Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] poker na emeryturze

61 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
2,399 Wyświetlenia

witam serdecznie. od paru dni za namową syna gram w pokera online przez internet. trochę się w tym gubiłem bo jestem starej daty i z komputerem jestem raczej na opak ale już jakoś sobie radze. kiedyś czesto grałem w pokera ale to było wieki temu i to prawie dosłownie.

dzisiaj siedziałem jakieś 6-7 godzin wiec troche długo. jako że czytąłem troche wasze forum i Syn nauczył mnie troche slangu wiec powiem że rozegrałem dzisiaj około 2000 rąk. nie wiem dokładnie bo nie wiem gdzie to sie zapisuje.

zaczalem od tych 50$ startowych. grałem tą waszą taktyką SSS. i nie powiem na początku to ładnie działało. zrobiło się 55$ poźniej pare nieprzemyślanych akcji masa pecha. wychodziąc na flopa z 88 doszło 8 2 2 i wciągnałem w gre dwoch graczy. pula 6$ a tu na następne dwie karty J J jeden gracz miał J 5 i zrobił mu się z tego JJJ22 trochę mnie to zdenerwowało.

parokrotnie przegrałem po 2$ bo na river im dochodziło. spadłem do 45$ zdenerwowałem się wpłaciłem 3$ przegrałem mając QQ z najmniejszym stritem na A (3 doszła na river)

poźniej wpłaciłem 5$ też przegrałem na końcówce bo na flopie było moje...

oczywiście nie poprzestałem na tym i wpłaciłem 10$ z ten sam gracz wszedł ze mną wszystkim miałem AK. oni 2 cos tam. i ostatnia karta jaka? oczywiście 2 i pwygrał tą nędzną parą ehh. pomyślałem że to chyba będzie na tyle... mając 22$ wróciłem do SSS. i troche go udoskonaliłem. częściej dokładałem po 0,10$ majac cos dobrego żeby wciągnąć ich na flopa i wzmocnić ewentualnie swoja pozycje.
bo czesto jak miałem AA KK czy cokolwiek innego i dałem podbicie jakie pisze w SSS to odrazu Pas wszyscy ai blindy to troche mało na takie karty. grając w ten sposób jak to opisąłem czasami udawało się wciągnąć nawet dwoch graczy tak że na river czesto dawali ALL w co mi tylko graj hłehłe.

najwazniejszą akcją dzieki której wyszedłem jakoś z tego było

KQ i wciągnąłem jednego gracza wygrałem bo poźniej było w 5 kartach K I Q.
miałem jakieś 4$ z hakiem trafiłem odrazu po tym na małą ciemna z JK. zobaczyłem za darmo flopa a tam Q K i 4 bodajże. koleś mi zgłosił podbicie do 0,50 jeden wszedł dałem 3x podbicie jeden pas jeden dołożył. na turn jakieś smieci doszły dołozyłem do ALL. river śmieci ja mam KK on pokazuje QA i moje ale się ucieszyłem.

już miałem iść zadowolony bo miałem jakieś 9,50. ale zanim zdążyłem wyjść zobaczyłem że doszło mi AA. dałem 0,10. tamten co go własnie ograłem podbił do 0,50 dołożyłem. i zostaliśmy we dwóch. na flopie doszło A Q 5. ucieszyłem się niezmiernie on chyba bardziej bo podbił o 2$ widziałem że chce ze mnie wyciągnąć to co zabrałem hehe podbiłem do 4$ zgłosił. na turnie i river jakieś śmieci summa sumarum wszełem ALL on też (miał ponad 15$)

pokazał QK ktorą biły moje asy.
z 19 dolarami wyszedłem. postanowiłem że to i tak bylo wielkie szczeście że dało że troche odegrać. i już nie chcialem tego glupio stracić. poszedłem wróciłem do stawki 2$ i SSS. grąłem tak jak pisałem wyżej nic nie zmieniałem bo wcześniej dobrze grałem tylko miałem pecha. teraz nadal to uskuteczniałem. troche więcej uwagi + dobre podchodzenie przeciwników dały efekt taki że jestem 1,50$ na plus i ugrałem 60pkt do bonusa.było by 5$ ale pod koniec gry miałem z AK dwoch gości prawie ALL in na turnie i wiedziałem że nic nie mają. ale na river doszła druga piątka i dałem się głupio zmylić bo gość odrazu dał ALL in drugi dołożył a ja dałem Pass nie wiem dlaczego przecież jak by miał 5 na rece i na stole to by nie grał tak zachowawczo wczęsniej bo to ja dominowałem i cisnąłem ich. miałem 2.45 zostało mi 1,50 chyba i pomyślałem że odpuszcze. to był bląd bo jeden miał straszne śmieci. a ten cy wygrał KJ i wygrał dzieki wysokiej K. szkodam i tego by by było 5 na czysto z tego rozdania...no nic na dzisiaj koniec.

P.S grałem na 3-4 stołach średnio więcej nie ogarniam na raz.

pozdrawiam serdecznie

60 odpowiedzi

Napisz coś o sobie, czym się zajmujesz ile masz lat itd. a nie tylko opisujesz rozdania.
Jeśli masz pytania to pytaj na forum na pewno ludzie ci pomogą

fingolfin1939 napisał

P.S grałem na 3-4 stołach średnio więcej nie ogarniam na raz.

pozdrawiam serdecznie

Rzeczywiście cie nauczył slangu ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia na pokerowym szlaku!!!!

magic83
Oldschool Grinder

hej,

witam serdecznie, ciesze sie widzac taka osobe jak ty. Moj tato jest w twoim wieku i niestety nie radzi sobie z komputerem ale w pokera gra zemna raz na jakis czas (tylko na zywo).

Dzisiaj o 19 30 mam trening na ktory ciebie serdecznie zapraszam bedzie okazja omowic twoje "udoskonalenia" i porownac z moimi :D

swoja droga ostatnio staramy sie bic rozne rekordy, 40 osob na treningu czy cos takiego. Jak pojawisz sie na treningu to ustanowimy nowy rekord najstarszego zawodnika na treningu!!

Serdecznie zapraszam!!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

może wpadnę :) a dzisiaj po rozegraniu 700 rąk mam 50$ czyli 1,50 straciłem. ale było już 58 nawet nie trudno pech i troche ryzyka bo do strita mi dwa razy brakowało na flopie jednej karty i nie dało. dwa stacki przegrałem niestety.
jakim programem Wy dajecie swoje rozdania na forum ? skomplikowane to jest?

Witam,

Sciągnij sobie Elephanta z działu "Download", na forum jest film o tym jak zamieszczać ręce do analizy

Pozdrawiam

Riverneed
PokerStrategist

Coś czuję, że będę tu częstym gościem :) Powodzenia przy stolikach i w pisaniu bloga!

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie wiem czy bede takim częstym gościem niestety... majac 45$ i 108pkt coś mnie tknęło żeby wpłacić po 4$ na każdy stół. grałem tak samo jak wczęsniej ale przyszłą okropnie zła passa i straciłem prawie wszystko w jakaś godzine. zostało 11$ i nie wiem co zrobić mam nabite 108pkt już i szkoda mi tego czasu,nie mam pomysły jak to odratować.... chyba niestety zaprzepaściłem szansę a szkoda bo bardzo dobrze mi szło. nie pozostaje mi nic innego jak spróbować się odgryźć na wyższym limicie jak sie nie uda to trudno. pozdrawiam

NIE NIE NIE

jedno Ci powiem: "Próby odgryzania" na wyższym limicie kończą się fatalnie. Jak nie za pierwszym razem to za drugim lub kolejnym...

Myślę, że chcesz być wygrywającym graczem a nie gamblerem.

Prześledź swoje rozdania, upewnij się, że to faktycznie zła passa a nie błędy w grze.

Z całym szacunkiem, ale tak duża strata w ciągu godziny na niskim limicie to na prawdę mało prawdopodobna "zła passa"

Powodzenia

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

naprawdę głupie rzeczy nie wchodziły troche mnie poniosło ale autentycznie w decydujacych momentach jak już 10$ uciułałem na jednym stole przegrywałem na river ehh. a właśnie na stawce 25 siedziałem na stole z Riverneed i zjadł mi stacka bo na river dało 8 co dało mi strita. ale on trzymał 8,J na ręce... ehh ale dorobiłem to w Kasynie i mam 12$ ale co z tym robić ?

P.S właśnie na ruletke postawiłem 8$ i wygrałem więc mam 20$ na koncie... i nie wiem czy dać jeszcze raz...wszystko albo nic. szkoda troche bo 115 pkt już uzbierałem.

tym razem nie wyszło i zero no trudno może kiedyś wpłacę własne pieniądze i będę je bardziej szanował. chociaż szczerze mówiąc to nawet się cieszę bo strasznie dużo czasu na granie przez ostatnie 3 dni przeznaczyłem,zdecydowanie za dużo. pozdrawiam wszystkich serdecznie.

diablik7
PokerStrategist

NIE NIE NIE :)

Tez gram SSS. Radze na poczatek grac na 1-2 stolikach, to moze wydawac sie nudne, ale zawsze mozna sobie powtarzac material (myslec jak by sie zagralo z takimi kartami z takiej pozycji itd.). Ja wiem, ze tabela rak startowych jest prosta na SSS, ale do gry na wiekszej ilosci stolikow sa wazne szybkie reakcje, nie mozna sie za dlugo zastanawiac. Dlatego lepiej zaczac od 1 stolika. Po 100 rozdaniach 2 stoliki. Po 300 rozdaniach - 3 stoliki. Po 1000 - 4 stoliki. I tak powoli sie rozkrecamy... Caly czas ten sam niski limit.

Teraz jak masz 11$ polecam NL4 (zawsze to jakies drobne pieniadze, bo gra idealnie wg bankroll management z 11$ moze byc meczaca...)

Wazne jest tez odpowiednie nastawienie psychiczne. Tych 50$ juz nie ma. Przepadly i nie ma ich odrabiac. Zaczynasz od 11$. Koncentracja i dyscyplina.

Grajac SSS mozna przegrywac chyba tylko jesli nie gra sie idealnie wg podanej strategii :) Za kazdym razem kiedy duzo przegrywalem zdawalem sobie potem sprawe, ze pomylilem sie w 2-3 rozdaniach na 1000. Wystarczy, zeby stracic 10 $.

EDIT: O, widze, ze niepotrzebnie pisalem. Ale jak ruletka weszla w gre to juz troche hardcorowo :) Swiadoma (lub nie) gra -EV. "Compulsive gambler" :(

No szkoda....

Ruletka to tylko jeden poziom niżej od rosyjskiej ruletki- zagałbyś??? ;)

Naprawdę ciekawie się zapowiadało :(

Powodzenia

Pyszu
Oldschool Grinder

Tutaj musisz sobie zadać pytanie, czy chcesz dorobić do emerytury czy się rozerwać. Jeśli szukasz rozrywki i emocji... za nie trzeba zapłacić.

Jeśli chcesz na pokerze wypłacać jakiekolwiek pieniądze to jest bardzo prosta sprawa. Musisz grać DOKŁADNIE tak jak jest podane w strategiach.
SSS jest prosta jak zamiatanie ulicy.
Wystarczy się trzymać zasad. Nie ma tam miejsca na inwencję własną.

Skoro twierdzisz, że Ci szkoda ugranych punktów...
Jeśli nie szanujesz pieniądza to nie może być Ci go szkoda.

Żeby coś z tego wyszło wymagana jest odrobina profesjonalnego podejścia. Maksimum zaangażowania. To co prezentujesz do tej pory jest zdecydowanie niedopuszczalne. Kwestia czasu zanim wszystko przegrasz.
Całe szczęście takich słabych graczy nie robiących nic w celu udoskonalenia swojej gry jest wielu. Zapewnia to kapitał tym bardziej ambitnym.

Nigdy nie jest za późno, żeby zmienić nastawienie.

murkins
Elite Grinder

nie wiem po co się wysilacie skoro on i tak was nie słucha

diablik7
PokerStrategist

Dokladnie, czytajcie uwaznie. Pan Fingolfin juz wszystko przegral :) Psychologia... Wielu graczy sie do pokera nie nadaje. Oby bylo ich jak najwiecej i oby nigdy sie nie poddawali :D

kumiszcz
PokerStrategist

diablik7 napisał
Oby bylo ich jak najwiecej i oby nigdy sie nie poddawali :D

O to o mnie :D heheh

Szkoda, że Pan fingolfin tak szybko się poddał... Zapowiadało się całkiem fajnie.

W każdym bądź razie, powodzenia w życiu.

JacekPL
PokerStrategist

Witam,

A ja postawię przedświąteczne, filozoficzne pytania:

1. FAKE?

2. Czy naprawdę FAIL?

O odpowiedź proszę autora tekstu lub naszego speca od porażek, Riverneeda. ;)

JacekPL
PokerStrategist

Witam,

A ja postawię przedświąteczne, filozoficzne pytania:

1. FAKE?

2. Czy naprawdę FAIL?

O odpowiedź proszę autora tekstu lub naszego speca od porażek, Riverneeda. ;)

I zdjęcie, koniecznie.

Bilson
Elite Grinder

JacekPL napisał

I zdjęcie, koniecznie.

eee, nie umie ukryc emocji, od razu widac po minie ze trzyma AA :P

Riverneed
PokerStrategist

fingolfin1939 napisał
a właśnie na stawce 25 siedziałem na stole z Riverneed i zjadł mi stacka bo na river dało 8 co dało mi strita. ale on trzymał 8,J na ręce... ehh

Nie no, ja chyba zawsze będę wywoływał kontrowersje :O Gram drugi dzień i już jakaś afera :D Tak wyglądało to wspomniane rozdanie ;) Strita miałem od początku, a Ciebie fingolfin nie powinno być w tym rozdaniu już po flopie!

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.25 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

Button ($4.65)
SB ($37.55)
UTG ($18.57)
Hero (CO) ($47.40)
MP3 ($25.15)
UTG+1 ($39.24)
MP2 ($5.50)
MP1 ($6.10)

Preflop: Hero is CO with ,
1 fold, MP1 calls $0.25, 2 folds, Hero calls $0.25, 2 folds, UTG checks

Flop: ($0.85) , , (3 players)