Siemanko
Pewnie niektórzy mnie jeszcze pamiętają, to się nie będę przedstawiać
Po 1,5 rocznej przerwie od grindu, wracam do regularnego grania;) co prawda nie z takim volume jak kiedyś, bardziej chodzi o codzienną grę:P
Może trochę o tym co się ze mną działo. Otóż po studiach znalazłem pracę w zawodzie, która polegała na praktycznie ciągłej delegacji. Jako programista PLC pracowałem głównie w Niemczech na różnych fabrykach VW i BMW. Praca wyglądała tak, ze wyjeżdzało się na 6 tygodni do niemiec, po czym 2 tygodnie w polsce...i tak cały czas
No nie była to praca prorodzinna.
Jako, że w przyszłym roku popełniam małżeństwo, postanowiłem zmienić pracę na bardziej stacjonarną
pod koniec miesiąca wkraczam w 1 miesięczny okres wypowiedzenia i dzięki uzbieraniu urlopu, mam cały listopad wolny;)
Na delegacjach pracowałem 6 dni w tygodniu po 10-11h dziennie, więc na pokera nie było czasu. Grałem sporadycznie, ale nic nadzwyczajnego. w październiku, gdy już wiedziałem, że zmienię pracę zacząłem znowu pogrywać, ale też bez wielkiego volume, bo po pracy trzeba coś zjeść, pogadać z narzeczoną i ogólnie odpocząć, ale coś tam musnąłem
oto wykres mojego powrotu do pokera (mieszanka NL/PLO25-50, ale głównie NL):
Spoiler

Jako, że ciągle jestem jeszcze na delegacji (ostatni tydzień) to za wiele grać nie będę.
Ogólnie powodem do ponownego pisania bloga jest motywacja to NIE czucia się zbyt pewnie...poker dziś i 1,5roku temu to dwie inne bajki
a jak będę czuł, że wstyd mi będzie pisać, że downswingi i bad luck, a tak naprawdę kiepska gra...to może to mi wyjść na dobre
Cele:
do końca miesiąca ugrać jeszcze z 5k rąk (przymusu nie ma)
w listopadzie ograć się na tyle, żeby czuć dynamikę i poznać zmiany jakie nastały po 1,5 rocznej przerwie - myślę zrobić z 80-100k rąk i zobczymy co z tego wyjdzie
ogarnąć rutynę gry, czyli grać codziennie od którejś do którejś (jeszcze nie myślałem) - chodzi tutaj głównie, że gdy zmienię pracę to będę pracować od 7 do 15, potem jakiś obiadek i żebym wyrobił w sobie, że mam grać, a nie jak kiedyś, po nocach i w dzień zombie
nic na siłę! nie chce, nie wyrabiam żadnego bonusu, nie gram pod SN, następny miesiąc ma być takim testem dla mnie czy mam jeszcze serce do tego
gl for me & hf:D :fdrink