Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

now or never... NL25 FR

37 Posty
7 Użytkownicy
3 Reakcje
923 Wyświetlenia
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Fishaki też czasami trafiają dobre układy, wczoraj 3 razy w ciągu 15 minut mnie poskładał jeden Portugalczyk :f_thumbsup:
Ale przynajmniej Ciebie spłacają, $ zostaje w kraju :coolface:

Odpowiedz
Cytat
NoviRM Autor wątku
NoviRM
Poker Player

:heart: Hands: 1001
:club: Profit: -69.91$
:diamond: VPP: ~100
:spade: Bonusy: brak

Marzec zaczął się fajnie od runna na ponad 300$ ale powoli sprowadza mnie do pionu.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13355654_0E471CD659 dałem troche dupy... pre std. kolega z MP to raczej nit z reguły 4betujący AK AA i KK. F w sumie dobry do cbetu (nie podoba mi się sizing), no i na turnie się pogubiłem. Miała być druga beczka wyrzucająca z rozdania FD/ ale z drugiej strony II beczka = ship. Jakieś pomysły? Poza zmianą sizingu na flopie? moge wyciągnąć staty od kolegi.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13350848_25DBC183FB geniusz vol. 4

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

Nie squezzuje vs nit, chyba, że w kanapce mam słabszego gracza. As played nie cbetuję w nita bez absolutnego topu po takiej akcji pre. Nawet tptk może nie być dość dobre - oczywiście zależy to od stat, mógłbyś je podać. Oczywiście jeżeli na BB był słaby gracz to cbet jest ok i sizing też dobry. Jednak po callu od MP jest już pograne i o ile się nagle super nie poprawimy gram już c/f.

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

Bez obrazy ale nie rozumiem twojego toku rozumowania

F w sumie dobry do cbetu

W jakim sensie dobry do cbetu ? Mając second pair cbetujesz to for bluff żeby zrzucać QQ+, AK czy for value od słabszych handów typu JJ, TT. Imo flop fatalny w obu przypadkach mając tu AQ, co innego mając AA, KK, AK czy 23s for bluff. AQ tutaj to imo stricte showdown value z którym nie było by źle dość tanio do showdownu i z uwagi na ich calle preflop i overcard na flopie, w sumie to najchętniej już bym do tego pota nic nie dokładał.

Miała być druga beczka wyrzucająca z rozdania FD

Dlaczego chcesz wyrzucać FD xD xDxD przecież ty na turnie CRUSHUJESZ FD !! Pomijąc, że nie wiem ile tych FD widzisz tu u nita, które jednocześnie się nie zahaczyły o flopa parką czy coś, powiedzmy, że mówimy tu o A♣:J♣:, które dodatkowo ma gutshota na które masz easy ship, nigdy nie chcesz żeby to zrzucił :

Stół: 3♥K♣Q♣ 7♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    72.73%   72.73%    0.00% { AdQd }
MP3    27.27%   27.27%    0.00% { AcJc }

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Napisane przez chriskwns
Bez obrazy ale nie rozumiem twojego toku rozumowania

F w sumie dobry do cbetu

W jakim sensie dobry do cbetu ? Mając second pair cbetujesz to for bluff żeby zrzucać QQ+, AK czy for value od słabszych handów typu JJ, TT. Imo flop fatalny w obu przypadkach mając tu AQ, co innego mając AA, KK, AK czy 23s for bluff. AQ tutaj to imo stricte showdown value z którym nie było by źle dość tanio do showdownu i z uwagi na ich calle preflop i overcard na flopie, w sumie to najchętniej już bym do tego pota nic nie dokładał.

Miała być druga beczka wyrzucająca z rozdania FD

Dlaczego chcesz wyrzucać FD xD xDxD przecież ty na turnie CRUSHUJESZ FD !! Pomijąc, że nie wiem ile tych FD widzisz tu u nita, które jednocześnie się nie zahaczyły o flopa parką czy coś, powiedzmy, że mówimy tu o A♣:J♣:, które dodatkowo ma gutshota na które masz easy ship, nigdy nie chcesz żeby to zrzucił :

Stół: 3♥K♣Q♣ 7♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    72.73%   72.73%    0.00% { AdQd }
MP3    27.27%   27.27%    0.00% { AcJc }

Otóż to :f_biggrin:
Tylko te wyliczenia nie mają sensu bo on tutaj nigdy nie ma tylko AcJc

Odpowiedz
Cytat
NoviRM Autor wątku
NoviRM
Poker Player

That's true.
Dzięki wielkie za opinie.

Niestety uziemiło mnie chwilowo przez problemy z internetem, a wole nie ryzykować przerywanej sesji. Wracam w poniedziałek :)

Odpowiedz
Cytat
NoviRM Autor wątku
NoviRM
Poker Player

:heart: Hands: 3614
:club: Profit: +51.98$
:diamond: VPP: 211

Jakiś chory dzień, skakałem sobie między -20, a + 120 i stanęło w sumie w połowie ale zmęczenie już daje o sobie znać. BYŁ JEDEN CHOLERNIE NIEPOTRZEBNY SPAZZ!!@#*!@&$EY!@*&#

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13448672_3F4588D4AC tragedia... palenie kasy, nic więcej.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13450597_105129E2F6 sqz vs słaby reg i unk. chyba muszę odejść od schematu cbetowania IP any two na UNK'a.
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13449101_A2F8D97C89 dzień bez geniuszy dniem straconym. (koleś to rasowy bankomat, dlatego tylko call na flopie) jak wychodził ze stołu to z rollem pomniejszonym o 237$ (niestety ja zabrałem tylko to:( )

Walczyć jutro o zostanie milionerem czy nie? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

1) czemu palenie kasy? imho std

2) cbet jest tam spoko dla mnie, możesz wygrać rozdanie już teraz, bo tutaj dużo JT+ type of hands sie nie zahacza, a kupujesz od razu dwa streety - nie wiesz czy masz calla vs jego bet oop gdybyś chekbacknął. ALE vs unk, a po akcji najczęściej fish to gram tam 1/2 PSB, bo więcej i tak nie potrzeba. Na T easy ship, grałbym tam PSB as played i nie zostawiał mu resztek stacka.

przegrane =/ źle zagrane

Odpowiedz
Cytat
chriskwns
PokerStrategist

Jak Ci idzie longrunowo na NL25 ?

1. Chodzi Ci o to, że trzeba było grać ship preflop zamiast flatować ?

2. Cbet vs unk na tym boardzie rzeczywiście nie zbyt dobry, imo nie dlatego, że Ty nie możesz repować swojej ręki, bo wiadomo, że zawsze tu cbetujesz AA,KK,QQ ale bez info na 8 high boardzie poprostu nie zrzucisz tu najczęściej żadnej lepszej ręki gdzie często skoro to unk to zakładałbym TT+ czy 99+, AK, które tu często może nie zrzucić. Po jego callu ja osobiście gram na turnie check back, tutaj jeśli ktoś się nie zgodzi to rozumiem, moja interpretacja jest taka, że Q to scare card dla sporej części jego range'u jaki bym widział po callu pre i callu flopa plus mega scary jest twój drugi bet, ewidentnie pokazujesz, że chcesz się stackować i tym betem wyrzucasz u niego 99, TT, JJ, a QQ i tak Cię bije, AK które mogło callnać pre i flopa, beta na turnie nie sprawdzi. Wiele złych kart dla Ciebie na river nie ma, a grając check zwiększasz sobie szansę na to, że odczyta to jako słabość i zrobi coś głupiego na river lub dostaniesz luźniejszy call od niższych parek, które różnie mogą zinterpretować twój check. Imo betem na turnie wyrzucasz większość słabszych rąk, a izolujesz się na lepsze.

3.:sfishg:

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

@up
2. vs reg jak najbardziej, ja idę w stronę fisha. Zagranie call/call pre to przeważnie nie będzie dobry zawodnik i chcę wystackować jego drawy. Natomiast z ostrożną linią jako taką w unka się też zgodzę.

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Napisane przez Jozio0506
1) czemu palenie kasy? imho std

2) cbet jest tam spoko dla mnie, możesz wygrać rozdanie już teraz, bo tutaj dużo JT+ type of hands sie nie zahacza, a kupujesz od razu dwa streety - nie wiesz czy masz calla vs jego bet oop gdybyś chekbacknął. ALE vs unk, a po akcji najczęściej fish to gram tam 1/2 PSB, bo więcej i tak nie potrzeba. Na T easy ship, grałbym tam PSB as played i nie zostawiał mu resztek stacka.

przegrane =/ źle zagrane

2) najgorszy możliwy flop dla tej ręki. "JT+ type of hands" skoro się nie zahacza to po co to wyrzucać. Dodatkowo on tutaj ma rzadko to, a dużo częściej te pockety i jakieś AK tak jak pisze chriskwns więc xb i na każdy bet jak nie spadnie Q albo A fold bo on OOP nie będzie blefował jako że sqz vs EP wygląda raczej mocno.

Co do turna to imo ship jest zły bo TT/JJ sth i tak nie spłaci. xb i call albo jakieś 1/2 psb na river.

Pozdro :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
NoviRM Autor wątku
NoviRM
Poker Player

ad. 1) To było wrzucone bardziej dla mojej informacji. Bardzo dobrze znam tego kolege i z 90% skutecznością trafiam w to co gra i jak, wiem, że on tutaj betuje i stackuje QQ+ a x/f gra AK i AQ. Więc tu spokojnie po moim checkbacku spodziewam się u niego strzału w okolice 75% pota. TT, JJ nie ma w rangu wogóle.

ad. 2) call/call pre wywarł na mnie presję tego cbetu, gdzie dalej już nie widziałem w sumie możliwości zrzutu tego. MoCuishle3, co tu widzisz checkback flop i co po takim turnie? tani showdown?

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Napisane przez NoviRM
ad. 1) To było wrzucone bardziej dla mojej informacji. Bardzo dobrze znam tego kolege i z 90% skutecznością trafiam w to co gra i jak, wiem, że on tutaj betuje i stackuje QQ+ a x/f gra AK i AQ. Więc tu spokojnie po moim checkbacku spodziewam się u niego strzału w okolice 75% pota. TT, JJ nie ma w rangu wogóle.

ad. 2) call/call pre wywarł na mnie presję tego cbetu, gdzie dalej już nie widziałem w sumie możliwości zrzutu tego. MoCuishle3, co tu widzisz checkback flop i co po takim turnie? tani showdown?

Jeśli on nie, to ja na pewno raz betuję. A jeśli gra bet turn i bet river to chyba mimo wszystko i tak bym nie wytrzymał i sprawdził to 2 razy :D Głównie z tego powodu że Ty tutaj czekając mozesz wyglądać na jakieś Ax suited/AK i on sobie może wbić do głowy że Ty raz tutaj te AK sprawdzasz i jak uderzy 2x to Cię zrzuci.

Dla mnie optymalna linia w tym spocie to xb/xb/60% R

Odpowiedz
Cytat
8dyb8
Oldschool Grinder

jak na temat teoretyczny czy checkbackowac AQo czy nie sie wypowiadal nie bede, to najbardziej razi mnie w oczy sizing. Betujesz turna zostawiajc sobie 7$ na river :P Imo albo mniej na flopie, mniej na turnie i zostanie na normalny bet river albo robisz allin za praktycznie rzecz biorac pot.

Odpowiedz
Cytat
NoviRM Autor wątku
NoviRM
Poker Player

:heart: Hands: 1206
:club: Profit: +5.08$
:diamond: VPP: 80

Mógłobyć fajnie ale dwa razy wjebane Asy i niestety profit się nie utrzymał.

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/13505302_2E418FBD3C mam tu vbeta na river?

Rozpoczynam proces pisania dyplomówki, więc pewnie trochę mniej gry w tygodniu ale weekendami postaram się nadrobić. Amen.

Odpowiedz
Cytat
MoCuishle3
Oldschool Grinder

Imo nie.
Btw, możesz podać swoje vp/pfr/3b? Pytam dlatego, że bardzo szybko Ci VPP lecą w prównaniu do mnie :why: Mi wychodzi niby 0.06 na rękę ale w praktyce chyba nawet trochę mniej

Odpowiedz
Cytat
NoviRM Autor wątku
NoviRM
Poker Player

16.9/14.1/5.6

Jutro zaczynam i w weekend postaram się pograć coś więcej jak się uda.

Odpowiedz
Cytat