Przejdź do forum
Pamiętnik axeld333 ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pamiętnik axeld333 (adamaduro)

103 Posty
17 Użytkownicy
0 Reakcje
6,364 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Trochę się miotałem w tej sesji - raz plus, potem znowu w dół.
Generalnie nie jest źle.
Sprawdziłem 2 dosyć duże przebicia mając średnią kartę - intuicja mnie nie myliła.

Gra: NL5 (0,02/0,04), Party Poker
Czas gry: 2h, rozdań: 483, stoliki: 4
Wynik: +6,49 (+34 PTBB/100)
Stan konta: 295,17

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Fatalna sesja.
Same blotki dostawałem, w całej grze może z 10 rąk ciekawych przy których przeciwnicy pasowali preflop lub na flopie.
W dodatku zdarzyła mi sie zdominowana ręka, oboje z przeciwnikiem mieliśmy 2 pary ja A4 a on A5.
W końcu z nudów popadłem w lekkiego tilta i wszedłem z early z KJs - na flopie doszedł gutshot, na turnie flush draw, a na riverze flush i wygrałem z 3$.
Takie nudne sesje też się zdarzają niestety...

Czas gry: 1h, rozdań: 257, stoliki: 4
Wynik: -3,06 (-28 PTBB/100)
Stan konta: 292,17

PS. Uzupełniałem te stacki tak jak radziliście. Metoda jest nawet dobra, bo nie wiem w danym momencie czy jestem na plus w sesji czy na minus i zamiast się nad tym zastanawiać skupiam się na graniu.

4 stoliki fr grasz tylko? przeciez mozna sie zanudzic, przez co gra sie bardziej loose. Wlacz sobie 8 stolikow spokojnie ogarniesz

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Original od Mimz
4 stoliki fr grasz tylko? przeciez mozna sie zanudzic, przez co gra sie bardziej loose. Wlacz sobie 8 stolikow spokojnie ogarniesz

O grze multitabling moglbym napisac caly artykul - tyle nad tym myslalem i analizowalem.
Gram 99% wg tabeli SHC dla no-limita i wcale sie nie nudze.
Napisze tylko jedno:
Jesli ktos gra na 6 lub wiecej stolikach, i zdarzy mu sie rozgrywac karty na 3 stolikach jednoczesnie - NIE WIERZE, ze potrafi skupic sie i ocenic sytuacje tak samo jakby dzialo sie to przy jednym stoliku.

W innym kasynie z racji malego bankrolla gram nawet na jednym stoliku.
Faktem jest, ze sie nudze potwornie, ale zapamietuje graczy, jak sie zachowuja, jaki maja styl gry, z czym graja - to daje OGROMNA wiedze o twoich przeciwnikach - w multitablingu nie masz na to czasu.

Z mojego doswiadczenia wynika nawet, ze im mniej stolikow gram tym wiecej kasy zarabiam... ale byc moze jestem jeszcze zbyt malo doswiadczony zeby wykonywac ruchy mechanicznie - wole zastanowic sie nad ruchem i przeanalizowac dokladnie sytuacje - ja to nazywam DOBRĄ, PRZEMYŚLANĄ GRĄ, a na multitablingu grasz mechanicznie - masz czas tylko na naciskanie guzikow.

Nie musisz pisać artykułu... Już jest. Jest prosta zasada, mierzysz sobie zyski z gry przy mniejszej i większej liczbie stołów i porównujesz. Wybierasz oczywiście wartość większą. Cała filozofia. Wiadomo, że przy większej ilości stołów popełnia się więcej błędów, ale odnosimy też większe zyski na czas gry. Częściej dostajemy AK, AA, itp. Grając bardziej Tight na pewno maksymalizujemy zyski. Poza tym jak na trzech stołach pojawia się sytuacja to najczęsciej mniej ważne olewamy a skupiamy się na tej na której możemy wyciągnąc największy zysk.
Pozdrawiam.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Original od Ictis
Poza tym jak na trzech stołach pojawia się sytuacja to najczęsciej mniej ważne olewamy [...]

ale niejednokrtnie właśnie TE (niby najmniej ważne) rozdania przynoszą nam największy zysk.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sesja wieczorna.
Jestem po kilku drinkach - co nie wpływa zbyt mocno na moje decyzje - sprawdzone!!!
Postanowiłem iść za radą Mimz i zagrałem na 6 stolikach. ZERO nudy, ciągła akcja, ciężko się skupić na jednym rozdaniu!!! Jeszcze nie wiem czy lubię taki styl gry. W każdym bądź razie ta sesja mi się opłaciła.

Czas gry: 1,5h, rozdań: 436, stoliki: 6!
Wynik: +5,95 (+34 PTBB/100)
Stan konta: 298,12

stoly fr to jest gra glownie mechaniczna i gra sie wg oklepanych schematow, wiec nawet 6 stolow to jest malo :P W ogole jak grasz wedlug shc to grasz jakies 12% kart wiec niekiedy jest bardzo nudo, a jak jeszcze niekiedy sie nie trafia flopow lub sa same foldy na pf to gra jest niekiedy naprawde flustrujaca

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja gram 99% SHC i mam flop seen 13-16%

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak sie zastanawiam... czy jak ktoś gra np. 12 stołów to czy na wszystkich zdąży naciskać fold czy ma czasem time outy :)

TimeOut to normalka. Było gdzieś wideo jak koleś grał na 50 czy więcej stołach. To dopiero masakra.

macromia
PokerStrategist

Jest na forum ten filmik, ja bym tak nie dał rady :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Króciutka sesja bo nie mam czasu, poza tym jestem zmęczony.
Kontynuuję przygodę z sześcioma stolikami - jakoś się przyzwyczajam powoli.

Czas gry: 1h, rozdań: 282, stoliki: 6
Wynik: +3,40 (+30 PTBB/100)
Stan konta: 303,58

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sesja dwugodzinna. Wynik na plus, ale w innym wątku wkleiłem wszystkie dyskusyjne ręce, które albo przegrałem, albo nie wiedziałem co z nimi zrobić.

Czas gry: 2h, rozdań: 647, stoliki: 6
Wynik: +9,79 (+38 PTBB/100)
Stan konta: 314,47

Coraz częściej doświadczam dziwnego uczucia: im dłużej uczę się grać i im dłużej gram tym bardziej "czuję" grę i moje decyzje stają się oczywiste, a nie przypadkowe.
Bardzo mi się to podoba, bo najczęściej czuję przed sesją, że "boję" się grać, że sesja przyniesie minus - to bardzo destrukcyjne myślenie... najważniejsze aby wierzyć w swoją wiedzę i poprawność swoich ruchów.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Początek sesji to istna sielanka!
Same dobre karty i praktycznie wszystkie z nich wygrywałem - były nawet 2 all-iny.
Potem było znacznie gorzej, nawet 2 bed beaty:
mój set vs kareta
moja trójka asów vs flush

Czas gry: 1h, rozdań: 395, stoliki: 6
Wynik: +6,94 (+44 PTBB/100)
Stan konta: 321,52

Uwaga do zapamiętania z tej sesji: częściej wierzyć ludziom! Na tym limicie rzadko kto ryzykuje cały swój stack ze słaba kartą!

"im dłużej uczę się grać i im dłużej gram tym bardziej "czuję" grę i moje decyzje stają się oczywiste, a nie przypadkowe."

pograsz jeszcze troche i fr bedzie ciebie nudzic :P i przejdziesz na sh

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Sesja taka sobie - ten minus mnie wcale nie martwi, gorzej, że głupio zagrałem.
Ja raise z AK a za mną reraise all-in - a ja to sprawdziłem!!! - a jeszcze wczoraj wieczorem czytałem o tym artykuł - CO ZA IDIOTA ZE MNIE!!! gościu oczywiście miał AA.

Poza tym miałem jeden bad beat - na turnie mi doszedł flush, ale gościu sprawdził z jego setem dam i na riverze doszła mu dama :(

Czas gry: 1h, rozdań: 395, stoliki: 5
Wynik: -0,32 (-2 PTBB/100)
Stan konta: 321,20

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Niesamowite!!! co za sesja! Takich bad beatów to jeszcze nie zaliczyłem w całej swojej karierze.

oto jeden z nich

0,02/0,04 No-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.8 by www.pokerstrategy.cc.

Preflop: Hero is UTG+1 with A♣, A♦
UTG calls $0,04, Hero raises to $0,24, 6 folds, SB raises to $0,44, 2 folds, Hero raises to $1,00, SB raises to $3,96, Hero raises to $5,36 (All-In), SB calls $1,40.

Flop: ($10,80) T♦, A♥, J♠
Turn: ($10,80) K♥
River: ($10,80) 2♦

Final Pot: $10,80

Results follow (highlight to see):
SB shows [ Qh, Qd ] a straight Ten to Ace
Hero shows [ Ac, Ad ] three of a kind, Aces
SB wins $10.26 USD with a straight, Ten to Ace.

innych mi się nie chciało zapisywać i wklejać (a uwierzcie - były jeszcze 3 takie) bo straciłem ochotę i chęć do pokera chwilowo.

Czas gry: 2h, rozdań: 705, stoliki: 6
Wynik: -9,17 (-33 PTBB/100)
Stan konta: 312,03

macromia
PokerStrategist

Taka jest kolej rzeczy ;) Szybko ci się zachce pograć pewnie :P

2 buyiny to nic :)