Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker Warrior - NL100/200

204 Posty
50 Użytkownicy
0 Reakcje
12.6 K Wyświetlenia
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

W tym stulu największy nacisk kładzie się na szukanie tendencji przeciwnika, robienie notek i handreading. Najlepiej gra się 4 stoły, ale max to jest 6, tylko wtedy trzeba naprawdę dobrze się koncentrować na stołach.
Jeżeli złapiesz coś na przeciwnika i wiesz jak go exploatować to pakujesz sie w jak najwięcej spotów z nim.

Np szukanie readów z takiej ręki vs TAG:

$0.50/$1 No Limit Holdem
HoldemManager
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG UTG ($112) 112bb
UTG+1 UTG+1 ($108) 108bb
CO CO ($101) 101bb
BTN evog ($100) 100bb
SB SB ($100) 100bb
BB BB ($62.12) 62bb

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) evog is BTN 10:spade: K♠
UTG raises to $3, UTG+1 calls $3, 1 fold, evog calls $3, 2 folds

Flop: 5♠ K♥ 4♦ ($10.50, 3 players)
UTG bets $7.48, UTG folds, evog calls $7.48

Turn: 10:club: ($25.46, 2 players)
UTG bets $18.14, evog calls $18.14

River: 4♣ ($61.74, 2 players)
UTG checks, evog bets $30, UTG calls $30

Final Pot: $121.74
UTG shows
J♦ J♣
evog shows
10:spade: K♠

evog wins $118 (net +$59.38)

UTG lost $58.62
UTG+1 lost $3

ready jakie sobie zapisałem:
- adapts to flop floating
- cbet depo OOP?
- might check-call OTR after cbetting twice
- when in doubt - always bets?

ready ze znakami zapytania to hipotezy do sprawdzenia, są o tyle wazne ze rozbudzają ciekawość i latwiej sie potem sledzi pule z danym regiem

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry
Elite Grinder

Rozumiem. Staram się właśnie znaleźć złoty środek pomiędzy grindem, bo nudzi mnie granie 10-12 stołów, a właśnie czymś takim. Koniec końców na niektórych stołach gram 33/30 albo 21/13, bo lubię kogoś potyrać. :D Zdecydowanie bardziej wolę jakiegoś inteligentnego pokera, szczególnie jak masz jakichś tardziuchów na stole. Wczoraj właśnie dla próby usiadłem tylko z laptopem, na którym mogę grać max. 6 stołów i ćwiczyłem coś podobnego. Nawet nie sądziłem, że tak szybko znajdę podobny temat do dyskusji na forum. :)

P.S. to znaczy cbet depo? I dlaczego wszyscy - a przynajmniej ci, których widziałem - robią notatki po angielsku? :D

Odpowiedz
Cytat

Taki pokier 4-5 stolikowy, z naciskiem na agresywną, dosyć inteligentną grę i wyciąganiu value z każdego spota, to jest to, co tygryski lubią najbardziej :D
Fajny flow wychodzi, robi się chora dynamika z graczami, a więc ciekawa gierka.

Odpowiedz
Cytat
Drainus
BlackMember

Trafiłem tu przypadkiem, nie gram casha od jakiegoś już czasu, ale Twój bet na river wydaje mi się strasznie dziwny. Nie potrafię znaleźć choć jednego powodu, dla którego go zrobiłeś. Aż zapytam - czemu? xD

edit: chyba rozumiem, chciałeś wyrzucić KJ i KQ?

Odpowiedz
Cytat

Imo chce value od masy gorszych rąk :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

CB depo - oznacze że cbetuje zdepolaryzowanym range.
nasza adaptacja:
- nie bluffcatchujemy ze słabym BC
- raisujemy thin 4value
- gdy raisujemy flopa bez made hand to często napierniczamy na kolejnych streetach

W tym miesiący mam dobry run, aż się pochwalę :fuckyeah

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
SJS
SJS
Elite Grinder

Dobry blog, niezły run tak trzymać :pokerface:.

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry
Elite Grinder

Nonsd wyższe od sb. Szatan zawładnął Twoją duszą. :facepalm:

Jaki jest zdepolaryzowany range na stole:

Flop: 5Spade KHeart 4Diamond ?

Odpowiedz
Cytat
lekarz20
Elite Grinder

Napisane przez evog
np. taka rączka z dzisiejszej sesji, parę readów na temat betsizingu fisha
ready:
- im mniejszy bet, tym silniejsza reka
- CB 3/4 OESD, 2/5 EOSD+2ndP, 1/4trips

Turn: 8♦ ($21.50, 2 players)
UTG bets $10, evog calls $10

wiec ten read tyczy się tylko flopa bo z tego co widze to na turnie koles pokazuje wiecej siły ;)

jestem ciekaw czy sa dostepne nowe filmiki grindcore, ze ci się jego styl podoba oraz bazujesz na zdaje się 2 seriach z DC apropo stylu blah-a?

blindy to akurat coś nad czym chciałym sporo popracować.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Napisane przez fenekzgavry

Flop: 5:s K:h 4:d ?

Zdepolaryzowany range to taki który ma SD value ale gdy zabetuje to nie sprawdzi go gorsza ręka. Na tym boardzie akurat ciężko powiedzieć bo tu możemy dostać call nawet od Ahigh. Dużo zależy od tego co calluje przeciwnik.

Najlepiej to widać w sytuacjach btn-bb, na flopie np. Q92r. Tutaj jeden cbetuje rękę 98s a drugi robi XB. Ten który cbetuje robi to zdepolaryzowanym range i na niego nie powinniśmy bluffcatchować niskich parek (33-88) i Ahigh. Gdy na niego XRaisujemy JT to nawalamy dalej bo ma on w swoim zakresie słabe ręce.
Natomiast na kogoś kto cbetuje spolaryzowany range (TP+ I AIR) możemy lightowo bluffcatchować i gdy gramy XR na flopie to już nie jesteśmy tak chętni do nawalanie na następnych kartach.
Jeszcze na kolesia który cbetuje depo range możemy spokojnie grać XR flopa z KQ,AQ jeżeli wiemy że nie jest on chętny do blefowania dalej z blefem na takich flopach.

Dodatkowo w sytuacjach btn-bb gdy jestem na BB i widze że ktoś cbetuje spolaryzowany range to odrazu go testuje czy będzie ze słabą ręką grał XB C F czy XB C C i wtedy mogę mega szeroko defendować BB.

Gdy koleś gra XB C C to vbetuje go ostro z made hand, a z blefem tylko jeden bet. A gdy gra XB C F to napierniczam na niego z szerokim range turna i rivera. Mało osób się do tego dostosuje, a napewno nie ktoś kto gra 8stołów i więcej.

To jest taki przykład dostosowywania się na depo i polar range.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Napisane przez lekarz20

Napisane przez evog
np. taka rączka z dzisiejszej sesji, parę readów na temat betsizingu fisha
ready:
- im mniejszy bet, tym silniejsza reka
- CB 3/4 OESD, 2/5 EOSD+2ndP, 1/4trips

Turn: 8♦ ($21.50, 2 players)
UTG bets $10, evog calls $10

wiec ten read tyczy się tylko flopa bo z tego co widze to na turnie koles pokazuje wiecej siły ;)

jestem ciekaw czy sa dostepne nowe filmiki grindcore, ze ci się jego styl podoba oraz bazujesz na zdaje się 2 seriach z DC apropo stylu blah-a?

blindy to akurat coś nad czym chciałym sporo popracować.

Tutaj przyznam szczerze że na turnie już trochę zgadywanka, ale czytając rękę to jeżeli na flopie miał air, to nie mógł na turnie złapać dobrej ręki, jedynie drugą parkę.
Postanowiłem to sprawdzić i nie wyrzucać na siłę na river 8x, tylko zabetować tyle aby zrzucił swoje AIR i Ahigh, czyli bet około 1.4 puli.

Nie bazuję tylko na tych seriach, pracuję jeszcze z coachem który gra podobnym stylem i który uczył się właśnie od grindcore'a.

Poniżej cytat grindcore'a o tym coachu:
"Out of all the people I've coached (150-200 or so), I've never seen anyone with Pawel's potential. I've never had a student understanding and applying concepts so fast. His read building is also phenomenal. When I started coaching him 2 months ago, his only experience at small stakes was masstabling like a super nit. When he went back to playing fewer tables and focusing on reads and exploitation, he was showing me hands with reads and thought processes a lot of 5/10 regs wouldn't be capable of, and started crushing NL100 right away. At the time of writing this, he's crushing 1/2 and easily already good enough to beat 2/4. Since he's still somewhat inexperienced, he's nowhere near his skill ceiling yet either. A legend in the making!" -Grindcore

Odpowiedz
Cytat
kozak567
Oldschool Grinder

mgrLudi? mowisz, ze warto u niego brac lekcje?

Odpowiedz
Cytat
socosoco
Oldschool Grinder

siema

mozesz przyjac zaproszenie?

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

siema

wysłałem zaproszenie. mam kilka pytań.

Odpowiedz
Cytat
mgrudzie
Oldschool Grinder

Napisane przez evog
Poniżej staty z paru tys rąk na NL100.

Spoiler

fajnie jakbys podal staty z wiekszej probki i jakbys podal jeszcze winrate na pozycjach. na sb neizle agro grasz widac, ciekawe na ile sie to sprawdza.

mozna ta kz 20-30k rak ?:>

Napisane przez evog

Napisane przez fenekzgavry

Flop: 5:s K:h 4:d ?

Zdepolaryzowany range to taki który ma SD value ale gdy zabetuje to nie sprawdzi go gorsza ręka. Na tym boardzie akurat ciężko powiedzieć bo tu możemy dostać call nawet od Ahigh. Dużo zależy od tego co calluje przeciwnik.

Najlepiej to widać w sytuacjach btn-bb, na flopie np. Q92r. Tutaj jeden cbetuje rękę 98s a drugi robi XB. Ten który cbetuje robi to zdepolaryzowanym range i na niego nie powinniśmy bluffcatchować niskich parek (33-88) i Ahigh. Gdy na niego XRaisujemy JT to nawalamy dalej bo ma on w swoim zakresie słabe ręce.
Natomiast na kogoś kto cbetuje spolaryzowany range (TP+ I AIR) możemy lightowo bluffcatchować i gdy gramy XR na flopie to już nie jesteśmy tak chętni do nawalanie na następnych kartach.
Jeszcze na kolesia który cbetuje depo range możemy spokojnie grać XR flopa z KQ,AQ jeżeli wiemy że nie jest on chętny do blefowania dalej z blefem na takich flopach.

Dodatkowo w sytuacjach btn-bb gdy jestem na BB i widze że ktoś cbetuje spolaryzowany range to odrazu go testuje czy będzie ze słabą ręką grał XB C F czy XB C C i wtedy mogę mega szeroko defendować BB.

Gdy koleś gra XB C C to vbetuje go ostro z made hand, a z blefem tylko jeden bet. A gdy gra XB C F to napierniczam na niego z szerokim range turna i rivera. Mało osób się do tego dostosuje, a napewno nie ktoś kto gra 8stołów i więcej.

To jest taki przykład dostosowywania się na depo i polar range.

to bardzo fajnie napisales z tym czekraisowaniem. warto to sobie uswiadomic nie tylko wiedziec 'cbetuje zdepolaryzowanie'

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Napisane przez mgrudzie

Napisane przez evog
Poniżej staty z paru tys rąk na NL100.

Spoiler

fajnie jakbys podal staty z wiekszej probki i jakbys podal jeszcze winrate na pozycjach. na sb neizle agro grasz widac, ciekawe na ile sie to sprawdza.

mozna ta kz 20-30k rak ?:>

Dopiero 26k mam rozegrane na NL100 więc tyle wklejam

Spoiler

Zwykle mam usunięty winrate z reportsów bo nie lubię widzieć wyników, ale tutaj wam dodałem. Winrate trochę sick ale był run good do tej pory :)

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

Evog, możesz się podzielić info jak masz ustawione filtry TST ? (widziałem na filmiku że używasz)

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Nie używam żadnych filtrów, skanuję wszystkie stoły z danego limitu.

$0.50/$1 No Limit Holdem
PartyPoker
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG trescofanno1 ($61.76) 62bb
UTG+1 NaOH_ ($130.97) 131bb
CO evog ($107.78) 108bb
BTN aapbee ($82.26) 82bb
SB meORme ($119.28) 119bb
BB kapeee ($19.25) 19bb

Pre-Flop: ($1.50, 6 players) evog is CO J♥ Q♥
trescofanno1 calls $1, 1 fold, evog raises to $4.50, 1 fold, meORme calls $4, 1 fold, trescofanno1 calls $3.50

Flop: K♥ 9♦ 8♥ ($14.50, 3 players)
meORme bets $9.18, trescofanno1 folds, evog calls $9.18

Turn: Q♣ ($32.86, 2 players)
meORme bets $20.81, evog calls $20.81

River: J♣ ($74.48, 2 players)
meORme checks, evog goes all-in $73.29 ?

TAG 3% DB + fish na UTG

Odpowiedz
Cytat
4greg4
Oldschool Grinder

Napisane przez evog
Nie używam żadnych filtrów, skanuję wszystkie stoły z danego limitu.

??? Hm, no to pod jakim kątem skanujesz te stoły ??

Odpowiedz
Cytat
siweq86
Oldschool Grinder

Raczej nigdy nie jesteś ahead na river, więc push wydaje się być ok, masz sporo Tx w range przy Twojej linii. Kwestia tego jaki to przeciwnik, jaki wtsd, w$sd

Odpowiedz
Cytat