Przejdź do forum
Ostatnie podejście ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ostatnie podejście [SH NL5]

32 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
672 Wyświetlenia
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

harnas007 - PokerStars :fdrink
Fil1987 - Co do T, pewnie masz racje. Na swoje usprawiedliwienie oddam, że miałem fatalnego runna i już u gościa widziałem jakieś K6o co sobie callneło flopa ot tak, więc wolałem pot kontrolować, trochę scared wiem. Dzięki za wpis, doceniam ;)

Mimo wszystko postanowiłem dziś jeszcze pograć, zrobiłem sobie kawę, trochę pompek i nastawiłem się na grę ABC z eksploitem słabych graczy (słabszych odemnie, o dziwo są jeszcze tacy :facepalm: ).
Siadło kilka deepów i mimo że wariacnja dała w kość jakoś poszło...

wykres z dziś:

A teraz idę się zobaczyć z dziewczyna :fdrink

Co za huśtawka, wciąż nie wierzę w ten turnaround :spit:

Edit: Wychodzę sobie z domu, wciąż w szoku bo wkońcu swingi na 11BI i prawie 5BI w stacku przy jednym stole to dla mnie bynajmniej nie codzienność. Tak więc wychodzę, przekonany, że dziś to już raczej nic mnie nie zaskoczy a tu przed domem taka krowa:

myśle, nie no kurwa, Ameryka jak się patrzy :milord:

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Mimo wszystko nawet dla ultra fishy to raczej tam K6o nie ma w 3betowanej puli, a już na pewno nie callowałby totalnego air na flopie w 3betowanej puli. O ile sama gra pre u fisha to może być b/c z calym jego range, o tyle postflop w 3betowanych pulach grają już (prawie zawsze) ultra szczerze :)
Nawet jeśli byś zobaczył tam K6o to powiedz sobie siarczyste "kurwa" i po chwili musisz wrócić do swojej A-game. Jeśli myślisz, przypominasz sobie coolery to po prostu zrób przerwę w sesji i wróć po jakimś czasie :)

I najważniejsze - p*** AI EV...ta linia nie ma żadnego sensownego przełożenia na realia i jeśli chcesz to poszukaj na forum takich tematów to zobaczysz jak ludzie matematycznie to uzasadniają. Wyłącz tę linię, ona nie może istnieć w Twoim przeglądaniu gry :) Polecam Ci byś właściwie jedynie patrzył na poszczególne sesje i sortował ręce np. najpierw największe poty, a później filtrujesz sobie np 3betowane pulle (już na większej próbie) itp itd.
Często ludzie zapominają o tym też, że te najmniejsze pule są najliczniejsze i na nich się traci mega dużo bb/100, więc np. zerknij czy nie za rzadko odpuszczasz cbet i masz niskie FEq albo za luźno callujesz cbety etc.

Pozdrawiam

P.S. Hameryka jak nic ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mówisz, że nie call'ował by total air ale przecież znalazł się na SD z A7 :D
Równie dobrze mogło to być K7.
Tak czy inaczej zgadzam się z twoją argumentacją, zagrałem tam dość weak.

Dziś od rana wjebałem znowu mnóstwo stacków... żal dupę ściska. Nie wiem jak to jest, że czasami potrafię usiąść i mieć wszystko pod kontrolą a później siadam i rozpierdalam hajs na prawo i lewo.

Teraz spędzam czas z produkcjami muckinfelli o mikro stakes.

Nie wrzucam wykresu bo wstyd. :deadhappy:

peace! :milord:

Odpowiedz
Cytat
Fil1987
PokerStrategist

Tak, ale to że się tam znalazł z A7 to jest kwestia raz na 8-10 razy więc masz przełożenie :) K7 a A7 u fisha to są 2 ultra różne ręce. Nigdy nie przecenisz magii Ahigh u fisha ;)

Jeśli czujesz, że rozpierdalasz hajs na lewo i prawo to po prostu odejdź od stołów, bo nie ma nic prostszego;) z pokera się nie utrzymujesz więc nie musisz trzaskać tyle. Wcześniej pisałeś, że 3k handów to są niecałe 2h gry. Nawet wielu mega grinderów nie robi takiego volume/h więc może po prostu zmniejsz ilość stołów i zacznij analizować. Pisałeś, że często Ci brakuje 2s - nic dziwnego skoro tyle masz rozdań na godzinę.

Crushing microstakes z muckinfellą było bardzo fajne, choć chyba parę ładnych lat temu nagrane, a wtedy mimo wszystko poziom się bardzo różnił.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

schodzę na NL2 zanim będzie torba... wszystkie all iny w plecy! WSZYSTKIE! co z tego że ugrywam małe pule jak potem jestem 20BI pod ev...

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:club:Wnioski z ostatniego tygodnia:
:diamond: Przesadziłem. Volume kręci się w momencie gdy już miażdży się dane stawki, posiadając zautomatyzowane DOBRE nawyki i podstawy aby móc skupić się wyławianiu słabych graczy.
Powód? Początek tygodnia był dobry. A moim marzeniem od dawna jest utrzymywać się z pokera. Wydumałem sobie, że skoro idzie dobrze, to zaczne kręcić duży volume i od przyszłego roku będę mógł grindować for living.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że gdybym grał break even to rakeback by mnie jakoś ratował, ale ja przepierdalam stacki z prędkością światła a nie jestem AŻ taki zły, przynajmniej tak myślę.
:spade:Kroki do wykonania:
-zmniejszyć liczbę stołów
-nauczyć się robić analizę własnej gry
-dopracować sizingi
-zejść na NL2 :f_cry:
:diamond: Zaniedbałem naukę. Nie do końca wiem, jak rozwijać się jako pokerzysta. Naprawdę chciałbym z tego żyć nawet gdybym zarabiał mniej niż w aktualnej pracy. To jest styl życia który mi jako osobie bardzo odpowiada. Czy macie dla mnie jakieś porady? Tylko konkretne prosiłbym. Które artykuły przeczytać na co zwracać uwagę? Może wykupię trening. Nie wiem, naprwadę jestem bliski poddania się. W pokera przegrałem już pewnie z 1000$. Oczywiście duuża część tego to spazzzy na dużo wyższych stawkach ale z tego się już wyleczyłem. mimo to na NL5 przegrałem 140$ w 2dni. A BRM zaleca miec 25BI :why:

Odpowiedz
Cytat
harnas007
PokerStrategist

A wystarczyło zainstalować tilt breakera i przegrałbyś 30$ licząc stop loss na 3BI na dzień, a nie 140$ ;/

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez harnas007
A wystarczyło zainstalować tilt breakera i przegrałbyś 30$ licząc stop loss na 3BI na dzień, a nie 140$ ;/

Może i tak.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

pocisnę NL2 na 8-10 stolikach, zobaczymy co z tego wyniknie. Jak torba to torba, żegnam się z pokerem.

Odpowiedz
Cytat
harnas007
PokerStrategist

Jak możesz to podaj nick z jakim grasz, może mam jakieś twoje $ :D
Powodzenia na nl2 i wracaj na nl5.

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Napisane przez extraordinario
pocisnę NL2 na 8-10 stolikach, zobaczymy co z tego wyniknie. Jak torba to torba, żegnam się z pokerem.

:f_mad: :f_mad: :f_mad:

Graj na 4 stolikach! Co prawda nie będziesz miał tyle akcji, ale będziesz wiedział co robisz... Jak nie będziesz umiał utrzymać koncentracji przy tylu stolikach, to znaczy, że masz problem i powinieneś popracować nad koncentracją. Dodatkowo polecam co 15 minut zapisywać sobie swoje emocje, zawsze jakieś odczuwamy. Zapisuj je, po sesji przeczytaj i wyciągnij wnioski co Cię dalej trzyma na tych mikro limitach. Obejrzyj sobie te filmiki. Jak przypadną Ci do gustu to spoko, stosuj rady tam zawarte, jak nie no to trudno, obejrzyj inne produkcje lechrumskiego (generalnie polecam obejrzeć wszystkie jego produkcje).

Na mikro limitach nie ma mowy, żeby kogoś z tego forum trzymał brak skilla. Wystarczy przerobić arty z basica i się do nich stosować i nie można być przegrywającym graczem na NL2/5. Przez co gracze przegrywają pieniądze to słaby mindset.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
harnas007
PokerStrategist

Coś tu cicho ostatnio, czyżby torba?

Odpowiedz
Cytat