Przejdź do forum
Powrót Colin'a - ko...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powrót Colin'a - koniec delegacji :D

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
290 Wyświetlenia
colin666
PokerStrategist

Siemanko ;)

Pewnie niektórzy mnie jeszcze pamiętają, to się nie będę przedstawiać ;) Po 1,5 rocznej przerwie od grindu, wracam do regularnego grania;) co prawda nie z takim volume jak kiedyś, bardziej chodzi o codzienną grę:P

Może trochę o tym co się ze mną działo. Otóż po studiach znalazłem pracę w zawodzie, która polegała na praktycznie ciągłej delegacji. Jako programista PLC pracowałem głównie w Niemczech na różnych fabrykach VW i BMW. Praca wyglądała tak, ze wyjeżdzało się na 6 tygodni do niemiec, po czym 2 tygodnie w polsce...i tak cały czas :facepalm: No nie była to praca prorodzinna.

Jako, że w przyszłym roku popełniam małżeństwo, postanowiłem zmienić pracę na bardziej stacjonarną ;) pod koniec miesiąca wkraczam w 1 miesięczny okres wypowiedzenia i dzięki uzbieraniu urlopu, mam cały listopad wolny;)

Na delegacjach pracowałem 6 dni w tygodniu po 10-11h dziennie, więc na pokera nie było czasu. Grałem sporadycznie, ale nic nadzwyczajnego. w październiku, gdy już wiedziałem, że zmienię pracę zacząłem znowu pogrywać, ale też bez wielkiego volume, bo po pracy trzeba coś zjeść, pogadać z narzeczoną i ogólnie odpocząć, ale coś tam musnąłem :P

oto wykres mojego powrotu do pokera (mieszanka NL/PLO25-50, ale głównie NL):

Spoiler

Jako, że ciągle jestem jeszcze na delegacji (ostatni tydzień) to za wiele grać nie będę.

Ogólnie powodem do ponownego pisania bloga jest motywacja to NIE czucia się zbyt pewnie...poker dziś i 1,5roku temu to dwie inne bajki :P a jak będę czuł, że wstyd mi będzie pisać, że downswingi i bad luck, a tak naprawdę kiepska gra...to może to mi wyjść na dobre ;)

Cele:
:diamond: do końca miesiąca ugrać jeszcze z 5k rąk (przymusu nie ma)
:diamond: w listopadzie ograć się na tyle, żeby czuć dynamikę i poznać zmiany jakie nastały po 1,5 rocznej przerwie - myślę zrobić z 80-100k rąk i zobczymy co z tego wyjdzie :P
:diamond: ogarnąć rutynę gry, czyli grać codziennie od którejś do którejś (jeszcze nie myślałem) - chodzi tutaj głównie, że gdy zmienię pracę to będę pracować od 7 do 15, potem jakiś obiadek i żebym wyrobił w sobie, że mam grać, a nie jak kiedyś, po nocach i w dzień zombie :P
:diamond: nic na siłę! nie chce, nie wyrabiam żadnego bonusu, nie gram pod SN, następny miesiąc ma być takim testem dla mnie czy mam jeszcze serce do tego ;)

gl for me & hf:D :fdrink

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
bl4dy84
Elite Grinder

Ty robiles ten expresowy challenge na pokonywanie mikro limitow?

Odpowiedz
Cytat
colin666 Autor wątku
colin666
PokerStrategist

Napisane przez bl4dy84
Ty robiles ten expresowy challenge na pokonywanie mikro limitow?

stare czasy :f_p:, nawet nie pamiętam na czym tam się zakończył ten challenge...chyba NL25, ale pewny nie jestem :P miało być do NL100 ale nagroda za challenge przepadła :facepalm:

PS ktoś się na to wybiera?

http://www.pokerstars.pl/poker/promotions/kosice-open/

Odpowiedz
Cytat
SZAKAL1
PokerStrategist

GL

tylko ile masz lat że popełniasz(hehe:D)małżeństwo?:D

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

kropa, gl _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
colin666 Autor wątku
colin666
PokerStrategist

Napisane przez SZAKAL1
GL

tylko ile masz lat że popełniasz(hehe:D)małżeństwo?:D

25...dzizas, jak ten czas zapierdala :P "a dusza wciąż głupia" :P

Pokaże wam jak wygląda to co akurat programuje;)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
colin666 Autor wątku
colin666
PokerStrategist

dzisiaj pograłem z niecałą godzinkę i nie mam sił już więcej dzisiaj grać :facepalm:

wykresik z dzisiaj:

Spoiler

całościowy wykresik:

Spoiler

oraz rączka do rozkminy :pokerface: jak myślicie czemu tak zagrałem? _p:

Spoiler

Poker Stars $0.25/$0.50 Pot Limit Omaha Hi - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $283.33
Hero (SB): $78.79
BB: $49.75
UTG: $238.41
MP: $111.96
CO: $209.16

Pre Flop: ($0.75) Hero is SB with T♠ K♦ T♦ A♠
2 folds, CO raises to $1.50, 1 fold, Hero raises to $5, 1 fold, CO calls $3.50

Flop: ($10.50) 3♠ Q♠ 6♥ (2 players)
Hero bets $7.25, CO calls $7.25

Turn: ($25.00) 9♥ (2 players)
Hero bets $11.94, CO raises to $59.70, Hero raises to $66.54 all in, CO calls $6.84

River: ($158.08) 4♠ (2 players - 1 is all in)

Spoiler

Final Pot: $158.08
Hero shows T♠ K♦ T♦ A♠ (a flush, Ace high)
CO shows 3♦ 9♣ 7♣ 2♦ (two pair, Nines and Threes)
Hero wins $155.58
(Rake: $2.50)

Odpowiedz
Cytat
colin666 Autor wątku
colin666
PokerStrategist

Siema siema;)

dawno nic nie pisałem, bo mało grałem :facepalm:....ogólnie od 11dni jestem chory i staram się nie grać jak mam gorączkę i kaszel nie pozwala mi patrzeć ciągle na monitor:P mam cały miesiąc urlop a tu choroba :rage: :rage: :rage:

ogólnie w tym miesiącu zagrałem tylko 3k rąk, ale jak patrzeć na to iż przeszedłem na HU PLO, to nawet nie źle...trochę mnie wkurza to, że ragi już nie chcą ze mną grać...przecież ja tak spazzuje że masakra:D ale rake leci jak struś pędziwiatr, więc nie narzekam;)

widzę dużą różnicę w grze HU PLO dzisiaj i 1,5roku temu, teraz ludzie grają floaty przez 2 streets i sami siebie stawiają w trudnych decyzjach...nie wiem czy to dla regów standard, ale float z kompletnym air na flopie :ayfkm:, a mój cbet w HU jest 68% więc nie naparzam jak pojebany;P wręcz powiem, że powinienem więcej nakurwiać:D ogólnie zanim ogarnąłem te wszystkie "nowinki" to trochę mnie to kosztowało, ale ogólnie jestem koło BE, z tendencją na plus:D :fuckyeah

wykresiki:

ogólny z początku powrotu:

chyba raczej już nie będę wtawiać wykres z początku powrotu, bo nie widzę sensu, skoro gram różne stawki i różne gry;)

od teraz jedynie wykresy z danych odmian;)

to tyle, ogólnie na 90% zostanę przy HU PLO, bo widzę większy edge niż na NL SH, a NL FR nudzi mnie już:P

Pozdro i nuta na dobry wieczór;)

Odpowiedz
Cytat