Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NLSH beginning

15 Posty
3 Użytkownicy
1 Reakcje
415 Wyświetlenia
maciejass83

Witam. Mam na imie Maciej i mam 32 lata. Mam 3 letnią córeczke i kochaną żonkę. Z zawodu jestem grafikiem. Dodatkowo ostatnio zaczałęm zajmować się forexem. W pokera zacząłem grac jakies 5 lat temu. Przez 3 lata grałem w fixa z dość długimi przerwami. Ostatnimi czasy grałem trochę w omahe dla zabawy. Ostatnio przeglądałem forum pokerstrategy i natknalem się na filmik rushera88 „ Kurs NL dla poczatkujacych” i chyba znowu zaraziłem się babcylem. Chciałbym zacząć swoją przygodę w pokera od nowa. W NL SH nigdy nie grałem. Kiedyś kilka razy grałem NLFR, ale dynamika mnie zabijała. SH to trochę inna bajka . Chciałbym rzucic sobie wyzwanie i do końca roku grac na NL50.
Plan jest prosty:
Sierpień, wrzesień - NL10,
Październik, listopad – NL25,
Grudzień – NL50,

Problemy:
- BRAK CZASU(pierwszy i najwaniejszy),
- MOTYWACJA,
- SŁOMIANY ZAPAŁ,
- SŁABA PSYCHIKA (kiedyś miałem problemy z tiltem i takie tam - mam nadziej, ze doświadczenie jakie od tamtego czasu zdobyłem wyeliminuje ten problem),
- BANKROLL MENAGMENT ( nie trzymanie się bankrolla),

Chyba tyle z przeskod, które na mnie czekaja. Teraz pora wypisac jakiś plan na ten miesciac 

Plan na sierpień:
- KURS NL DLA POCZATKUJACYCH - 11 filmów,
- EQUILAB – 10 min dziennie (ok. 4h w sierpniu),
- RECE DO ANALIZY- 20,
- STRATEGIE – (10 artykułów),

Na ta chwile tyle wystarczy. Będę stawiał przede wszystkim na nauke. Na początek mysle, ze 4 stoły to max. Pozniej zobaczymy. Zaczynam od NL5. Maksymalny czas jaki mogę poswiecic na nauke i gre to 2h dziennie w tygodniu i trochę więcej na weekendy. Co do wpisów, to pewnie będą raz w tygodniu i na koniec miesiąca.
Także zaczynamy! A i jeszcze najwaniejszy cel. Nauczyc sie grac i zaczac wygrywać na NL5!

Bankroll: 175$

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012

Witaj Macieju

Skoro postawiłeś sobie tak ambitne cele, to może weźmiesz udział w naszej zabawie:

Na pewno będzie to dodatkowy motywator.

Życzę wytrwałości i powodzenia w realizacji planu.

pozdrawiam
Elzo

Odpowiedz
Cytat
yubby

nie uda Ci się
pozdrawiam, życzliwy :truestory:

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Dzieki Elzo. Zapisałem sie do challengu. Zawsze to jakis dodatkowy bodziec. Cel ciezki do zrealizowania, ale im ciezszy tym wieksza satysfakcja jak sie go osiagnie.

Napisane przez yubby
nie uda Ci się

yubby Tobie też życze powodzenia :f_drink:. Pamietaj, żebys nie mierzył innych swoja miarą. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Witam. Pora podsumowac pierwszy tydzień moich zmagań z NLSH. Na razie idzie w miare przyzwoicie. Musze tylko bardziej popracowac nad motywacja.

Tydzień 1:
1. Ręce do analizy - 5,
2. Kurs Nl dla poczatkujacych - 2 filmy + 1h z 3 czesci,
3. Artykuły:
*Autoprofit,
*Pod odds,
4. Film "Stealowanie i gra na blindach" arymaster,
5. Kurs "Guilty of Stealing - wstep oraz gra na CO i BU" muckinfell - 50 min.
6. Equilab -40 min

Plan na kolejny tydzień.
1. Ręce do analizy - 5,
2. Kurs Nl dla poczatkujacych - skończyc 3 czesc,
3. Artykuły - min 3,
4. Kurs "Guilty of Stealing" czesc 1 i 2,
5. Equilab - 1h,
6. Rozdań - 2k,

Jak do tej pory dosc dobrze mi sie gra w NL. Gram na 4 stolikach. Stawiam cały czas na jakosc i podejmowanie jak najlepszych decyzji. Na pewno w tym miesiacu nic nie bede zmienial. Cały czas edukacja. Postanowiłem sobie, ze kazdego dnia bede robił cos co polepszy moja gre. Wczesniej jak gralem w fixa wygladało to nastepujaca. Nauka 30% gra 70%, wyniki ok. Pozniej zaczalem wiecej grac a mniej sie uczyc. Doszło do tego, ze pod koniec już tylko grałem, zeby wyrabiac statusy i zarabiałem na racebaku. Tutaj musze byc konsekwentny. Zero grania pod vpp.

Update-1
Ilość rozegranych rąk: 3403
Typ gier: cash
Zysk/strata: +34$
Aktualny bankroll: 209$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Witam.Pora podsumowac tydzień gry. Na poczatek, troche inaczej musze sobie rozplanowac swoje zadania,poniewaz nie wykonuje ich w 100% co mnie lekko irytuje. Przeanalizowałem cały tydzień i wyszło mi, że na grę i naukę, mogę poswiecic ok 2h dziennie (14h w tygodniu). Ten czas podzielilem 50% na nauke i 50% na gre. Na ta chwile bedzie to wygladac nastepujaco:

1. Gra 7h = ok 2k rozdań,
2. Analiza rozdań w equilabie + wrzucanie rozdań do oceny 15 min dziennie - ok 2h tygodniowo,
3. Artykuły - 2h,
4. Filmy - 3h,

Podsumowanie planu z ubiegłego tygodnia

Plan na kolejny tydzień.
1. Ręce do analizy - 5, - 3 rece "-"
2. Kurs Nl dla poczatkujacych - skończyc 3 czesc, - "+"
3. Artykuły - min 3, - 2 "-",
4. Kurs "Guilty of Stealing" czesc 1 i 2,- czesc 1 "-"

5. Equilab - 1h,- "+"
6. Rozdań - 2k, "+"

Plan na tydzien nr 3:
1. Ręce do analizy + equilab - 2h,
2. Kurs Nl dla poczatkujacych czesc 4 - 1,5h,
3. Kurs "Guilty of Stealing" czesc 2 - 1,5h,
4. Artykuły -2h,
5. Rozdań >2k -7h

Update-2
Ilość rozegranych rąk: 6505
Zysk/strata: +15$
Aktualny bankroll: 191$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Witam. Zapodaje tylko update do challeng. Jutro podsumuje caly miesiac i plan na wrzesien. Pozdro

Update-3
Ilość rozegranych rąk: 10918
Zysk/strata: +35$
Aktualny bankroll: 211$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Witam. Dzisiaj znalazłem chwile,wiec pora podsumowac moj pierwszy miesiac z NLSH. Bedzie wykresik i staty. Ale najpierw musze sie roliczyc z sierpniowego planu.

Plan na sierpień:
- KURS NL DLA POCZATKUJACYCH - 11 filmów, (5 filmow)
- EQUILAB – 10 min dziennie (ok. 4h w sierpniu),
- RECE DO ANALIZY- 20, (9)
- STRATEGIE – (10 artykułów), 8

Nie wszystko udało sie realizowac. We wrzesniu bedzie lepiej :). Głowny plan podobny do sierpniowego. Rozpisałem sobie godzinowo ile czasu moge poswiecic i wyszlo mi ok 56h. Podzielilem to tak:
* 30h gry,
*26h nauki,

A teraz szczególowy plan na wrzesien:

- KURS NL DLA POCZATKUJACYCH - 4 filmy (ok 7h)
- EQUILAB + RECE DO ANALIZY (20 rak) - 5h
- STRATEGIE – 3h,
- KURS "Guilty of Stealing" czesc 3,4,5 - 5h,
- TRENINGI -6h,
- GRA -30h (>10k rozdań),
- PODNIESC SWOJ WINRATE DWUKROTNIE (4-5 BB/100),
- POWIEKSZYC ROLLA DO 300$,

Poza pokerowo:
- Przeczytac ksiazke "Myśl i Bogac sie",
- Rzucic fajki,
- Popracowac nad dieta i wiecej sie ruszac.

Postaram sie zrealizowac plan w 100% i zobaczymy jaki bedzie wynik na koniec miesiaca. Co do gry to nic nie zmieniam. Dalej gram 4 stoliki i sie ucze. Wpisy jak zwykle raz w tygodniu :( bo na wiecej nie mam czasu. Pozdro

.html
.html

Odpowiedz
Cytat
yubby

wiedziałem, że Ci się nie uda
ale spoko mi też się póki co nie udaje ;)
1.

2. pracujesz nad mindsetem? dlaczego tak mało?
3. bardzo fajnie, że dużo się uczysz, ale wydaje mi się, że za mało analizujesz gry
4. wydaje mi się również, że 10 minut dziennie jest gorszym rozwiązaniem niż 1 dzień w tygodniu poświęcony tylko na analizę (przeprowadzoną szczegółowo i dogłębnie na próbce wcześniej wyselekcjonowanych rąk)
5. wyrzuć cele bankrollowe i winrateowe, rośnie presja, stajesz się RO i nic dobrego Ci z tego nie przyjdzie - będziesz "wolny" a wyniki przyjdą same
6. jeśli nie udało się wykonać celów proponuję je stanowczo zredukować - przecież jeśli wykonasz plan np po trzech tygodniach nic nie stoi na przeszkodzie, żeby rozwijać się dalej, jeśli drugi miesiąc z rzędu nie domkniesz wszystkich celów to może wpłynąć na twój mindset

no, to żeby Ci się coś tam udało

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Siema :)
1. :f_thumbsup:
2. Co do mindsetu to nie jest tak, ze nad nim nie pracuje. Czytałem 2 razy Poker Mindset a z pokerem mam zwiazek 4 lata. Dodatkowo gram na forexie, gdzie w miare solidny mindset to podstawa. Jestem takze w trakcie czytania ksiazki "ryzykowac treba umiec"
3. Tez jestem tego zdania. Bede chciał to zmienic.
4. Moze byc ciekawie. Nie myslalem, nad takim rozwiazaniem.
5. Wiesz nie klade jakos mega nacisku na bankroll. Chce podniesc swoje umiejetnosci, co z kolei podniesie moj winrate. Skoro po pierwszym miesiacu udało sie cos tam ugrac z mizernym winratem, podwyzszajac swoj skill wyniki powinny rowniez pojsc do gory. Moim glownym celem w pokerze jest zarabianie duzej kasy:) Bo gra dla zabawy jest dla mnie nie oplacalna. Jest duzo fajniejszych rzecy,ktore mozna robic w czasie wolnym. Chcialbym za rok zarabiac prynajmniej tyle co zarabiam w mojej obecnej pracy, czyli kolo 3k. Wowczas mogłbym pozwolic sobie na rzucenie pracy, w ktorej sie wypalilem i stoje w miejscu. Poker daj mi ta mozliwosc.
6. Co do ilosci rzeczy jakie zaplanowalem, jesli bede sumienny, zdyscyplinowany i konsekwentny to we wrzesniu zrealizuje wszystko. W tamtym roku czytałem kilka ksiazek na temat planowania i osiagania celów "Zjedz ta zabe","Maksimum osiagniec", "7 zasad skutecznego działania". I jak sie trzymałem zasad, o ktorych pisza autorzy (planowac z olowkiem w reku, codziennie planowac kolejny dzien itp) robilem wszystko bez najwiekszego problemu i mialem jeszcze czas na inne rzeczy. Musze tylko sobie to poprzypominac i wprowadzic w zycie.

wiedziałem, że Ci się nie uda
ale spoko mi też się póki co nie udaje ;)

Przeciez to dopiero pierwszy miesiac. Koncowe rozliczenie bedzie 1 stycznia :) . Takze nie mozesz pisac takich rzeczy. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
yubby

chciałem Cię trochę podirytować, statystycznie na polaków takie czcze gadanie działa motywująco, oczywiście masz rację, że za prędko, żeby cokolwiek oceniać ;)
1. liczyłem bardziej na coś w stylu "dziś ostatni fajek"
2. ok, pamiętaj o stałym rozwoju mindsetu (sam planuję zakup i przeczytanie the poker mindset, może chciałbyś odsprzedać? ^^)
5. skoro jesteś zdecydowanie ukierunkowany na cel to jest to dobre uzasadnienie takich postanowień
6. w tych okolicznościach rozumiem, popieram, trzymam kciuki, btw wielki plus za podrzucenie tytułów ;)
okej, masz oficjalnego subskrybenta - blog poleciał do ulubionych. będę czytał po cichu, ale jak zbierze mi się na hejty to nie omieszkam wyrazić dezaprobaty! pozdro

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Update-4
Ilość rozegranych rąk: 12694
Zysk/strata: +31$
Aktualny bankroll: 206$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Wpis na weekend

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Witam. Pora na jakis wpis. Ten miesiac nie jest jak do tej pory najlepszy pod wzgledem bankrolla. Duzo lepiej idzie z nauka. Przerobilem 3 filmiki i 5 artykułów. Bylem takze na poniedzialkowym treningu rushera. Troche gorzej idzie ze wstawianie rak do oceny. Ale za to staram sie sam wiecej analizowac. Na ten tydzien zaplanowalem sobie przerobic 5 arykułów ze srednich zasiegow dla 5 typow graczy. Chcialbym rowniez przerobic jeden filmik z Kursu NL dla poczatkujacych i poswiecic z godzine na analize. Ten tydzien jest dla mnie troche luzniejszy w pracy i zyciu osobistym takze powinno sie wszystko udac. Chyba zmniejsze sobie liczbe stolikow z 4 do dwoch i zobacze, czy beda lepsze efekty. Na 4 stolikach grami sie w miare ok, ale za malo mysle nad gra. Dodatkowo mam problem z koncentracja. Nie potrafie skupic sie na grze. Zawsze znajdzie sie cos co mnie rozprasza (telewizja, internet itp). W tym tygodniu stawiam na jakosc a nie na ilosc. Bede gral sesje miedzy 21 a 22, kiedy moja mala coreczka jest juz wykapana i idzie spac. Przeniose sie rowniez do innego pokoju z dala od telewizji. To jest taki moj tygodniowy test. Zobaczymy, czy przyniesie efekt. Mam jeszcze pytanie do grinderow. Co robicie, zeby wmocnic swoja koncentracje i motywacje do gry. Ja mam taki problem, ze mam stala prace. Musze wstac po 5. Pracuje zazwyczaj 8h,czyli do 14, czasem do 15. Dodatkowo wiekszosc sobot jest pracujaca. Zanim wroce do domu to musze jeszcze odebrac corke ze zlobka. Takze w domu jestem miedzy 15:30 a 16. Przygotowanie obiadu i jedzenie zajmuje mi kolejna godzine. Takze jest juz 17. O 17:30 wraca zona wiec trzeba cos porobic z zona i corka, zeby nie rozjebac malenstwa i rodziny :). O 20 mycie corki i od ok 20:30 mam czas na pokera. I tu zaczynaja sie schody :). O tej godzinie jestem juz wyjebany na maksa. Chce mi sie juz spac i brak jest motywacji. Jeszcze grajac sesje jakos idzie. Gorzej jest z nauka a analiza filmow to juz kompletny rozpierdziel. Wlaczam filmik ogladam 20 min. i zaczynam przysypiac. Pije 2 kawy dziennie. Rano kolo 7 i po 12. Jak wypije 3 po 16 to mam sile, tylko robi sie inny problem, zasypianie. Do 23-24 nie chce mi sie spac. Zasypiam kolo polnocy wstaje o 5 i nastepny dzien jest jeszcze bardziej rozpierdolony niz wczeniejszy. Co zrobic, zeby organizm lepiej funkcjonowal. Prace mam siedzaca w miejscu, gdzie nie ma cyrkulacji powietrza. Nie ma nawet okien :) Doradzcie cos. Od czego zaczac. Dieta, wiecej ruchu, jakies witaminy? Jakie sa wasze sposoby na powera. Tylko naturalne i legalne :). Pozdro.

Plan na tydzień:
:spade: Artykuły:
Średnie zasięgi na preflopie: Nit,
Średnie zasięgi na preflopie: Tag,
Średnie zasięgi na preflopie: Lag,
Średnie zasięgi na preflopie: Maniak,
Średnie zasięgi na preflopie: Calling statnio,
:spade: Kurs NL dla poczatkujacych - 1 filmik,
:spade: Analiza gry - 1h,
:heart: 7h gry,

Update-5
Ilość rozegranych rąk: 15531
Zysk/strata: +6$
Aktualny bankroll: 181$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Odpowiedz
Cytat
yubby

mój dzień dziś: obudziłem się o 1.30 po 2,5 godzinie snu ponieważ wpadłem na pewien pomysł, który musiałem zanotować. olałem rzeczy, które miałem zrobić do pracy przez weekend, i tak daję z siebie więcej niż Ci wszyscy zamulacze bumelanci. Wbiłem na 3 set finału us open. nagrałem z tego film, mam na pamiątkę. zjadłem pół gotowanego brokuła i całe jabłuszko, wypiłem małą mocną kawę z miodem. poszedłem biegać, to dopiero 4 raz w tym roku. tak czy inaczej poprawiłem czas na trasie z 30 minut na 25 przy czym wróciłem niezziajany i mógłbym biec dłużej, gdyby nie to, że wypadało się wykąpać przed pracą. spakowałem prawie 0,5kg jedzenia na drugie śniadanie. ubrałem się zgodnie z moim samopoczuciem. odpaliłem audiobooka,którego niedawno przesłuchałem, aby dostrzec to czego wcześniej nie zauważyłem. wskoczyłem na rower, pomknąłem 9km do domu szefa. nie wstąpiłem do ludzi, którzy ostatnio zaoferowali mi bezinteresowną pomoc - przekazuję płomień dalej. dałem szefowi do zrozumienia, że chcę, żeby mnie coachował. na spotkaniu produkcyjnym zadałem tylko jedno pytanie. miałem dzięki temu czas na zrobienie porządków w notatniku. zacząłem dzień pracy - zwolniłem tempo, żeby być bardziej skuteczniejszym, efektywniejszym, bardziej skoncentrowanym, być multitaskerem. olałem klientów, którzy przyjechali odebrać pierwszą maszynę, za którą byłem odpowiedzialny - moje ego stoi z boku. podrzuciłem kilka zajebistych pomysłów w pracy, które wpadły mi do głowy w weekend. o 14 już padałem, ale zjadłem jabłko i chwilę potańczyłem, siły mi wróciły. olałem to, że nie żyje prezes NIKU, przecież oglądałem Kill Billa. powiedziałem mojemu szefowi, że cieszę się z tego, że spełnia swoje marzenia. wróciłem do domu pędząc na rowerze. za chwilę idę do osiedlowego mechanika dowiedzieć się czego mogę się od niego nauczyć. najpierw tylko porozmawiam ze znajomymi.

Odpowiedz
Cytat
maciejass83 Autor wątku
maciejass83

Update- 6
Ilość rozegranych rąk: 19709
Zysk/strata: -22$
Aktualny bankroll: 153$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Odpowiedz
Cytat