Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ostatnie podejście

54 Posty
7 Użytkownicy
23 Reakcje
3,573 Wyświetlenia
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #15
Ilość rozegranych rąk: 6812
Typ gier: cash
Zysk/strata: +42,69$ +0,10$ za card match
Aktualny bankroll: 69,80$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 15

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

No money in poker, everyone's solid ;D

Zaraz opiszę co się wydarzyło, ale najpierw szczegóły techniczne.

W ubiegłym tygodniu spędziłem przy stolikach niecałe 27h, a poza nimi nad analizą myślę, że około 7-8h. Wynik w sumie podobny jak zawsze, ale na początku się na to nie zapowiadało.

Tak jak napisałem w poprzedniej aktualizacji, w zeszły poniedziałek przegrałem z bólem głowy i odpuściłem sobie grę. W kolejne 3 dni też nie grałem zbyt dużo, bo trafiła się okazja w pracy na nadgodziny, a że głównie po to przyjechałem do Anglii, to z niej skorzystałem. Także do czwartku włącznie miałem rozegrane ok. 7,5h. Na szczęście w sobotę już miałem wolne, więc w piątek po pracy jak usiadłem, to siedziałem 10h. Nie planowałem tak długiej sesji, ale podczas gry jak już miałem w sumie kończyć, trafił mi się stolik z bankomatem. Typ wrzucał dosłownie any two. Na początku grał w miarę normalnie jak na fisha, ale w końcu coś w nim pękło i się zaczęło. A jak się zaczęło, to trwało to chyba 2-3h. Poniżej macie pamiątkowe zdjęcie z tego stolika ;D Oczywiście z uwagi na moje szczęście przegrałem z nim 2 albo 3 all iny, w których miałem przewagę, i przepadły mi JJ, QQ, KK, AA, ponieważ akurat jak je miałem, to typek był na sit oucie po przegranym all inie z kimś innym. Ale nie ma co narzekać, jakieś 20$ od niego wyciągnąłem. Jeden typek był 10$ na minusie, także mogło być gorzej.

Spoiler

Co do normalnej gry, a nie push or fold, to na początku tygodnia byłem z siebie bardzo zadowolony. Grało mi się bardzo dobrze i wszystko szło sprawnie. Niestety później trafiły mi się 2 sesje, w których grałem po prostu słabo. Wariancja dawała mi trochę w kość, ale jednak niektóre decyzje, które podejmowałem, były po prostu głupie. Raz nawet złapałem się na myśli w stylu: "ciągle folduję, teraz raczej nie może znowu mieć". No jak się nie trudno domyślić, miał. Ogólnie zrobiłem kilka słabych calli, kilka razy sprawdziłem jeden street za dużo, albo zrobiłem za dużego valuebeta, który nie miał szans na sprawdzenie. Dlatego jak spojrzałem na wynik, byłem lekko w szoku. Wiedziałem, że w ten jeden dzień wygrałem z typkiem ok. 20$, ale jednak nie spodziewałem się, że drugie tyle uzbierałem na normalnej grze. To jeszcze bardziej mnie motywuje, bo pomimo fajnego wyniku dalej jest dużo rzeczy do poprawy i ciągle można go jeszcze podnieść. Oczywiście nie zaprzeczam, że najprawdopodobniej trafiłem upswinga, ale można było z niego wyciągnąć jeszcze więcej.

Postanowiłem, że dodam jeszcze parę rzeczy do tych cotygodniowych update'ów. A mianowicie wykres tylko z tygodnia, żeby było czytelniej i bb/100, EV bb/100, żeby ciekawscy nie musieli liczyć.

Także łapcie wykres z zeszłego tygodnia + bb/100:

Spoiler

I całościowy:

Spoiler

A tutaj bonus dla ludzi o mocnych nerwach. Kto ma problemy z sercem, lepiej niech nie zagląda ;D

Spoiler

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

Hero (SB): $2 (100 bb)
BB: $2.11 (105.5 bb)
MP: $2 (100 bb)
CO: $0.75 (37.5 bb)
BTN: $3.67 (183.5 bb)

Preflop: Hero is SB with K♥: K♦:
MP raises to $0.06, CO folds, BTN calls $0.06, Hero raises to $0.26, BB folds, MP raises to $2 and is all-in, 2 folds

Results:

Spoiler

$0.60 pot
MP mucked and won $0.60 ($0.34 net)

Pierwszy raz w życiu spasowałem KK pre. Gość to typowy nit 15/11, 5% 3bet. Wiem, że mnie pewnie zjecie, ale nie żałuję ;D

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

Nie wiem jaką próbkę musiałbym mieć na typa żeby zrzucić KK, ale podejrzewam, że Ty nie masz jej zbyt dużej skoro nie piszesz nawet jaki koleś ma 4bet.

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Napisane przez baadnewz01
Nie wiem jaką próbkę musiałbym mieć na typa żeby zrzucić KK, ale podejrzewam, że Ty nie masz jej zbyt dużej skoro nie piszesz nawet jaki koleś ma 4bet.

Fakt, nieduża. Ok. 100 rąk. Po prostu z obserwacji wiem, że tacy ludzie nie wrzucają nic innego prócz KK+. I również wiem, że raczej nikt tego nie poprze.

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #16
Ilość rozegranych rąk: 6886
Zysk/strata: +38,66$ +2,50$ za the deal/challenge
Aktualny bankroll: 110,96$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 16

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Siemanko :f_drink:

W zeszłym tygodniu udało mi się pograć trochę ponad 25h, a na analizę zeszło chyba ok. 6h. Wynik średnio mnie zadowala, bo wiem że można było wyciągnąć więcej, ale nie udało się przez złe zarządzanie czasem. Już chyba wcześniej też o tym pisałem. Muszę się do tego na prawdę przyłożyć, bo niepotrzebnie tracę czas.
Znowu niestety nie udało się grać codziennie, ale tutaj akurat wypadła sytuacja losowa. Rano domowe obowiązki, a po południu grill urodzinowy.

Grało mi się całkiem przyzwoicie, przede wszystkim solidnie. Nie przypominam sobie żadnego spazza, było kilka błędów spowodowanych brakiem umiejętności, ale ogólnie było w porządku. Niemniej jednak, nie spodziewałem się takiego wyniku, bo tydzień w moim odczuciu przebiegł w miarę spokojnie. No ale cóż, narzekał nie będę ;D

Udało się również przekroczyć granicę 100$, czyli 20 BI na NL5. Wcześniej zakładałem, że będę shotował ze stop lossem 3 BI, ale skoro mam teraz 22 BI, to zwiększę go prawdopodobnie do 5 BI. Zobaczę jak się będę czuł na tym limicie.
Jeżeli ktoś ma jakieś przemyślenia/wskazówki co do różnic między NL2 a NL5, to chętnie posłucham.

Wykres z zeszłego tygodnia:

Spoiler

Całościowy:

Spoiler

To by było tyle na dzisiaj.

Teraz biorę się za analizę, a później mam nadzieję, że jakieś 2h uda mi się już pograć na NL5.

Spoiler

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #17
Ilość rozegranych rąk: 4231
Zysk/strata: +20,82$ +3,50$ za the deal/challenge - 4,40$ na MTT
Aktualny bankroll: 130,88$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 17

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #18
Ilość rozegranych rąk: 5825
Zysk/strata: -10,52$ +5,90$ za the deal/challenge
Aktualny bankroll: 126,26$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 18

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Siemka

Nie mam ostatnio weny na pisanie, więc tydzień temu nie robiłem wpisu, no ale w tym tygodniu wypadałoby coś skrobnąć;p

W tym tygodniu udało mi się zagrać prawie 24h co jest całkiem niezłym wynikiem zważając na to, że grałem tylko 5 dni. W poniedziałek nie dałem rady usiąść do gry z braku czasu, a w sobotę przegrałem ze zmęczeniem. Zazwyczaj w dni pracujące sypiam po 5h i tylko dzięki yerba mate jestem w stanie funkcjonować popołudniami. Niestety ostatnio mi się skończyła i czekam na dostawę, więc jak usiadłem w sobotę to oczy same mi się zamykały. Stwierdziłem, że nie ma sensu grać w takim stanie i lepiej pójdę spać, żeby naładować akumulator na następne dni, bo yerbka prawdopodobnie koło wtorku będzie. Jakoś na razie w miarę daje radę, posiłkuję się kawą, ale słabo na mnie działa. No cóż, muszę się jeszcze przemęczyć.

Dalej walczę na NL5, początek zaczął się całkiem fajnie, ale niestety pod koniec ostatniego tygodnia zaczęły się dziać niedobre rzeczy i trwają do teraz. Masa spotów, gdzie nadziewam się na seta mając 2 pary, komuś dochodzą outy na river jak robię calldown itp. Nie przejmowałbym się tym za bardzo, bo wiem że taki jest poker, ale nie wiem do końca ile jest w tym mojej winy, a ile wariancji. I nawet robiąc sesion review i wrzucając ręce na forum nie zawsze mam klarowną sytuację i to mnie najbardziej wkurza. Coraz częściej chodzi mi po głowie myśl coachingu, bo nawet ta godzinka albo dwie z jakimś ogarem pozwoliłaby na wykrycie największych leaków. Ale chyba jeszcze na to za wcześnie, bo ceny za godzinę to połowa mojego rolla u najtańszych trenerów ;D

Co do różnic miedzy NL2, a NL5, to przede wszystkim na NL5 jest duuużo więcej agresji i blefów od przeciwników. Pre flop tyczy się to 3betów, a postflop 2 beczek, albo floatów itp. A drugą równie dużą różnicą, jest valuebetowanie. O ile na NL2 np. na rybę mogłem lecieć 3/4 flop, 2/3 turn i wrzutka river nawet z TP, to tutaj nie ma szans. Na palcach jednej ręki mógłbym policzyć ile razy ktoś sprawdził mi wrzutkę na river w ciągu tych ostatnich dwóch tygodni, gdzie na NL2 to był standard. I na tym tracę masę value i to jest rzecz, którą zmieniam w tym tygodniu. Ograniczam overbety na river do minimum i będę grał standardowe 1/2 pota. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wykres z ostatnich dwóch tygodni (czyli od początku NL5):

Spoiler

I nie ma chyba sensu wstawiać całościowego. Tamto było NL2, to jest NL5, więc tak jakby nowy rozdział ;D

A tutaj kolejny bad beat, taki około pokerowy;p

Spoiler

Starczy tego ględzenia, lecę grać i widzimy się przy stolikach:s_drink:
(a kilku gagatków widuję ;D)

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #19
Ilość rozegranych rąk: 5549
Zysk/strata: +0,08$ +14,50$ za the deal/challenge
Aktualny bankroll: 140,84$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 19

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #20
Ilość rozegranych rąk: 5078
Zysk/strata: -14,77$ +6,98$ za the deal/challenge
Aktualny bankroll: 133,05$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 20

Odpowiedz
Cytat
jejeejej
Oldschool Grinder

Widzę, że deal i challenge robią główny profit ;)

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Napisane przez jejeejej
Widzę, że deal i challenge robią główny profit ;)

Nie od dziś wiadomo, że oferta rakeback'u PokerStars po ostatnich zmianach jest najlepsza na rynku.

Spoiler

:coolface:

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321 Autor wątku
Stalmi321
PokerStrategist

Update #21
Ilość rozegranych rąk: 6353
Zysk/strata: +11,34 +6,50$ za the deal/challenge
Aktualny bankroll: 150,89$