Super Dewast, że wracasz do gry. Mam też nadzieję, że motywacja lepsza. Jestem ciekawy wrażeń na Poker Heaven, wiec napisz coś czasem.
GL.
PokHeav omaha ??/ do odważnych świat należy - pochwalisz się nickiem ??? jakie stoły grasz? - fajna jest opcja "Cap" - trochę broni przed badbeatami
Sam tam pofiszuję czasem omahę ale już po 30 minutach wiem czy grać tego dnia dalej czy gdzieś indziej..:)
Fakt RB mają świetny
i zawsze jest pierwszego dnia miesiąca a race góra dwa dni później - kiedyś naklepałem 1k raku w 3 dni potem wtopa - brak gry do końca miesiąca a i tak uśmiechnęli się do mnie jeszcze dodatkowymi 150 eurakami za race
Obecnie planuję grać NL10 SH. Jeśli jednak nie będzie wystarczająco dużo stolików lub NL będzie megaaa zanitowane będę dołączał PLO10. Poziom w PLO jest na Boss Medii TRAGICZNY do PLO200 włącznie. Tzn są regularsi ale ze 2 rybki 70/50 lub 80/10 zawsze się znalazły. PLO10 to istna fishernia i 4-5way poty to absolutny standard - dlatego jak będę wchodził na PLO to z założeniem absolutnie fit nuts or fold. Dzisiaj koleś na flopie 9TQ z FD callował bety w pot 3 streety i pokazał TQ (turn i river blanki).
Mam 1 obserwację z Poker Heaven (gł. z omahy) - can not beat do hot seat - jak komuś wchodzi to wchodzi seriami i choćbyś się osrał przegrasz. Nie raz widać fishów na PLo siedzących 600bb do nawet 1kbb deep po prostu dlatego, że wchodzi im dosłownie wszystko. Oglądają 80% flopów i spada każdy draw. I najgorzej jak można przetorbić tam rolla to właśnie siedzieć i tracić kolejne stacki, bo przecież fish w końcu odda - nie - nie odda w tej sesji - Ty mu oddasz jeszcze więcej. Pamiętam takiego fisha z PLO100 - oddałem mu z 8 stacków - kretyn jakich mało. Ale nie wygrałem żadnego stackoffa z nim.
Jakkolwiek nie trąci to teorią spiskową to koronna zasada wg mnie na Heaven stop-loss 3BI i przerwa do następnego dnia lub minimum do wieczora jeśli grałeś rano. Wg mnie tak jest i tyle w temacie.
Co do BRM - Jak na razie NL10. Planuję wejść wyżej dopiero w grudniu jak dostanę wszystkie rakebacki i bede miał konserwatywnego rolla na NL25/PLO30
Moje obserwacje z dzisiaj-
-check raise na flopie to ZAWSZE, ale to ZAWSZE minimum 2 pary. Za każdym spotem się o tym przekonuję. Dzisiaj miałem takie 3. Odpowiednio na boardzie 57T mając JJ fish mnie check raisnął i pokazał seta 7. Na flopie 78J dostałem check raise i zestakowałem KK i koleś pokazał 78 i na koniec board 59Q z FD dostałem check raisa od seta 9 - oczywiście zestakowałem AA i tu na szczęście spadł mi as na river.
-na szczęście kolesie graja bardzo prostolinijnie i nie balansują tego z check raise bluffami - za to ja napierdalałem dzisiaj check raise bluffy flopa/turna jak głupi
- w long runie kopalnia złota
-bardzo profitowe jest defendowanie BB vs nit reg i ogrywanie go postflop
- w PLO jak masz nutsa betuj w pot - sizeing nie ma znaczenia oni i tak calluja, toteż po po pot dla max value
Pierwszy dzień na Heaven za mną. Jest na razie super run good. Sporo nad
EV, ale wynika to z tych 2 rozdań
GTECH G2 (Boss) - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4
BB: $11.20
UTG: $9.60
Hero (CO): $10.00
BTN: $24.42
SB: $12.23
SB posts SB $0.05, BB posts BB $0.10
Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has A♥ A♣
fold, Hero raises to $0.30, fold, SB calls $0.25, BB calls $0.20
Flop: ($0.90, 3 players) 6♥ Q♣ 9♣
SB checks, BB checks, Hero bets $0.67, SB calls $0.67, BB raises to $2.54, Hero raises to $9.70 and is all-in, fold, BB calls $7.16
Turn: ($20.97, 2 players) T♣
River: ($20.97, 2 players) A♦
BB shows 9♦ 9♥ (Three of a Kind, Nines) (Pre 19%, Flop 87%, Turn 77%)
Hero shows A♥ A♣ (Three of a Kind, Aces) (Pre 81%, Flop 13%, Turn 23%)
Hero wins $19.93
W takich spotach zawsze stackuje AA i ZAWSZE jestem na flopie ruchany. Kiedy ja sie nauczę? Tym razem przyfarciłem, ale jak wiadomo do czasu.
oraz
GTECH G2 (Boss) - €0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
CO: €5.13
BTN: €13.11
SB: €12.01
Hero (BB): €10.00
UTG: €14.53
SB posts SB €0.05, Hero posts BB €0.10
Pre Flop: (pot: €0.15) Hero has A♦ K♣
fold, CO calls €0.10, BTN calls €0.10, fold, Hero raises to €10.00 and is all-in, fold, BTN calls €9.90
Flop: (€20.15, 2 players) 2♠ T♦ 3♦
Turn: (€20.15, 2 players) T♠
River: (€20.15, 2 players) A♣
BTN shows 3♥ 8♥ (Two Pair, Tens and Threes) (Pre 37%, Flop 71%, Turn 86%)
Hero shows A♦ K♣ (Two Pair, Aces and Tens) (Pre 63%, Flop 29%, Turn 14%)
Hero wins €19.13
vs fish na którego miałem piękną notkę, że można mu wrzucac od razu stacka. Jak widać notka 100% słuszna
Wykres z dzisiaj

Na koniec sesji uciekłem 2 razy spod topora - straciłem minimum mogac stracić ponad 2 stacki
GTECH G2 (Boss) - €0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
CO: €10.55
BTN: €2.13
Hero (SB): €13.11
BB: €11.98
UTG: €9.85
MP: €8.34
Hero posts SB €0.05, BB posts BB €0.10
Pre Flop: (pot: €0.15) Hero has J♣ J♠
UTG raises to €0.30, fold, CO calls €0.30, fold, Hero raises to €1.30, BB calls €1.20, UTG calls €1.00, fold
Flop: (€4.20, 3 players) 6♠ 8♥ 5♣
Hero checks, BB bets €3.15, UTG calls €3.15, fold
Turn: (€10.50, 2 players) 6♥
BB bets €7.53 and is all-in, UTG calls €5.40 and is all-in
River: (€21.30, 2 players) 4♥
UTG shows T♥ T♠ (Two Pair, Tens and Sixes) (Pre 19%, Flop 11%, Turn 5%)
BB shows A♠ A♦ (Two Pair, Aces and Sixes) (Pre 81%, Flop 89%, Turn 95%)
BB wins €20.24
Niestety koleś z TT chyba ma małe doświadczenie i kosztowało go to stacka. Jak BB tylko scallował mojego squeeze to on tam ma prawie zawsze KK/AA dlatego na flopie snap fold po nie trafieniu seta. Choć jest troche idiotą, bo tylko callując to AA dawał sobie ogromną szanse grania 4 way i później płacz "znowu mi połamali asy". Ale miał fart - nie połamali i ego na pewno urosło jak to on cudownie strapował. Wg mnie nie 4 batowanie AA w tym spocie jest błędem.
GTECH G2 (Boss) - €0.10 NL (6 max) - Holdem - 5 players
BB: €14.17
UTG: €9.85
CO: €11.44
BTN: €9.70
Hero (SB): €26.09
Hero posts SB €0.05, BB posts BB €0.10
Pre Flop: (pot: €0.15) Hero has K♦ A♠
fold, CO raises to €0.35, fold, Hero calls €0.30, fold
Flop: (€0.80, 2 players) 3♥ T♥ 3♠
Hero checks, CO bets €0.50, Hero calls €0.50
Turn: (€1.80, 2 players) A♦
Hero checks, CO bets €1.20, Hero calls €1.20
River: (€4.20, 2 players) J♦
Hero checks, CO bets €2.30, Hero calls €2.30
Hero shows K♦ A♠ (Two Pair, Aces and Threes) (Pre 7%, Flop 2%, Turn 0%)
CO shows A♥ A♣ (Full House, Aces full of Threes) (Pre 93%, Flop 98%, Turn 100%)
CO wins €8.34
Także dzisiaj + 56 euro - wykres wskazuje więcej BB, bo zagrałem 1 turka 1e+r i zanim zdazylem wziac rebuy to przegrałem KK na 44 i dałem sobie siana z tym turkiem + niektóre stoliki grałem w dolarach
Dzisiaj już nie gram online, bo na 20 gierka live ze znajomymi
Jak dla mnie beznadziejny traffic na PH no i multitabling mnie tam strasznie tiltowal. Tak jak na innych roomach gram 8-12 to tam przy 6 stolach bralo mnie wkurwienie o ile szlo tyle stolow odpalic.
Traffic rzeczywiście nie powala, ale te 6 stołów NL10-25 nawet teraz odpalisz. Poziom nie jest jakiś super słaby, bo stół wygląda zazwyczaj tak - 5nit regów i 1 fish max 2. Ale regowie są raczej weak. Soft rzeczywiście nie powala, ale przy 6 stolikach, przy których gram nie ma dramatu. Ale fakt gdybym odpalił 6 stołów turbo już byłby problem.
Gierka live +60bb, ale byłem już w pewnym momencie -400bb.
Miałem ochotę jeszcze pograć toteż zasiadłem online - zagrałem dokładnie 176 rąk. Przepasowałem 1 stacka i dałem sobie siana. Card dead + raz jak dostałem akcje na AA to musiałem foldować na river
Czas na podsumowanie pierwszych 2 dni walki na Poker Heaven. Gra mi się dobrze. Wielu weak tight nit regów i trochę rybek. Z gry jestem zadowolony, a gdyby wyeliminować kilka błędów, to wynik byłby jeszcze lepszy.
Jak na razie realizuję założenia
-2,5 rak dziennie wręcz z chirurgiczną precyzją, bo w sumie 5005 rąk
- co do FPP dziennie, to jest nawet nadwyżka - przy zakładanych 100FPP na dzień jak na razie nastukałem 244, co daje średnią 122FPP/day
Wpłaciłem dokładnie 104euro. Stan rolla 176,22 euro.
Cieszą na razie same winnings i w sumie to chyba nawet lepiej, że RB wypłacany jest dopiero na koniec miesiąca. Zatem nawet jak będę B/E, to realizując w 100% plan na początku grudnia będę miał po wypłacie RB rolla 500euro i wtedy spokojnie wejdę sobie na NL25. Czyli koniec z agresywnym BRM.

Niestety o 8 rano na Bossie nie dzieje się nic. 1 Stolik NL10 i żadnego PLO10. Były za to 2 stoliki PLO30 w USD. Postanowiłem zagrać high variance i zasiąść z limitem porażki 1 BI. Później pojawiły się nowe stoliki na NL10 i tak utworzyłem sesyjkę z 2 mebli PLO30 w USD i 4 NL10 w euro. Na szczęście to ja trafiłem na hot seat. Kluczowe było m.in. to rozdanie
GTECH G2 (Boss) - $0.30 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 6 players
MP: $19.54
Hero (CO): $79.33
BTN: $34.28
SB: $9.70
BB: $71.30
UTG: $49.05
SB posts SB $0.15, BB posts BB $0.30
Pre Flop: (pot: $0.45) Hero has 8♠ K♣ Q♥ K♠
UTG calls $0.30, MP raises to $1.08, Hero calls $1.08, fold, SB calls $0.93, fold, UTG raises to $2.46, MP calls $1.38, Hero calls $1.38, SB calls $1.38
Flop: ($10.14, 4 players) K♦ T♦ 7♣
SB checks, UTG bets $5.07, MP calls $5.07, Hero raises to $30.42, SB calls $7.24 and is all-in, UTG calls $25.35, MP calls $12.01 and is all-in
Turn: ($95.30, 4 players) 7♥
UTG bets $16.17 and is all-in, Hero calls $16.17
River: ($127.64, 4 players) 3♦
MP shows 4♥ A♣ 9♥ J♦ (One Pair, Sevens) (Pre 13%, Flop 8%, Turn 0%)
Hero shows 8♠ K♣ Q♥ K♠ (Full House, Kings full of Sevens) (Pre 28%, Flop 52%, Turn 97%)
SB shows 9♠ 4♣ 6♦ 5♦ (Flush, King High) (Pre 31%, Flop 32%, Turn 0%)
UTG shows J♣ A♥ T♣ A♠ (Two Pair, Aces and Sevens) (Pre 28%, Flop 8%, Turn 3%)
Hero wins $124.64
Dodatkowo stolików NL było mało, ale za to bardzo przyjemne.
Na koniec dołożyłem 2 HU sng i niestety tu 2 porażki.
Stan rolla 310,76 euro dziś już wyrobione 34FPP
Wykres z rana

Nie ma to jak klepać dzielnie 0.10 kilka dni z małym prof. potem z braku stołów (co jest częste na Heaven) przyshotować na wyższe stawki... NIE DAJ BOŻE SZCZĘŚLIWIE. Bo wtedy TOPIK jest już prawie pewny w niedługim czasie.
Jak nieszczęśliwie to jest szansa opamiętania...
--- z własnych doświadczeń ---
Chociaż zdarza się wskoczyć na PLO50 z 0.2 BI (10e) i za 15/20 minut wyskoczyć z 250e... zwłaszcza tutaj.
Dokladnie Dewast musisz sie ogarnac bo z tego co piszesz to torba soon. Troche tu, troche tam a to jeszcze jakis HU i zaraz sie obudzisz na nl 200 :nh Skup sie na celach ktore sobie wyznaczyles a bedzie dobrze :fdrink
Masz 300 z hakiem to wbijaj na sunday milion. Jak się bawić to się bawić, drzwi wyj**ać nowe wstawić.
A tak na serio to zastanów się jak długo chcesz się bawić w to nl10 (z takimi shotami to możesz tam na długo się zadomowić).
Skill'a chyba masz, a grasz tak jakbyś musiał za tydzień być na NL100. Trzeba było zostać na Pszemku i byłoby okej, tam liczba fishów jest porażająca. Zacząłem od 16BI na nl5, a teraz już 40 BI na nl 10 w miesiąc regularnej gry na SWOIM limicie bez żadnego rakebacku. A Ty shotujesz nonstop jakieś dziwne limity, PLO, mieszasz z HU SNG.. Sorry, ale z takim mindsetem to będziesz miał torbę co tydzień. Jestem jeszcze fishem, to wiem, ale radzę Ci zostać na tym nl10 i kosić. Przede wszystkim SOLID GAME.
Źli prorocy, ale trafni prorocy
Wszedłem najpierw na NL10, gdzie oddałem 2,5 stacka. Stwierdziłem, że to może dzień omahy, ale niestety tez się myliłem - oddałem 2 z hakiem stacka na PLO30.
Także grzecznie powrót na NL10. Zabrało to co dało rano - i może lepiej. Nawiązka z rana 30 euro została - także roll wynosi 209 euro i z ładnymi 20 BI na NL10 budujemy rolla.
W sumie taka ilość komentarzy dała mi do myślenia - dzięki za dobre rady. Miało byc na spokojnie z BRM i mam nadzieję, że tak będzie.
z takim bankroll managmentem to jeszcze bedziesz musiał zrobić z 5 depoytów zanim odbudujesz ten bankroll
Chłopaki dobrze piszą. Trzymaj się BM i jednej odmiany.
Wiem, że trudno wytrzymać granie na dziecinnych stawkach i chce się wyżej. Ale sam przez takie coś zbankrutowałem już wiele razy.
nie życzę Ci więcej bankructwa. Odbuduj ten roll na spokojnie i cierpliwie.
Czas i tak szybko leci. Zanim się obejrzysz, będziesz miał dobrego rolla.
A przy takim skakaniu nie dojdziesz do nikąd.