Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Panta Rhei

185 Posty
56 Użytkownicy
347 Reakcje
16.7 K Wyświetlenia
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Pokerowo:
Nie było dnia abym nie grał w pokera przez te dni, które nie pisałem tu na blogu. Stworzyłem nową bazę danych, przy 1,5 mln rozdaniach zebranych przez ostatnie 4 lata mój laptop wieszał się jeśli chciałem zrobić cokolwiek w hm poza stolikami, choć hud działał dobrze. Teraz wszystko działa płynnie, mogę analizować grę itp. Przez ostatni rok nie grałem dużo, więc historii rozdań mi nie żal, była i tak mocno nieaktualna wobec stawek na których obecnie gram.

Cash szedł mi trochę słabo teraz, jestem pod EV 13 bi, = 239 $ co boli na tym etapie budowania rolla... Ale wariancja jeszcze odda. Turniejowo: Przez ten czas miałem 2 FT, mega żal mi braku wygrania jednego z nich bo odpadłem 6, choć pewnym momencie gdy pozostawało nas 6 graczy to byłem chip leaderem. W drugim mtt też odpadłem jako 6. Ostatecznie 129$ (pula nagród 3k) oraz 65 $ wpadło (pula nagród 2k). Z satelity zagrałem znowu w high rollerze (150k), przegrałem flipa, odpadając na 47 miejscu = 450 $.

I choć jeszcze kilka dni temu w pewnym momencie mój kapitał zszedł do poziomu 470$ to odbiłem się i na chwilę obecną bankroll wynosi 1273$ ( plus dodatkowo mam wejściówkę wartą 109$ którą wykorzystam za tydzień znowu atakując high roller 150k) W troszkę ponad dwa tygodnie podwoiłem to z czym zaczynałem. Momentami jest cholernie ciężko, chwile zwątpienia gdy nie szło były, a nawet jak idzie to są myśli, że ciągle za mało i za wolno. Ale z każdym rozdaniem jestem coraz lepszy, wszystko przyjdzie z czasem.

Bardzo miłym akcentem było dla mnie to, że gdy grałem mtt to wylądowałem na jednym stole z Timooo, którego stream w tle słucham i oglądam dosyć często ostatnio. Na 30 rozdań póki nas nie rozsadziło 2 zagraliśmy między sobą i byłem jedynym graczem przez 4 godziny jego stramu na którego zrobił notatkę. Schlebia mi to.

Za parę miesięcy będąc wyżej niż inni, podziękuje sobie, że dziś się nie poddałem.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Wielkość od skromnych początków.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Najtrudniejsze w życiu jest zaakceptować i zostawić przeszłość za sobą oraz uwierzyć w przyszłość w której realizują się nasze cele.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Bankroll 790$, jestem na ostrym tilcie pokerowym i życiowym, wręcz wkurviony. Odbiłem się znowu od nl50, oddałem 6 bi dziś do kompletnego fisha, który trafiał zazwyczaj na turnie i riverze swoje outy. Z tego jak się przegrywa 4 bi mając po flopie 80% szans na wygraną to nie da się być spokojnym... Ostatecznie sam już wolałem odejść od stołu i przestać grać. Turnieje dziś też dramat.
Życiowo też wiele rzeczy mogłoby być lepiej. Nie mam do końca czystej głowy do gry.
Niedługo minie miesiąc grindu, a ja jestem prawie w miejscu.
kurva.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Zrobiłem sobie dwa dni wolnego od grania (regeneracja mentalna w pokerze też jest istotna!), pozałatwiałem trochę spraw prywatnych z którymi ostatnio zwlekałem. Wyrzuciłem wiele zapychaczy czasu ( usunięte seriale, subskrypcje na fb, zrobiłem sobie listę nawyków, które chce wyeliminować z życia, a które wprowadzić).

Bieganie (oraz ćwiczenia i dieta) jest niezwykłe, idealny lek na zły humor. Jak widzę w lustrze jak sylwetka się zmienia to buzia sama się uśmiecha, zadbane ciało ma wielki wpływ na codzienną mentalność. I choć może zdarzają mi się dni, że nie poćwiczę to jednak dietę trzymam, nawet mimo gorszego dnia nie zjem słodyczy, czy nie kupię piwa. Zgubiłem 7-8 kg w dwa miesiące, mięśnie się zarysowują. Bardzo jestem ciekaw efektów za pół roku.

Wracam do grania z dużą chęcią , a nie z przymusu. Jak z bonusów wpadnie trochę $ plus z grania dojdzie profit, to przed końcem miesiąca chce znowu atakować nl50 i mam nadzieję, że 3 raz się nie odbije, a zostanę już na tym limicie.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Bankroll 551$ - downswing, wariancja, zarówno w cash jak i mtt + zmęczenie i momentami na pewno nie najlepsza gra. Po miesiącu grania mam mniej niż jak zaczynałem.

porażka, porażka, porażka, porażka, porażka, sukces. - jeśli tak moja droga na szczyt ma wyglądać to... challenge accepted.

Odpowiedz
Cytat
lazrov
Legacy Member

Rób swoje az do skutku, mysle ze na tej drodze potrzebna Ci bedzie wieksza ilosc czasu poswiecona na zagadnienia teoretyczne nt. gry, mindsetu. Na poczatek (jesli jeszcze nie przeczytales) siegnij po "Mental game of poker" stara ale jara pozycja :f_drink: Powinna pomoc Ci rzucic nowe swiatlo na pewne zagadnienia :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
oparekx
PokerStrategist

A czy w polsce jest po polsku.Bo w czechach nie jest po czesku???

Odpowiedz
Cytat
lazrov
Legacy Member

Tylko ang

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

LAZROV dziękuję za rady. Każda rada od Was sprawia, że ten blog i czas poświęcony na niego ma wartość dodatnią, a nie jest zmarnowaniem czasu. Założenie go było dobrym pomysłem, pomaga mi.

Przez ostatnie dni grałem niewiele. Szukałem siebie. Dużo czasu spędziłem wśród ludzi. Dziwiłem, się, że nie wierzą w moje marzenia... ale jak mają wierzyć w cudze, jeśli sami przestali marzyć ?

(... ten post miał być długi, lecz co napisałem, to usuwałem.)

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder
Spoiler

Spoiler

Cash, ostatnie 5 tygodni, z tego 70 tyś rozdań to nl10 fastforward. ( 15 tyś/nl25 oraz 5 tyś/nl50, Skusiłem się na tą promocję ale jak widzę po temacie na forum Party, to jestem kolejnym "regiem", który wyjdzie na niej na zero/ lub dołoży coś. Jestem w niej na minus 480$ (EV 360$). Dogram 100k rozdań i przechodzę na normalne stoły. Tu winnings powinno wzrosnąć.
Turnieje, ostatnio grałem mniej ich, ale wczoraj wpadł FT i 3 miejsce ( najlepsze dotychczas) (5$ wpisowego zamienione na 235$) odpadłem AQ vs 99. Szkoda, czułem się lepszy od graczy co pozostali i myślałem, że wygram. Mimo kilku satelit granych przez ostatnie 2 tygodnie do high rollera w żadnej nie awansowałem.

Bankroll 1304 $ - główna zasługa w tym, że mogłem wymienić PartyPoints na natychmiastowe 500$ cash.
Ogólnie jestem usatysfakcjonowany, dobry volume, ( wcześniej w tym roku w trakcie miesiąca miałem bodajże 30k rozdań maksymalnie) i chęć do gry jest mimo słabego początku. Jednak jakość gry muszę znacząco podnieść, przysiąść do nauki. Mam nadzieje, że EV też odda, bo przegrane 14 bi więcej niż powinienem delikatnie kłuje. W tym miesiącu muszę zacząć również grać więcej mtt i w końcu jakiś wygrać. Miesiąc pokerowo oceniam w skali do 10 na 5. ( punkty odejmuję sobie za : bardzo słaby wynik cash, za mało grałem mtt, za mało nauki poza stołem, oraz nadal w trakcie sesji potrafiłem włączać i przeglądać jakieś głupoty)

Życiowo trzymanie diety oceniam 8/10, ( odejmuję punkty za brak dokształcania się w dietetyce oraz za dużo piwa gdy widziałem się ze znajomymi, od dzisiaj staram się nie pić więcej niż 2)
ćwiczenia na 6/10 - sporo biegałem, ale zaniedbałem inne ćwiczenia, a klatka i ramiona same się nie zrobią.
Cieszę się, że odstawiłem w znaczącym stopniu oglądanie seriali, w zasadzie tylko kontynuuje Raya Donavana i Dragon ball, nic nowego nie zaczynam oglądać, a nawet pierwszą książkę w tym roku zacząłem czytać - " Gracz " Przemysława Rudzkiego" zapowiada się naprawdę fajnie.

Na koniec muszę szczególnie podziękować użytkownikowi mrozzu za szybką i klarowną pomoc dotyczącej prowadzenia bloga. Temat - Link Text...

Myślę też aby zrobić sobie postanowienie w życiu, że zawsze gdy związek mi nie wyjdzie i rozstanę się z dziewczyną to będę skakał sobie ze spadochronem =)

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Nawet nie sądziłem, że równy miesiąc nie pisałem... 10 dni sierpnia spędziłem wakacyjnie, bez gry. Odwiedził mnie Brat, później ja odwiedziłem go w Szczecinie. Zaliczyłem zwiedzanie Berlina i był fajny moment motywujący mnie od teraz do nauki języka angielskiego. Śliczna dziewczyna ( uroda ciemna, coś jak Turczynka, ale oczy miała do zatracenia się w nich... ) zagadała do mnie coś na dworcu i nie wyglądało to tak jakby miała pytać o drogę, a ja w zasadzie nie potrafiłem z Nią porozmawiać... Muszę nauczyć się biegle rozmawiać po angielsku. Zaczyna się wrzesień, mam 3 poprawki na studiach, będę chciał je zaliczyć. Póki nie mam osiągniętego celu pokerowego nie chce zawalać uczelni, choć jestem dopiero na drugim roku. Ale kierunek (psychologia w biznesie) naprawdę mi się podoba i chciałbym go skończyć. (Mieszkam w centrum Polski. Może jakby weszła niekorzystna ustawa to bym zamieszkał blisko granicy w Czechach i dokończył studia we Wrocławiu ? )

Poznałem ostatnio dwie dziewczyny... Jedna śliczna ale z charakteru same kłopoty, druga bardzo mocno przeciętnej urody, ale charakter świetny. Szkoda , że " to albo to " . Chciałbym poznać swoją żonę zanim stanę się prawdziwym Poker Pro Player.

Oglądałem wczoraj cały stream stołu finałowego ETP. Zachowanie Polaka mnie żenowało, natomiast gra i zachowanie Niemca - pełen szacunek za profesjonalizm. Mimo wszystko słowa uznania dla Polaka, sukces niewyobrażalny w tym wieku. Za darmo nikt mu tego nie dał, sam na to zapracował. Zazdroszczę. Myślę aby zacząć grać satelity do gier live.

Pokerowo - bankroll 2545 $ + posiadam 4 wejściówki mtt, każda warta po 109$. Więc miesiąc był dobry. We wrześniu zaczyna się Pokerfest. Chcę zagrać wszystkie turnieje z niskim wpisowym (średnio 5,5$) oraz zastanawiam się, czy nie spróbować zagrać wszystkich ze średnim wpisowym (średnio 22), ale to będzie zależne od wyników w trakcie festiwalu. Postaram się również wygrać kilka satelit do high rollerów. Ciągle uczę się turniejów, zdarza mi się , że nie wiem, czy powinienem robić call-all in, czy fold. Za często odpadam również na semi ft. Muszę się jeszcze tak wiele nauczyć... Ale ważne , że lubię grać mtt.Pasują mi. Myślę , czy nie pograć trochę sng 9 osobowych - pod kątem nauki grania na ft. Jak mój bankroll wzrośnie do 4k to chciałbym też czasem zacząć grać heads-up cash.

Bardzo ciekawie się obserwuje challenge Doug'a Polk'a - od 100$ do 10 000$, myślałem, że jeden z najlepszych graczy na świecie, będzie szedł jak burza do góry, a tu po 14 dniach jest w zasadzie w punkcie wyjścia zaliczając konkretny upswing i downswing. Obserwując to wszystko nabrałem trochę pokory i cierpliwości wobec swojego celu.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Zeszły rok uważam za najlepszy w swoim życiu, ten za najtrudniejszy... Życie strasznie potrafi się zmienić na przestrzeni kilku miesięcy. Tyle ile porażek doświadczyłem, strat i bólu w tym roku to nigdy wcześniej nie miałem. Ja wiem, że ja sobie poradzę. Będąc na dnie i tak pozostaje marzycielem i uważam swoje cele dalej za realne. Ale już rozumiem, dlaczego tak wielu ludzi wpier.dala się w depresje w tych czasach. Czasami jest po prostu tak kur.ewsko ciężko, że człowiek najchętniej codziennie przed snem wypiłby butelkę whisky, później ułożył dłoń i palce na kształt pistoletu i przyłożył sobie do skroni ...

Today is a new day.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Odpadłem właśnie w High Rollerze na 50 miejscu, gdzie za pierwsze miejsce było 20k $... mając AA na JTo pre flop all in na stackach wynoszących 20bb... Oraz niedużo wcześniej moje AA zostały połamane przez QQ na riverze w tym samym turnieju, gdzie nie wygrałem wtedy jakoś 40b, a samemu tracąc 15bb ( 3 graczy all in pre flop było )
Dodatkowo w dwóch dzisiejszych Main Eventach odpadłem AA na QQ ( tak, tak, dwa razy tak odpadłem), oraz AJs na A5o, w obu przypadkach doszła im karta na river (!)... oby dwa blisko miejsc płatnych, a w satelicie o bilet warty 215$ odpadłem 2 miejsca przed wygraniem ticketu AKo na 99.... Natomiast przez ostatnie dwa dni przegrywałem jakoś w turniejach 8 na 10 coin flipów.

Ale przegrywając teraz ten turniej nie wytrzymałem i popłynęły mi łzy. Grałem przez ostatnie 12 dni po 10-12 godzin dziennie. A w festiwalu Pokerfest zarobiłem tyle, że pokryło mi to zaledwie wpisowe i po dzisiejszych sock outach, zwłaszcza po tym 20 minut temu, musiałem z siebie emocje wyrzucić.

Poświęcam dusze temu pokerowi, gram całe dnie, kosztem rozrywek i życia prywatnego, teraz jeszcze ta gra sprawiła, że poleciły mi łzy co się zdarza raz na rok może dwa ... I nadal jestem dalej niż bliżej marzeń.

Czuje już się spokojniejszy teraz, ale to po prostu boli, jak się wkłada w coś tyle serca, a efektów brak takich jakie bym chciał. Nie musiałbym wygrać tego turnieju ale ten stół finałowy mi się należał...

Oprócz regularnego grania turniejów gram ciągle stoliki cash i tu robię główny zysk. Ostatnio pogrywam też sng hero ( spiny tylko ,że na party) za 3$ i 5$ oraz sporadycznie kilka za 10$ i jakiś profit na tym robie, pogrywam trochę też heads up cash ale to nie za dużo.

Bankroll wynosi 3150 $ ( plus mam jeden ticket warty 109$, oraz mógłbym wymienić już teraz też punkty lojalnościowe na gotówkę natychmiastowa 200$ ale zbieram na razie je dalej ). Niby robię zysk, ale ciągle za mało. Sam nakładam na siebie ogromną presję. Budzę się, zasypiam i ciągle myśle tylko o pokerze. Jak zostanę prawdziwym pro to wiem, że przez przebytą drogę będę to doceniał, ale jak mi się nie uda do nowego roku i nie będę mógł grać w pokera dalej w swoim życiu to naprawdę nie wiem co dalej ....

Odpowiedz
Cytat
TackleHit
Legacy Member

Wytrwałości! Będę zaglądał ;)

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Bankroll - 2200 $, zmiana taktyki, nie gram już hu, fast ( straciłem na nim 22 bi na nl100), sng, a turnieje wyłącznie te najlepsze w niedziele, a na co dzień będę grał tylko 6max nl na normalnych stołach. Gram teraz wyłącznie pod wynik finansowy do końca roku, trochę stracę fun z gry, bo lubię grać różne formaty, ale na tą chwile muszę maksymalizować zyski.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Party wbiło mi właśnie nóż w plecy chcąc uniemożliwić korzystanie z HUD-a na normalnych stołach.

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

1) Mam Diamentowy status, miło , z rok czasu go nie posiadałem, warto będzie jakieś filmy szkoleniowe obejrzeć o wartości diamentu.
2) Wczoraj przez cały dzień grałem 16 godzin w pokera ( dwie sesje po 8h) , to mój rekord chyba =)
3) Bankroll - 4010 $

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Zaliczyłem właśnie najgorszą sejse, w 3 godziny przegrałem 1k $ ( 10 bi na nl 100 ) . Pogoda pochmurna i deszczowa ale mam ochotę właśnie w taką pogodę pójść sobie na godzinę spacer i odetchnąć.

Bankroll 4950 $

Odpowiedz
Cytat
mariusz0091 Autor wątku
mariusz0091
Elite Grinder

Przegrałem dziś 2000 $ , prawie 8 tyś zł jednego dnia...
Ostatnie dwa tygodnie grając stosowałem przeróżne strategie, granie pasywnie jak i ultra agresywne, over bety, wrzucanie all in juz na turn, limpowanie, granie na deepach, callowanie suited connector oop, wszystko co mi przyszło do głowy. Dużo nauki, dużo przemyśleń. Mam nadzieje, że druga część miesiąca będzie owocna w wyniku włożonego przeze mnie wysiłku teraz.

Nauka w pokerze kosztuje.

Bankroll 4030 $

Odpowiedz
Cytat