Przejdź do forum
Powrót do stołów. 6...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powrót do stołów. 6maxy NL2->

15 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
327 Wyświetlenia
djuqpl
PokerStrategist

Witajcie! Stwierdziłem, że wracając do pokera po wakacyjnej przerwie nic bardziej nie zmotywuje mnie do działań jak prowadzenie bloga.

Odmianą pokera jaką się zajmę będzie NL przy 6 osobowych stołach. Przed moją przerwą udało mi się ze stawek NL2 dojść do NL10 i nawet pograć tam chwilę przed wypłatą rolla. Zamierzam powtórzyć swój "wyczyn", a o swoich postępach pisać w miarę regularnie na forum.

Początkowy stan na dzień 30 sierpnia:
:diamond: Poker Room: PokerStars
:diamond: Roll: 50$

Bieżące cele:

:diamond: Osiągnąć BR pozwalający na grę przy NL5 6max (myślę, że 30BI to odpowiednia ilość), jeszcze we wrześniu.
:diamond: Wyszukanie dla siebie odpowiednich materiałów do nauki w tej odmianie.
:diamond: Systematyczne Session Review, ponieważ poprzednim razem moja systematyka z tą czynnością nieco kulała.

Aktualizować informacje o postępach wraz z jakimiś wykresami postaram się przynajmniej 1-2 razy w tygodniu.

Jeśli macie jakieś artykuły/filmiki/książki, które uważacie za niezbędne do ogarnięcia w tej odmianie na pewno się nie obrażę jeśli zostawicie je pod wątkiem _biggrin:

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Piotrek2345
PokerStrategist

Ja swoja przygode z nl2 zaczynałem od oglądania filmików Boom na ZooM.

Odpowiedz
Cytat
MrTermo1021
PokerStrategist

nl2 nazwałbym raczej stanem umysłu ;)
jeżeli grając masz już jakiekolwiek doświadczenie to nie powinno być większych problemów z przejściem na nl5.
W razie czego możesz zapytać się ludzi z "Wąskie gardło, tam i z powrotem". Wytłumaczą Ci całą teorię spisków softu :coolface:

W każdym razie powodzenia w przechodzeniu limitów :sdrink

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

Pora na pierwszy update. Zdążyłem rozegrać niecałe 5k rąk co nie jest jakoś oszałamiającą liczbą, ale od czegoś trzeba zacząć. Po przerwie od NL2 na starsach zagrania niektórych osób znowu zaczęły mnie zaskakiwać. No ale czego sie spodziewać, jakie limity takie rybki. Z dzisiejszej sesji udało mi się wyłowić do postu taką oto perełkę:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/10624309_17D6D8D61B

:pcuser:

Co do samo doskonalenia obejrzałem fajny filmik szkoleniowy o mindsecie od lechmurskiego, który polecam wszystkim, a także zrobiłem sesion review ze spotów, które uznałem, że nie rozegrałem najlepiej.

Stan na dzień dzisiejszy:

Rozegrane ręce: 4 852
Net Won: +12,45$
bb/100: +12,52

oraz wykres

Osobiście zastanawia mnie położenie czerwonej lini czy nie jest, aby za nisko :thinking:
Może ktoś wypowie się na ten temat :fdrink

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
smoku
PokerStrategist

Witam.

Wątek przeniesiony do blogów zgodnie z prośbą autora.

Powodzenia przy stołach :sdrink

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Co do czerwonej linii to nie jest za nisko, jest dobrze, trzymałeś ją cały czas blisko zero i pod koniec po prostu przegrałeś kilka średnich pul. Polecam w ogóle nie przejmować się czerwoną linią.

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

OK, dzieki za opinie! :fdrink

Dziś dodatkowo zabiorę się za jakiś film z gry live na 6-maxach i jeśli starczy mi siły to jeszcze mała sesja na zakończenie dnia. Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
Piotrek2345
PokerStrategist

Napisane przez djuqpl
OK, dzieki za opinie! :fdrink

Dziś dodatkowo zabiorę się za jakiś film z gry live na 6-maxach i jeśli starczy mi siły to jeszcze mała sesja na zakończenie dnia. Pozdr!

Jestem ciekawy filmiku :sdrink

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

@Piotrek2345, nie wiem czy do końca mnie zrozumiałeś, ale jak by co to poprawie swój poprzedni post i dopowiem, że chodziło mi o oglądanie, nie nagrywanie :D

Zdecydowałem się na serię od arcymastera:

https://polska.pokerstrategy.com/video/27486/

Odpowiedz
Cytat
Piotrek2345
PokerStrategist

Faktycznie źle zrozumiałem. Myślałem, że masz na myśli nagranie jakiegoś filmu z twojej gry na nl2 _cool:

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

Kolejny update.
Ostatnio zaliczyłem mały spadek w dół, stwierdziłem, że to może być przyczyna zwiększenia stołów z 6 do 9, przez co znów gram przy 6 na raz.

Stan na dzień dzisiejszy:

Ręce: 10 349
Net profit: +15,10
bb/100: 7,11

oraz wykres:

Profit po malutku, mogło by być lepiej, ale byle by do przodu!

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

Postanowiłem wczoraj sprawdzić co słychać na ZOOmie.
Wariancja niestety mnie tam nie polubiła i udało mi się utopić nieco BRa. :badteeth:

Kilkukrotnie sprawdzałem AA vs QQ shove preflop i za każdym razem :coolface:

No cóż, będzie trzeba zacisnąć zęby i mimo to jakoś ruszyć do przodu.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

Obecnie testuje 888poker.

Z ciekawszych rzeczy nic nie zastąpi tego rozdanka:

:badteeth: :badteeth: :badteeth:

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Hej,

Może byłbyś zainteresowany naszym Mega Bankroll Challenge? Moim zdaniem warto spróbować, bo przecież i tak grasz i chcesz żeby bankroll rósł. Nie ma nic do stracenia, a można zyskać:

• Podwyższenie statusu na tydzień (raz w tygodniu odbywa się losowanie wśród uczestników)
  • Miejsce w galerii zwycięzców
  • Baner do sygnaturki

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
djuqpl Autor wątku
djuqpl
PokerStrategist

Dzięki za sugestię ;)

Wracając do tematu bo dawno nic tu nie pisałem.
Gram 3 tydzień na 888poker gdzie próbowałem złapać wejściówkę do 888Live na Cyprze. Aby uskutecznić swój plan grałem turnieje Step. Zaczynałem od tych za 1$ i tak stopniowo w górę wchodziłem po turniejach, aż do tego za 160$ którego wygrana była jednoznaczna z wyjazdem na Cypr. Próby jednak nie osiągnęły jednak zamierzonego rezultatu, ale jakoś nie żałuję bo emocje grając właśnie już o wyjazd były przednie :D Niestety skończyło się tylko na tym, że mój bankroll nieco się skurczył przez to, że zaniedbałem grę cash. Do końca tego tygodnia postanowiłem zrobić sobie przerwę, a już od poniedziałku wracam do wyzwania.

Gratuluję tym, którym udało się złowić bilet na Cypr :D Ja na pewno kiedyś jeszcze spróbuje swoich sił w satelitkach do turniejów na żywo.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat