Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Poker - droga na szczyt

80 Posty
20 Użytkownicy
0 Reakcje
4,370 Wyświetlenia
PLtotoryl
PokerStrategist

Hehe ładnie :) Wygrałeś ticketa? :D

PS: Jakie grałeś sity 6/9/18/27/45/90 osob? Dlaczego przestałeś przestały się opłacać czy chciałeś się skupić na cash?

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

wygralem wejściówke do tur wartą 216$ a sity przestałem grać ze względu na wygode w pozniejszym dochodzeniu do SNE. na starsach mialem taki epizod co grałem 30 sitow na raz ok 120 dziennie (9 osobowe). byłem na plus, ale chce się teraz skupić na cashówkach

PLtotoryl
PokerStrategist

No jak chcesz zdobywać sporo puktów na Ps i każdej innej platformie to tylko na cash table ( choć gdbyś grał takie limity sitow i takie ilości co spacegravy np to oczywiscie SNE bez problemu ale to jest monster bo jeszcze wyciąga kilka procent ROI :D).
Ale naprawdę już za rok chcesz mieżyć w SNE? Przecież tak trzeba grać po 24stoły i to NL100 lub wyżej. Nie lepiej będzie dla ciebie jak najpierw pograsz do końca 2010r cash przechodząc od NL10 na którym grasz teraz i pokonując wszystkie limity do tego powiedzmy NL200 i wypracowałbyś sobie swój styl. Nie wiem czy twój kumpel od SNE to Wojtas czy Borys ( drugi polak z SNE to Borys tak?:D) ale Wojtas jak opisywał jak szedł do SNE to sam twierdził że wiedział że nie będzie z gry na plus, bo to jest awykonalne właściwie zeby chociaż na 1bb/100 wychodzić, choć z bonusów i tak spory + bedziesz miał jak nie będziesz dużo tracił.

Powiem tak. Ja również jak dotąd grałem same SNG, ale ze względu na to że na wielu platformach sng praktycznie nie istnieje i nie mozna tam wyrabiac bonusow itp to rowniez tak jak ty uczę się cash (choć i tak wszystko po to by mieć odpowiedni roll i 70% pokerowej gry spędzać przy MTT :D).
Jeśli zrobisz SNE po 1,5roku od kiedy wogóle zacząłeś grać cash, będziesz w moich oczach naprawdę kozak, zresztą życzę ci tego z całych sił, masz kumpla z SNE to pewnie on cie zmotywuje. Jedno jest pewne będę zaglądał tu częstoo. Tylko wytrwałości i uda się napewno.

PS: Do zobaczenia w Monte Carlo, bo jak już będe tym prosem MTT to zapewne się tam spotkamy :)

Kurde znowu się rozpisałem jak debil :)

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

Dzieki wielkie, dla mnie nie ma problemu pisz ile chcesz, dla mnie to przyjemność czytać wpisy na własnym blogu. Oczywiście do SNE tylko cash, wiem że początkowo bedzie ciężko i bedą straty które mam nadzieje zrekompensują bonusy. nie czuje jeszcze do konca gry, ale po kilku wizytach u 1 z 2 polskich SNE ;p (niech pozostanie tajemnicą) rozwazymy jeszcze jedna opcje, a mianowicie SN jeszcze w tym roku. oczywiście stopniowe pokonywanie limitow jest jak najbardziej uzasadnione.
obecnie gram NL25 choc roznie to bywa to czuje sie coraz pewniej na tym limicie. jest niepokojąca zależnosć - zwiekszam ilosc stolow i spada statystyka. dlatego musze sobie wypracowac schemat gry podobny jak nie lepszy niz u kumpla ;p

PLtotoryl
PokerStrategist

Tak to zupełnie normalne że jeśli grasz np 6 stołów i masz 8BB/100, potem przejdziesz na stołów 12 i możesz mieć 2-3BB/100.
Jeśli będziesz wyrabiał SNE, to wynik -1BB/100 jest wynikiem całkiem dobrym wbrew pozorom :D Bo jak sie wyrabia SNE to nie liczy się zysk z gry tylko jak najmniejsza strata z gry bo bonusy to wszystko nadrabiają :)
Wsumie możesz wyrobić spokojnie SNE na NL100, jednak chyba lepiej było by zmniejszyc ilość stołów i grać z lepszym wynikiem NL200 tyle że poziom pewnie wyższy, ale sam pewnie zobaczysz gdzie będzie ci się grało najlepiej.

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

to i tak różnica w stołach pomiędzy NL100 a NL200 w drodze do SNE to nie była by znacząca. przy NL100 24 stoly to przy NL200 był by pewnie 16-18 stolow. To i tak na wyzszy limit wyzszy bankrol, a i na NL100 grajac da sie byc +, jedyne czego się boję to swingi. Ale gadanie gadaniem, a trzeba grać do czego właśnie się zabieram.

Na forum podano ceny w sklepiku Akademi FTP, zabieram się do zbierania punktów, aby zasilić bankroll. Zrobiłem już 1 Challenge x10 i właśnie zabrałem się za kolejny.

powodzenia z tym Questem o SNE _evil:

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

Quest dobre :) od przyszłego roku począwszy od 1 stycznia bede opisywał codzienne zmagania, zaglądaj czesto _cool:

PLtotoryl
PokerStrategist

A punkty leca szybciej na FR czy na SH?

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

na SH szybciej ale gra jest inna ja postawilem na FR

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

Właśnie pokonałem 2 profesjonaliste w turnieju na Full Tilt Poker. Wcześniej moim łupem padł Chip Jett a teraz Leandro Bras. To oznacza zwrot opłaty za turniej i bounty bo to był turniej typu knockout, koszulka od FTP i satysfakcja (bezcenne).

BigSzu
PokerStrategist

Ladnie, pownienes boks trenowac;p

michalex
PokerStrategist

O co chodzi z tym Challenge x10 ?

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

w Akademi FTP są zadania do wykonania tzw "Challenge", za każdy z nich mozna dostać określoną ilość punktów, a każdy jeden można powtórzyć maksymalnie 10 razy, stąd x10
Co do boksu to narazie walczę ze swingami.

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

Odświeżam za namową Kfas'a. Jeszcze żyje i mam się dobrze. Ostatnio nie grałem za sprawą zmiany dostawcy usług dostępu do internetu. Małe wakacje, które nie obyły się bez pokerka. 2 finały turniejach w bydgoszczy i caschowka w tymze mieście były miłym i dochodowym pomysłem na spędzanie czasu. W chwili obecnej określam szczegółowy plan na grę od stycznia 2010 roku, kumuluje środki i czytam ksiązki o tematyce psychologicznej i samomotywacji w dążeniu do wyznaczonych celi. Pozdrawiam wszystkich, którzy we mnie wierzą, tych którzy się tu wpiszą i tych, którzy bedą czytać ten blog kiedy już dołączę do grona SNE _cool:

Janosikgdy
Oldschool Grinder

Patrząc na status zgaduję, że PS masz nie przypisane?
Szkoda bo mógłbyś upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i machnąć za jednym zamachem bm;)

A co do sne, nie brałeś pod uwagę wejść jak najszybciej w ciągu paru miesięcy na nl600-1k, i grając normalnie 5 stołów i mając winrate na + nie pocisnąć sne? Taki jest mój plan :D :D :D
W każdym razie powodzenia, będę tu zaglądał ;)

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

Obecnie uskuteczniam grę NL50 gdzie do końca roku zamierzam opanować grę na 24 stołach. Ciekawy jestem jak pójdzie, gdyż grałem już po 32-34 DoN na raz. Jednak cash to coś innego. Ponadto czytam interesującą książkę o dążeniach do celu i realizacji własnych planów i marzeń (po 1/4 stwierdzam, że świetna). Już nie mogę się doczekać stycznia :D
Będzie się działo

kopoland
BlackMember

24 stoliki to już na prawdę bardzo dużo... grasz sss czy bss ??

dancemaster Autor wątku
dancemaster
Oldschool Grinder

bss grałem sss dość długo, wklejałem rozdania, uczestniczylem w coaching'ach na ps i troszkę mnie ta strategia ograniczała. w bss trzeba wiecej dyscypliny, ale to kwintesencja pokera. Jak dobrze pójdzie to rozwarzę możliwość SN jeszcze w tym roku. Nie wiem czy to się kalkuluje tylko dla lepszego mnożnika bo i tak z mileston'ów będę mógł w pełni skorzystać z 2010. A pogoń za SN moze sie objawić starami które wplyna na main target w 2010.

kopoland
BlackMember

Mając SN masz jeszcze możliwość uczestniczenia w cotygodniowych freerollach ( pula 75k$ ). Osobiście udało mi się na nich zarobić około 500$ więc chyba warto się zastanowić nad SN