Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Road To MIDstakes.

3 Posty
1 Użytkownicy
0 Reakcje
96 Wyświetlenia

Witam wszystkich :)

Blog, to na pewno coś czego mi brakowało przez ostatnie kilka miesięcy mojej gry i "pracy" nad Nia.. :) O ile oczywiście oglądanie filmików i klikanie w przyciski można nazwać budowaniem SKILLA :) W końcu powiedziałem sobie dość i jak widać postanowiłem zrobić krok naprzód i dzielić się z Wami swoimi przemyśleniami, muzyka i innym stuffem :)

Nie będę się w jakiś sposób reklamował, nie po to tutaj przecież jestem. Chciałbym w znacznym stopniu poprawić swoja grę, mindset -z tym mam największy problem. Wiadomo że to można poprawić i dojść do poziomu gdzie nie rozdaje się pieniędzy na lewo i prawo. Myślę że może to mieć podłożę w "Małym skillu pokerowym" i dlatego czasem z automatu robię takie rzeczy których się po prostu wstydzę później pokazać publicznie :P

Myślę że mam dużo do poprawy, widać to po tym że aktualnie gram Nl20. Nie brakuje mi motywacji ! Strasznie motywuje mnie blog "kfasa" :) Chciałbym kiedyś odwiedzić chodź dwa kraje Azjatyckie a jak dobrze wiecie ze zwykłej pracy w PL jest to praktycznie nie osigalne.. Jedna osoba powiedziała mi kiedyś ciekawe zdanie "Poker może być najlepsza rzecza która spotkała Cie w zyciu"

Myślę że wystarczy jak na mój "pierwszy raz" :D Bedę ustalał sobie tygodniowe cele, żeby łatwiej było mi poprawiać swoja grę i dążyć do lepszego życia :)

1.Minimum 1200h/day. [8500h]
2.Przeczytać 4 rozdziały książki:
*Barrelowanie
*Wyciaganie zysku z silnych rak
*Lekkie 3betowanie i gra polegajaca na 3betowaniu

3.Codzienna analiza spotów powyżej 50bb i wrzucanie tutaj tych problematycznych.
4.Minimum 2 filmiki
5.Gra na 4 a nie na 10 stołach !!

Do następnego !! :)

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak to gracie na tego pana?

Spoiler

http://screenshooter.net/1933127/ewcolge

Known players:
[tg]MP2$22.17:///////;MP3$20.54:///////;CO$23.27:///////;BU$42.52:///////;SB (Hero)$33.98:///////;BB$23.30:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:d, Q:s.
2 folds, CO raises to $0.60, BU folds, Hero raises to $2.00, BB folds, CO calls $1.40.

Flop: ($4.2) T:c, 5:h, 6:s (2 players)
Hero bets $3.00, CO raises to $7.20, Hero raises to $31.98, CO calls $14.07(All-In).

Turn: ($57.45) A:d (2 players)

River: ($57.45) K:d (2 players)

Final Pot: $57.45.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzisiaj zabrakło prądu i cała moja baza graczy/notatek/ rak itd poszła w kosz.. Jednak nie może to był jakiś znak? I dzięki temu będę mógł zapomnieć o przeszłości i głupich zagraniach? Mam teraz świeży start :)

Kolejna ciekawa raczka do Waszej analizy :) nikt nie miał nic do powiedzenia do poprzedniej?

Przeciwnik to taki dziwny pseudo FISH 40/27/11.9, WTSD 33, W$SD 44. Brak notatek, historii itp Jak gracie? :)

Known players:
[tg]SB$21.20:///////;BB$20.00:///////;MP3 (Hero)$34.03:///////;CO$20.00:///////;BU$27.15:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:s, A:h.
Hero raises to $0.70, CO folds, BU calls $0.70, 2 folds, BB folds.

Flop: ($1.7) 9:d, 5:s, Q:c (2 players)
Hero bets $1.20, BU calls $1.20.

Turn: ($4.1) 3:h (2 players)
Hero bets $3.00, BU calls $3.00.

River: ($10.1) T:c (2 players)
Hero bets $8.00, BU raises to $16.00, Hero calls $8.00.

Final Pot: $42.1.

Coś pięknego na wieczorne sesje :P

Odpowiedz
Cytat