$6.64:///////;MP1 (Hero)$16.95:///////;MP2$21.82:///////;MP3$16.04:///////;CO$31.68:///////;BU$12.80:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with 9:d, 9:c.
UTG1 raises to $0.48, UTG2 folds, Hero calls $0.48, 6 folds, 5 folds, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.2) J:d, 9:h, K:s (2 players)
UTG1 checks, Hero checks.

Turn: ($1.2) 4:c (2 players)
UTG1 bets $0.80, Hero calls $0.80.

River: ($2.8) Q:s (2 players)
UTG1 bets $1.28, Hero raises to $4.00, UTG1 calls $2.72.

Final Pot: $10.8.

Widac ze nie jest to fisch, wiec wyciagniecie stacka z setem nie jest zawsze tak latwe. Powinienem raisowac juz turna?

2. 77

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]CO$32.85:///////;BU (Hero)$39.48:///////;SB$23.41:///////;BB$14.32:///////;MP1$52.14:///////;MP2$43.69:///////;MP3$37.68:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 7:s, 7:c.
2 folds, MP3 raises to $0.48, CO calls $0.48, Hero calls $0.48, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.68) 7:d, K:c, T:s (3 players)
MP3 checks, CO bets $0.16, Hero calls $0.16, MP3 raises to $2.24, CO folds, Hero calls $2.08.

Turn: ($6.32) J:c (2 players)
MP3 bets $4.96, Hero folds, MP3 gets uncalled bet back.

Final Pot: $6.32.

CO ti fisch 72/23(43h), dlatego villain wiedzac to moze jak najbardziej otwierac luzniej, tym bardziej 7 handed. Mam pozycje, donkbet fischa na suchym boardzie moze oznaczac kompletne nic z jego strony, w sumie tylko na niego polowalem w tym rozdaniu, zeby sie chociaz zahaczyl o ten board, a jakby sie zahaczyl juz teraz to chcialem poczekac az uderzy na turnie jakos grubiej, a tu nagle cr villaina tak gruby. z AK, KT nie wiem czy bylby w stanie tak zagrac, raczej by Cbetowal OOP. Czyli co KK, TT? Zrobil wczesniej 1/11 c/r wiec malo mi to mowi. Jestesmy na deepach wiec sam nei wiem, stackujemy to?

3. 33

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]CO$16.61:///////;BU$14.10:///////;SB$18.68:///////;BB (Hero)$16.00:///////;MP1$16.00:///////;MP2$24.33:///////;MP3$7.71:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with 3:s, 3:h.
MP1 folds, MP2 raises to $0.48, 3 folds, SB calls $0.40, Hero calls $0.32.

Flop: ($1.44) 3:d, 4:c, T:h (3 players)
SB checks, Hero checks, MP2 bets $0.96, SB calls $0.96, Hero raises to $4.00, MP2 folds, SB calls $3.04.

Turn: ($10.4) K:c (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($10.4) 8:s (2 players)
SB bets $14.20, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $10.4.

Open raiser to 17/12 po 4,6k hands, takze jestem z graczami na ktorych trzeba zawsze uwazaj, tym bardziej z najnizszym setem;p No i wlasnie tricky play villaina, najpierw calluje moj c/r na flopie bedac OOP, na riverze wrzuca all ina, what's going on? Czy to sa spoty z kategorii "mam Cie cabarnet, obys mial nizszego seta to mi sie wyplacisz?"

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Pora na podsumowanie miesiaca. Pierwszy miesiac prowadzenia bloga, nowym tez bylo wyznaczanie sobie konkretnych celów(dzieki temu ze byly na blogu caly czas o nich myslalem, dazylem do nich konsekwentnie co okazalo sie miec naprawde pozytywny wydźwięk). Jak na pierwsze koty za ploty bylo niezle, a bedzie tylko lepiej;) Z miesiaca na miesiac mysle ze bede sie coraz bardziej rozkrecal. O celach na listopad jeszcze nie pisze, w weekend wszystko obmysle, oczywiscie musi byc z kazdego miesiaca coraz lepiej, wiec bede dla siebie wymagajacy, tak aby motywacja byla caly czas. Częśc zalozen udalo sie zrealizowac, czesc tylko w pewnym stopniu, tak czy siak uznaje pazdziernik za mega pozytywny;) Kwestia gry w 3bet potach, stwierdzilem ze tez zrobie ten cel "mierzalny" w ten sposob, ze po prostu kazdego miesiaca zaloze sobie pewna liczbe rozdan do wrzucenia na forum do oceny. Jezeli chodzi o sam aspekt 3betow, wrzucilem 12 rozdan, niby nie duzo, ale wydaje mi sie ze powoli moja gra sie zmienia w tych spotach, uznaje to za poprawe;) Dokladnie w weekend jeszcze przysiada do hm'a, przeanalizuje baze z ostatniego miesiaca pod katem kilku czynnikow, zobacze gdzie tracilem najwiecej hajsu itp. mysle ze jakies ciekawe wnioski z tego popłyną. Ponizej wykres pazdziernika.

:diamond: Rozegrać 12000 rąk (18406/12000) _thumbsup:
:diamond: Poprawić grę w 3bet potach _thumbsup:
:diamond: Poprawić sizingi valuebetów _evil:
uwazam ze nie zbyt dostatecznie skupilem sie na sizingach
:diamond: Cały czas gram A-GAME _evil:
tez daje tu sobie reprymende, bylo kilka wachnięć, momentów ktore obnizyly wynik miesieczny, do poprawy
:diamond: Pojedyńcza sesja nie dłuższa niż 1h _evil:
:diamond: W momencie +5$ podczas pojedyńczej sesji sit out next hand i chwila przerwy _evil:
:diamond: Przed kazdą sesją robię rozgrzewkę mindsetową _evil:
:diamond: Zysk w miesiącu +150$ (204,86$) _thumbsup:
:diamond: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa (11/20) _evil:
mimo ze obejrzalem polowe, nic sie nie stalo, czas byl troche ograniczony pod koniec, fakt moglem byc lepiej zorganizowany, ale i tak filmiki przemega duzo mi daly, dokoncze w przyszlym miesiacu
:diamond: Dokonczyc A6W (32/42) _evil:
niestety poleglem tu na calej linii, przerwa na trzydziestym drugim dniu, ogolnie odkad zaczely sie naprawde dlugie serie bylo ciezko, usprawiedliwiam sie tym, ze pracuje tu fizycznie, co nieraz potęgowało to, ze mi sie po prostu nie chcialo. Tak czy siak cofam sie o liczbe dni równą przerwie i nie odpuszcze tego

Odpowiedz
Cytat
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

Listopad i nowe cele, nowe wyzwania. Drugi miesiąc bloga, cele jeszcze bardziej ambitne, az nie moge sie doczekac ich realizacji :) Wszystko w zasięgu, podstawowy cel to zwiekszyc volume. 35k do zrobienia, gdyz czasu na granie bedzie wiecej(za tydzien powrót z zagranicznych wojaży). Ogolnie tez chce by poprawa gry w roznych aspektach byla mierzalna na blogu(wydaje mi sie ze ilosc wrzuconych rąk przekłada sie jak najbardziej na poprawe gry wiec wydaje sie spoko). Dodatkowo chciałbym założyć dzienniki z notatkami (3bet, sizingi itp). Generalnie to po wrzuceniu niektorych rąk wiedza coachów umyka, tym bardziej w natłoku innych rzeczy jednokrotne przeczytanie to może być za mało, dlatego planuje zacząć tę wiedzę notować i raz na jakis czas przegladac, czy czasem nie robie dalej tych samych bledow. Chcialbym tez odbyc 2 sweat sessions z kims z forum z moich limitów. Przegladam blogi i widze ze jest kilku graczy z mojego limitu, wiec moze okazac sie to mega owocne.

Cele na listopad(poker)
:club: Rozegrać 35000 rąk (0/35000)
:club: Poprawić grę w 3bet potach (0/30)

:club: Poprawić rozgrywanie setów (0/15)
:club: Poprawić rozgrywanie overpar (0/15)
:club: Poprawić grę w multiwayach (0/15)
:club: Rozegrać 2 sweat sessions (0/2)
:club: Notować w "leak dziennikach"
Cele na listopad(bankroll, mindset)
:club: Cały czas gram A-GAME
:club: Pojedyńcza sesja nie dłuższa niż 1h
:club: W momencie +5$ podczas pojedyńczej sesji sit out next hand i chwila przerwy
:club: Przed kazdą sesją robię rozgrzewkę mindsetową
:club: Zysk w miesiącu +400$
:club: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa (11/20)
:club: Dokonczyc A6W (25/42)

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist
cabarnet Autor wątku
cabarnet
PokerStrategist

@preludiumm, Dzieki wielkie :)

Pierwszy dzien gry w listopadzie za mną. Sesja pozytywna, bez wiekszych wpadek, nie bylo tez jakis fajnych upswingow, ale cieszy ze utrzymywalem przez caly czas koncentracje na odpowiednim poziomie. To stalo sie celem nr 1 i na to bede kladl najwiekszy nacisk, zeby przede wszystkim rozegrac w pelni skoncentrowane 35k hands, o reszte sie nie martwie;] Wieksze podsumowanie z wykresem bede robil co 5k hands. Ponizej kilka spotów.

:spade: 3BET POTY

1. JJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3$17.91:///////;CO$27.74:///////;BU$16.64:///////;SB$15.28:///////;BB (Hero)$16.00:///////;UTG1$18.22:///////;UTG2$6.16:///////;MP1$16.40:///////;MP2$31.57:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:d, J:h.
6 folds, BU raises to $0.48, SB calls $0.40, Hero raises to $1.76, BU folds, SB calls $1.28.

Flop: ($4) 5:h, 3:d, 7:s (2 players)
SB checks, Hero bets $1.92, SB raises to $4.16, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $5.92.

squeezowalem to podpierajac sie dosc wysoki stealem open raisera, po 11k hands (31%) Ft3bet 69%, nie chcialem miec multiwaya z dwoma regularsami. Call villaina ze sb raczej weak, no i teraz jak okreslac jego zagranie na flopie? Board idealny dla mnie a tu c/r, patrzac ze jego c/r 9% to napewno nie sa to tylko sety, z pozycja easy call? Ale wlasnie, jaki plan na turn wtedy?

:spade: MULTIWAY POTY

1. TT

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BB (Hero)$16.24:///////;UTG1$16.00:///////;UTG2$14.71:///////;MP1$16.00:///////;MP2$9.02:///////;MP3$18.65:///////;CO$7.43:///////;BU$17.09:///////;SB$17.11:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with T:h, T:d.
UTG1 raises to $0.48, 2 folds, MP2 calls $0.48, 4 folds, Hero calls $0.32.

Flop: ($1.52) K:c, 3:d, 8:h (3 players)
Hero checks, UTG1 checks, MP2 checks.

Turn: ($1.52) 8:s (3 players)
Hero bets $0.80, UTG1 calls $0.80, MP2 folds.

River: ($3.12) 2:h (2 players)
Hero checks, UTG1 bets $2.32, Hero folds, UTG1 gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.12.

preflop caller to 20/14 po 9k hands, donkbet z druga para przy tak waskim range villaina z ep to chyba niezbyt dobry pomysl? Czy jest wogole szansa zeby na river uderzal z czyms gorszym z takimi statami?

2. AQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP3$17.33:///////;CO$16.00:///////;BU$21.79:///////;SB$15.85:///////;BB$16.24:///////;UTG2$13.14:///////;MP1$16.00:///////;MP2 (Hero)$39.02:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:c, Q:s.
UTG2 calls $0.16, MP1 folds, Hero raises to $0.64, MP3 folds, CO calls $0.64, 3 folds, UTG2 calls $0.48.

Flop: ($2.16) J:d, A:s, 2:s (3 players)
UTG2 checks, Hero bets $1.60, CO folds, UTG2 calls $1.60.

Turn: ($5.36) 8:s (2 players)
UTG2 bets $2.24, Hero calls $2.24.

River: ($9.84) 3:c (2 players)
UTG2 bets $8.66(All-In), Hero folds, UTG2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $9.84.
Villain to unk, choc patrzac na stack i to ze limpowal byc moze fisch, donkbet na turn dziwny, fische lubie tak grac na uzupelnionym fd, call na river mimo wszystko(zakladajac ze to fisch)?

3. QQ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$48.99:///////;SB$37.26:///////;BB$60.13:///////;UTG1 (Hero)$62.71:///////;UTG2$21.34:///////;MP1$64.18:///////;MP2$86.96:///////;MP3$30.39:///////;CO$42.23:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with Q:s, Q:h.
Hero raises to $0.64, UTG2 folds, MP1 calls $0.64, MP2 calls $0.64, 2 folds, BU calls $0.64, SB folds, BB calls $0.48.

Flop: ($3.28) 5:c, 7:s, 3:c (5 players)
BB checks, Hero bets $2.08, MP1 calls $2.08, MP2 calls $2.08, BU folds, BB calls $2.08.

Turn: ($11.6) 4:d (4 players)
BB checks, Hero checks, MP1 checks, MP2 bets $13.92, BB folds, Hero folds, MP1 folds, MP2 gets uncalled bet back.

Final Pot: $11.6.

Plejada fischy na stole deep, niestety majac ich po lewej nie zawsze sa to profitowe stoly. MP1 to 48/40 po 2,3k hands, koles zawsze siedzi tylko na stolach deep, ultra aggro, przegrywa stacki nieraz ze smiesznymi kartami, choc z fischami czesto sie nabudowuje. Button to 17/6 po 371 hands, SB 14/10 po 1,7k hands, villain ktory zgarnal pule powyzej. Mega family pot, board dla mnie idealny, choc nie spodziewalem sie az 3 calli;] Co na turn? Kusi stackowac sie z gosciem, ktory w 249 handow przegral juz 150$, no ale wlasnie, jestem na meeega deepie;]

:spade: INNE SPOTY

1. AA

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]SB$6.58:///////;BB$32.50:///////;UTG2$8.00:///////;MP1 (Hero)$16.00:///////;MP2$16.24:///////;MP3$15.90:///////;CO$5.64:///////;BU$16.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with A:h, A:c.
UTG2 folds, Hero raises to $0.48, 3 folds, BU calls $0.48, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.2) 6:h, 6:s, 7:d (2 players)
Hero bets $0.80, BU calls $0.80.

Turn: ($2.8) K:s (2 players)
Hero bets $1.92, BU calls $1.92.

River: ($6.64) T:c (2 players)
Hero checks, BU bets $6.34, Hero calls $6.34.

Final Pot: $19.32.

Czy lepiej na river zagrac thin value beta i na raise sie zrzucac? wiem ze mala probka na villaina ale na sd na razie miazdzy, ogolnie zapowiada sie na rozgarnietego gracza.

2. KJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$31.84:///////;MP3$55.32:///////;CO$47.07:///////;BU (Hero)$40.24:///////;SB$43.95:///////;BB$40.00:///////;UTG2$47.14:///////;MP1$40.32:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:c, J:d.
5 folds, Hero raises to $0.40, SB folds, BB calls $0.24.

Flop: ($0.88) 4:s, K:h, 8:h (2 players)
BB checks, Hero bets $0.64, BB calls $0.64.

Turn: ($2.16) A:s (2 players)
BB checks, Hero bets $1.12, BB raises to $2.88, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $3.28.

Patrzac na to ze zagral 4/10 razy c/r turn gramy na turnie c/b i decision river? Chcialem value od drawow, ale w sumie on z drawami tez moze c/r grac.

3. AJ

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]MP2$16.40:///////;MP3$18.88:///////;CO$18.15:///////;BU$25.71:///////;SB$16.00:///////;BB (Hero)$16.00:///////;MP1$26.90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:s, J:d.
5 folds, SB raises to $0.48, Hero calls $0.32.

Flop: ($0.96) 6:c, 4:c, A:d (2 players)
SB bets $0.60, Hero calls $0.60.

Turn: ($2.16) 8:d (2 players)
SB bets $1.23, Hero calls $1.23.

River: ($4.62) 3:c (2 players)
SB bets $2.64, Hero folds, SB gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.62.

Villain ma duzy steal, nawet bardzo duzy i duzy ft3bet, wiec z pozycja wolalem zagrac call. Trafiam TPGK, problem ze on ma stosunkowo maly Cbet, gdyby mial duzy to chyba raisem na turnie zgarniam to spokojnie, a tak to nie wiem z czym on moze 3beczki odpalac, easy call na river? czy raise na wczesniejszych streetach zeby dostac free sd?

Cele na listopad(poker)
:club: Rozegrać 35000 rąk (1048/35000)
:club: Poprawić grę w 3bet potach (1/30)

:club: Poprawić rozgrywanie setów (0/15)
:club: Poprawić rozgrywanie overpar (0/15)
:club: Poprawić grę w multiwayach (3/15)
:club: Rozegrać 2 sweat sessions (0/2)
:club: Notować w "leak dziennikach"
Cele na listopad(bankroll, mindset)
:club: Cały czas gram A-GAME
:club: Pojedyńcza sesja nie dłuższa niż 1h
:club: W momencie +5$ podczas pojedyńczej sesji sit out next hand i chwila przerwy
:club: Przed kazdą sesją robię rozgrzewkę mindsetową
:club: Zysk w miesiącu +400$ (+7,96$)
:club: Obejrzec serie filmikow Schnitzelfischa (11/20)
:club: Dokonczyc A6W (25/42)

Odpowiedz
Cytat