Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Poker Warrior - NL100/200

204 Posty
50 Użytkownicy
0 Reakcje
12.7 K Wyświetlenia
Mika46
Oldschool Grinder

Napisane przez socket05
Program allin expert do którego link prowadzi do microsoft outlook :f_cool:

Tak wiem

Aha to ten program liczy Ev
To już go mam :D tylko dopiero zacznę się tym cackiem bawić :tongue:

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Dokładnie, program ALL IN Expert - http://www.mattmazur.com/allinexpert/

Już poprawiłem linka

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Opłacalność bluff 3betów

Ostatnio zastanawiałem się nad opłacalnością bluff 3betów vs EP raiser. Postanowiłem obliczyć jak często musimy dostać foldy aby zagranie było insta profit.

EP otwiera 3bb, my na MP 3betujemy do 9bb, czyli ryzykujemy 9bb aby wygrać 13.5bb. Musi się nam to udać w 9/13.5 czyli 66%.

Tylko ta liczba nie jest to % ile EP raiser musi foldować. Tyle czasu musi nam się udać wygrać pota, a biorąc pod uwagę to że siedzi za nami jeszcze CO, BTN, SB i BB musimy obliczyć także ich szanse wejścia do pota.

Ja tutaj założę że od każdego z nich dostaniemy akcję z jego 3% range’u, czasami poprzez call, czasami poprzez 3bet. W takim wypadku od CO, BTN, SB lub BB dostaniemy jeszcze akcję w:

1 - (0.97 * 0.97 * 0.97 * 0.97) = 11.5%

Aby osiągnąć insta profit na 3betowaniu MPvsEP musimy dostać fold od wszystkich w 66%.
Dla obliczeń x to % jaki musi foldować EP aby zagranie było break even.

66 = (100 – 11.5) * x
x = 74.5%

W zależności od stawek pewnie to się zmienia, tutaj założyłem że CO,BTN, SB i BB dadzą nam akcję z zasięgiem JJ+ i AK, czyli dość szeroko. Na niskich stawkach na pewno jest to o wiele węższy zakres , często wobec tak mocnego zagrania jak 3bet MPvs EP open, ludzie zrzucą nawet QQ. Wtedy zakładając zakres akcji tylko z AA i KK dostaniemy akcję za nami tylko w 3.6%. Wg tego EP musi wyrzucić w 68.5%.

Może i te obliczenia nie wnoszą za dużo do naszej gry, ale byłem ciekawy tych liczb więc sobie to policzyłem i dzielę się z wami na łamach tego bloga _p:.

Odpowiedz
Cytat

Ja mam takie pytanie - dlaczego liczyłeś profitowe pushe vs. shorty za pomocą tego all-in expert, zamiast po prostu equilaba?

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1
PokerStrategist

e panie pushnąłem 87s vs sqz z btn (11%) i przegrałem :P nie bawię się w te wyliczanki :D

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

@socket05
Mógłbym też liczyć to wg equilaba, ale wtedy miałbym więcej pracy. Musiał bym wyliczyć ile EQ potrzebuje na sprawdzenie pusha i sprawdzać po kolei ręce aż przestaną być dochodowe. To samo robi ALL IN Expert tylko podaje wielkość puli i za ile muszę sprawdzić, a wynik mam podany na tacy.

@krzyziu1
Jesteś pewny że w puli było wystarczająca dużo $$$ i czy jego zakres sqz/call nie zawiera np 99,TT?
Mogło być ro zagranie EV- i pewnie dlatego przegrałeś :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555
PokerStrategist

Matematyk jesteś :) fajnie wygląda Diament podkręca klimat :)
Mnie kiedyś powiedział przyjaciel że Diamenty trzeba szlifować hehe
Ja oszlifowałem teraz go osadzam :) pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

W equilabie zajęło mi to 20s i wyszło dla pierwszej sytuacji 44+,A8s+,KQs,A9o+ czyli niby minimalna różnica jest.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Napisane przez socket05
W equilabie zajęło mi to 20s i wyszło dla pierwszej sytuacji 44+,A8s+,KQs,A9o+ czyli niby minimalna różnica jest.

To dobrze Ci wyszło :) po prostu nie masz tu rąk które będą break even, tylko te ręce które EV+
dobrze że tak dobrze ogarniasz Equilaba, ja nawet nie mam go zainstalowanego :P Do liczenia EQ używam pokerstove, ale podobno equilab ma więcej opcji, będę musiał się pobawić.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Pierwsze przegrane quadsy :]

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.50 BB (4 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB ($50)
SB ($99.47)
Hero (Button) ($91.51)
UTG ($68.39)

Preflop: Hero is Button with ,
UTG bets $1.50, Hero calls $1.50, 2 folds

Flop: ($3.75) , , (2 players)
UTG checks, Hero checks

Turn: ($3.75) (2 players)
UTG bets $2, Hero calls $2

River: ($7.75) (2 players)
UTG bets $5, Hero raises $15, UTG raises to $64.89 (All-In), Hero calls $49.89

Total pot: $137.53

Results:

Spoiler

Hero had 9, 9 (four of a kind, nines).
UTG had Q, 10 (straight flush, King high).
Outcome: UTG won $135.53

Odpowiedz
Cytat
wienzi555
PokerStrategist

widziałem podobne na starsach rozdanie kareta kkkk przegrywa z dużym pokerem...

ciężko to komentować :)

Odpowiedz
Cytat
kaczuba
Oldschool Grinder

Ile wpadło za Jackpota? :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Napisane przez kaczuba
Ile wpadło za Jackpota? :pokerface:

Na Party już nie ma stolikow jackpot, może to i dobrze bo rzadko na nich grałem.

Zastanawiałem się ostatnio nad kwestią jedzenia. Często robię sobie sesje nocne, tak od 23 do 3-4. Wiadomo że podczas takiej sesji trzeba dostarczać energii. Ja mam zawsze pod ręką wodę, sok, jakieś kiełbaski/kabanosy, sałatki z tych małych pudełkach. Jest to dość ciężkie jedzenie, a że podczas intensywnego wysiłku umysłowego chce się jeść to wciągam czasem pokaźne ilości jedzenia.

Jak wy przygotowujecie się do sesji w kwestii pożywienia?
Jeszcze dodam że robię sobie kilkuminutową przerwę po każdej godzinie gry. Mógłbym ten czas przeznaczyć na zrobienie czegoś na szybko, ale nie chciałbym aby zajmowało to zbyt długo, bo mogło by mnie wyrzucić ze stolików.

Odpowiedz
Cytat
zylka5
Oldschool Grinder

Wejdziesz kiedyś na Skype? Chcę w końcu poznać twoją metodę na magiczne stoliki na Party.

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Jestem codziennie 23:00+ ;)

Odpowiedz
Cytat

Torba? :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
slimy3
Oldschool Grinder

Też wracam do gry! GL! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
wienzi555
PokerStrategist

Mnie ciekawi czemu reszta ma 5tke przy nicku jak ja:) żyłka 5 socket 05 :) wienzi 555 lol . Ciekawe jaka jest wasza historia 5 dla mnie magiczna cyfra życia:)

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

moglbys cos powiedziec na temat rozegrania tego quada? czemu check flop i call turn ?

Odpowiedz
Cytat
evog Autor wątku
evog
Elite Grinder

Napisane przez HandOnFire
moglbys cos powiedziec na temat rozegrania tego quada? czemu check flop i call turn ?

prosta sprawa, podnieciłem się że mam quada i chciałem do showdownu :P

Odpowiedz
Cytat