Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z nl25 SH

42 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,008 Wyświetlenia
DeSade2378

Co wejdę na nl25 to się tam gubię a na nl10 nl16 mam póki co ładne wyniki:

Na wykresie zaznaczyłem punkt gdzie zacząłem grać nl25 i sie wszystko pop...ło.

Poniżej zamieszczam też film z mojej gry na nl25 który nagrałem dzisiaj:

Jak się chce komuś oglądać to zapraszam. Mogę nagrać drugi z głosem w razie potrzeby.

Potrzebuję pomocy w odpowiedzi na podstawowe pytanie: czy ja mogę tam grać i wygrywać.

Może zrobi się z tego blog a może nie zobaczymy ;)

Odpowiedz
Cytat
41 odpowiedzi
yarish

1:16 - nie uważasz, że 3bet offsuit ręki byłby tu minimalnie lepszym zagraniem?
2:05 - 43s to pewnie jest kosmetyka, ale jak nie calluję aż tak niskich SC
6:50 - nie widać HUDa. Poszperaj w opcjach i zaznacz coś w rodzaju Captured Layered Windows (tak to jest nazwane w Camtasia Studio). Przez to nie jestem pewien czy ten 3bet nie jest zbyt loose.
13:27 - gram tu raczej fold na flopie. Poprzednio villain z air grał jakieś śmieszne gay bety flop-turn, więc wahałbym się przed callowaniem tutaj.

Obejrzałem tylko 15 minut. Dopiero po weekendzie dam radę resztę ;)

Spoiler

I oznacz Wukaesiaka na czerwono! :D

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

Dzięki za komentarz!

1:16 wywalił bym tu pewnie wszystkich z rozdania
2:05 za 2BB vs fish można spróbować
6:50 nie widać huda bo to nowy stół i pierwsze rozdanie
13:27 właśnie zastanawiałem się mocno nad tym podczas gry ale pomyślałem że on nie ma asa bo poprzednio nie miał a jak nie ma to mam 10 outów i mam oddsy na call

Który to Wukaesiak?

Odpowiedz
Cytat
yarish

nie ma asa bo poprzednio nie miał

Chyba błędne założenie ;)

1:16 AQo wydaje mi się, że villain będzie luźniej callował (tudzież nawet grał jakieś light 4bety), jako że jest to SB vs BU. A mając inicjatywę trochę przyjemniej by się rozgrywało tę rękę moim zdaniem. Aczkolwiek, call jest chyba niewiele gorszy, więc whatever.

A co do HUDa, to nie widać go w ogóle przez cały czas trwania filmu.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

Czy błędne założenie. Zobacz akcję 6:50 jak miałem QTs co zrobił.

1:16 wole tu trzymać limperów w grze. 3bet to zagrał bym tutaj for blef wiedząc że może ich luźniej izolować.

HUDa rzeczywiście nie widać a nagrywałem z HUDem. Wydawało mi się że nawet oglądałem go z HUDem. Widać ten program tego nie nagrał bo na dysku też mam film bez HUDa.

Co do tej sytuacji czy miał tam asa czy nie to na filmie tego nie widać ale on grał 70/50 coś około to on tam ma mało asów na takim szerokim rangu a wcześniej widać było że blefował. Jeszcze do tego był na dużej agresji.

Odpowiedz
Cytat
yarish

Nawet jeżeli gra tak szeroko, to callowanie takiego boardu z J high to IMO palenie pieniędzy.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

10 outów miałem i 1.25 do dołożenia do puli 5. 1/5 muszę to wygrać a jeżeli nie ma asa 100% to mam 1/4 szanse dobrać. Tak to liczyłem na szybko podczas gry. wiadomo że czasem ma tam tego asa.

Odpowiedz
Cytat
Lukaszq15

Masz bardzo małe próbki na nl10/nl16/nl25 ja na nl20 po 30k miałem -3bb/100 teraz na dużo większej próbce trzymam ponad 5bb/100
Co trochę tylko tak przejrzałem i już mi się nie podoba to co robisz z rękami typu AJ/AQ oop te ręce się źle gra bez pozycji w dodatku robiąc call do gościa, który otwiera z co/btn zbyt często dostaniesz squeez od bb.To samo JJ to z czym ty 3betujesz w ogóle :D? Czemu hud nie jest włączony ?

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

3betuje AQ AJ. Tam były wyjątkowe sytuacje. Nie wiem o które rozdania Ci chodzi i nie mogę się do nich odnieść. HUDa nie ma bo go program nie nagrał a grałem z HUDem. JJ z BB vs utg open np. nie lubię 3betować.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

Dzisiaj w nocy sesja na nl25 3474 rozdań. 154$ w plecy a byłłem już 220$ w plecy ale odrobiłem trochę. Dzisiaj pierwszy raz pograłem tak dłużej i mam wrażenie że można tam wygrywać. Miałem trochę pecha. Robiłem też błędy, sporo błędów w szczególności na początku sesji. To chyba wynika z jakiejś bezsilności albo bezradności bo normalnie takich błędów nie popełniam jak gram nl16. Więcej 3betu 4betu, większa presja. Stackowanie QQ, AK pre flop to nie zawsze dobry pomysł a dzisiaj wrzuciłem dwa razy to chyba pre flop w sytuacji gdy przeważnie folduje i oczywiście nadziałem się na KK albo AA. może nawet 3 takie sytuacje były. Dziwnie mi się też gra bo ludzie już tutaj 4betują dla blefu i trudniej jest 3betować. Słąbo gram w 3betowanych pulach post flop a teraz i pre flop jest trochę trudniej. Nie wiem dlaczego też mam po sesji 10.5% 3betu a normalnie 3betuje około 7.5%. Za bardzo na siłę chyba chce wygrać. Pewnie dlatego niepotrzebnie stackowałem to QQ i AK albo na siłę chciałem dojść do showdownu albo tak samo callowałem river nie potrzebnie. Chyba za bardzo chce wygrać i dla tego popełniam błędy. Na siłę próbuję wygrać rozdanie zamiast odpuścić. Strategia 3betowania, 4betowania, callowania 3betów powinna być tu inna niż na nl16. Czasami też chyba trzeba 5betować z AQs, TT, albo 99 ale tego nie jestem pewien. Poprostu ludzie mają tu za dużo 4betu żeby 3betować takie ręce i je pasować. TT, 99 zawsze wolałem callować niż 3betować nie licząc szczególnych przypadków ale może opłaca się to 3betować żeby później móc wrzucić na 4bet. Nie wiem.

Jest może ktoś kto mógłby zagrać ze mną ze 2 sesje i powiedzieć mniej więcej co i jak? Ktoś kto ogarnia na nl25+.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

Dzisiaj sesja na nl16 po ostatnich przegranych na nl25. 194 min +246$. Trochę poczytałem wcześniej swoich notatek z różnych filmów. Sporo się dowiedziałem bo nie pamiętałem wielu rzeczy. Jutro to może spiszę jeszcze raz co najważniejsze i przejrzę filmy.

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve

Nie martw się. To chyba jest już z góry ustalane, że shotowanie wyższego limitu musi skończyć się wpierdolem i koniec. Ja też wygrywałem na nl10, więc spróbowałem swoich sił na nl25. Oczywiscie 8 buinów pod ev. 4 na 5 razy gdy wejde wyżej to zaczyna mi się downswing:) Zszedłem więc na nl16 i kolejne 8 buinów pod ev :why:. Momentami zaczynam wierzyć amoratankowi. :thinking:

Odpowiedz
Cytat
saja13

To chyba jest już z góry ustalane, że shotowanie wyższego limitu musi skończyć się wpierdolem i koniec.

Też tak myślę! Przecież to jest w interesie pokerrroomu, żeby cie zniechęcić do gry, mów dalej :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Fosterek

Ty stwierdasz po takiej próbce rąk? Weź zagraj 150k na Nl10/NL16/Nl25 to wtedy można pogadać :P Jak utrzymasz tyle bb/100 to jesteś moim guru. Po prostu upswing.

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve

Napisane przez saja13

To chyba jest już z góry ustalane, że shotowanie wyższego limitu musi skończyć się wpierdolem i koniec.

Też tak myślę! Przecież to jest w interesie pokerrroomu, żeby cie zniechęcić do gry, mów dalej :pcuser:

A może amoratank ma racje i w interesie roomu jest to aby gracze kisili się na danych stawkach i nie wchodzili wyżej, czyli to tzw. wąskie gardło. Może oni mają jakiś ustalony prcoent regów, który ma grać na danych stawkach i ja już w planach roomu się nie zmieściłem. Może zesłali mnie niżej, żeby nie zaburzać struktury graczy na danych limitach. Dziwne jest to, że po raz kolejny shotowanie limitu kończy się pod ev i musze szybko schodzić

Odpowiedz
Cytat
saja13

Zawsze sobie postanawiam ze nie bede odpowiadal na bzdurne prowokacje specjalistów od rigged softów i zawsze się złamię xD Wez zrozum jedna prosta rzecz. Room nie musi nic robic zeby byli gracze na roznych stawkach, to sie samo z siebie bierze, ze sa regowie na limicie, sa slabsi i spadaja nizej, lepsi ida wyzej i tak jest wszedzie nie tylko w pokerze i na prawde nie musza marnowac pieniedzy na przekupywanie ludzi tylko po to zeby dawid87juve nie wyszedl czasem na nl25 bo starsy padną

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve

Ja to rozumiem, ale zrozum jedną rzecz. Polski grinder gdy wejdze na nl25 może zechcieć wypłacać ugraną kasę z roomu, bo gra zaczyna mu się opłacać. Do tego roomy mogą nie chcieć dopuścić albo chcą maksymalnie wydłużyć czas wejścia takiego grindera na te stawki i zanim zacznie wypłacać kase, room wyciśnie z niego jak najwiecej raku. Zapropgramuje downswing, żeby najpierw zarobił na room, potem odkręcają kurek (wyłączają doomswitch) i gracz gra normalnie. Każdy początek gry na jakimś limice na starsach wyglądał tak, ze byłem max. break even przez 30k lub wiecej, dopiero potem coś ruszyło. To już jest pewna tendencja, która za każdym razem się sprawdza. Przecież w pokerze występują upswingi i downswingi. Dlaczego za każdym razem gdy witam się z limitem wita mnie downswing? Ja wiem, musze najpierw pospłacać słabszych graczy, zeby soft pozwolił mi wygrywać

Odpowiedz
Cytat
Fosterek

Nie uwzględniłeś jednej rzeczy. Gracz, który wyrabia załóżmy 10$ raku w 1h na nl25 zrobi 2 razy tyle lub więcej. Więc matma nie jest po Twojej stronie również. Bez sensu dyskusja ;P Jak jesteś dobry to prędzej czy później i tak wylądujesz na tym nl100. A Wy tu wysuwacie jakieś wnioski po zagranych 6k rąk.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378 Autor wątku
DeSade2378

Ja nie mówię że mam 14BB z nl16. Piszę że mam tyle po 50k rękach. 6k na nl25 wiadomo żadna próbka ale ja czuję że coś złego unosi się w powietrzu jak tam wchodzę. Po za tym kiedyś już miałem podobne próby i też kończyły się tak samo. Może to jakieś fatum, może gram za słabo żeby tam grać, tego nie wiem i to chciałbym się dowiedzieć.

Odpowiedz
Cytat
cabarnet

Napisane przez dawid87juve
Ja to rozumiem, ale zrozum jedną rzecz. Polski grinder gdy wejdze na nl25 może zechcieć wypłacać ugraną kasę z roomu, bo gra zaczyna mu się opłacać. Do tego roomy mogą nie chcieć dopuścić albo chcą maksymalnie wydłużyć czas wejścia takiego grindera na te stawki i zanim zacznie wypłacać kase, room wyciśnie z niego jak najwiecej raku. Zapropgramuje downswing, żeby najpierw zarobił na room, potem odkręcają kurek (wyłączają doomswitch) i gracz gra normalnie. Każdy początek gry na jakimś limice na starsach wyglądał tak, ze byłem max. break even przez 30k lub wiecej, dopiero potem coś ruszyło. To już jest pewna tendencja, która za każdym razem się sprawdza. Przecież w pokerze występują upswingi i downswingi. Dlaczego za każdym razem gdy witam się z limitem wita mnie downswing? Ja wiem, musze najpierw pospłacać słabszych graczy, zeby soft pozwolił mi wygrywać

Nie chce Cie martwić, ale Twój mindset to tragedia ;) Jeszcze mi napisz ze shotujesz nowy limit z 20BI to padne. ;) Czytalem juz z umiarkowanym zdziwieniem to co wypisywałeś na blogu techn9nepl w kwestii "zakładania porażki juz na starcie", nawet post soekholdema Cie nie przekonał, ok różni ludzie rózne podejscia, ale to co tu wypisujesz to juz jakas masakra. Dam Ci koleżeńską radę, rzuć tego poksa, szkoda Twojego czasu, nie dość ze założyłeś porażke, to jeszcze widzisz, room ma Cię juz na liscie, zaprogramowali Ci downswing, więc no co zrobisz? Nic nie zrobisz :D

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat