Kwiecień
04.04.14
Kwiecień pod znakiem szkoły kadetów!
Siema!
Kącik Pokerowy:
Dawno mnie tu nie było
ale stwierdziłem, że jestem głupi przechodząc na tego Titana i grać NL5 SH gdzie nie potrafię kompletnie tego robić... Wróciłem na Starsy gram NL2 zoom FR bo to wychodzi mi najlepiej!
Hands: 1042
Net Won: -0,53$
BB/100: -2,54
Starsy nie przywitały mnie dobrze, było nawet -7,36$ ale wiedziałem, że przyjdzie korekta mojej dobrej gry.
SZKOŁA KADETÓW LEKCJA I (FR)
1.) RANGE ZE WSZYSTKICH POZYCJI

UTG1 RANGE: 22+, AJs+ AQo+
Z wczesnych pozycji gramy tight gdyż wielu przeciwników jest za nami i bardzo często będziemy grali OOP.
UTG2 RANGE: 22+, AJs+, AJo+
Tutaj w sumie to samo dodałem tylko AJo myślę, że na NL2 jest to ok.
MP1 RANGE: 22+, AJs+, KQs, AJo+
Tutaj dorzuciłem tylko jedną rękę którą jest KQs dużo przeciwników za nami i także bardzo często jesteśmy zmuszeni grać OOP.
MP2 RANGE: 22+, ATs+, KQs+, QJs+, ATo+, KQo+
Myślę, że od tej pozycji nasz zakres powinien się coraz bardziej rozszerzać.
MP3 RANGE: 22+, ATs+, KJs+, QJs, JTs, T9s, 98s, 87s, 76s, ATo+, KQo
Dwóch przeciwników może mieć nad nami pozycję więc nasz zakres jest coraz szerszy.
CO RANGE: 22+, A7s+, K9s+, Q9s+, J9s+, T8s+, 97s+, 87s, 76s, 65s, 54s, A9o+, KTo+, QTo+, JTo, T9o, 98o, 87o
Już od tej pozycji możemy zacząć kraść pulę.
BTN RANGE: 22+, A2s+, K9s+, Q9s+, J8s+, T8s+, 97s+, 86s+, 75s+, 65s, 54s, A2o+, KTo+, QTo+, J9o+, T8o+, 98o, 87o, 76o, 65o
Gramy zawsze IP także nasz zakres powinien być dość szeroki.
SB RANGE: Tutaj mogę grać ~70% rąk bo ludzie na tym limicie nie mają pojęcia o steal i bardzo często foldują.
2.) IZOLACJA
Będąc IP izolować możemy bardziej loose gdyż mamy przewagę tego, że wiemy co zrobił przeciwnik i możemy się do tego dostosować. OOP izolujemy bardziej tight gdyż wtedy przeciwnik ma nad nami przewagę i bardzo łatwo będzie mu nas wyrzucić z rozdania. Jeżeli jest więcej niż 2 limperów to staramy się izolować tight ponieważ jest większe prawdopodobieństwo iż więcej niż 1 gracz może znaleźć się w rozdaniu. Jeżeli chodzi o pozycje to jeżeli gram IP to izoluję tym standardowym zakresem, jeżeli OOP to zawężam zakres.
3.) 3BET
3betować light (dla blefu) możemy kiedy wiemy, że przeciwnik gra tight i do 3betów często pasuje. 3bety tight (dla value) gramy kiedy wiemy, że przeciwnik jest nas w stanie sprawdzić z gorszymi kartami od nas i też kiedy jesteśmy OOP.
Sprawdzić 3beta możemy sprawdzić kiedy wiemy, że gracz 3betuje light i wtedy kiedy jesteśmy IP.
Oglądam właśnie 1 filmik Bąbla 'Step by step..' zostało jeszcze 5! W następnym tygodniu 07.04 - 13-04 zrobię drugą lekcje szkoły kadetów!
NL5
LOADING... 45,5% (56,87$/125$)
Status: Chrome Star 12VPP/500VPP
10$ Gwiezdna Nagroda VIP: 224VPP/750VPP
Rozegrane rozdania w miesiącu: 1042/20000
Rozegrane rozdania na NL2: 26792
Czas na NL2: 2 day 14 hours
Zysk: 0,9$ per hour