Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

od 100$ do 100.000 zł do końca 2015 r.

29 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,935 Wyświetlenia

Cześć wszystkim po raz kolejny.

To już któryś blog z kolei. W każdym miałem inny cel, inne motywacje, grałem inne stawki w inny sposób...

Potrzebuje czegoś, żeby codziennie wstawać po 6h snu a nie po 10. Żeby grindować pokera a nie seriale. Żeby za kilka lat czuć, że coś osiągnąłem, gdzieś dotarłem...

Sama kasa nie jest dla mnie motywacją.

Chcę wybudować dom. Chcę to zrobić w ciągu 5 lat.

Dlaczego akurat 100.000 zł w rok i 3 miesiące ? hmm ... bo pasowało do tytułu ;P będzie to na pewno dobry początek i umożliwi rozglądanie się za działkami.

Także zaczynam od NL5, co tydzień od dziś do końca 2015 roku pojawi się wykres i przemyślenia na jego podsumowanie.

Odpowiedz
Cytat
28 odpowiedzi
AArvanity
Oldschool Grinder

Nie uda się i skończysz wcześniej

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Powodzenia :sdrink

Odpowiedz
Cytat
rae3344
PokerStrategist

GL&HF

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy
Oldschool Grinder

Powodzenia będe śledził postępy.

Widzę, że masz już z poksem doświadczenie, na jakich limitach grałeś nawyżej jako winning reg?

100k z rb czy bez?:)

Odpowiedz
Cytat
sodiumnitrat
PokerStrategist

Bardzo ambitnie, jednak polecałbym zacząć od trochę mniej oddalonych celów, czyli np wytrzymać w postanowieniach 2 miesiące, a nie od razu prawie 1,5 roku ponieważ istnieje bardzo duża szansa, że przez tak długi okres wahania motywacji będą występowały i być może, przez umieszczenie pierwszego stopnia na swojej drodze tak daleko możesz w ogóle nie dotrzeć nawet tam, dlatego polecam zrobić jeszcze kilka mniejszych kroczków po drodze i to nie tylko tych pokerowych. Dla przykładu, zacząć od regularnego spania po 8 godzin (z doświadczenia wiem, że już na tym etapie jest ciężko :) ), zacząć uprawiać jakiś sport (aktywność fizyczna jest jednym z najlepszych antydepresantów, a to może Ci się przydać w chwilach zwątpienia). Chyba, że po prostu jesteś robotem do bycia którym dużo osób dąży i wszystko co postanowisz, nie ważne jak oddalone, zawsze się urzeczywistnia, czyli mówisz i robisz, bez spadków formy, wtedy tylko pozostaje nam czekać na efekty ;)

Odpowiedz
Cytat
parrotx
Oldschool Grinder

100 tysięcy?

Co? Ile?! Tak, tak oczyw… Nie, nie! Przepraszam, a po jakim kursie?

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Hej,

Może byłbyś zainteresowany naszym Mega Bankroll Challenge? Moim zdaniem warto spróbować, bo przecież i tak grasz i chcesz żeby bankroll rósł. Nie ma nic do stracenia, a można zyskać:

• Podwyższenie statusu na tydzień (raz w tygodniu odbywa się losowanie wśród uczestników)
  • Miejsce w galerii zwycięzców
  • Baner do sygnaturki

Pozdrawiam,
Crimson

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Trochę się pospieszyłem z założeniem bloga.
W między czasie czekała mnie zmiana kompa a co za tym idzie konfiguracja instalacja itp., podłączenie i ustawienie nowych monitorów i ogólno-życiowe ogarnianko.

Także dopiero dziś zaczynam coś grać z tego względu wpis na podsumowanie pojawi się na koniec miesiąca.

@Janosikgdy dzięki, oczywiście z rb :fdrink powiem tak, do NL25 czułem "kontrole" podczas gry, wyżej grałem tylko na tilcie a miałem z tym dużo problemów. Czy byłem winning regiem ciężko powiedzieć, moim zdaniem potrzeba na to dużej próbki. Ja sam miałem wykresy po 100k handsów na których byłem nad kreską a jestem przekonany, że grałem wtedy przegrywającym stylem.

@sodiumnitrat Dzięki za dobre rady. Oczywiście mam inne cele i jest ich ogrom. Ten cel jest też tak naprawdę "mniejszą" cegiełką w dużym - życiowym murze. Jeśli starczy mi determinacji to dołożę jeszcze jeden dzień w tygodniu na rozwinięcie dodatkowych wątków, związanych z innymi, mniejszymi, może nawet niepokerowymi celami ;)

@Crimson Heja, co to za banner ? status można uzyskać do platyny(mój obecny) także może niekoniecznie jest to dla mnie lukratywna opcja ale dzięki ;)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB$4.76:///////;MP2$9.11:///////;MP3$4.67:///////;CO$5.59:///////;BU$4.26:///////;SB (Hero)$5.76:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, A:c.
MP2 folds, MP3 calls $0.05, 2 folds, Hero raises to $0.25, BB raises to $0.45, MP3 calls $0.40, Hero raises to $5.78, BB calls $4.31, MP3 calls $4.22(All-In).

Flop: ($15.19) K:h, 9:d, 8:d (3 players)

Turn: ($15.19) 5:c (3 players)

River: ($15.19) 3:h (3 players)

Final Pot: $15.19.
Results follow:

Hero shows a pair of aces(A:h A:c).
BB shows high card king(T:s Q:d).
MP3 shows two pairs, kings and threes(3:c K:d).

MP3 wins with two pairs, kings and threes(3:c K:d).

taka perełka, ciekawie ludzie grają trzeba przyznać xD Na początku jeszcze bardzo się starałem grać "kreatywnie" i niepotrzebnie szukałem fold eq w spotach w których nie miałem go na wiekszość fieldu NL5, jako że szeryfów jest wyjątkowo dużo. Teraz tylko vbety xD

moja dziewczyna chce się zapisać na pole dance także jeszcze trochę i będzie w domu:

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

Siemanko
"Żeby grindować pokera a nie seriale. Żeby za kilka lat czuć, że coś osiągnąłem, gdzieś dotarłem..." podoba mi się ta motywacja! powodzenia! :D

Perełka faktycznie niezła, widać, że nie tylko na NL2 są totalne spazzy ;)

"moja dziewczyna chce się zapisać na pole dance także jeszcze trochę i będzie w domu:"
o to fajnie ! :D

Pozdrawiam :sdrink

Odpowiedz
Cytat
benji97
Poker Player

GL!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzięki za wszystkie słowa otuchy :fdrink

trochę walki to kosztowało ale .... udało się! oto i on, mój HUD:

Jeszcze pop-upy ale to już nie na dzisiaj.

Gra się nieźle choć kilka spazzików poszło dziś, głównie over pary na sety gdzie mogłem uciec z rozdania raczej bez szwanku :facepalm:

Keep on grinding...

Odpowiedz
Cytat
martelo777
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Na popupy zejdzie ci co najmniej pół dnia. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Po dwóch stosunkowo solidnych dniach, obudziłem się ze świetnym humorem i pełen energii.
Nie mogłem się doczekać aż usiądę przy stołach.
W 2h dostałem 8stackow w dupę i cały profit poszedł do piachu, na początku standardowe spoty, nie z mojej winy ale później wpadło kilka zpazzików.
Odechciało mi się, zrobiłem przerwę żeby ochłonąć i zobaczyłem na fejsie filmik jak tygrys morduje gościa, który wpadł do wybiegu chcąc zrobić zdjęcie... nagle moje problemy przestały istnieć... szok.

dzisiejszy dzień to focus na obronie blindów i zrobienie pop-upów.

30tego wrzucę wykres i jakieś podsumowanie ;)

Keep on sailing through the sea of corpses of people that didn't quite make it... and gave up.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Siema. Witam ponownie. Pamiętam twojego ostatniego bloga i nawet zastanawiałem się ostatnio czy storbiłeś ponownie i czy jeszcze grasz w pokera :milord:

Odpowiedz
Cytat
harnas007
PokerStrategist

GL :D
Mam nadzieję, że się uda.
Ja też zaczynam ponownie grać po kilku miesiącach przerwy i też od 100$, zobaczymy kto dłużej wytrwa :thinking:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

na ten moment wygląda to tak:

profit:254,03$/33.000$

UTG: 11,19bb/100
HJ: 7,21bb/100
CO: 17,75bb/100
BU: 38,38bb/100
SB: -0,74bb/100
BB: -40,93bb/100 (było dużo gorzej, także ciesze się z poprawy choć jeszcze duuużo pracy przede mną)

Volume kulało, w tym tygodniu powinno być przynajmniej 2x tyle. W między czasie pyknął stellar 50$ i bonus 75$ ale był też cashout więc szału nie ma. Udało się też uwolić zaległy bonus na Party Poker (razem +62,57$), które w całości pójdzie na spłatę mandatu :facepalm: Za kilka dni powinienem atakować NL10.

Mam dni kiedy mam świetny mindset a są i takie w których bardzo łatwo tiltuje i nie rozpoznaje tego odpowiednio szybko, co z resztą widać po rollercosterowym wykresie, większość profitu tak naprawdę wskoczyło wczoraj(ponad 10BI).

Jestem w trakcie przerabiania kursów muckinelli żeby uporządkować swój gameplan, choć kilka rzeczy mi zaszkodziło, jako że regularsi NL5 grają jednak trochę inaczej niż NL25.

Postaram się dodać wpis za kilka dni o tym, nad czym aktualnie pracuję i o sprawach poza pokerowych.

Tymczasem, keep on grinding :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

Jak byś potrzebował popupow wal smialo :)

Odpowiedz
Cytat