Przejdź do forum
Ogarnąć niebieska l...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ogarnąć niebieska linie :)

1,165 Posty
142 Użytkownicy
0 Reakcje
67.8 K Wyświetlenia
Alocha18
PokerStrategist

Ja jeszcze gram, Dealer: Hand #88687187428: Alocha18 wins pot (125,072) with two pair, Acesand Tens, IMateusI (ten z fr) w czołówce.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12
Elite Grinder

powodzenia

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12
Elite Grinder

jebany ma chip leada:D

Odpowiedz
Cytat
Alocha18
PokerStrategist

Napisane przez Demiurg12
powodzenia

dzięki :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12
Elite Grinder

ja pierdole ujebales wiecej niz ja w caly rok -.- pozdro 600 :D heh , to jest najlpekniejsze w graniu turniejow 1 ship i masz value z roku

Odpowiedz
Cytat
Siergiey
Oldschool Grinder

Ładnie Aloha, graty, planowałem być przed Tobą, ale cóż card dead pod koniec. Niezłe roszady pod koniec turka były, raz ja, raz Ty na chl. Polskie FR w czołówce, najważniesze _cool:

Odpowiedz
Cytat
Alocha18
PokerStrategist

Napisane przez Siergiey
Ładnie Aloha, graty, planowałem być przed Tobą, ale cóż card dead pod koniec. Niezłe roszady pod koniec turka były, raz ja, raz Ty na chl. Polskie FR w czołówce, najważniesze _cool:

Ta widziałem że byłeś parę godzin w czołówce, potem chyba jakiegoś pota dużego przegrałeś bo myślałem że odpadłeś xD I już jakoś przy 30 left, patrze LOL jeszcze grasz.

sory za spam Demiurg :D

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12
Elite Grinder

heh

Ostatnie 25k jest to bardzo marna moja gra , duzo tiltu oraz troche downswingu , ogolnie uswiadomilem sobie jak duzo leakow mam oraz jak slaby mindset mam , i musze do tego sie przyznac niestety . Najgorsze jest to ze jestem strasznie leniwy do robienia nowych rzeczy , do nauki , do czego kolwiek , dlatego tak dlugo juz z 4 miesiace zchodzi mi przeniesie sie na HM2 , znalezenie fajnego layouty pod tableninja czy po prostu wejscie na nl200 , po prostu robie sobie to co robie i nie chce mi sie tego zmieniac , znaczy chce mi sie ale mi sie nie chce :D ciezko wytlumaczyc , mam problemy z motywacja oraz planowaniem , slomiany zapal czy tak zwana prokrastynacja ....

Wiem ze nie uczac sie marnuje sie , marnuje jako taki talent ktory mam do grania , nie chodzi mi tylko o pokera , bo ja np osobiscie uwazam ze zeby osiagac wyniki dobre w pokerze napewno potrzebna jest inteligencja ale tez bardzo przydatna jest moim zdaniem "dusza gracza" , czyli umiejetnosc dlugiego siedzenia przy kompie i grania czy to expienie czy to robienia czego kolwiek i czerpania z tego duzej przyjemnosc , od zawsze lubialem gry i duzo przy tym spedzalem a robienie kasy teraz traktuje troche jak farmienie golda:D

Chcialbym isc dalej ale sam sobie przeszkadzam , nie wiem musze sie jakos nauczyc planowac , czy w jakis sposob kontrolowac siebie , lub mozliwe tez ze nie mam celow tak naprawde gram bo gram i juz , nie mam jakiegos wiekszego celu , moze tego mi brakuje

Ile razy sie zabieram za jakis filmik/analize rozdan to po pol godzinie juz mi sie nie chce i juz chce grac , nie wiem musze jakos nauczyc sie uczenia , bo samemu moglbym usunac 80% swoich leakow i zlych zagran gdy sie lepiej przyjrzie , zreszta juz teraz tak robie ze gdy cos zle zrobie odrazu zaznaczam reke i po sesji patrze ile kasy zle wtopilem lub gdzie stracilem value w tym miechu po 10k rak juz mam tak zaznaczone 28BI -.-

Musze nauczyc sie nie tilotowac , wydaje mi sie ze moj mozg wciaz nie rozumie do konca wariacji , oraz nie akceptuje jej dlatego tak czesto sie wkurzam , znaczy pewna czesc mnie rozumie i akceptuja natomiast druga juz nie a podczas gra czesto sie wylaczam i lece na autopilocie ...

Wrzuce jeszcze wykres z moich ostatnich potyczek zeby nie bylo samych super wykresow , bardzo slabo gram i duzo tiltuje ostatnio :) . Nom ale od jutra planuje sie wziasc za siebie ;p

Ale tak naprawde ciesze sie ze wreszcie wezme sie za gre i mysle ze jak ogarne skill i przyjdzie upswing to i winrate bedzie zajebisty bo napewno mnie stac :

ostatnie z 2.5 tyg

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
soekholdem
BlackMember

Jak lubiłem przyspazzować to po każdej sesji analizowałem grę i kwoty jakie wyspazzowałem pisałem na kartkach i przyklejałem do monitora. ; )
Jak Ci samochód na kompie wisi to Ci się odechce.

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

good luck sir _thumbsup:
jesteś naprawdę dobrym graczem z dużym potencjałem i oboje to wiemy :D także nie spie*dol tego ;)

a co do celów - polecam te filmy, usiądź wreszcie do nich :P
https://polska.pokerstrategy.com/video/15631/
https://polska.pokerstrategy.com/video/15868/
https://polska.pokerstrategy.com/video/18149/
https://polska.pokerstrategy.com/video/21693/
https://polska.pokerstrategy.com/video/21748/

powinno pomóc :)

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry
Elite Grinder

Napisane przez babel92
good luck sir _thumbsup:
jesteś naprawdę dobrym graczem z dużym potencjałem i oboje to wiemy :D także nie spie*dol tego ;)

Jest coś o czym nie wiem Bąbelku?

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

od 20 minut patrzę na to co napisałeś i w końcu moja dysortograficzno-dyslektyczna podświadomość podpowiedziala mi, że prawdopodobnie powinienem napisać obaj :D

Odpowiedz
Cytat
jarrekz
PokerStrategist

yep "oboje" - np. dwoje osob rozniacych sie plcia:P

Odpowiedz
Cytat

Ja pierdole, podeslałem ci materiały pisałem ci że dam ci namiary na mojego mental coacha a ty nie i chuj, lepiej titlować jak pojebany. Daj sobie szansę i przynajmniej spróbuj nad tym popracować, bo tak to wiesz że jest chujowo ale nic z tym nie robisz. Ja dopiero jak dostałem swinga na 100BI+ poniżej EV to zacząłem nad tym pracować będąc nearly busto :facepalm:

Nie daj Bóg przyjdzie tobie jakiś mega swing i z twoim midsetem to quitniesz pokera/nie będziesz w stanie grać już więcej. To skoro wciąz jest ok to zrob coś z tym stary.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12
Elite Grinder

hej

Dzieki wszystkim :) fajnie że ktoś czyta bloga

Franiu wiem i boje sie tego nie powiem ze jak przyjdzie jakis mega downswing to spoteguje go 3x tilt i zbustuje sie , dlatego boje sie np jak mam upswing ze teraz wygram na upie 20bi potem przyjdzie down na 20 ale ja przegram 50 bo 30 jeszcze stiltuje -.-

Co do reszty , to problem we mnie nie lezy w mindsecie tylko ogolnie w charakterze nie wiem jak to psychologicznie powiedziec , ale to chyba ta cała Prokrastynacja czyli ciagle zwlekanie i przekladanie roznych rzeczy i tutaj nie chodzi tylko o pokera , i najsmieszniejsze jest to ze w kazdej tej dziedzinie zrobilem 50% zadania i sie zatrzymalem

Przykłady z poksa
1. Nauka gry , mam zajebista chec i motywacje do nauki gry dlatego posciagalem sporo filmikow na dysk , oraz zawsze skaldalem sie na jakies produkcje w sub , ale jakos nigdy nie moge nie chce ich ogladanc , to samo z analiza sesje gram gram a pozniej juz mi sie nie chce -.-
2. Sweety i prywatne treningi to samo zrobilem 50% , mam na to srodki ustawilem sie ale tez bardzo rzadko to robie
3. Ogarniecie sie na HM2 oraz TN , posiagalem bazy danych , kupilem hm2 , wziolem od roznych ludzi jakies popupy i tez zdechlo
4: Table ninja , zakup jest ogarniecia brak -.-
5: przyklad z franczekiem chce ogarnac mindset mam posciagane filmy z mindsetu do tego to co mi franiu dal a i tak gowno sie przylozylem ....

przyklady z zycia:
Siłowania i dieta : mialemm kupiony sprzet w domu atlas/hantle/lawke ale na nim nie cwicze , nawet w czerwcu co jest jednym z wiekszych failow kupilem trening na SFD tam za 150zl na 3 miechy+ diete zeby cwiczyc bo naprawde mialem motywacje i tak gowno padlo , nie podobala mi sie dieta oraz cwiczenia nie bylo rozpisane na moj sprzet domowy , rozpisali by mi idywidalna diete oraz cwiczenia na to co mam mialem napisac i jakos przez 3 miechy nie napisalem i kasa przedala :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Nauka angielskiego , ogolnie angola dobrze ogarniam na studiach jestem na C1 ale tutaj tez sie cofam w rozwoju bo do nauki sie wogole nie przykladam a ze kombinator ze mnie to tam zawsze cos sciagne itp , wiec rok temu wziolem korki idywidalne nie pod zaden certyfikat tylko zeby sie cos nauczyc wiecej , i tez pochodzilem 3 razy i fail

I przykladow mozna mnozyc , zawsze czegos chce przykladam sie przygotowuje robie 50% zadania a potem nie wiem odechciewa mi sie czy cos , nie wiem jak to dziala ale to zalosne jest -.-

Odpowiedz
Cytat
babel92
Oldschool Grinder

u Ciebie to jest po prostu brak wyższego celu, dlatego Ci się nie chce, a to:

Napisane przez Demiurg12
ale to chyba ta cała Prokrastynacja czyli ciagle zwlekanie i przekladanie roznych rzeczy i tutaj nie chodzi tylko o pokera , i najsmieszniejsze jest to ze w kazdej tej dziedzinie zrobilem 50% zadania i sie zatrzymalem

ta cała chorba śmieszna to jakiś dziwny wymysł XXI wieku na nazywanie lenistwa ładniejszym słowem ;)

Odpowiedz
Cytat
fenekzgavry
Elite Grinder

Napisane przez babel92

Napisane przez Demiurg12
ale to chyba ta cała Prokrastynacja czyli ciagle zwlekanie i przekladanie roznych rzeczy i tutaj nie chodzi tylko o pokera , i najsmieszniejsze jest to ze w kazdej tej dziedzinie zrobilem 50% zadania i sie zatrzymalem

ta cała chorba śmieszna to jakiś dziwny wymysł XXI wieku na nazywanie lenistwa ładniejszym słowem ;)

Wreszcie ktoś się odważył to napisać.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Demiurg12
hej

Dzieki wszystkim :) fajnie że ktoś czyta bloga

Franiu wiem i boje sie tego nie powiem ze jak przyjdzie jakis mega downswing to spoteguje go 3x tilt i zbustuje sie , dlatego boje sie np jak mam upswing ze teraz wygram na upie 20bi potem przyjdzie down na 20 ale ja przegram 50 bo 30 jeszcze stiltuje -.-

Co do reszty , to problem we mnie nie lezy w mindsecie tylko ogolnie w charakterze nie wiem jak to psychologicznie powiedziec , ale to chyba ta cała Prokrastynacja czyli ciagle zwlekanie i przekladanie roznych rzeczy i tutaj nie chodzi tylko o pokera , i najsmieszniejsze jest to ze w kazdej tej dziedzinie zrobilem 50% zadania i sie zatrzymalem

Przykłady z poksa
1. Nauka gry , mam zajebista chec i motywacje do nauki gry dlatego posciagalem sporo filmikow na dysk , oraz zawsze skaldalem sie na jakies produkcje w sub , ale jakos nigdy nie moge nie chce ich ogladanc , to samo z analiza sesje gram gram a pozniej juz mi sie nie chce -.-
2. Sweety i prywatne treningi to samo zrobilem 50% , mam na to srodki ustawilem sie ale tez bardzo rzadko to robie
3. Ogarniecie sie na HM2 oraz TN , posiagalem bazy danych , kupilem hm2 , wziolem od roznych ludzi jakies popupy i tez zdechlo
4: Table ninja , zakup jest ogarniecia brak -.-
5: przyklad z franczekiem chce ogarnac mindset mam posciagane filmy z mindsetu do tego to co mi franiu dal a i tak gowno sie przylozylem ....

przyklady z zycia:
Siłowania i dieta : mialemm kupiony sprzet w domu atlas/hantle/lawke ale na nim nie cwicze , nawet w czerwcu co jest jednym z wiekszych failow kupilem trening na SFD tam za 150zl na 3 miechy+ diete zeby cwiczyc bo naprawde mialem motywacje i tak gowno padlo , nie podobala mi sie dieta oraz cwiczenia nie bylo rozpisane na moj sprzet domowy , rozpisali by mi idywidalna diete oraz cwiczenia na to co mam mialem napisac i jakos przez 3 miechy nie napisalem i kasa przedala :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Nauka angielskiego , ogolnie angola dobrze ogarniam na studiach jestem na C1 ale tutaj tez sie cofam w rozwoju bo do nauki sie wogole nie przykladam a ze kombinator ze mnie to tam zawsze cos sciagne itp , wiec rok temu wziolem korki idywidalne nie pod zaden certyfikat tylko zeby sie cos nauczyc wiecej , i tez pochodzilem 3 razy i fail

I przykladow mozna mnozyc , zawsze czegos chce przykladam sie przygotowuje robie 50% zadania a potem nie wiem odechciewa mi sie czy cos , nie wiem jak to dziala ale to zalosne jest -.-

Tylko popatrz na ten swój post teraz z punktu widzenia 3. osoby. To co napisałeś to tylko stwierdzenie faktu-mam problem, nie chce mi się. Dalej przystępujesz do opisu tego problemu. Tylko że sam nie zastanawiasz się jak konstruktywnie rozwiązać te problemy!!! Nawet nie próbujesz, a pewnie nawet się nie zastanawiasz jak to wszystko ogarnąć żeby było troszkę mniej chujowo.

Pytałeś mnie o pomoc, to mówiłem że ci pomogę i pogadam z moim coachem, który już mi sporo pomógł. Ty nie, lepiej tiltować dalej jak pojebany. Nikt za ciebie nie rozwiąże twoich problemów stary, musisz zrobić coś,cokolwiek w kierunku ich rozwiązania, bo inaczej to całe życie z jedną ręką w gównie spędzisz. Ja nie mówię że to co mi pomaga będzie dobre dla ciebie,ale spróbuj czegokolwiek, np. napisz do lechrumskiego whatever, przynajmniej spróbuj rozwiązać swoje problemy.

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

Napisane przez babel92

Napisane przez Demiurg12

Nie zgadzam się. Ja np. nie interpretuję prokrastynacji jak choroby. Stwierdzam po prostu, że prokrastynuję. Też utożsamiałem to z lenistwem, ale to nie to samo. Gdybym był leniwy, to nie nauczyłbym się chodzić w dzieciństwie. I do dzisiaj woziliby mnie w wózku! Albo nie biegałbym, nie pracowałbym itp. A robię te rzeczy, a inne przekładam ciągle na później, od lat.

Demiurg, jak z Twoim angielskim? Polecam książkę "The now habit". Ja sam przez lata byłem uważany za lenia i sam się nim nazywałem. Nie chciało mi się nawet zejść po picie, nie mówiąc już o bieganiu, nauce, czymkolwiek produktywnym. Od 3 tygodni pracuję z tą lekturą (wcześniej odkładałem do z miesiąc :facepalm: ) i widzę duże postępy.

Sam byłem w szoku, ile starych przekonań, wyrobionych w czasie, gdy chodziłem do podstawówki, definiuje zupełnie jakość mojego życia. I codziennie odkrywam nowe. Jednego jestem pewien, nie rozwiążę swojego problemu po prostu mówiąc sobie: trzeba w końcu zapierdalać, od jutra biorę się do pracy. Ani porównywanie się do innych, ani wmawianie sobie, że w końcu się poprawię. Dopóki nie zmienię starych, złych przekonań, nie zmienię swojego życia. Ty jesteś w innej sytuacji, bo zarabiasz dolarsy grając w pokera, ale mój obecny tryb życia zdecydowanie prowadzi do depresji po 40stce, auta na kredyt, wycieczki w all inclusive raz na 5 lat itp.

jeżeli pisałem nieskładnie, z błędami itp., to z góry przepraszam, ale jestem od 5 na nogach i trochę ciężko mi się skoncentrować.

W razie czego, to odezwij się na priv, podeślę Ci link do mojego dziennika postępów w zmianie przekonań itp.

Pzdr _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12 Autor wątku
Demiurg12
Elite Grinder

qrwa żał , nawet odpisanie do was odkładałem pare dni ;/

Niceblack dzieki za odpowiedz , ogolnie zgadzam sie z toba , ci co tego nie maja nie zrozumieja, ale tez nie uwazam sie za jakiegos uposledzonego czy cos:D to kwestia raczej charakteru i wychowanai zreszta podobny problem ludzie opisuja w watku mindset "jestem perfekcjonista" tam to tez sie przewala pare razy , ale nic mam zamair na tym weekendize zrobic duzo zaleglych spraw

Pokerowo idzie nawet spoko , poprawiam swoja gre i caly czas sie ucze ale wciaz tiltuje i tez gram po prostu slabo wiele moich zagran jest do dupy, oraz wiele moich calli jest slabych , mam tez zamiar jutro/pojutrze przejrzec te rece ktore sobie zaznaczylem . W tym miechu robie wlasnie tak ze zaznaczam podczas sesji na swiezo rece ktore moglem zagrac lepiej/zle zagralem 90% oczywiscie to przegrane ale zaznaczam tez spazy co fartem weszly ale i tak byly chujowo zagrane i tak po 25k rak zebralo mi sie juz -7700$ zle rozegranych , oczywiscie jest to ogolnikowe bo liczy calosc rozdania a w wielu chujowo zagralem tylko czesc , typu call river za 50bb od pasywnego fisza , albo ship river na blanku itp , ale mysle ze spokojnie zle rozegralem jakies 35-50BI ;/

Odpowiedz
Cytat