Zamierzam zacząć po raz nty. Zrobie tylko sobie powtórke podstaw automatyki ruchów
Bankroll 900$
NL 10
Stars
Zamierzam zacząć po raz nty. Zrobie tylko sobie powtórke podstaw automatyki ruchów
Bankroll 900$
NL 10
Stars
wow. 90 BI ? nie wolisz zagrać wyzej z takim rollem tylko klepać tą biede na nl10 ?
Największa przyczyna porażek, które przychodzą prędzej czy później leży w zbyt małym bankrollu. Myślałem na nl5, ale dam sobie 10bi na nl10. Gram zazwyczaj 10+ stołów. Chciałbym ustanowić z pokera podstawę egzystencji. Lata zabawy w karty mam już za sobą.... jak powiada klasyk:
Napisane przez pawel1410
Gram zazwyczaj 10+ stołów.
lool przyczynę szukałbym tutaj, z wejścia zmniejsz do 5-6 bo daleko nie pojedziesz.
Jeśli nie masz dobrego "automatu" to jednak trzeba myśleć przy rozdaniu (a zakładam że nie masz go dobrego skoro grasz niskie limity)
Bo i po co nakurwiać volume skoro nie budujemy rolla?
poniżej NL50 to twoja egzystencja będzie raczej marna.
ale dam sobie 10bi na nl10
Ja tu widzę 90bi ? czy chodzi o to że jak zjedziesz 10 to schodzisz na nl5 zeby grać na 160 buy inach ? Jeśli tak to kosmos. No ale to jest idywidualna sprawa, tylko pamietaj ze owszem przy takim BRM minimalizujesz swoje szanse na busto ale jak dobrze pójdzie to nl100/200 będziesz shotował za 3 lata
w każdym razie GL !
Ps. Pozdrawiam wszystkich alltime pro grinderów nl2-nl5 for life którzy minusują mnie za każdym razem gdy polecam wygrzebywać się z micro jak najszybciej to mozliwe, eloo!!
Napisane przez Chamberlion
No ale to jest idywidualna sprawa, tylko pamietaj ze owszem przy takim BRM minimalizujesz swoje szanse na busto ale jak dobrze pójdzie to nl100/200 będziesz shotował za 3 lataw każdym razie GL !
Ps. Pozdrawiam wszystkich alltime pro grinderów nl2-nl5 for life którzy minusują mnie za każdym razem gdy polecam wygrzebywać się z micro jak najszybciej to mozliwe, eloo!!
Przecież tu nie chodzi o to kto ma jakiego BRM tylko umiejętności. Nie czaje ludzi którzy shootują nl100 bo BR pozwala, a nie potrafią grać. Ktoś nie czuje że może grać wyższe limity to co ma do tego bankroll? To musi kończyć się katastrofą, frustracją i narzekaniem że poker jest dead.
. Ktoś nie czuje że może grać wyższe limity to co ma do tego bankroll?
oczywiscie, ale roznica poziomów miedzy nl25 a nl10 jest tak niewielka że jest to moim zdaniem 95% kwestia bankrolla, niewiem moze ja zrobiłem taki progres że nl25 wydaje mi sie soft ale mam wrazenie ze nie grałem jeszcze w wiekszym akwarium niż wlasnie nl25z. NL50 podobno jest już trudniejsze ale znowu tez nie ma wielkiej roznicy miedzy nl50 a nl100 a slyszalem nawet że nl100 latwiejsze. Niewiem tam nie grałem. Wiem natomiast że fish z nl25 to taki sam fish jak na nl5 a patrząc po strukturach playerpoola więcej regów niż fishy zaczyna się dopiero na nl500 (mowie o zoomach i kryterium ile kto gra stolow) i zarazem konczy bo to ostatni limit na ktorym idzie regularnie gierka.
Automat mam wystarcająco dobry roll zobilem z 20 euro. Od nl2 zaczynałem. Zawsze trzymając się 100 bi. Zachęcam do lektory Leatherass i innych profesjonalnych graczy.
ja nie mówie że będę grał nl50/100/200 na 10-20 buinach. NL25 to ostatni limit na którym stosuje taki szalony BRM bo poprostu ta kasa zaczyna być znacząca już dla mnie wiec nie chce jej stracic a jak poszło z dymem 10bi na nl16 to nawet tego nie odczułem. Dopłaciłem i grałem dalej bo widziałem co tam sie dzieje. Ale tak jak mówie, to jest indywidualna sprawa dlatego możesz grać nawet na 200bi zawsze to lepsze niż granie na 10 w stresie.
Wierzycie za bardzo w te głupoty dot. brm i potem płacz i zgrzytanie zębów. Jak lata dobra gierka wyżej i fisz 80/50 rozdaje dolary to naprawdę warto trzymać się sztywno 100bi? C'mon grow a pair.
Autorowi powodzenia!