Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] pokerzysta toony

65 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
4,162 Wyświetlenia
toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

297 euro na koncie

pogralem dzis troche HU na .5/1 (w celu pierwszego kontaktu z limitem na ktory mam zamiar niedlugo wskoczyc) i poczatek byl bardzo obiecujacy wygralem ponad 50$, ale niestety potem dobra passa nieco sie odwrocila i ostatecznie HU zakonczylem 10$+ (co ciekawe gdy ja stracilem pod koniec te kilkanascie dolarow, przeciwnik zarobil znacznie mniej, rake nas dobilo), dlatego hu to tylko mila odmiana raz na jakis czas

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

troszke slabsze czasy nadeszly :D

mialem juz 320e, ale teraz jestem do tylu kilka sesji i stan konta wynosi 275
miejmy nadzieje, ze to tylko chwilowy spadek, ktory od czasu do czasu musi sie zdarzyc, trzeba bedzie to odrobic :D

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

w bankrollu male wzloty i upadki ostatecznie dzis mam 286 euro i do czwartku kategorycznie zawieszam wszelka gre w pokera poswiecajac swoj czas nauce do egzaminu

zauwazylem, ze czasem gram zbyt loose i na tym trace sporo pieniedzy dlatego teraz trzymam sie ORC (oraz wlasnych obserwacji, tej tabelki nie przestrzegam w 100%), jak dostane licencje na PT bede mogl przegladnac statystyki, ktore rece sa czerwone,a ktore zielone i troche pod tym wzgledem poprawic swoja gre

wazne jest tez (wszyscy to powtarzaja wiec i ja napisze:) ) zeby grac skupionym i nie siadac na chwile do pokera bo wtedy automatycznie gramy bardziej loose skoro mamy tylko kilka(nascie) minut na gre

dzis pogralem troche HU i zaliczylem swoj pierwszy raz :D

pula nieduza i tylko jedna karta wlasna uzyta ale i tak bardzo ladnie wyglada

ps: nie wiem czy zagladacie na angielska strone poker strategy, ale sa tam filmiki nagrane przez Cornholio fixed limit fr limit od .1/.2 do .5/1, polecam je obejrzec bo mozna sie sporo nauczyc

hehe :] ja swojego pierwszego(i narazie ostatniego) pokera krolewskiego mialem na FL 0.1/0.2 FR i dwie karty z reki uzyte :D :D pula byla 3$ wiec 15BB to juz nawet nawet xD A co z tymi treningami ??

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

moglibysmy zrobic tak, ze ja gram, Ty obserwujesz i przez skype omawiamy wszystkie zagrania i takie tam :D potem zmiana i Ty grasz ja patrze :)

tylko trzeba by wybrac jakis dobry termin, mi najbardziej pasowaloby w czwartek po poludniu

No gratulacje Toony122 pierwszy Royal już wpadł to teraz pójdzie z górki

No ja w czwartek teraz moge jakos miedzy 15 a 20(po 20 wychodzę z chaty) więc dla mnie fajnie by było jakoś o 16, 17 lub 18 :D btw. jak zobaczyłem to rozdanie z pokerkiem to skminiłem że grałem z Tobą kilka razy na stole :P :P(mam na Ciebie 275 rąk i jesteś 16.19 $ w plecy więc bierz siędo roboty :P :P

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

Dzis ja i rooggu pogralismy troche razem (dzieki za ten trening :D ) i wyszla calkiem przyzwoita sesja, a potem wieczorem jeszcze raz zagralem i wyszla druga calkiem przyzwoita sesja :D

stan konta na chwile obecna 331 euro, pasuje dociagnac do 350 i zaatakowac .5/1 :D

btw: z tego egzaminu przez ktory na chwile zawiesilem swoj gre dostalem 3.5, moge teraz grac spokojnie :]

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

z pozytywnych rzeczy to ostatnio platynka wpadla, ale bankroll spadl ;)

cos okolice 300 euro nie sa dla mnie szczesliwe, jescze przed wczoraj bylo 335, dzis mam juz 270, swingi jak cholera, ale takie uroku SH :D

dzis zassalem ok. 3GB czystej wiedzy pokerowej, trzeba bedzie to wszystko przerobic i w koncu skonczyc z fishowata gra, a zabrac sie za prawdziwego pokera :D

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

dawno juz tutaj nic nie pisalem, a sporo sie w mojej pokerowej karierze zmienilo

jakis miesiac temu zostawilem titan poker w spokoju i ruszylem na podboj PokerKings, room ma kilka sporych wad, ale mimo wszystko gra mi sie tam calkiem fajnie, mojemu bankrollowi tez Kingsy i tamtejsi gracze sluza ;) stan konta wynosi 1500e

bylo tez kilka milych wydarzen zwiazanych z pokerem np. zajecie 5 miejsca w polskiej top 10 oraz otrzymanie statusu judge na forum fl

ostatnio gram coraz wiecej no limit, tutaj wykres z paru rozdan (reszte mam na drugim kompie ;) ) chetnie uslysze jakis komentarz czy ocene do moich statystyk, chociaz wiem, ze probka jest bardzo mala

od niedawna gram tez MTT (wczesniej jakos mnie do nich nie ciagnelo) i jak na razie na kilka rozegranych turniejow raz udalo sie zajac 7 miejsce na 400 graczy, a drugim razem bylem drugi (jak gralismy hu zetony byly mniej wiecej po rowno, o wygranej w turnieju zadecydowal coinflip, ktorego niestety przegralem)

mam nadzieje, ze dalej bedzie szlo tak dobrze jak teraz ;)

no takiego winrate to raczej nie utrzymasz :D :D

No ale ladny wynik :) GJ :)

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

heh, wiem, chcialem przyszpanowac :D ale bardziej chodzi mi o inne wspolczynikii niz winrate

jutro wrzuce staty z wiekszej ilosci rozdan

22/17/3.5 to bardo dobre staty, widac, ze jestes dobrym TAGiem :)

Att to steal 29 tez git, ponizej 20 dopiero jest zle ;)

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

tych statsow nie wrzucam bo namieszalem cos w pt :D rozegram jeszcze troche rozdan i beda

dzis mialem najlepsza dotychczas sesje na nl 50, trafilem kilka setow i mialem na nich spora akcje, kilka razy mi sie poszczescilo

tutaj ciekawy steal :

$0.25/$0.50 (5 max) - BossMedia Converter by qqryq

• Seat 1: _Stupid_ ($15.31) (Button)
  • Seat 2: HERO ($48.75)
  • Seat 3: LerDuvan ($52.43)
  • Seat 4: afrodyta ($80.60)
  • Seat 5: INVIDIOUS ($88.05)

HERO posts the small blind of $0.25
LerDuvan posts the big blind of $0.50

Preflop: Dealt to HERO K:d T:d
afrodyta folds, INVIDIOUS folds, _Stupid_ folds, HERO raises to $2.00, LerDuvan calls $1.50

Flop: ($4) A:h, J:d, Q:d (2 players)
HERO bets $3.00, LerDuvan calls $3.00

Turn: ($10) A:h, J:d, Q:d, 2:d (2 players)
HERO bets $7.00, LerDuvan calls $7.00

River: ($24) A:h, J:d, Q:d, 2:d, A:d (2 players)
HERO bets $17.00, LerDuvan raises to $34.00, HERO goes all-in with $19.75, LerDuvan calls $2.75

Uwaga konkurs ! jeszcze jedno ciekawe rozdanie, pytanie konkursowe brzmi: co trzymal moj przeciwnik ? nagrod nie przewidziano :D

$0.25/$0.50 (5 max) - BossMedia Converter by qqryq

• Seat 1: geolier3 ($31.60)
  • Seat 2: Sangrenel ($53.22)
  • Seat 3: HERO ($55.35) (Button)
  • Seat 4: MrHoegh ($124.72)
  • Seat 5: mitakummaa ($110.24)

MrHoegh posts the small blind of $0.25
mitakummaa posts the big blind of $0.50

Preflop: Dealt to HERO 7:h 7:s
geolier3 calls $0.50, Sangrenel folds, HERO raises to $2.50, MrHoegh calls $2.25, mitakummaa folds, geolier3 folds

Flop: ($6) Q:h, 9:h, 5:h (2 players)
MrHoegh checks, HERO bets $5.00, MrHoegh calls $5.00

Turn: ($16) Q:h, 9:h, 5:h, 7:c (2 players)
MrHoegh checks, HERO bets $14.00, MrHoegh calls $14.00

River: ($44) Q:h, 9:h, 5:h, 7:c, 6:h (2 players)
MrHoegh checks, HERO checks

darek1987pl
PokerStrategist

A:h J:h

toony122 Autor wątku
toony122
Oldschool Grinder

jeszcze nikt nie trafil :D a najblizej jest wieslawlach

podpowiedz: jak zobaczylem jego karty to mi szczeka opadla :D i nie mial zadnego A

QQ
chociaż szczęka by mi nie opadła, to chyba nie:D